Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
Auteur Onderwerp: Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
Lellebel
BerichtGeplaatst: 29-08-2007 15:53 Reageer met quote

Taylor schreef:
Hallo,

ik zit nu voor het eerst op dit forum, omdat ik zelf weet wat er met me aan de hand is, maar ik het echt helemaal gehad heb. Ik ben 17 jaar en weet sinds een half jaar dat ik PDS heb. Ik heb nu anderhalf jaar klachten. Iedereen praat over de pijn, hier heb ik ook wel last van. Maar als het alleen de pijn was zou ik het lang niet zo erg vinden. Mijn grootste probleem is het geluid dat mijn lichaam maakt. Ik durfde op een gegeven moment zelfs geen toetsen meer te maken op school, omdat ik bang was dat door de stilte die er dan heerst iedereen het zou horen. Ik vermijd stille ruimtes en blijf het liefst thuis. Maar nu ik met school een week wegga en ik met een paar anderen in de zelfde ruimte zal slapen raak ik weer in paniek. Ik heb het echt gehad en word er helemaal gek van. Ik heb zelfs zoiets van, als ik hier mee moet leren leven houd ik er liever mee op, ik maak mezelf helemaal gek en schaam me echt enorm. Ik zou dus graag horen dat ik echt niet de enige ben en hoop op iemand die hier iets voor heeft weten te vinden. Sorry dat het zo lang werd, ik weet dat dat niet prettig is te lezen. Maar het maakt me zo enorm onzeker.. Sad


Lieve Taylor,
Ook ik ben 17 jaar, en ook ik heb PDS. Ik heb pijnen, maar vooral maken mijn darmen een ontzettend lawaai. Vorig jaar tijdens een toets was het duidelijk hoorbaar en gooide iemand een pakje sultana's op mijn bank met het idee dat ik honger had. Ik kan er nu om lachen, maar toen kon ik ook wel door de grond zakken. Ik zit nu in mijn laatste jaar en dat betekend heel veel toetsen. Ik heb nog niets ontdekt waarmee ik het borrelen kan verminderen. Sorry
Maar alsjeblieft, laat dit niet zo je leven beïnvloeden. Het is echt heel vervelend, maar maak je niet zo bang.
Iedereen heeft zo zijn kwaaltjes, en jij hebt ze ook, en dat hebben mensen maar te accepteren! Dus sluit je niet op omdat je darmen borrelen, maar lach erom!

Zet m op!

Groetjes,
Annabelle
Ad
Willemien
BerichtGeplaatst: 31-08-2007 9:51 Reageer met quote

Beste Taylor,

Ik kan me heel goed voorstellen hoe je je voelt! Ik ben 49 jaar en heb na de geboorte van mijn dochter die nu 13 is, pds gekregen. Als kind was ik al een buikpijnkind, dat wel en het zit ook bij mij in de familie. Ik heb geen baan buitenshuis, o.a. omdat ik 's ochtend soms niet bij de w.c. weg kan. Altijd wel vrijwiilig veel op de school van mijn kinderen gedaan. Soms denk ik wel eens: als i in een ziekenhuis terecht kom moet ik ook niet op een kamer met meer mensen .Iedereen gaat ontploffen van mijn gassen af en toe! Hier thuis weten ze er alles van. Jij bent pas 17 en het is dan moeilijk om dingen gewoon openlijk te vertellen; toch als je dat doet is er meer begrip: mensen weten gewoon een hoop dingen niet en dat kan ook niet natuurlijk! het voorkomt een hoop stress als je dingen vertelt. Nu je op werkweek gaat lijkt het me goed om iets te vertellen: Heb je misschien een veertrouwenspersoon(mentor) met wie je kan overleggen hoe je het aanpakt? Blijf er vooral niet alleen mee zitten en je zult merken dat er meer mensen zijn met PDS. echt waar je bent niet de enige!!

Laat je leven niet vergallen door een paar borrelende darmen!! Je bent nog jong dat zou toch zonde zijn. Wat zeggen je ouders hierover? Ik ben benieuwd wat je gaat doen en ik lees nog wel van je.

groeten en sterkte ,ga ervoor!!
Saltje
BerichtGeplaatst: 31-08-2007 18:03 Reageer met quote

Hallo... Ik ben 24 jaar, en ook ik heb PDS... al heel mijn leven heb ik een lawaaierige buik. Soms is het zo irritant en dom dat het geluid lijkt op scheetjes... Embarassed Ik probeer er me helemaal niets van aan te trekken... En snachts... dan luistert mijn vriend maar naar de walvis in mijn buik. Cool Ik schaam me soms ook; als het op een ongepast moment gebeurt... maar... Very Happy ik verontschuldig me er NOOIT voor haha... ik denk zo... Laat ze maar denken.

Als Baby konden mijn ouders zelfs niet slapen als ik in de kamer lag van het lawaai in mijn buik... Ik heb dus nooit bij mijn mama en papa Shocked op de kamer geslapen zoals mijn broer en zusje..

Groetjes Saltje
DT
BerichtGeplaatst: 31-08-2007 20:50 Reageer met quote

je kan het ook van de positieve kant bekijken: áls je dan es een keer per ongeluk een echte scheet laat, kan je zeggen dat het aan je buik ligt.

maar ik kan me goed voorstellen hoe vervelend het is, soms heb ik op school tijdens college van die scheetgeluiden uit mijn buik. erg naar!
Saltje
BerichtGeplaatst: 31-08-2007 21:00 Reageer met quote

HAHAHA... goeie...
Ik vind het eerlijk gezegt helemaal niet leuk dat mijn darmen zo raar doen en dat ze me de laatste maanden echt veel pijn en last bezorgen. Maar eerlijk vind ik ze minder erg dan het fluiten in mijn oren dat ik al meer dan een jaar dag en nacht NON-stop moet horen. de ene dag lukt het al beter dan de andere keer om het uit te sluiten. Maar echt wegdrukken kan ik het geluid Nooit! Mad

Groetjes
jessy-utreg
BerichtGeplaatst: 31-08-2007 21:01 Reageer met quote

Daar heb je gelijk in!

Kom je soms effe op msn?

Dikke kus

jessy
jessy-utreg
BerichtGeplaatst: 31-08-2007 21:06 Reageer met quote

Ik heb alleen niet zovaak last van windjes alleen als ik erg veel last heb van optipatie, en daar word je ook moe van. Wil zondag de halve marathon lopen maar of dat gaat lukken?

Nu zeg ik van niet.

gr,

jessy
agatha
BerichtGeplaatst: 01-09-2007 17:59 Reageer met quote

marijke44 schreef:
Wie heeft dit ook?
Ik ben gisterenavond bij de huisartsenpost geweest, vanwege hevige buikpijn, dit heb ik al een paar dagen en zit voornamelijk linksonder.
Ik dacht dus eerst aan nierstenen, want het was zo erg, maar aan m'n urine was niets te zien.
De arts dacht aan een prikkelbare dikke darm.
Ik zou graag met iemand erover willen praten en wat die voor klachten heeft.


Nou daar ben ik dan...Lig vandaag weer opgevouwen op de bank van de krampen in mijn buik.(onderbuik)
heb nu ook steken links onder in mijn buik.
Ook last van mijn zij naar mijn rug...
voel mij beroerd..
heb dit eerder gehad .......duurde 3 maanden..
Ben nu net weer een week bezig met mijn buik...
moet vanavond naar een feest.
geen zin,maar moet ik mijn leven laten lijden doormijn buik..?
ga toch maar even kijken..
maar tliefst ga ik mijn bed in
net 2 paracetamol genomen, maar helpt niet echt..
Getver de getver
vlinder40
BerichtGeplaatst: 04-09-2007 16:54 Reageer met quote

welkom bij de club
ik ben annemieke bij mij is het zinds maart duidelijk
wat ik heb naar een paar onderzoeken maag en darm onderzoek bloed en 3 maanden glutenvrij eten.
ik heb coeliaki glutenallergie en daarnaast pds prikkelbare darm syndroom daar zat ik net op te wachten.een glutendieet kun je wel redelijk doen maar de pds is een probleem de ene dag kun je iets wel eten en de andere word je er dood ziek van.
ik heb ook helse pijnen gehad die zeker een uur
aanhouden tot flauwvallen aantoe.zo vreselijk en daarna heel erg trillen en koud.er zijn wel medicijnen voor pds te krijgen ik heb vezelzakjes zinds vrijdag [psylliumvezels]en pillen speciaal voor de darmen [duspatal] dan worden ze weer rustig.
mijn klachten in het geheel zijn er veel;veel pijn onderin de buik,erg moe futloos,,koud,pijn in armen en benen,winderig,enz enz ik zou het leuk vinden op deze site kontakt metpersonen te krijgen waar je af en toe eens ff mee kunt kletsen en te zien of die dan ook tips of iedeen hebben over pds wie hier belang bij heeft mail me gerust
************** tot dan groetjes annemiek

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
rafaelo
BerichtGeplaatst: 05-09-2007 4:03 Reageer met quote

hallo ik ben nieuw hier. ik heb since 2 maand last van mijn darmen maar weet eigelijk nog niet wat ik heb. 7 weeken geleeden kreeg ik zomaar last van mijn onder buik werd dikker opgezwollen ik dus naar de dokter jah je hebt zo te zien een goede buik griep gaf ie iets meej van een drank je. ik dacht gaad dus wel over. ging ff goed maar een paar dagen later begon hed zomaar in eens nachts. ik hielt het nie meer moest bijna gwoon janken pfff. zoon pijn. wij naar het ziekenhuis kwamen ze er achter dat ik een verstopping had.kreeg pilletjes meej om in mijn... te drukken plus akjes om door je water te doen en 2 x per dag op te drinken since 3 weekjes 1 x per dag om dat het niet te vaak mag, heb gelukkig niet zo last als eerst maar het voelt wel erg raar soms weet niet wat het is vooral als ik zit en vooral als ik een beetje voor over zit voel ik het onder zouden dat mun darmen nog kunnen zijn? en als ik loop of aan het zwemmen ben eetc voel ik het zelfde aleen wel iets minder dan dat ik zit.maar goed de huis arts zegt dat het stres is etc want mijn bloed was 2 weeken terug goed maar toch hou ik last maar dat is niet het enige de buk is op zicht niet zo erg. het erge is dat ik me zo moe voel en lang niet zo fit meer ben als voor dat ik ast van mijn darmen kreeg ik ben nu mischien voor 70 procent fit. normaal ben ik heel anders. voelme nu moe slaap zomaar soms wazig kijken is maar heel even. raar lopen al word dat al minder net of als je dronken bent. betje licht in je hooft. en erg vaak verkouden om de week. en heb nu al 2 weeken keelonsteking wat maar niet weg gaad heb al een kuur gehad, maar helpt niets. zal moegen weer naar de huis arts. maar goed ik ben 20 jaar en al 2 maanden niet naar mijn werk. zo komt het niet goed met mijn leven. wil weer fit zijn je word er gek van. wie weet of herkent iets.?? groetjes raf
rinus
BerichtGeplaatst: 07-09-2007 17:40 Reageer met quote

Hallo, ik ben sinds gisteren lid van de club. Heb sinds een jaar PDS en ik heb veel reacties gelezen. Ik lees alleen eigenlijk nooit dat er mensen zijn die last hebben van duiziligheid. Als ik pejn in mijn buik heb word ik vaak ook heel erg duizilig.Ik ben 26 jaar en word er na een jaar wel erg moe van. Ik hoop op jullie reactie.
laszlo
BerichtGeplaatst: 08-09-2007 0:13 Reageer met quote

ik ben heel de dag duizelig soms wat meer dan wat minder maar het is zeer vervelend men is niet zeker of men flauwvalt of niet maar heb wel het gevoel ik denk wel dat dit door pds komt heb toch ook altijd zeurende buikpijn wat echt u leven beinvloet heb geen goesting meer voor iets te doen want men denkt hoe lang leef ik nog want men denkt altijd dat men iets ergs heeft
rinus
BerichtGeplaatst: 08-09-2007 18:55 Reageer met quote

soms ben ik zo duizelig dat ik het idee heb dat het nooit van mn darmen kan komen. Maar hoe erger de buikpijn hoe duizeliger ik ben. Ook ben ik, als ik veel last van mn darmen heb zo erg moe. en omdat ik altijd met mn handen werk is het moeilijk te aanvaarden dat je deze ziekte heb omdat je dan de hele dag last heb. Ik word er soms echt knettergek van. Zeker van het idee dat je alle onderzoeken heb gehad en ik een week in het ziekenhuis heb gelegen. Dus ben je gewoon uitgedokterd en moet ik er maar mee leren leven.
Saltje
BerichtGeplaatst: 08-09-2007 20:06 Reageer met quote

Ik vraag me de hele tijd maar af... of dat mijn ziekte van menière niet door mijn darmen komt... omdat ik nu ook PDS heb...
Pds zou bij mij afkomstig zijn van een extreme darmontsteking die ik vorig jaar had na een reisje Istanbul... en de Menière heb ik gekregen na de ontsteking.
(duizelen fluitende oren en hoofdpijn...)

Confused I wonder... iemand enige ervaring
vlinder40
BerichtGeplaatst: 09-09-2007 11:35 Reageer met quote

hoi allemaal was weer een heftig weekend te veel doen maar ooooh zo moe ben totaal uitgeblust,ik had veel last van duizeligheid na een uurtje winkelen en wandelen.tijdje geleden ben ik erg slecht geworden en flauwgevallen van de pijn de dokter zei dat dat normaal was hij zei als je erge buikkramen of pijn krijgt, je bloed allemaal naar de buik pomt en daarom duizelig en flauw kan vallen vandaar waneer ik vaak buikpijn heb zovaak duizelig ben.heeft iemand ook ervaring met homeopatische tabletten of drankjes groetjes annemieke
mashibo
BerichtGeplaatst: 13-09-2007 19:17 Reageer met quote

Sinds een jaar weet ik dat ik PDS heb. Veel buikklachten vooral links onder in mijn buik en mijn zij, ook veel rugpijn aan de linkerkant. In de meeste gevallen neem ik een paracetamol tegen de pijn. Wie weet wat je aan die pijn kunt doen?? Tevens ben ik werkzaam als administratief medewerkster en hebben we regelmatig werkoverleg. Hier zie ik altijd heel erg tegen op. Wie weet daar een oplossing voor??
anoniem7836
BerichtGeplaatst: 15-09-2007 10:03 Reageer met quote

Komt pijn in de middenrug jullie ook bekend voor? Ik heb pds maar nu zit het hoog en heb ik een geniepige pijn in mijn middenrug en daarnaast steken voor aan de onderkant van mijn ribbenboog.
buddy
BerichtGeplaatst: 15-09-2007 13:27 Reageer met quote

hallo
na de vakantie heb ik altyd last van mijn darmen nu zit er een plek rechts onder de ribben boog,dokter dacht galblaas moest opletten met eten en dagboekje bij houden.ben met sonja bakker begonnen,gaat aardig goed maar heb van weekend klein gebakje gehad wel weer flink last gehad.maar heb nog steeds elke morgen last van mijn darmen moet dan vaak naar de wc en het is ook zeer dun heb dan het gevoel van een bepaalde soort spanning in mijn darmen net of ik nerveus ben de hele morgen.tegen de middag trekt dit weg en sávond voel ik met top maar de volgende dag word ik al weer wakker en moet dan al weer snel naar de wc en begint het weer opnieuw wie herkend dit en heeft een oplossing voor mij dit was een paar weken geleden ben nu begonnen met sonja bakker en met mijn buik gaat het een stuk betermisschien een idee voor anderen.
Lellebel
BerichtGeplaatst: 16-09-2007 21:12 Reageer met quote

Ik heb inderdaad ook veel last van duizeligheid en snel moe zijn. Eerst werd er gedacht aan bloedarmoede, maar dat was het deze keer niet.

Ik ben vorige week maar weer bij de huisarts geweest, en nu eindelijk gaat er eens iets gebeuren.. Hij had al PDS geconstateerd en ik kwam er nu mee dat ik het erg vervelend vond dat mijn buik zijn eigen orkestje begonnen was Wink. Na de opmerking 'Ja, het rommelt inderdaad behoorlijk', kreeg ik een verwijsbriefje naar de diëtist. Die gaat met mij proberen uit te zoeken wat en hoe ik het best kan eten...

En dan heb ik nog even een vraagje aan de mensen die Duspatal gebruiken: Werkt het bij jullie?
Ik heb het namelijk ook gebruikt, maar het werkt bij mij helemaal niet.
Willemien
BerichtGeplaatst: 17-09-2007 10:17 Reageer met quote

Hallo lellebel,

duspatal ook ooit gehad: helpt totaal niet!! Ik neem niks in : veel vezels: wordt het alleen maar erger van: dat zijn gewoon laxeermiddelen: wel als je verstopping hebt natuurlijk/ Dieet is moeilijk, maar valt te proberen: kan best helpen..Duizelig ben ik ook wel eens, maar staat bij mij los van pds. ik heb al 13 jaar pds..


Buddy: erg herkenbaar: heb ik ook regelmatig alleen is het niet superdun bij mij moet soms 4,5,6, of nog meer keer naar het toilet voor de boel klaar is: doe daar dus bijna twee uren over en kan de deur niet uit. Ik werk niet buitenshuis(ben nu 49 jaar) kan niet 's morgens gaan werken..Mijn gezondheid gaat voor..

Wat me altijd opvalt: artsen weten het gewoon niet en dan zit het dus tussen je oren: grote nonsens natuurlijk(alsof je het allemaal zelf doet) het is gewoon een zwakke plek . ik heb het gekregen na de geboorte van mijn tweede kind in een hele warme zomer...

je kunt het ook overhouden aan een virus. Ik leef er gewoon mee en dat is niet altijd makkelijk. je kunt wel een vorm van bloedarmoede ontwikkelen als je te vaak naar het toilet moet: er wordt dan te weinig ijzer opgenomen. Ik heb een te laag Ferritinegehalte, maar mijn HB is 8,5! Kortom ik ben er maar niet teveel mee bezig: maak je niet teveel zorgen!!!
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) Bookmark and Share
Pagina 27 van 101  

Vorige  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 99, 100, 101  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016