Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > rode vlekjes op buik, rug en achterwerk
Auteur Onderwerp: rode vlekjes op buik, rug en achterwerk
froebel
GastBerichtGeplaatst: 03-10-2005 23:16 Reageer met quote

Sinds een paar dagen heb ik diverse kleine rode plekjes op buik, rug, schouders en achterwerk. Op armen, benen en gezicht komen ze niet voor en ze jeuken ook niet. Waar de vlekjes zitten is de huid licht verdikt. Iemand enig idee wat het kan zijn?

Waterpokken, rode hond, roodvonk of mazelen lijken me uitgesloten omdat ik als kind alle vier de ziekten een keer heb gehad.
Ad
auktje
BerichtGeplaatst: 04-10-2005 9:15 Reageer met quote

ik zou er even mee heen gaan als ik jou was ,misschien een allergie of zo ik zou het ook niet weten ,maar ga er even mee heen dan weet je het zeker wat het is.
ventje
GastBerichtGeplaatst: 13-11-2005 11:56 Reageer met quote

hey ik heb net de zelfde symtomen van die rode vlekjes ze zitten nu al 4 dagen op en ik zou het ook wel graag weten,
froebel weet je het ondertussen al?

thx alvast
Lindaa
GastBerichtGeplaatst: 14-12-2005 0:45 Reageer met quote

Hoi! Ik heb dat ook pas gehad.. Het jeukte niet, ik had nergens last van, ik zat alleen onder de vlekken op mijn buik, borsten en op het laatst ook op mijn bovenbenen. Het is vanzelf weggegaan, na een week of 2... Ik dacht dat het misschien door de kou zou komen? Dat droogt je huid toch ook extra uit? Succes ermee! En als je meer weet.. laat het ons weten! Thnx!
nous
GastBerichtGeplaatst: 21-01-2006 21:56 Reageer met quote

Het klinkt heel erg als ringworm, dat kan jeuken maar dat hoeft niet. het is besmettelijk en word veroorzaakt door een bacterie die al op de huid aanwezig is, maar door teveel wassen met zeep kan die aan de huid gaan "vreten" er zijn pillen voor en ook cremes. Het kan ook erg besmettelijk zijn.
annelies61
BerichtGeplaatst: 23-01-2006 15:59 Reageer met quote

hoi, mijn zoon had er ook last van en de huisarts zei dat het
pitiryatis rosea was een onschuldige huidaandoening waarschijnlijk veroorzaakt door een virusinfectie het gaar na een week of 6 vanzelf weer over. ik heb het op het net nagekeken en het klopt wel aardig. ik hoop dat het wat geholpen heeft.
groetjes annelies
indy
GastBerichtGeplaatst: 18-07-2006 16:44 Reageer met quote

Hoi, ik weet niet of het hetzelfde is maar wij hadden het er net over. Mijn werkvrouw was op bezoek en zij dat ze overal van die kleine rode vlekjes had, sommige waren maar een speldenkopje groot, zij had er zeer veel bijna overal, maar vooral aan armen benen romp en borststreek. Ik vertelde dat ik er eentje net opgemerkt had bij mij aan mijn dij en mij ook afvroeg wat dit was. Zij heeft nu al een tijdje last van verminderde eetlust en nu vroegen wij ons af of dit er iets mee te maken zou hebben. Hopelijk is het pitiryatis rosea als het onschuldig is maar klilkt toch akelig om te horen dat dit een virus is. Groetjes Indy
indy
GastBerichtGeplaatst: 18-07-2006 16:55 Reageer met quote

Hoi, ik heb net uitleg gezocht naar pityriasis rosea en dit bleek niet hetzelfde te zijn of dat wij het over hadden. Bij ons zijn het geen schilferende plekken maar eerder ronde knalrode bolachtige zeer kleine plekjes soms iets groter maar wel mooi afgelijnd en iets verheven. Nogmaals groetjes en weet iemand wat dit zou zijn?
JohanL
GastBerichtGeplaatst: 15-09-2006 21:14 Reageer met quote

froebel, Ik heb al jaren van die rode vlekken en nu beginnen die mij toch te irriteren. In die zin dat het vroeger (ik ben de jaren tel al kwijt maar het zal toch tegen de 8 liggen) oppervlakkig was, kleiner dan een speldekop en vormde een bijna aaneensluitende ketting met vrije ruimtes van 3 à 4 cm om de middel terhoogte van de onderste ribben. Ondertussen staan ze voornamelijk op buik en rug, maar komen nu dit laatste jaar ook voor op armen en benen. De laatste maand (door de warmte of de stress?) zijn ze meer en meer verheven en groter op buik en rug. Op het achterwerk heb ik geen weet van. Op zich jeuken ze niet. Maar door dat ze nu verheven zijn, zorgt wrijving van kleding irritaie. De huisarts laat weten dat het onschuldige vlekken zijn. Door het feit dat je er steeds mee geconfronteerd wordt bij het uit- en aankleden geeft dit toch geen voldoening.
JohanL
GastBerichtGeplaatst: 15-09-2006 21:19 Reageer met quote

Froebel, dat is toevallig. Bij het verder zoeken op het net kom ik ouderdomshaemangioom tegen http://www.huidinfo.nl/haemangi.html. Dit voldoet perfect aan de beschrijving en de foto maakt de match perfect. Een geruststelling is dat iedereen het krijgt, alleen is er een verschil in hoeveelheid. Het is niet kwaadaardig en als het echt hindert (gezicht), kan je het laten wegbranden...
Sfie
GastBerichtGeplaatst: 11-10-2006 19:47 Reageer met quote

kheb een rode vlekje op mn rechter borst,
herkent iemand dit?
heb dit al langer, kga er mee naar dokter gaan ..
het jeukt niet en wordt niet groter maar kan iemand me helpe ?? :s

thx alvast ..
YUAN
GastBerichtGeplaatst: 07-03-2007 23:21 Reageer met quote

mijn baby zit onder de rode vlekjes , ik weet niet wat ze heeft ;iemand suggesties ?
annootje
GastBerichtGeplaatst: 08-03-2007 5:36 Reageer met quote

Als je snel er achter wilt komen of het ringworm is moet je een beetje vaseline of iets anders vets op het plekje smeren. Als het ergers wordt is het zeker een schimmelinfectie, en waarschijnlijk ringworm. Ik zit heel vaak onder de ringworm. Ik heb namelijk vaak een slechte weerstand, en heb katten. 80% van alle katten dragen ringworm met zich mee. Niet iedereen neemt het snel van katten over, maar ik dus blijkbaar wel. Je kunt je katten ook een kuur geven, dan zijn ze er even af, maar als ze bij andere katten in de buurt komen hebben ze het ook zo weer. Ik ben er achter gekomen toen ikzelf helemaal onder de rode vlekken zat. Ik had een vlek op mijn been zo groot als mijn hand, dat enorm jeukte en brande, het was helemaal rood, droog en er zat een wat dikkere rand omheen. De dokter wist niet wat het was op dat moment. Maar een paar dagen later kwam onze kat thuis en had allemaal kale plekken op zijn huid. Wij naar de dierenarts, en die zei dat het ringworm was. Dus ik vragen als dat ook bij mensen voorkwam. En toen kwam ik er dus achter dat ik het van mijn kat had over genomen. Dat gebeurt vooral als je een lage weerstand hebt, kinderen hebben ook vaker een lage weerstand. Succes ermee!
JohanL
GastBerichtGeplaatst: 16-04-2007 13:21 Reageer met quote

froebel schreef:
Sinds een paar dagen heb ik diverse kleine rode plekjes op buik, rug, schouders en achterwerk. Op armen, benen en gezicht komen ze niet voor en ze jeuken ook niet. Waar de vlekjes zitten is de huid licht verdikt. Iemand enig idee wat het kan zijn?

Waterpokken, rode hond, roodvonk of mazelen lijken me uitgesloten omdat ik als kind alle vier de ziekten een keer heb gehad.


Heb dit nu ook, ben naar dokter geweest. Het is een onschuldig virus dat voorkomt in het begin van de lente. Is niet besmettelijk en gaat vanzelf weg. Maar dokter heeft pilletjes gegeven om de vlekjes sneller weg te laten gaan.
nmd
GastBerichtGeplaatst: 22-04-2007 21:58 Reageer met quote

Weet je misschien ook wat voor virus dat is??
Evanne
GastBerichtGeplaatst: 24-04-2007 18:01 Reageer met quote

Sinds 2 weken heb ik ook van die kleine rode vlekjes...Vooral op mijn buik en een paar hele kleine plekjes op mijn rug.Vorige week ben ik naar de dokter geweest en heb Miconazolnitraat en Hydrocortison gekregen. Ik moet dit 2 weken 2 keer per dag op de plekjes smeren, maar merk na een week nog weinig verschil en zag vandaag ook weer een nieuw plekje...
Baal er echt van. Pas nu besef je weer hoe blij je moet zijn als je niks hebt. Heeft iemand nog meer tips? pitiryatis rosea, zou dat het zijn? de plaatjes op internet zijn echt verschrikkelijk....Een virus in het begin van de lente? Weet iemand de naam daarvan?
ik:)
GastBerichtGeplaatst: 30-04-2007 12:39 Reageer met quote

Ik heb al bijna een half jaar zulke plekken op mijn bovenbenen en ze gaan maar niet weg, en als ik er zinkzalf ( van zwitsal ) opsmeer, heeft het geen effect, het wordt alleen maar erger! Ik had ze eerst echt op mijn bil maar nu meer op mijn bovenbenen en ook paar op mijn knie... wat weet iemand precies wat het is?
ik:)
GastBerichtGeplaatst: 30-04-2007 12:40 Reageer met quote

trouwens ik was vergeten te zeggen dat ik eerst dacht dat het gewoon puistjes waren ( kzit nog in de puberteit ) en dus probeerde ik ze uit te knijpen, dan doet het alleen maar pijn en wordt het groter...
vlekje
GastBerichtGeplaatst: 28-05-2007 8:13 Reageer met quote

[Berichten met alleen hoofdletters worden automatisch verwijderd]
aardbeitje
GastBerichtGeplaatst: 28-05-2007 8:21 Reageer met quote

[U mag maar met één nicknaam berichten posten]
Index > Huidaandoeningen > rode vlekjes op buik, rug en achterwerk Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016