Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Leven met een Anaal Fissuur
Auteur Onderwerp: Leven met een Anaal Fissuur
Bewust Bekwaam
BerichtGeplaatst: 20-01-2015 20:30 Reageer met quote

Hallo allen,

ik zie dat het al een tijdje geleden is sinds de laatste reactie is gepost. Toch wil ik ook mijn verhaal doen, misschien dat een 'verdwaalde' lezer er toch iets aan heeft.
Na een zware bevalling kreeg ik een paar weken later een anaal fissuur waar ik uiteindelijk ruim 2 jaar last van heb gehad. Verschillende zalfjes en laxeermiddelen gebruikt, ook nog met botox geïnjecteerd.
Wat bij mij uiteindelijk heeft geholpen is een combinatie van een aantal dingen.
1. terug gaan naar de basis; vanuit mijn optiek de darmen. Na een ontlastingsonderzoek via een darmtherapeut bleek dat mijn darmen (ik had een zogenoemde lekkende darm) en daarmee ook mijn immuunsysteem helemaal onderuit lag. Mijn darmen (en daarmee dus ook endeldarm) zat vol met teveel slechte en te weinig goede bacteriën --> hoe kan een scheurtje dan goed genezen? Niet dus....
2. ik heb mijn voedingspatroon onder de loep genomen. Eet ik voldoende vezels? Eet ik voldoende goede vetten? Eet ik niet te veel slechte e-nummers en te veel sacharose (suiker)?
3. smeren met diltiazem vaselinecetomacrogolcreme om het te laten genezen en na 6 weken overgegaan naar vaseline lanettecreme FNA (dit is de 'zachte versie' van diltiazem, dus deze werkt niet bloedvatverwijdend, waardoor je wel zwanger mag worden en je het ook mag gebruiken tijdens zwangerschap)
4. darmspoelingen laten doen. Ik heb 3 darmspoelingen laten doen in 3 weken tijd.

Bovenstaande (in vogelvlucht verteld) is volgens mij voor mij dé combinatie geweest waardoor ik er nu al bijna 4 maanden (YEAH!) vanaf ben. Net zoals vele van jullie was ik op sommige momenten wanhopig, want bij de huisarts kwam ik niet veel verder dan laxeermiddelen en bij het ziekenhuis kreeg ik een botoxinjectie waar ik het maar mee moest doen. Laatste hielp jammergenoeg ook niet.
Voor alle mensen die denken dat ze hun hele leven lang laxeermiddelen willen gaan slikken: denk na! Probeer op een andere manier je lichaam weer ZELF te laten functioneren. Laxeermiddelen kunnen je darmen dan misschien wel niet lui maken, maar wil je nu echt de rest van je leven laxeermiddelen slikken?
Ik weet maar al te goed dat heftige pijn een erg goede reden is om laxeermiddelen te slikken, maar probeer het ook op een andere manier te benaderen. Misschien dat je dan op een gegeven moment de laxeermiddelen kunt laten liggen.
Sterkte allen!!
Mocht er iemand zijn die meer wil weten over mijn weg naar genezing, stel gerust je vragen.

Groetjes Noortje
Ad
ermias
BerichtGeplaatst: 06-02-2015 22:48 Reageer met quote

ik zal het kort en duidelijk houden
ben een jonge man van 24 van afrikaanse afkom d mijn nederlands is niet wat je zegt wauw maar als je het begrijpt dan zul je er wat aan hebben

ik had erg last van anale fissuur en ben er bijna vanaf en mijn advies is in stappen. ben geen arts maar weet bijna zekere dat dit helpt .
want al die fabeltjes en desmotiferende verhalen helpen niet echt voor iemand die naar een oplossing zoekt

1 in overleg met je huis arts of dokter schaf dit middel aan MAGENSIUM DIOXDE het is heel goed koop Max 1 euro

en schaf deltizem zalf wordt zelf vergoedt door verzekring

latex hadschoen blauwe net als zieken huis zijn stevig en scheuren niet snel

2 je onlasting zacht krijgen is een ding maar zo zacht dat het geen pijn meer doet bij het schuurtje in je anus is nogal wat.

eet allen sochtends brood (bruin) en zachte fruit manderijn peer en da soort dingen
uur later 1 magnesium dioxde in nemen
werkt best laxerend.
je onlasting kan ook schuim achtig worden ma is niet erg dat is namelijk de bedoeling

avodn eten idem dito eten zo zacht mogelijk geen witte pasta en deeg dingen.
ik zelf at een sneetje bruinbrood met heelveel linzen soep en overdreven veel salade een grote kom want je hoeft niet te verhongeren
en dit deed ik elke dag.
leefde alleen van salades fruit en soepen.

ik at geen vlees kip pizza al die lekkere dingen niet.
maar ja je wilt er vanaf toch dacht ik dan doe je wat je moet doen
uur later 1 magnesium je zult poepen als water van de kraan. bijwijze van spreken

onlasting weg deppen niet vegen
loop naar de douche en spuit met douche kop warm water (verbrand je kont niet houw het logisch)
vervolgens goed droog deppen
en pak latex hanschoen + dzm zalf doe handschoen aan
smeer de zalf om de pink (kleinste vingere komt he makkelijkst derin )en probeer deeze anaal in te brengen zo diep mogelijk letterlijk tot de einde je moet het heel rustig doen want je pink floept er niet zomaar in dus neem pauzes desnood terwijl je vinger of pink derin is maar het is egt belangerijk deze tot het einde derin te gaat
je vraagt je af wat is het einde
het einde is zolang je je anus spier voelt tussen je vinger doorgaan want het zalf moet leterlijk elke anus spier bereiken en onspan je anus terwijl je dit doet niet dicht knijpende beweging maken want dat maakt het alleen maar moeielijker .
de bedoeling van dit allemaal is dat je anus helemaal onspant zodat het wondje de kans krijgt om te genezen wan je anus doet tijdens de pijn is nog meer in mekaar krimpen zo stroomt weinig bloed door je kring spier en geens het bijna niet maar als deze wel ontspant stroomt de bloed wel en vooral voor het slapen gaan dit doen

en doe dit 3 to 8 x per dag
mij is het in het begin alleen 2 x gelukt en nu ben ik veel beter dan toen
wat je niet moet vergeten is dat dit niet de pijn binen een dag weghaalt daar heb je pijn stillers voor dit is om je schuurtje te helpene genzendat gedaan te hebben ga op je buik lichen(op bed of op de grond wat jij wilt) en onspan all je bil spieren tot aan je kring spieren en blijf op je buik voor half uur

doe dit dagelijk en vermijd zitten geef je anus de tijd om te onstpannen zonder druk van stoel of wat dan ook

en als je slaapt probeer op je buik te slapen niet rug of zij

als je onlasting zacht is
en je anus altijd schoon is
en je de zalf elke dag gebruikt zo als ik zei geloof mij maar het helpt binne 5 dagen merk je klein beetje verschil maar het duurt totaal mischien een maand of 2 voor genezing


ik wens jullie veel sterkete en beterschap
en vergeet niet dit aan anderen te vertellen die met dezelfde probleem lopen als het jou heeft geholpen


groetjes ermi
Mirre1966
BerichtGeplaatst: 21-05-2015 18:37 Reageer met quote

De schrik slaat me om het hart als ik al die horrorverhalen hier lees.

Morgenmiddag moet ik naar de chirurg voor controle.
3 weken geleden met spoed geopereerd aan zo'n abces.
De laatste 2 dagen voor der operatie at ik niet meer en ik heb in mijn hele leven nog nooit zo'n pijn gehad. Het ziekenhuis noemde het een zeer groot abces en dat zegt men niet zo snel.
Wat ik nergens lees is het volgende.....

De laatste 2 dagen werkte m'n sluitspier niet meer en vanwege de vele medicijnen was ik aan de diarree. Ik kon dat niet meer ophouden en heb mezelf meerdere malen bevuild.
Ik woon alleen, was al doodziek en moest daarna met mijn zieke lijf m'n eigen rommel wassen en schoonmaken.
Mijn sluitspier werkt dus na de operatie nog steeds slecht. Ik kan m'n ontlasting ophouden totdat ik snel een wc vind. De hele dag lek ik ontlasting uit m'n anus en ik heb geen enkele controle over de winden.
Het ziekenhuis vond dit vreemd en gaven aan dat ze niet bij m'n sluitspier waren geweest.
Er is nog weinig verbetering en ik loop dan nu ook met een luier rond.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Mirjam
Cornell
BerichtGeplaatst: 01-01-2017 16:44 Reageer met quote

Beste mensen,

Ook ik heb ( had ) meer als een jaar klachten en heb door de tijd heen verschillende onderzoeken gehad en meerdere zalfjes gekregen. Vaatverwijdend en pijn bestrijdend maar niets hielp. Uiteindelijk ben ik zelf gaan experimenteren met o.a. CBD Olie die ik zelf heb gemaakt. Uiteindelijk heb ik een pure plantaardige olie samengesteld met als toevoeging Wietolie en ben dit gaan gebruiken. Zowel inwendig als uitwendig 3 x daags.Na enkele dagen merkte ik het verschil. De pijn verdween en jawel, na een maand waren alle klachten verdwenen en het wondje genezen. Momenteel ben ik helemaal klachten vrij!
Aangezien ik zelf planten heb gekweekt afgelopen zomer waarvan de opbrengst groot was, beschik ik nog over een bepaalde voorraad olie en wil voor zover mogelijk andere mensen ( tegen kostprijs ) helpen. Daarvoor heb ik monsterflesjes ( 1cc )gemaakt. 1 soort voor inwendig gebruik, en de andere voor uitwendig gebruik. Indien u belangstelling heeft kunt u mij via mijn email adres bereiken. De kosten, incl verzenden van de monsters ( twee flesjes ) zijn
€ 20,00. Indien het middel bevalt en werkt is het mogelijk grotere flesjes van 10 cc te bestellen. Voor meer informatie kun u me altijd een bericht sturen. Vriendelijke groet, Cornell
Cornell
BerichtGeplaatst: 09-01-2017 14:34 Reageer met quote

Beste mensen...

Ik heb er meer dan anderhalf jaar last van gehad en heb in totaal zo'n 6 voorgeschreven zalfjes gebruikt. Inderdaad. Enkele verzachten de pijn enigszins maar deden verder niets en ben zelf op zoek gegaan via Internet. Ik ben een plantaardige olie gaan gebruiken met Cannabis olie. Zowel voor inname als uitwendig gebruik. Na slechts enkele weken was het wondje helemaal genezen en heb nergens geen last meer van. Voor meer informatie en/of adviezen mag u me altijd mailen.

Vriendelijke groet, Cornell
cornell.vanloon@gmail.com
serenasandra
BerichtGeplaatst: 29-01-2017 8:42 Reageer met quote

Koop hoge kwaliteit Nembutal en ander onderzoek chemicaliën voor de verkoop.


beste van Nembutal (natriumpentobarbital), geen speciale aanbiedingen missen, bestel
Nembutal (natriumpentobarbital) online en krijg kortingen en verbazingwekkende
prijzen! Veilig online kopen Nembutal (natriumpentobarbital).

Onze kwaliteit van het product is het beste wat je kunt vinden rond en we verkopen in kleine / grote hoeveelheden met gegarandeerde discrete delivery.All van onze producten zijn voorzien van zuiver kristal en poedervorm en zijn van de hoogste zuiverheid available.We doen leveren andere producten op aanvraag van de klant en wij verkopen tegen redelijke prijzen

Voordelen: pentobarbital natrium (Nembutal) is een recept medicatie die soms wordt gebruikt voor kortdurende behandeling van slapeloosheid. Het kan ook worden gebruikt als een pre-anesthesie of voor de spoedbehandeling van epilepsie. Nembutal is een barbituraat dat verslavend met uitgebreide of zware gebruik kan worden.

Neem contact met ons op voor meer details en info op ......... serenasandra10@gmail.com


Contact met mij opnemen via e-mail voor meer details en info op (serenasandra10@gmail.com)
Cornell
BerichtGeplaatst: 10-03-2017 20:48 Reageer met quote

Beste lotgenoten.....

Onlangs heb ik een artikeltje geplaatst over het gebruik van Cannabisolie bij een Frissuur die ik zelf heb gemaakt en gebruikt. Het wondje was binnen 14 dagen helemaal genezen en kan weer normaal naar het toilet. Ik kan me voorstellen dat dit bericht een beetje vreemd bij u overkomt en denkt dat het een of andere vorm van Spam is. Om dit euvel de wereld uit te helpen plaats ik hierbij een bericht van een van de lotgenoten die ik met de olie heb kunnen helpen!

Beste Cornell.

Het gaat steeds beter!! Ik heb er veel baat bij gehad. Smeer minder dan voorheen maar toch zowie zo 2 x per dag.. ik merk aan mijn fissuur dat het heel erg aan t genezen is... eindelijk zullen we maar zeggen. .
Mede dankzij de olie. Andere crème s gebruik ik niet meer. Wel om de dag nog een zetpil aambeien zetpil zodat de scheur niet weer open gaat.. laast wel iets maar had er gelukkig weinig last van. Slik heel weinig diclofenac. 1 soms twee op een dag en voor de rest niks meer. Zelfs mijn vriend heeft t laatst voor zijn lip gebruikt. En de koortslip kwam niet door.

Groetjes Renske

Mocht ook u interesse hebben of meer willen weten dan kunt u me bereiken op cornell.vanloon@gmail.com
Index > Overige ziekten > Leven met een Anaal Fissuur Bookmark and Share
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016