Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Medicijnen > Wie weet een werkend, rustgevend middel ??
Auteur Onderwerp: Wie weet een werkend, rustgevend middel ??
maraja
BerichtGeplaatst: 08-03-2010 14:10 Reageer met quote

Al een tijdlang staan mijn hersens op de kop. Veel problemen uit verleden, heden en toekomst. Ik denk er werkelijk dag en nacht aan en wordt er zo moe van. Mijn functioneren is ook niet helemaal zoals het moet, kan erg kortaf zijn omdat men mij stoort in mijn gedachtengang en ik wil dat gewoon niet meer.
Ik vraag me soms gewoon af op welk moment van mijn leven ik in een 'tiran' veranderd ben en heb er nu genoeg van.

Wie weet een middel waardoor je meer positief kunt denken, wat rust geeft in je hoofd maar wat niet versuft? Smile En wat ook echt werkt, niet via huisarts te verkrijgen is.

Bedankt, Maraja
Ad
maraja
BerichtGeplaatst: 13-03-2010 13:25 Reageer met quote

Niemand?
Ik heb weleens valeriaan geprobeerd maar dat hielp niet. Misschien is het ook iets waarin je moet geloven en aangezien ik dat niet doe zoek ik naar een middel dat gewoon zonder meer ook werkt.
Alvast bedankt!
ouderpower1
BerichtGeplaatst: 13-03-2010 13:34 Reageer met quote

Valeriaan zou je wel wat moeten doen,(ook als je er niet in gelooft, het werkt net zo goed als een aspirine oid) bij de drogist kan je verschillende middelen halen in druppel of tabletvorm die kunnen ondersteunen om tot rust te komen, middelen met valeriaan hop en passieflora erin.
Denk ook aan een eind fietsen, wandelen,(iedere dag op een vast tijdstip zodat je jezelf dwingt die tijd voor jezelf te nemen) en yoga, alwaar je ook kan leren om jezelf rust te geven.
Zijn je problemen groot, aarzel dan toch niet je huisarts te bezoeken!?
Bomti
BerichtGeplaatst: 14-03-2010 1:23 Reageer met quote

Yoga geprobeerd?
Wat ook gewoon help is wat lekkere reggae opzetten en een jointje roken:$
Gewoon alles van de positieve kant bekijken
Of bezoek een psychiater.

Always look on the bright side of life!

Maarja, ik heb makkelijk praten.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 14-03-2010 10:43 Reageer met quote

Hai Maraja,
Een vriendin van mij heeft St.Janskruid gebruikt en had daar baat bij. Is een bekend fytotherapeutisch middel en vrij verkrijgbaar bij de drogist.
Al eens geprobeerd? Rolling Eyes
Succes en sterkte, Musje.
trudy
BerichtGeplaatst: 14-03-2010 11:27 Reageer met quote

St Janskruid is alleen niet zo onschuldig als het lijkt,voorzichtigheid is dus geboden.
trudy
BerichtGeplaatst: 14-03-2010 11:32 Reageer met quote

maraja schreef:
Al een tijdlang staan mijn hersens op de kop. Veel problemen uit verleden, heden en toekomst. Ik denk er werkelijk dag en nacht aan en wordt er zo moe van. Mijn functioneren is ook niet helemaal zoals het moet, kan erg kortaf zijn omdat men mij stoort in mijn gedachtengang en ik wil dat gewoon niet meer.
Ik vraag me soms gewoon af op welk moment van mijn leven ik in een 'tiran' veranderd ben en heb er nu genoeg van.

Wie weet een middel waardoor je meer positief kunt denken, wat rust geeft in je hoofd maar wat niet versuft? Smile En wat ook echt werkt, niet via huisarts te verkrijgen is.

Bedankt, Maraja


Misschien zou je eerder aan therapie moeten denken dan aan rustgevende middelen.
Als je de boel aanpakt heb je die middelen dadelijk misschien helemaal niet meer nodig.
Zelf zou ik weldegelijk naar de huisarts gaan enniet zelf gaan vogelen met medicijnen die misschien geen kwaad lijken te kunnen maar voor iedereen een andere uitwerking zouden kunnen hebben.
Nee ik zou niet weten wat er in de winkel te koop is behalve reistabletten die ik wel eens in ovetleg met de dierenarts gebruikt heb voor de hond.
Sterkte met alles en ik hoop dat je uit je circeltje komt.
maraja
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 14:38 Reageer met quote

Wat veel reacties! Very Happy Bedankt allemaal!

Ik heb een eigen merk van valeriaan gebruikt, en die werkte niet. Maakt het nog verschil van welk merk? Verder heb ik 'placenta' van bloem geprobeerd.
Ik geef toe dat ik veel beter naar een psych kan gaan of therapie nemen maar daar ben ik nog niet aan toe. Vind het een hele grote stap.
Wel heb ik online een hulpvraag bij zo'n instantie ingediend voor tips, hoop dat ik daar iets mee kan.
Jointjes begin ik liever niet aan, ik rook al gewone sigaretten en wil daar eigenlijk van af maar vooral nu soms zoooo lekker.
Is st. Janskruid ook voor stemmingen? En hoezo kan het gevaarlijk zijn, trudy?

"Always look on the bright side of life! " probeer ik, lukt me soms ook nog maar niet altijd, steekt altijd de kop weer op. Vandaar ook mijn vraag welk middel helpt, al is het maar om die tijdelijke depressies een beetje normaal voor mijn omgeving door te komen... Smile
trudy
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 16:05 Reageer met quote

Sint Janskruidpil nu officieel antidepressivum
Uitgegeven: 11 februari 2008 17:50

Een kruidengeneesmiddel op basis van Sint Janskruid is officieel benoemd tot medicijn tegen depressie. Het middel werkt bij milde en matige vormen van de aandoening.

Het is de eerste keer dat een Sint Jans-preparaat in Nederland is geregistreerd als geneesmiddel. Sint Janskruid is al jaren vrij verkrijgbaar als voedingssupplement. Het kruid staat bekend om de anti-depressieve werking.

Het middel Hyperiplant van VSM is nu officieel geen kruid meer, maar een geneesmiddel dat alleen via de apotheek te krijgen is. De kwaliteit is getoetst aan Europese richtlijnen en goedgekeurd. Consumenten kunnen het middel dus veilig gebruiken tegen depressieve klachten.

Sint Janskruid is in verschillende varianten verkrijgbaar. De kwaliteit verschilt sterk. Ook zijn er bijwerkingen in combinatie met andere medicijnen.(c) gezondheidsnet.nl
maraja
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 16:31 Reageer met quote

Bedankt Trudy. Dus een middel wat ik gewoon bij de apotheek zonder recept kan krijgen, of bij de drogist als voedingssupplement? Ik gebruik verder geen medicijnen dus die bijwerkingen verwacht ik niet. Misschien ga ik dit eens proberen dan.
kat23
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 16:40 Reageer met quote

Het middel Sedatif PC van Boiron is een homeopatisch middel, drogisterijen hebben het, maar niet het kruidvat ofzo
Janine388
BerichtGeplaatst: 21-04-2010 19:18 Reageer met quote

Valdispert is ook een rustgevend middel. Dit is volgens mij ook een homeopatisch middel en gewoon verkrijgbaar bij de drogist.
Ik werk zelf in een verzorgingshuis en veel bewoners gebruiken dit middel om rustiger te worden.
Bij hun werkt dit middel goed.
Steenbok91
BerichtGeplaatst: 21-04-2010 23:21 Reageer met quote

Valdispert heeft bij mij nooit geholpen.
Wat wel helpt bij mij, maar ik ben dan ook een grote muziekfan, is een rustig CD'tje opzetten en op bed gaan liggen. Nergens aan denken en helemaal niks doen.
maraja
BerichtGeplaatst: 07-05-2010 15:33 Reageer met quote

Bedankt mensen!
Ik gebruik inmiddels sint janskruid, vind dat wel redelijk helpen.
Heb ook eindelijk maar een psych gebeld omdat pillen toch niet echt een oplossing is. Maar nu nog wel even nodig om niet te flippen... Smile
maraja
BerichtGeplaatst: 07-05-2010 15:38 Reageer met quote

Heb trouwens wel sinds ik dat gebruik dat ik niet zo goed in slaap kan komen. Zou dat een bijwerking kunnen zijn? Het moet toch juist ontspannend werken?
zeekoetje
BerichtGeplaatst: 07-05-2010 21:36 Reageer met quote

gewoon rustig liggen verstand op nul, mediteren en een kop kamille thee

gr.zeekoe
mamyro
BerichtGeplaatst: 07-05-2010 22:17 Reageer met quote

'Verstand op nul zetten' en mediteren is nog best lastig, ik heb er in ieder geval een cursus voor moeten volgen voor het wilde lukken.

Wat me wel helpt om rustig te worden is een mooie meditatie-CD, een stokje wierook en ademhalingsoefeningen. Maar dat is allemaal van tijdelijke aard natuurlijk.

Wat ook wel wil helpen, ook al lijkt het tegenstrijdig, is om je gedachten gewoon te laten 'zijn'. Laat ze maar de revue passeren, hoe akelig ze ook kunnen zijn, zonder te oordelen. Hoe meer je ze wegduwt, hoe harder ze terugduwen.

Het is geen oplossing, het is een beginnetje.....

Verder eigenlijjk geen koffie en sigaretten (nicotine verhoogt stress, trust me I know; ik rook ook Wink ). Succes meid!
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 09-05-2010 17:49 Reageer met quote

Hallo Maraja, 'k weet niet of slecht inslapen een bijwerking v.d. St.Janskruid is, msch. heeft het ook te maken met de rest van je klachten? Soms helpt het om 's avonds geen koffie/thee te drinken maar kruidenthee (b.v. rooibosthee m.kaneel, kamille m.honing ofzo).
Groetjes, Musje.
Index > Medicijnen > Wie weet een werkend, rustgevend middel ?? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016