Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Wie herkent mijn klachten ?
Auteur Onderwerp: Wie herkent mijn klachten ?
DCV
BerichtGeplaatst: 04-11-2010 23:21 Reageer met quote

Dag Mensen,

Ik weet niet of ik op het juiste forum deze vraag post, maar hierbij mijn verhaal.

Ben een man, 28 jaar en weeg 77 kilo.

Klachten gedurende 3 jaar .
Klachten steeds erger sinds 1 jaar.

Sinds een vakantie in oktober 2009, zijn mijn klachten steeds heviger en bijna constant aanwezig.
Toen waarschijnlijk voedselvergiftiging opgelopen door eten rauwe garnalen. (scampi)
Dag erna tijdens eten werd ik niet lekker en dacht te gaan flauwvallen. Weggerend en op hotel kamer last van Hyperventilatie vanwege de angst. Na 15 minuten weer normaal en ontzettend last van buikpijn met overgeven en diarree. Doktor geweest en twee injecties in mijn kont gehad. Voelde me meteen goed en in slaap gevallen.

Mijn klachten patroon gedurende een jaar tijd:

Bij opstaan voel ik mijn maag activeren, gepaard met borrelen en gevoel belletjes vanaf buik naar linkerkant borst te gaan en daar te blijven. Hierdoor ontstaat er lichte druk op de borst.

Na een half uurtje begint de spierpijn. Nek, hals, schouders, rug. Deze pijn in gedurende de gehele dag aanwezig. Een zeurende pijn.

Na nuttigen maaltijd altijd hevige spierpijn nek, schouders en rug. Pijn op de borst wordt erger, hartslag gaat omhoog, maag begint enorm veel geluiden te maken en te borrelen.

Gedurende de dag in situaties die ik als niet prettig ervaar gaan de klachten naar een hoogtepunt. Situaties waarin dat gebeurt zijn de volgende:

Drukke mensen massa, in de file staan met de auto, uit eten gaan, wachtruimtes, tandarts, als er ergens wat fout gaat en spanning geeft, verjaardagen en alle andere situaties die onverwacht zijn en reden tot inspanning vragen.

Klachten zijn de volgende en deze presenteren zich steeds sneller en bij minder inspanning dan voorheen.

Steken op de linker borst, steken linker schouder, steken linker arm, steken linker been. Na lang in een onaangename situatie, linker arm en vinger verdoofd gevoel, gevoel geen controle te hebben over coördinatie vingers en arm bewegingen, verdoofd gevoel been linkerkant. Nu is de stekende pijn op de borst een constante die erg benauwd is. Vroeger raakte ik hierbij in paniek en kreeg last van paniek aanvallen. Inmiddels herken ik de symptomen en weet dat ik het wel overleef en dus raak ik niet in paniek. Wel voel ik me onbehaaglijk, zweten, koud en dan weer warm, slecht zien, tintelingen aan de gehele linkerkant van mijn lichaam. Verder gevoel om te vallen, zwakke benen, gevoel dronken te zijn. Ofwel te tollen op je benen.
Aan de rechter kant is niks aan de hand. Vreemd is wel dat ik alleen ga zweten onder mijn rechter oksel. Wanneer ik weer in een normale situatie voor mij ben, nemen de klachten weer langzaam af. Gevoel van dronken zijn en duizelig enz blijven wel lang aanhouden. Hierna ontzettende spierpijn in de nek en schouders en hals. Alles aan de linker kant.
Ook heel moe en nergens zin meer in. Moeilijk concentreren en een enorm behoefte om te gaan eten omdat mijn maag borrelt en gevoel geeft leeg te zijn.

Verder dus gedurende de dag altijd spierpijn in de nek en schouders, aspirines helpen niet.
Midalgram helpt niet.

Wat wel helpt en klinkt raar is alcohol. Na twee glazen bier zijn bijna alle klachten weg.

Als ik naar een feestje of uit eten ga, en ik neem twee biertjes dan heb ik een goede avond, de dag erna echter ben ik kapot en verga van de spierpijn en pijn op de borst.

Koffie helpt ook om mijn concentratie vast te houden. Dit drink ik nu sinds een maand of 2. Daarvoor dronk ik nooit koffie omdat ik er gehaast van werd, nu merk ik dat ik juist die koffie nodig lijk te hebben om mijn concentratie vast te houden.

Ik dacht zelf dat de klachten tussen mijn oren zaten omdat ik er teveel mee bezig was, maar nadat ik wist dat de pijn op mijn borst waarschijnlijk van spieren kwam en niet van mijn hart heb ik niet meer last gehad van paniek aanvallen. Dit is nu zo half jaar gelden voor het laatst geweest. Hyper ventilatie heb ik ook niet meer gehad sinds een half jaar.

De klachten blijven wel en worden erger.

Opsomming klachten.

? Borrelende maag
? Opgeblazen gevoel maag
? Stekende pijn op de borst
? Constante spierpijn hals, nek, schouder en rug
? Druk op het (voor)hoofd. Zwaar gevoel of licht
? Moeite slikken
? Constant trillen spieren bij ontspanning, hele lichaam
? Kraken schouder bij bewegen (links)
? Zweten, en alleen rechter oksel
? Verdovend gevoel schouder, arm en vingers (links)
? Gevoel minder coördinatie linker arm en hand.
? Duizelig (dronken gevoel) schommelen.
? Gevoel plotseling een kant op te vallen.
? Ineens enorme honger hebben.
? Bijna geen behoefte aan drinken gedurende de dag. (water enz.)
? Variërende ontlasting, meestal groen/geel
? Ineens snelle hartslag uit het niets.
? Ineens heel warm of heel koud.
? Snel moe
? Na inspanning altijd erge spierpijn
? Moeite om uit bed te komen
? Moeite om lang te concentreren
? Moeite met warme ruimtes.
? Last van aambeien
? Vaak last koortslip, herpes

Dokter heeft hart en longen geluisterd, niks te vinden. Bloed was goed. Röntgen foto van de nek was goed. Ontlasting onderzoek was goed. Maagtabletten kuur gehad, omeprazol 40 mg voor 3 maanden. Geen effect. Fysiotherapeut helpt niet. Kraker helpt niet. Dry- needling helpt niet.

Wie herkent deze klachten en/of wie heeft een idee wat de oorzaak van de deze klachten zijn?

Alvast bedankt!
Ad
mirand
BerichtGeplaatst: 30-12-2010 17:33 Reageer met quote

Hoi, ik las toevallig jouw verhaal omdat ik mijn klachten op google intoetste. Sinds een paar maanden heb ik rare belletjes in mijn maag en die borrelen zo naar boven tot achter mijn borstkas en zelfs naar mijn keel toe. Sinds een paar dagen is het ook vervelend om te slikken, vooral als ik iets gegeten heb, maar het zit niet in mijn keel, heel vreemd. Daarbij wil ik je vertellen( niet om je bang te maken) Ik weet sinds mei 2010 dat ik MS heb, en alle andere klachten die jij bij jezelf opnoemt komen mij wel heel erg bekend voor. MS is moeilijk te vinden. Het is al weer een tijdje geleden dat je je verhaal op deze forum hebt gezet, dus ik hoop dat het al weer beter met je gaat, ik ben erg benieuwd hoe het met jouw borreltjes gaat. Groet Miranda
Eggey
BerichtGeplaatst: 04-07-2014 16:20 Reageer met quote

Goedemiddag,

Het is tijd terug. Maar ik hoop dat dit nog gelezen wordt, en of misschien iemand informatie heeft.

Ik ben afgelopen november met school naar Turkije geweest. Ook garnalen gegeten, diezelfde avond en volgende dag ziek op bed gelegen. Bij thuiskomst last van alle klachten die genoemd werden.

Wat ik al heb gedaan?:

Huisarts
- ECG (niks gevonden)
- Cardioloog (niks gevonden - uitgebreid onderzocht)
- Bloedonderzoeken (niks gevonden)
- Omeprazol 40mg (later 80mg maar niet geholpen)

MDL-arts (via internist)
- Test lactoseintollerantie (niks gevonden)
- Ontlastingonderzoeken 3x (bacterie gevonden)
- Groot bloedonderzoek (niks gevonden)
- Antibiotica (metrodinazol - hielp)
- Onstekingremmer voor slokdarm, maag & darmen (hielp niet)

Nu weet de MDL-arts niet meer wat hij moet doen en zegt hij dat ik het maar een tijdje aan moet kijken. Ik weet niet meer wat ik moet doen, en hoop dat iemand eventueel iets weet? Crying or Very sad

Man
20 jaar
190cm
90kg
atletisch gebouwd
gestopt met roken
alcohol soms in het weekend
Ciccio1983
BerichtGeplaatst: 12-08-2017 13:03 Reageer met quote

DCV ik heb met dezelfde klachten. Deze komen voor 99% overeen. Heb ook al heel wat onderzoeken doorlopen en medicijnen geprobeerd maar zonder resultaat. Vraag me dan ook af hoe het nu met je gaat en als misschien al een oorzaak hebt gevonden?
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Wie herkent mijn klachten ? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016