Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Operatie blaasverzakking
Auteur Onderwerp: Operatie blaasverzakking
wina
BerichtGeplaatst: 16-02-2010 14:35 Reageer met quote

Ik wil graag even mijn verhaal aan jullie voorleggen.
Ik ben 12 oktober aan een verzakking van de blaas geopereerd. Had na een paar weken al het gevoel dat het niet goed was. Weer naar de gynaecoloog geweest,maar die zei dat alles er goed uit zag. Ben vorige week dinsdag 9 februari weer heen geweest.En wat ik al vermoedde,mijn operatie was mislukt.Ook heb ik daarbij nog eens de ziekte van Parkinson en dat is door de operatie veel slechter geworden. Ik kan maar heel weinig doen. Vorige week heb ik een ring gekregen. Maar ook vind ik dit niet prettig voelen. Hen een zwaar gevoel van onderen,snel pijn in mijn rug en benen. Daardoor gaat mijn lopen ook slecht. Ik ben 55 jaar en ik zou graag van lotgenoten willen weten of zij ook zoiets hebben meegemaakt. Misschien dat ik dan weet wat ik moet doen. Groetjes Wina
Ad
liga
BerichtGeplaatst: 16-02-2010 22:28 Reageer met quote

Hallo Wina,

Wat naar voor je dat de operatie niet gelukt is.
Zelf heb ik geen ervaring met een blaasverzakking of een ring maar ik weet van mijn bekkenbodemtherapeute dat er speciale tampons bestaan die de blaashals en blaas omhoog duwen en ondersteunen. Die hebben dus niets met menstruaties te maken maar zijn speciaal bedoeld voor verzakkingen. Misschien dat je er eens naar kunt informeren bij je gynaecoloog of uroloog?
Sterkte ermee en succes bij je zoektocht naar herstel!

Groetjes,
Anne Marie
wina
BerichtGeplaatst: 16-02-2010 23:04 Reageer met quote

Hallo Anne Marie.

Bedankt voor je reactie.Als ik weer naar de gyn moet zal ik hem vragen over de tampons. Misschien dat dat beter bevalt dan de ring.

Groetjes Wina.
Paladijntje
BerichtGeplaatst: 19-04-2010 17:14 Reageer met quote

Hallo Wina en alle anderen,
Ik heb begin januari een 3e graadsverzakking laten opereren.Het betrof de baarmoeder, de blaas en de voorwand. Operatie zou goed gelukt zijn. Na ca. 5 weken voelde het alsof de verzakking weer terug was. Niet zo heftig als voor de operatie maar wel weer een zwaar gevoel.
In de 6e week op controle geweest en ik vertelde de gyn. dat het "daar beneden" weer anders aanvoelde. Zij zei dat het waarschijnlijk de hechtingen waren en ook zou het van binnen nog gezwollen zijn.
De gyn. was dus tevreden maar ik eigenlijk niet.
Nu, na iets meer dan 3 mnd. na de operatie ben ik naar de huisarts gegaan en heb om een onderzoek gevraagd. De baarmoeder bleek wel degelijk weer aan het verzakken.
Advies: terug naar de gyn. Helaas moest ik dan 7 weken wachten.
Een ander ziekenhuis geraadpleegd en daar kan ik op 29 april reeds terecht. Een andere gyn. dus maar daar ben ik misschien zelfs wel blij mee.
Tot zover mijn ervaring. Moet nog even vermelden dat ik voor de operatie 4 ringen heb uitgeprobeerd maar geen van de 4 bleef op zijn plek zitten.
Groetjes Greet
wina
BerichtGeplaatst: 19-04-2010 22:54 Reageer met quote

Hallo Greet.

Wat vervelend dat een ring bij jou geen resultaat heeft. Bij mij is het nu wel goed.Vond het in het begin een beetje vervelend,maar het voelt nu goed.
Het is bij mij nu 6 maanden geleden dat ik geopereerd en,maar ik heb nog wel een zwaar gevoel van onderen. Kan wel al veel meer doen.voordat ik dat gevoel krijg. Na even gerust te hebben is dat gevoel ook weer weg.
Ik wens je veel sterkte en hoop dat er iets aan gedaan kan worden.Wanneer je bij de gynaecoloog bent geweest.wil je dit dan even laten weten. Ben zeer benieuwd wat deze gyn zegt.

Groetjes Wina.
Index > Gynaecologie > Operatie blaasverzakking Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016