Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > hevige buikpijn linksboven in buik
Auteur Onderwerp: hevige buikpijn linksboven in buik
noyb
BerichtGeplaatst: 06-05-2010 7:43 Reageer met quote

Als klein kind heb ik een periode gehad waarin ik hevige pijnen onder mijn linkerribben had. Het enige wat dan hielp was op een stapel kussens liggen of dubbelgeklapt. Het voelde aan als een miltsteek (zoals na hard rennen) die niet meer weg ging. In het ziekenhuis zijn allerlei onderzoeken gedaan, niks gevonden. Na verloop van tijd (maanden) werden de aanvallen minder en uiteindelijk bleven ze weg.
Tot twee jaar geleden. Het begon met vreemde steken, heel heftig, weer op die plek links onder mijn ribben. Ik schrok dan ook echt en gilde even, maar het was steeds van zeer korte duur. Langzaam werden de aanvallen heftiger en langer. Weer was het enige wat een beetje verlichting bood hevige druk uitoefenen: op mijn buik liggen met stapels kussen onder de pijnlijke plek. Uiteindelijk werd ik ook misselijk, kon ik niks meer binnenhouden (sommige dagen niet eens water) en vermagerde ik rap. Weer ziekenhuisonderzoeken (bloed, urine, gastrocopie, endoscopie, echo,) weer niks gevonden. Uiteindelijk de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom gekregen. Medicatie gekregen om het braken te onderdrukken. Zelf merkte ik dat als ik een paar dagen helemaal niet at de pijn langzaam verdween. Op deze manier (een week helemaal niks eten) is de pijn uiteindelijk weggegaan. En nu is die weer terug. Eerst de steken, nu de hevige pijn. Rechtop staan kan ik dan niet. Alleen gebukt, het liefst helemaal dubbel. Ik ben heel bang dat het weer helemaal uit de hand loopt en eerlijk gezegd heb ik de diagnose Prikkelbare Darm nooit helemaal vertrouwd. Ik heb namelijk geen ontlastingsklachten, geen algehele buikpijn.
Op dit moment merk ik dat ik gewoon bang ben. De pijn is zo heftig en ik weet uit ervaring dat dit steeds erger, vaker en langer gaat worden. Ik overweeg weer tijdelijk te stoppen met eten. Naar de dokter lijkt me nutteloos; ik heb een diagnose en de dokter heeft alle onderzoeken uit de kast getrokken om al het andere uit te sluiten. Maar ik weet niet wat ik nu moet. Iemand idee├źn?
Ad
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 09-05-2010 17:13 Reageer met quote

Beste Noyb, de klachten van PDS kunnen heel plaatselijk zijn en hoeven niet gepaard te gaan met problemen met de ontlasting. Als je een paar dagen niet eet, komen je darmen tot rust... maar 't is niet zo goed voor de rest van je lichaam, je mist dan belangrijke voedingsstoffen en vermagert bovendien. Embarassed
Heb je een dieet meegekregen? Bij de 1 helpt 't om heel vezelrijk te eten, bij de ander om juist licht verteerbaar te eten. Je zou bij de h.a. een verwijzing naar een dietiste kunnen vragen.
Sterkte en groetjes, Musje.
noyb
BerichtGeplaatst: 12-05-2010 8:57 Reageer met quote

bedankt voor je reactie musje2. Ik ben inderdaad de vorige keer naar een dietist gegaan. Sinds die tijd volg ik een zeer vezelrijk dieet waarbij ik om de drie uur eet. Ondertussen is mijn angst wel bewaarheid geworden; verhoging, hevige buikpijn en sinds gisteren kan ik amper iets binnenhouden. Hopen dat het toch nog 'overwaait'. Ik probeer te blijven dooreten, maar is wel moeilijk.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 12-05-2010 21:53 Reageer met quote

Hai Noyb, als de verhoging koorts wordt, zou ik toch even naar de h.a. gaan, duidt op een ontsteking. Al eens nagekeken op de ziekte van Crohn?

Zijn er bepaalde voedingsmiddelen die de klachten uitlokken, b.v. koolsoorten, sla, prei, ui o.i.d.?
Zolang de pijn heftig is, zou ik tijdelijk overgaan op licht verteerbaar voedsel zoals yoghurt, geraspte appel, (geprakte) banaan, beschuit, witbrood, toast enzo.

Als je klachten regelmatig terugkomen, zou je kunnen overwegen eens naar een osteopaat te gaan, die kan je buik behandelen en plaatselijke verkrampingen verhelpen (heb ik goede ervaringen mee). Idea
Veel sterkte en groetjes, Musje.
grdzgzovic
BerichtGeplaatst: 14-05-2010 10:26 Reageer met quote

Waar zit je pijn precies?
Bij de rand van je rechte buikspier (zg. sixpack) of echt in je zij?
Zit het altijd op precies dezelfde plek en kan je het met 1 vinger aanwijzen?
Index > Overige ziekten > hevige buikpijn linksboven in buik Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016