Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Nog steeds zere penis...
Auteur Onderwerp: Nog steeds zere penis...
Jaapi
BerichtGeplaatst: 04-03-2015 11:29 Reageer met quote

Owow, as we speak zit ik weer met een aanval. Pijn met plassen, pijn na klaarkomen (branderig gevoel)... En zo komen en gaan de kwaaltjes. Hoewel de belangrijkste gelijk blijven.

Ik ben blij als de GGD iig nog een goed wil kijken of het NSU weg is. Zo niet dan nog een gepaste kuur antibiotica. Zo ja.... Tja.... Wat is het dan? Ik blijf denken aan een bacterie of een schimmel of een virus. Iets dat is overgenomen en irriteert.

Grappig dat je dat zegt. Ik heb na alcohol ook veel meer last.

Ik houd jullie op de hoogte.

Gr. J
Ad
Jaapi
BerichtGeplaatst: 05-03-2015 12:32 Reageer met quote

Geebee,

Gezien de vele overeenkomsten ben ik erg benieuwd hoe het je vergaat.

En anderen ook trouwens. Ik ben nog niet bij de GGD geweest. Dat duurt nog wel even.

Ik zie dat ze jou ook telkens naar de bekkenfysio sturen. Mij dus ook. Terwijl ik dezelfde gedachte heb als jij. Gezond en fit en dan dit. Mycoplasma is dus wel gevonden bij mij, maar na zoveel kuren lijkt het nog niet weg. Je moet hemel en aarde verplaatsen om überhaupt ergens een test te laten doen. Het is iets exclusiefs merk ik al. Bijna geen instelling kan of wil het doen.

Waar ik benieuwd naar ben, hebben jullie ook meer klachten? Ik heb namelijk een heel riedeltje gehad. Belangrijkste is plas klachten en rood uiteinde. Ik som ze even op:

- plassen vervelend, rood uiteinde;
- vaak plassen, blaasontsteking?;
- pijn liesregio eenzijdig (rechts);
- sinds kort pijn zitvlak, geïrriteerd;
- ik had ook droge ogen of iig geïrriteerde oogleden;
- uitslag lies;
- pijn penis, huis of eikel of binnenin, niet te zien.

Duidelijk ook meer last na ejaculatie.

Ik hoop na mijn bezoek aan de GGD meer te weten. Maar heb wel geleerd dat er vele teleurstellingen zijn in deze zoektocht. Ik maak me ook wat druk om de vruchtbaarheid. Wat schijnbaar geen arts doet. Een mycoplasma is niet best voor je en om daar lang mee rond te huppelen. Daarom snap ik niet dat ik de enige ben die snel duidelijkheid wil. De rest ziet het als spier en psychische problemen.

Vaag gezeik dit allemaal zeg...
anoniem-2015
BerichtGeplaatst: 05-03-2015 17:24 Reageer met quote

heren,

nog iemand,

veel speurwerk gedaan:

en dit is een hele goede link, namelijk een officieel behandel protocol voor huisartsen. Uitdraaien meenemen naar h.a. en afstrepen.

https://www.ntvg.nl/artikelen/het-huisartsgeneeskundig-handelen-bij-urethritis-i-protocolontwikkeling/volledig
tp80
BerichtGeplaatst: 05-03-2015 20:53 Reageer met quote

Ik heb momenteel VEEL last.. pff. Zoals ik al eerder zei heb ik de afgelopen maanden tot 2x toe een flinke blaasontsteking gehad. Erg kut, maar tegelijkertijd had ik zoiets van 'laat maar escaleren, dan weet ik in ieder geval wat ik heb'. Eerste keer helemaal niets gevonden, bij de 2e blaasontsteking werd een E-coli bacterie gevonden. Volgens de huisarts een steeds terugkerende blaasontsteking vanuit de prostaat. Moeilijk te behandelen en dus 50 dagen antibiotica (ciprofloxacine).

Tijdens de kuur nog steeds vage klachten gehouden (jullie wel bekend), maar de scherpe randjes waren er duidelijk af. Vanwege de vage 'rest-klachten' na een paar weken nog langs de dokter geweest om dit aan te kaarten. Volgens hem was dit goed mogelijk en bovendien was de antibiotica die ik had effectief gebleken tegen de E-coli. Om resistentie uit te sluiten.

Een week na de kuur weer die vage anale jeuk en toen wist ik eigenlijk al dat ik weer geen meter was opgeschoten in het hele verhaal. Dat is bij mij steeds de voorbode van een soort van 'aanval'. Langs de dokter, fissuur vastgesteld, zalfje mee en daar was de kous weer mee af. Hoewel ik zelf beter weet..

Weekje later weer van die vage rode vlekjes op m'n voorhuid/eikel, uiteinde eikel (rond het gaatje zeg maar) weer rood en geïrriteerd. Vage pijnscheuten in eikel en anus, vage klachten rechts (rechterbal, lies, rechterkant schaambeen en soms ook in m'n rechterzij). En nu.. nog een week later sta ik weer op het punt maar weer urine in te gaan leveren want plassen gaat ook niet helemaal goed. Het is om gek van te worden..

Overigens zou ik hebben getekend voor de situatie tijdens de antibiotica kuur. Dat was echt prima te doen. Dan neem ik die vage restklachten wel voor lief.

Nu mijn theorieën na inmiddels 3 jaar ellende (hoewel ook zeker niet altijd heel dramatisch. Er waren zeker goede perioden bij.)

1. de dokter heeft gelijk en ik ben opgezadeld met een haast niet te killen E-coli bacterie in de prostaat. Dat zou kunnen omdat ik me tijdens de kuur dus redelijk goed voelde.

2. door stress (ik zit al jaren in een dip om diverse redenen, werk, relatie etc.)teveel spanning en dan kom je dus op dat pudendus/pelvic pain probleem uit. Om eerlijk te zijn sluit ik niet uit dat dit de zaak verergerd, maar persoonlijk denk ik niet dat dit de sleutel tot de oplossing is. Hoewel we zo'n beetje allemaal piekeraars zijn (of stress ervaren) zou het wel degelijk kunnen dat dit de weerstand omlaag trekt (teveel energie gaat verloren aan stress)en dan zou dit dus wel de trigger kunnen zijn wellicht. Maar nogmaals.. ik geloof er niet (meer) in. Wel interessant is om eens te googelen naar die kliniek in Enkhuizen die hier in is gespecialiseerd (bekkenpijn). Die symptomen komen vrij aardig overeen.

3. Het is een schimmelinfectie.. de huisarts wuift dit steeds onmiddellijk weg. Onzin volgens hem. Maar ondertussen denk ik daar zelf toch behoorlijk anders over. Tegelijk met de klachten in de regio waar het hier steeds over gaat heb ik problemen in m'n mond gekregen. Gelukkig niet heel dramatisch, maar wel soms blaasjes aan de binnenkant van m'n wang en ook m'n tandvlees is soms wat wit. Verder heb ik sinds anderhalf jaar ook last van jeukende oren en soms wordt het ook echt pijnlijk. Bij de huisarts bleek het 'wat geïrriteerd' en heb druppels meegekregen. Deze oorklachten zijn net zo onvoorspelbaar als de klachten waar het steeds over gaat hier. Het komt en het gaat, maar het zit nooit helemaal lekker. Verder nog een kalknagel (misschien niet heel relevant, maar ook dit toont wat mij betreft aan dat ik er kennelijk gevoelig voor ben). Maar de belangrijkste reden: m'n vriendin heeft nu gelijktijdig met mijn klachten al 3x een schimmelinfectie gehad. Zeker nu vind ik het heel verdacht. We zeiden laatst min of meer gelijktijdig dat we weer last hadden. Wij zijn al heel lang samen en hebben dit toen we 16-17 waren weleens meegemaakt, maar daarna nooit meer. Eigenlijk pas sinds ik problemen heb. Het gekke is dat het zo'n 15 jaar geleden super goed zichtbaar was en stonk enz. (zeg maar de klassieke infectie). Dat is nu helemaal niet, maar zo nu en dan krijg ik wel van die rode vlekjes die vroeger vaak de voorbode waren van iets ranzigs zeg maar.. Nu escaleert het totaal niet in die richting, maar ja.. Pelvic pain kan je wel van binnen voelen, maar volgens mij niet zien aan de buitenkant. Bovendien is die anale jeuk ook vaag. Krampen snap ik, maar jeuk en irritatie is toch anders. Ik ervaar het echt als een inwendig- én huidprobleem. Ik ben toch niet de enige die ook naar een dermatoloog is geweest dacht ik?
Normaal gesproken hoeft m'n vriendin alleen maar de receptenlijn te bellen voor een pil die het weer oplost, maar ik heb haar nu gevraagd toch een test te laten doen. Niet zo leuk voor haar, maar zij heeft ook last van mijn problemen dus ja.. Misschien kunnen ze bij haar wel iets identificeren wat mij verder kan helpen. We wachten nog op de uitslag nu..

Er zijn verder ook wel wat artikelen te vinden over een uretritis fungus (zo schijnt het te heten), maar ik vind het lastig dit op waarde te schatten. Zeker omdat mijn huisarts er dus totaal niet voor open staat. Hoe dan ook is het ook bij schimmels zo dat het de kop opsteekt bij verminderde weerstand. Dat zou kunnen verklaren waarom we met vlagen last hebben. Verder vind ik ook het rode uiteinde erg apart. Daar kon de dermatoloog ook niets mee destijds, maar ik weet 100% zeker dat het er vroeger niet zo uit zag. Tot slot m.b.t. het schimmelverhaal.. de reactie die we op alcohol krijgen past ook heel goed in dit verhaal.

4. We zijn opgezadeld met een virus of aandoening die nog niet ontdekt is. Dan zijn we dus de pineut, want ja.. wat kan je dan doen?

Ik ga mijn pijlen voorlopig richting op theorie 3 in bovenstaand lijstje. Ik vind het, hoe out-of-the-box dan ook, het meest passen bij de klachten die ik ervaar. Bovendien heb ik er nooit eerder wat mee gedaan. Wel eens zo'n pil op tegelijkertijd met m'n vriendin, maar misschien is het wel een hele atypische schimmel of is er een veel langere kuur nodig. Het is mij ook opgevallen bij alle keren dat ik urine heb afgegeven (en dat is heel vaak) dat er altijd een beetje van die slijmsliertjes in zaten. Ik weet eerlijk gezegd niet of dit normaal of abnormaal is, maar ik meld het toch maar even..

Met excuses voor de lange tekst en medische details, maar kort en bondig zijn is nu eenmaal niet mijn sterkste kant Smile. Bovendien denk ik dat we ons voordeel kunnen doen met elkaars verhalen. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n forum type, maar in dit geval is openhartigheid onder 'lotgenoten' denk ik wel een goede zaak.

Alcohol stop ik mee, dan maar blowen en af en toe een pilleke erin. Dat is ook leuk.. javascript:emoticon('Shocked')
En last but not least.. hoe moeilijk ook, probeer je zo min mogelijk druk te maken. Hoe positiever je bent hoe beter de weerstand. Ik ben ervan overtuigd dat het probleem sowieso weerstand gerelateerd is. Ik blijf weer een paar maanden weg (tenzij ik iets belangrijks te melden heb). Daarna laat ik wel weer iets van me horen. Sterkte allemaal..
Jaapi
BerichtGeplaatst: 06-03-2015 17:19 Reageer met quote

Heeeeel herkenbaar. Hoewel bij mij de mycoplasma bacterie is gevonden.

Sinds deze week ook weer last van veel plassen en pijnlijk plassen. Gevoel dat de bacterie niet dood is. Zoals eerder aangegeven ook het gevoel dat hij bij mij erger word na ejaculatie. Dus mogelijk ook een verstopper in het prostaat. Hoewel mijn prostaat een paar maanden geleden niet was opgezet.

Stress in de vorm van angst en paniek kan ik me ook in vinden. En dan ook nog eens langdurig.

Ik heb vandaag een anti schimmelkuur opgehaald. Vier pillen voor vier weken. Baat t niet dan schaad t niet. Ik had last van mijn zitvlak. Wat dat is weet mijn huisarts niet maar om toch iets te doen heb ik deze kuur meegekregen. Ik verwacht niet dat de eerste week en de eerste pil resultaat op zullen leveren. Pas over twee weken kan ik er iets over zeggen.

Stress icm bekkenbodem kan het ook goed zijn. Mogelijk creëren wij onze eigen klachten inmiddels. Hoewel ik me dat bijna niet voor kan stellen.

Bizar om te zien dat meerdere mensen dezelfde problemen hebben. En ook bizar dat er niemand is die weet waar het vandaag komt.
syndicate
BerichtGeplaatst: 12-03-2015 18:29 Reageer met quote

Hebben jullie ook dat jullie vaak niet de exacte plek kunnen aanwijzen waar het nou eigenlijk irriteerd?

En het gevoel in de lies is vaak geen pijn meer een kietelend rotgevoel.

Heel raar.
Schimmelinfectie zou ook goed kunnen inderdaad maar kan niet volgens de dokter omdat ik daar al diflucan voor heb geslikt wat niet hielp.
Andreo
BerichtGeplaatst: 17-03-2015 11:58 Reageer met quote

wat meestal het probleem is als je er gevoelig voor bent. dat via de plasbuis van de penis bacterien naar binnen kunnen komen en zich in de prostaat gaan nestelen met alle ellende van dien. sommige vrouwen hebben nu eenmaal meer bacterien in de mond,kut of kont.
syndicate
BerichtGeplaatst: 17-03-2015 16:01 Reageer met quote

Klopt..
De vraag is alleen hoe kom je ervanaf
10.000 euro voor degene met het antwoord
Jaapi
BerichtGeplaatst: 08-04-2015 10:00 Reageer met quote

Heren,

Is er al iemand verder gekomen?

Ik hoor volgende week of de mycoplasma dood is. De GGD vond het verder onnodig om iets te doen. Wat resulteert in een aantal niet geteste zaken wanneer je bijv kijkt naar het protocol van de huisarts. Maar mijn huisarts is me liever kwijt dan rijk.

Ik vind het erg lastig want plassen irriteert nog steeds. Ook is m'n eikel nog geirriteerd. Schimmelkuur heeft niets geholpen. Bekkenbodem is het niet. Pijn in de lies kwam mogelijk door de stress.

Mocht de mycoplasma er niet meer zijn ben ik terug bij af. Ik acht de kans klein dat het er nog is na alle anti biotica.

Voel me vooral vies hierdoor. Jammer dat niemand van ons verder komt. Ik ben ook wel benieuwd of iemand van de 'oude' Posts een oplossing heeft gevonden.
Jaapi
BerichtGeplaatst: 08-04-2015 10:02 Reageer met quote

Heren,

Is er al iemand verder gekomen?

Ik hoor volgende week of de mycoplasma dood is. De GGD vond het verder onnodig om iets te doen. Wat resulteert in een aantal niet geteste zaken wanneer je bijv kijkt naar het protocol van de huisarts. Maar mijn huisarts is me liever kwijt dan rijk.

Ik vind het erg lastig want plassen irriteert nog steeds. Ook is m'n eikel nog geirriteerd. Schimmelkuur heeft niets geholpen. Bekkenbodem is het niet. Pijn in de lies kwam mogelijk door de stress.

Mocht de mycoplasma er niet meer zijn ben ik terug bij af. Ik acht de kans klein dat het er nog is na alle anti biotica.

Voel me vooral vies hierdoor. Jammer dat niemand van ons verder komt. Ik ben ook wel benieuwd of iemand van de 'oude' Posts een oplossing heeft gevonden.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 08-04-2015 15:01 Reageer met quote

Quote: Klopt..
De vraag is alleen hoe kom je ervanaf
10.000 euro voor degene met het antwoord.

Misschien wel. Rolling Eyes
syndicate
BerichtGeplaatst: 08-04-2015 21:58 Reageer met quote

[quote="Jaapi"]Heren,

Is er al iemand verder gekomen?
/quote]

Ik niet, ups en downs.

http://www.neuropathie.nu/overige/chronische-prostaatpijn-behandelen-met-normast.html

(even helemaal doorlezen)
Dit verhaal klinkt wel erg aannemelijk. Nu wil ik niet zeggen dat dit spul helpt maar denk wel dat het een soort prostaatinfectie is zonder bacterieen waar je lichaam tegen vecht. Precies zoals in het verhaal beschreven

Heb peapure besteld en ga het proberen, maar ben al vaker teleurgesteld dus verwacht er weer weinig van. Maar ik blijf zoeken, er moet een oplossing zijn.

Ik hou je op de hoogte

Gr
Andreo
BerichtGeplaatst: 09-04-2015 16:21 Reageer met quote

ja ik ben ervanaf, heb nu sinds vorig jaar november geen seks meer gehad omdat het uit is met mijn vriendin en heb ook sindsdien geen prostaat ontstekingen meer gehad, voorheen altijd wel dus ik weet zeker dat het aan haar lag.

sommige mannen zijn nu eenmaal gevoelig daarop. ik heb ook wel eens een vriendin gehad waar ik geen prostaat klachten van kreeg. zij stonk ook nooit uit haar kutje en sopte haar kutje ook 3 keer per dag goed uit en deed veelvuldig vagianale douches etc, dus wellicht moet je je vriendin vragen om dat ook te doen zodat jij minder of geen last krijgt, en anders neuken met comdoom.
syndicate
BerichtGeplaatst: 12-04-2015 10:42 Reageer met quote

Neem het middel nu 5 dagen. Afgelopen 4 dagen vrijwel geen last meer.

Toeval of niet..? Ik laat het weten over een paar weken
Jaapi
BerichtGeplaatst: 15-04-2015 19:10 Reageer met quote

Klinkt goed, even afwachten dan maar inderdaad.

Bij mij word het steeds complexer. De irritatie met plassen blijft. Een paar dagen geleden werd het zelfs pijn. Pijn met het ophouden en pijn met plassen. Naast diarree en een zeurderige pijn bij m'n achterste.

Testuitslagen waren allemaal goed. Ik heb dus niks??

Vrijdag al dik aan de schijt en vandaag nog erger. Ik dacht eerst slechte darmen door de antibiotica, maar het word steeds erger. Winden en vaak naar de wc. Ik weet echt niet wat er is maar t voelt niet best allemaal. Het kan gewoon een buikgriepje zijn uiteraard...

Conclusie dus: alle vijf de normale testen zijn negatief (soa), daarnaast was er een NSU gevonden (mycoplasma) deze is nu dus weg. Maar de klachten zijn er nog danwel anders.

Anti schimmelpillen heb ik op, bekkenfysio ben ik geweest, psychisch gaat het weer beter... Ik weet t echt niet meer. De huisarts ook niet en niemand wil meer of kan nog iets testen. Zo lijkt het.

Mocht iemand iets herkennen en een oplossing hebben of het ging bijv vanzelf over dan hoor ik dat graag.

Gr. J
tp80
BerichtGeplaatst: 17-04-2015 10:50 Reageer met quote

Bij mij ging het een paar weken goed, nu voel ik de ellende al weer aankomen. Wat ik nu vermoed is dat het ook echt een kwestie is van een goede weerstand opbouwen. Ik ga daarom mijn leefstijl nog verder aanpassen om daarmee mogelijk het een en ander te kunnen bereiken. Mijn sterke punten.. Eet super gezond, niets uit een pak (alles vers dus) en weinig vet. Verder drink ik sinds een maand of acht alleen nog water en groene thee. Minder sterk is dat ik van kruidig eten houd (weleens gelezen dat dit een prikkelend effect kan hebben op blaas/prostaat). Ronduit slecht is dat ik dagelijks blow. Niet veel maar wel elke dag een joint. Ik drink sinds een jaartje alleen bij uitzondering alcohol, maar dan doe ik het wel meteen goed. Meerdere mensen hebben al aangegeven dat de klachten na alcohol verergeren. Verder gebruik ik weleens xtc. Van xtc is bekend dat dit daags na gebruik je weerstand omlaag trekt. De laatste drie heftige aanvallen waren allemaal een paar dagen na een xtc weekendje. Het zou dus kunnen dat het in mijn geval toch echt een bacterie is die in de prostaat zit verscholen zoals de huisarts denkt. Bij een goede gezondheid (zowel mentaal als fysiek) blijft het onder controle met slechts vage klachten die wel leefbaar zijn. Zodra de weerstand omlaag gaat, bijv. na een keertje doorhalen op wat voor middel dan ook laaien de klachten op. Overigens kan deze theorie ook van toepassing zijn op schimmels. Volgens mij ben ik de enige waarbij een bacterie echt is aangetoond (ecoli) en heb ik tijdens de ab kuur haast geen klachten ervaren. Ik merk overigens wel dat ik nogal wispelturig ben qua theorieën maar ja.. je moet toch wat. Hoe is jullie leefstijl? Ben je gelukkig of juist niet? Gebruik je drugs? Stress?
Jaapi
BerichtGeplaatst: 17-04-2015 15:02 Reageer met quote

Zeer herkenbaar. Mijn weerstand is heel erg laag. Ik heb een jaar lang enorme stress gehad en ook toen had ik vaak na een weekend feesten langer herstel nodig en meer - heftigere klachten.

Ik ben vandaag weer naar de huisarts geweest vanwege de plasklachten. Daarnaast heb ik mogelijk een griepje ( keelpijn, last van de darmen)... Ik ben weer doorverwezen naar een uroloog naar keuze. Ik twijfel nog wat ik zal doen. Ik zou zelf misschien nog wel 1 keer naar een universitair medisch centrum willen om te kijken of dat mij ergens brengt. Aan de andere kant houden we onszelf zo ook gestresst. Je kan op deze manier niet je normale leven oppakken en je blijft malen en afwachten wat de uitslagen zijn. Een soort zelf-stress-theorie.

Bij mij zijn dus alle soas getest en verder is er door de huisarts en uroloog gekeken naar een ontsteking. Ik weet niet of ze dan ook de e colli zien? Het kan ook nog streptococcen zijn bedacht ik me (mond -> penis)... Die zijn bij mij nooit getest in ieder geval. Ook is er nooit iets getest bij de prostaat behalve dan of hij ontstoken was (opgezet) en dat was nie het geval (eind vorig jaar).

Ik vind het weerstand verhaal ook wel logisch hoewel de vraag dan is, kan er dan nooit meer iets? Ik ben ook niet vies van een borrel / shotje en of van een pilletje op een festival. Ik heb geen zin om vanaf m'n jonge jaren als een kamerplant te fungeren.

De antibiotica werkte bij mij ook. Alleen kwamen de klachten elke keer terug. Jouw theorie is dus niet zo slecht. Hoe kom je van een e colli af dan in je prostaat? Of dat is onbekend?

Enfin, ik denk het weekend even na over een eventueel vervolg. Toch wil je er gewoon een keer vanaf en hoop ik op een wonder. Ik zal dus waarschijnlijk nog wel een keer naar de uroloog gaan.

Hoor graag van anderen waar zij nu staan.

Ciao
tp80
BerichtGeplaatst: 22-04-2015 8:22 Reageer met quote

Op zich een goede vraag.. ik zit er ook over te denken om terug te gaan naar de huisarts met die vraag. Opvallend is wel dat ik ergens in oktober een dusdanig heftige aanval heb gehad dat ik zelfs bloed plaste en echt doodziek was, maar er tegelijkertijd geen sprake was van 'groei' in mijn urine. M.a.w. er is toen geen bacterie geïdentificeerd. De kuur ciprofloxacine hielp me vervolgens wel van de klacht af. Tijdelijk dan.. Ciprofloxacine is overigens een ab die tot de zwaardere middelen behoort. Eigenlijk is dat dus blind voorgeschreven destijds. Een aantal weken later laaiden de klachten weer op en toen was er plots wel sprake van groei. Namelijk de ecoli bacterie. Deze is vervolgens getest op resistentie t.o.v. ciprofloxacine en deze test wees uit dat de bacterie hier niet tegen bestand was. Vervolgens 50 dagen ab geslikt vanwege het feit dat de prostaat maar moeizaam te behandelen is. Ik denk dat de bacterie daar (en dan ga ik even af op het verhaal van de huisarts) haast niet te doden is maar er tegelijk geen sprake is van enorme last zolang de bacterie daar blijft. Het zijn dan denk ik alleen die vage restklachten die wij allemaal ervaren in periodes dat het beter gaat. Die zijn beheersbaar zeg maar.. Zodra de bacterie soms doorslaat richting plasbuis komt de ellende pas eigenlijk. Dan gaan ik naar de dokter, maar wordt er 99 van de 100 keer niets geconstateerd. De drempel om te gaan wordt daarmee ook steeds groter en dus tobben we maar wat aan tot we weer de moed hebben om voor de zoveelste keer het medisch circuit in te duiken. Uiteindelijk is ons lichaam volgens mij steeds wel weer in staat de boel tot bedaren te brengen omdat we in principe gezond genoeg zijn denk ik. Alleen door al het gestress eromheen komen we in een soort vicieuze cirkel terecht waarbij we ook steeds zwakker worden. In mijn geval zowel mentaal als fysiek, al voel ik me sinds een paar maanden weer een stuk sterker. In mijn beleving zijn de klachten er dus vooral als we een overload aan stress ervaren of ongelukkig zijn. Waarschijnlijk ook nog met gebrek aan licht aan het einde van de tunnel of bij de zoveelste tegenslag op bijv. relationeel of zakelijk vlak. Daarnaast denk ik dat de meesten van ons allemaal gevoelige types zijn die veel piekeren en veel verantwoordelijkheidsgevoel hebben. En dat wil overigens niet zeggen dat ik een watje ben of zo, integendeel zelfs..
Los daarvan kunnen de klachten ook komen als we ziek zijn of zoals in mijn beleving na een weekendje aan de alcohol of pillen. Dit is dus de meest medische én psychische verklaring die ik kan verzinnen.

Wat verder mijn interesse trekt is het feit dat ik tijdens het drinken van alcohol of onder invloed van xtc/mdma geen enkele klacht ervaar. Daarna des te meer overigens. Dat kan omdat:
1. je jezelf zo verdooft dat je gewoon niets voelt
2. je op dat moment zo zorgeloos bent dat je plots geen last meer hebt.
Als optie 2 het geval is wil dat dus zeggen dat de klachten (grotendeels) psychosomatisch van aard zijn en dat werpt dan toch weer een heel ander blik op de zaak.
Het feit dat ik dan toch een bacterie met me meedraag kan dan toeval zijn of het resultaat zijn van veel stress en daarom een zwakkere afweer. Mijn huisarts vindt een mentale oorzaak overigens onzin. Maar ik denk zelf dat het een combinatie van beiden is. Opvallend blijft dat er toch meerdere mensen met zeer vergelijkbare klachten zijn en dat ik de indruk heb dat we op de een of andere manier ook een beetje dezelfde types zijn. Niet de meest zorgeloze types in ieder geval. Correct me if I'm wrong..

Wat je zegt over het er maar mee bezig blijven en de negatieve impact die dat weer heeft herken ik ook. Ik probeer me zo min mogelijk druk te maken en alles zoveel mogelijk te relativeren. Gewoon doen waar je zin in hebt, niet druk maken over sex zoals sommigen doen (in de zin van besmettelijk) en de klachten proberen te accepteren. Ik merk dat dit mij in ieder geval helpt. De aanvallen zijn na bijna vier jaar ook van een steeds kortere duur. Ik heb bijv. helemaal in het begin bijna een jaar haast geen seks gehad. Nu geniet ik er echt weer van, speel open kaart t.o.v. mijn vriendin en ben gewoon weer tevreden wat dat betreft. Dat piekeren en malen is gewoon niet goed. Ik ben trouwens zelf destijds bij uroloog Roelink in Almelo geweest. Tyfus eind voor moeten rijden maar zeer de moeite waard vergeleken met andere urologen. Hij is in ieder geval bekend met de klachten, neemt de tijd en toont ter plekke aan dat bepaalde zorgen onzinnig zijn. Academisch ziekenhuis is ook zeker interessant. Laten we elkaar vooral op de hoogte houden, want dat we voor hetzelfde probleem staan is wel zeker. Dat bewijst ook dat de klachten echt zijn. Succes weer allemaal!
Jaapi
BerichtGeplaatst: 26-04-2015 6:03 Reageer met quote

Hoi tp80,

Goed dat we elkaar hier op de hoogte houden inderdaad. Mocht iemand van zijn probleem af zijn zet dat dan neer aub.

Ik ben dus eerder bij de huisarts geweest. Doorverwijzing uroloog gekregen. Eerst naar mijn 'oude' uroloog geweest om eea uit te leggen. Zij gaf aan niet meer te kunnen doen en kende nog wel iemand in het erasmus medisch centrum die hierin gespecialiseerd is. Dus ik ga naar het EUMC!

Wat ze bij mij denken is dat het wel de spanning is en dus de bekkenbodum spieren. Het blijkt dat de fysio heeft gezegd dat ik een overactieve bekkenbodem heb. Van de langdurige stress. Als je naar de mogelijke klachten kijkt kan dit kloppen.

Ik denk zelf eerder aan een bacterie maar ik ben inmiddels wel heel erg vaak getest. Bij mij ging het iets beter, maar sinds eergisteren is plassen weer zeer oncomfortabel.

Sex heb ik ook al een tijd niet met mijn vriendin door inderdaad het gevoel iets mee te dragen. Hoewel elke arts adviseert dit weer gewoon op te pakken voor je eigen bestwil.

Vooral vreemd vind ik zelf het fysieke, namelijk het rode puntje van de eikel. Feitelijk komen mijn klachten overeen met een bacteriele infectie, maar zou het eventueel ook de bekkenbodem kunnen zijn.

Ik heb pas geleden een vrijdag gehad dat ik bijna moest janken bij het plassen. Ik zou zweren dat het een steentje was. Toch is er nooit iets gevonden. En er zat geen bloed bij de urine. Na een dag zakte de pijn langzaam weg. Toen een week minimale last en nu komt t dus weer terug. Een brandend en ruw gevoel bij het plassen. Vooral het opstarten van plassen voelt naar en daarna houd je even een brandend gevoel. Het opstarten is ook vaak eerst een laf straaltje en daarna normaal plassen.

Ik hoop zelf dat die arts in het emc ook nog even wat urine op de kweek zet. Het ziet er naar uit dat hij zich gaat richten op de bekkenbodem. Ik wil zelf toch nog 1 keer kijken of er echt niets zit.

Het loslaten is altijd van korte duur. De 'verzuring' tijdens en na het plassen is gewoon beroerd en niet normaal. Ik hoop over een paar weken nieuws te hebben

Houd jullie op de hoogte
Gr.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 26-04-2015 12:10 Reageer met quote

DE oorzaak van Prostaatkanker verschilt niet veel met een zere penis.
Een aanval door "Kou".
Een warm-koud proces.

Mark Bos had 2 jaar geleden beter naar een natuurkunde docent voor een advies.
Helaas.
Sad
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Nog steeds zere penis... Bookmark and Share
Pagina 9 van 13  

Vorige  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016