Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Bobbel op buik
Auteur Onderwerp: Bobbel op buik
Elin1985
BerichtGeplaatst: 26-08-2010 11:03 Reageer met quote

hallo,

Ik ben altijd slank geweest en had een sixpack.
(niet een heel erg ofzo) Dat kwam door het vele turnen in mijn jeugd. Sinds ik mijn rug heb gebroken is dat een beetje weg gegaan, maar spieren had ik nog wel op mn buik. Sinds een tijdje heb ik gemerkt dat er een bobbel op mijn buik zit. (heb er ook even een foto van gemaakt). Althans mijn moeder merkte het op toen ik lag. Als je op mijn buik duuwt is hij een beetje hard en doen het pijn (Soms erger, soms minder).
Verder heb ik wel eens buikpijnen, maar niet noemenswaardig.

Weten jullie wat het zijn kan?

Hier is de foto:

Rechts zijn mijn heup botten, dan zie je de bobbel en daarna komen mijn ribben (even voor de duidelijkheid Laughing )
http://nl.tinypic.com/view.php?pic=w18wvs&s=4
Ad
Elin1985
BerichtGeplaatst: 27-08-2010 13:41 Reageer met quote

Is ier dan niemand die weet wat het zou kunnen zijn? Sad
grdzgzovic
BerichtGeplaatst: 27-08-2010 16:37 Reageer met quote

Paar vragen:

1. Zit die bobbel ook aan de andere kant van je navel?

2. Kun je hem helemaal wegduwen en wordt hij groter als je een beetje perst?

3. Als je je buikspieren aanspant, kun je hem dan nog steeds voelen?
Elin1985
BerichtGeplaatst: 27-08-2010 16:57 Reageer met quote

Allereerst bedankt voor je reactie

1. Ja, voor zo ver ik zelf kan zien wel.
2. Ik kan hem gedeeltelijk wegduwen, niet compleet omdat het een beetje hard is en het doet ook pijn als ik er op druk. Hij wordt niet echt groter, beetje gelijk volgens mij.
3.Ja, dan voel, of eigenlijk zie ik m nog steeds want als je voelt, voel je natuurlijk je buikspieren:P, maar die bobbel blijft dan.

Kan je hier wijs uit worden?Razz
grdzgzovic
BerichtGeplaatst: 28-08-2010 8:14 Reageer met quote

Er is echt een heel scala aan mogelijkheden wat betreft bobbels in de buik. Als ik naar de foto kijk dan zouden het bijvoorbeeld de volgende dingen kunnen zijn:

1. Aangezien het ook aan de andere kant van je navel zit (is het symmetrisch?) zou het simpelweg wat buikvet kunnen zijn. Dan is het alleen wel gek dat het hard is.

2. Verder zou het een lipoom (vetbult) kunnen zijn. Voelt het onregelmatig aan?

3. Op die plek zou een hernia Spighelli (buikwandbreuk) ook nog kunnen, maar dan is het vreemd dat het ook aan de andere kant van je navel zit.

Voor een definitieve diagnose moet er toch echt iemand fysiek naar die bult kijken en voelen. Mijn advies is dan ook om even langs de huisarts te gaan als je je er zorgen over maakt.
Elin1985
BerichtGeplaatst: 28-08-2010 13:07 Reageer met quote

Nou zorgen maak ik mij niet zo snel, maar was gewoon benieuwd naar wat het kon zijn Razz

1. Als ik voel is het niet echt symmetrisch, dan voel ik aan de linkerkant dat het wat groter is dan aan de rechter kant. Buikvet dacht ik in principe ook, maar het was hard en ik heb vrij veel buikspier voor een meisje en als ik mijn spieren span dan zit de bobbel er nog steeds en voel ik bijna geen buikvet wat op de spieren zegmaar ligt. En voor buikvet zit het (vind ik) te plaatselijk. Want het is echt een bult en dan is het naar beneden weer heel erg plat.
2. Het voelt niet onregelmatig aan.
3. Ik zou niet weten waar ik dat dan van gekregen moet hebben Razz

Iig bedankt voor je reactie. Maar die dingen die jij opnoemt lijken mij zoiezo geen moeite waard voor een huisarts bezoekje Razz
Tenminste, ik voel me niet dusdanig ziek dat ik een dokter wil laten kijken.
grdzgzovic
BerichtGeplaatst: 28-08-2010 13:42 Reageer met quote

Ik wil ook wel een aantal minder aangename suggsties doen als je wil:

1. Liposarcoom
2. Leiomyosarcoom
3. Lymfangiosarcoom
4. Rhabdomyosarcoom
5. Hodgkin lymfoom
6. Non-hodgkin lymfoom

Het is waar dat al deze diagnosen uitermate onwaarschijnlijk zijn, maar als je daar een rare asymmetrische bult hebt zitten waar je bovendien last van hebt, dan laat je de huisarts toch even kijken.
maraja
BerichtGeplaatst: 28-08-2010 13:52 Reageer met quote

Het kan natuurlijk best iets zijn wat niet helemaal goed is zoals grdz... zegt. Om dat uit te sluiten zou ik toch even langs de huisarts gaan als je er geen goed gevoel over hebt.
Maar als ik zo naar je foto kijk zie ik eerlijk gezegd eigenlijk niets bijzonders. Zo ziet mijn buik er ook uit als ik lig, de bobbel is mijn buik zelf, een ietsie verdikking zeg maar. Met een lege maag is ie bij mij weg, helemaal plat. Is hij er bij jou wel continu? Dat het hard voelt kan ook door de harde buikspieren komen die er overlangs lopen.
Mja zoals ik al zei, als je het niet helemaal vertrouwd ff langs de huisarts. Beter een keer voor niets dan een keer te weinig. Succes!
Judy
BerichtGeplaatst: 28-08-2010 14:44 Reageer met quote

Ik vind het er heel normaal uitzien, als een buik, maar ik ben natuurlijk geen arts!
Als het hard is, heb je misschien last van je darmen (verstopping oid)? Zwanger?
Elin1985
BerichtGeplaatst: 28-08-2010 18:44 Reageer met quote

Als ik wat ergers zou hebben zou ik toch wel meer pijn hebben en zieker zijn? Ik heb eigenlijk nergens echt last van ofzo.

En nee mijn buik blijft die bobbel hebben, ook als ik nog niets gegeten heb. Het zit ook niet op mijn maag maar meer net onder mijn navel. Zwanger kan ik niet zijn en voor zo ver ik weet heb ik volgens mij geen verstopping Razz
maraja
BerichtGeplaatst: 28-08-2010 20:20 Reageer met quote

Ik denk ook dat als het niet goed was, je wel pijn had en je niet goed voelde. Bij mij begint de 'bobbel' ook onder m'n navel. Denk echt dat het niet iets bijzonders is. Maar als je blijft twijfelen, nogmaals, een bezoek aan de arts kan je rust geven.
Elin1985
BerichtGeplaatst: 29-08-2010 9:11 Reageer met quote

idd, maar houd die bobbel bij jou ook op tussen je heupbotten? daar word het bij mij namelijk gewoon weer heel erg plat. ik twijfel trouwens niet echt hoor, ben niet bang dat het iets ergs is ofzo. was gewoon benieuwd naar wat het zou zijn. of ik gewoon dik geworden ben ofzo Razz Ik vond het voor gewoon dikker zijn alleen zo raar dat het hard was en dat het alleen onder mijn navel iets omhoog komt en dan weer plat wordt tussen mijn heup botten.

Mja.., ik zat wel gewoon een buikje hebben nu Razz
maraja
BerichtGeplaatst: 29-08-2010 13:16 Reageer met quote

Ik denk echt dat het gewoon je buik is. Kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen omdat ik van een foto uitga die er mijns inziens heel normaal uitzien; als een gewoon buikje. De bobbel houdt inderdaad bij mij ook op tussen de botten van mijn heupen. Ik zou me er niet echt zorgen over gaan maken, tenzij je echt pijn gaat krijgen ofzo. Enne... dik ben je nog lang niet hoor! Wink
Elin1985
BerichtGeplaatst: 29-08-2010 17:21 Reageer met quote

Haha, ik maak me ook echt geen zorgen, maar ik vond het gewoon raar aangezien ik altijd zo plat ben geweest Razz
Index > Overige ziekten > Bobbel op buik Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016