Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Pijnen in ellebogen,rechter grote teen,linker duim, soms pol
Auteur Onderwerp: Pijnen in ellebogen,rechter grote teen,linker duim, soms pol
steels
BerichtGeplaatst: 28-02-2010 18:00 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben een man van bijna 50 jaar en ben 2x geopereerd aan een nekhernia, vervolgens heb ik verschillende rugwervels die scheef zijn,versleten,en beginnend rughernia tussen L4-L5.Ook pijn uitstralend naar mijn heup.
Pijnbestijding ( spuiten) gehad,heeft niet geholpen
Wie heeft er ervaring met het vastzetten v.d.wervels?

Echter de laatste maanden heb ik veel pijn in mijn ellebogen,dan weer mijn grote teen en dan weer aan mijn polsen,voelt als gewrichtspijnen.Het is afwisselend, ik heb weken 2 diclofenac's per dag geslikt, daarvoor verschillende pijnstillers geprobeerd maar niets hielp voor mijn rugpijn, wel was de gewrichtspijnen minder, allerlei bloedonderzoeken gehad,maar er komt niets uit, geen reuma,geen ontekingen in mijn lichaam, niets.
Ik slaap door de pijnen ook slecht,neem af en toe dan een Zaldiar tablet om beter de nacht door te komen.
Ik zou zo graag goed advies willen om al mijn pijnen draaglijker te maken,ik blijf lachen,al doet het nog zo zeer maar ik ben die pijnen vaak zo beu!!

Wie o wie heeft nog idee├źn, tips waar ik wat mee kan?
Alvast bedankt voor het lezen!
Groet Steels
Ad
mb
BerichtGeplaatst: 28-02-2010 23:53 Reageer met quote

Hallo Steels,

Mogelijk zijn er zenuwen bekneld doordat je wervels scheef zijn.
De pijnen die je omschrijft herken ik ook.
Zelf heb ik ook scheefstaande wervels en artrose. Jaren met dezelfde soorten pijnen rondgelopen en pijnstillers namen de pijn niet voldoende weg.
Uiteindelijk kwam ik bij een chiropractor terecht die de scheefstaande wervels weer rechtzette. Hierdoor kwamen de afgeknelde zenuwen en spieren weer vrij en nam de stralingspijn in voeten en polsen af en uiteindelijk heb ik daar nu nagenoeg helemaal geen pijn meer aan.
Wat ook heel belangrijk is en wat helaas door vele artsen en therapeuten over de kop gezien wordt, is dat als je scheve wervels en gewrichten hebt dat dit een grote belasting is voor je spieren. Spieren kunnen ook enorm veel pijn gaan doen en die kunnen voor een zelfde soort pijn zorgen als afgeknelde zenuwen.
Dus als specialisten geen afgeknelde zenuwen kunnen vinden en je hebt wel soortgelijke pijn, dan zijn dat waarschijnlijk 'triggerpoints', een soort spierknoopjes die hypergevoelig zijn als je er op drukt en ze geven stralingspijn.

De combinatie van chiropractor + triggerpoint therapie heeft mij enorm geholpen en ik heb veel minder pijn.
Ik ben niet geheel pijnloos, omdat ik een aandoening heb waardoor mijn gewrichten en wervels iedere keer weer gaan scheef staan, maar ik ben ontzettend blij dat ik destijds bij de chiropractor terecht ben gekomen. Waarschijnlijk heeft hij me uit de rolstoel gehouden.

Je hebt al twee operaties aan nekhernia achter de rug en de pijn die je omschrijft in je polsen en ellebogen kan heel goed uit de nek komen. Ik heb zelf scheve nekwervels en uit ervaring weet ik dat dergelijke pijn uit de nek kan komen.

Vastzetten van wervels heb ik nog niet gedaan, want daar vind ik mezelf nog te jong voor. Een vriendin van me heeft haar onderste ruggewervels laten vastzetten vorig jaar. Ze heeft nog steeds pijn in de rug, alleen is de stralingspijn in haar been afgenomen/weg.
steels
BerichtGeplaatst: 01-03-2010 21:02 Reageer met quote

Dank je wel voor je berichtje,

Ik ben jaren geleden veel bij een chiropractor geweest voor behandelingen,toen hielp het niet voor mijn rug en nek,en was daar tot nu toe negatief over,het zet me nu wel weer aan het denken omdat het al zo lang geleden is en het eens bij een andere chiropractor kan proberen,Artrose in de onderrug is wel geconstateerd, ik ga dinsdag voor het eerst naar een ''sportschool''die mensen met chronische pijnklachten helpt om de spieren sterker te maken,ik blijf zoeken naar mogelijkheden om mijn pijnen te verlichten.
Woensdag ga ik naar mijn huisarts om het een en ander weer te bespreken, er blijven steeds minder opties over maar nogmaals,zoals nu jou antwoordt,ga ik toch weer mee aan de slag.
Dank je wel en jij ook succes met alles!
mb
BerichtGeplaatst: 01-03-2010 22:44 Reageer met quote

Het kan natuurlijk zijn dat door jarenlange scheefstand bepaalde zenuwen of spieren onherstelbaar beschadigd zijn en dat je hierdoor pijn blijft houden.

Niet iedere chiropractor werkt op dezelfde wijze en het kan inderdaad goed zijn om een andere te zoeken. Ik zou proberen iemand te zoeken die niet al te 'hard' werkt. Daar heb ik zelf goede ervaringen mee.
De 'harde' krakers maakten voor mij geen verschil.

Als je daadwerkelijk triggerpoints in je spieren hebt dan is het moeilijk om deze spieren te trainen en zul je alleen meer pijn gaan krijgen door de belasting die je de spieren gaat aandoen. Vraag eens op die sportschool of ze verstand hebben van triggerpoints en of ze je daar wegwijs mee kunnen maken.
Succes!
little-queenie
BerichtGeplaatst: 23-10-2010 13:03 Reageer met quote

Heb je al eens transpositie-therapie geprobeerd? Ik heb hier enorm goede ervaringen mee. Ik weet een therapeut die je in no-time van de meeste klachten af kan helpen:
de man heet Wil de Haas in Pijnacker
Ik mag hier helaas geen adres e.d. plaatsen, maar via google is hij wel te vinden.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Pijnen in ellebogen,rechter grote teen,linker duim, soms pol Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016