Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > langdurige misselijkheid
Auteur Onderwerp: langdurige misselijkheid
studentutrecht
BerichtGeplaatst: 15-02-2010 16:56 Reageer met quote

Ik heb sinds ongeveer 2 jaar elke dag last van misselijkheidsklachten. De ene dag heb ik er al last van als ik wakker word, de andere dag komt het pas later opzetten. 2 a 3 keer in de week leid het zelfs tot braken. Eten en drinken hebben totaal geen effect op of correlatie met de klachten. Ik zit wel snel vol en eet vele malen minder dan vroeger. Mijn gewicht blijft wel stabiel, mijn ontlasting is normaal en mijn stoelgang regelmatig. Ik heb ook last van chronische vermoeidheid.

Ik heb geen overgewicht of andere gezondheidsklachten. Ik eet en drink gezond, rook niet en sport regelmatig.

Ik ben al bij de internist en de maag-lever-darm arts geweest en heb diverse onderzoeken (bloed- en urineonderzoek, boven- en onderbuikecho en gastroduodenoscopie) gehad waar allemaal niks uit kwam. De 1e keer dat ik door de molen ging hebben ze er het etiket functionele dyspepsie opgeplakt, ondanks het feit dat ik geen last heb van maagzuur of iets dergelijks. De 2e keer hebben ze het maar op stress gegooid ondanks het feit dat ik helemaal niet gestresst ben.

Ik heb al verscheidene medicijnen geslikt waaronder ranitidine, omeprazol, domperidon en metoclopramide. Het enige wat werkt is metoclopramide, helaas word ik daar zo enorm suf van dat ik totaal niet meer kan functioneren.

Sinds enkele weken heb ik nu ook last van buikpijn. Er is sprake van een komende en gaande pijn die zich op verschillende plekken verschillend uit. Links en rechts onder mijn ribben is het een drukkende pijn, en in mijn onderbuik heb ik last van krampen die soms erg heftig kunnen zijn. Af en toe is de pijn stekend. Door de maag-lever-darm arts ben ik toen naar huis gestuurd met de diagnose PDS (ondanks een compleet normale stoelgang). Ik slik sindsdien 4 maal daags domperidon, 1 maal daags omeprazol en 1 maal daags 1 zakje metamucil. De misselijkheid is iets minder geworden, het braken erger en de buikpijn is verdwenen op de krampen in de onderbuik na, die zijn juist erger geworden.

Is er iemand die iets herkent in mijn verhaal of hier ervaringen mee heeft. Ik weet echt niet meer wat ik nu moet doen, er is geen arts die me serieus neemt. Ik heb al zoveel geprobeert en niets helpt, ik word er echt depressief van...
Ad
210493004
BerichtGeplaatst: 01-07-2010 20:19 Reageer met quote

Ik heb je verhaal even snel gelezen dus sorry als ik iets vergeet. Ik heb PDS en heb ermee moeten leren leven. ik heb een normaal stoelgang patroon, heb alleen heel veel buikpijn en vaak misselijk, ik moet niet braken. dat komt zegt de dokter omdat mijn maag misschien wat sterker is als de ander, waardoor de ander wel snel overgeeft. eerst heb ik allerlei goedjes gekregen die niet hielpen, daarna ben ik op Naproxen 500 gegaan, die hielpen wel (als je deze wilt gebruiken, gebruik ook beschermende maagtabletten van de apotheek, naproxen 500 beschadigd je maag) in de tijd dat ik de pijn onderdrukte ben ik weer gaan bewegen (HEEL BELANGRIJK bij pds, want eerst deed ik niets, en werd alles alleen maar erger) ik dacht ook niet dat een arts mij serieus nam, niemand nam mij serieus, maar daar moet je niet naar kijken. zorg dat je niet depressief word, dat is echt erg als je ook pds hebt (ervaringen) pds heeft geen bekende oorzaak (sommige alternatieve artsen denken aan een ontsteking die gewone artsen niet zien..ofzo) en pds is vooralsnog ongeneeselijk, maar als je het eenmaal doorhebt wel mee te leven, ookal denk je nu waarschijnlijk dat je voor altijd thuishulp nodig hebt en nooit meer kan werken (wat ik een paar maanden geleden dacht) ik hoop dat je hier wat aan hebt en je mag me altijd wat vragen wat betreft pds etc. blijf sterk en zorg niet dat je in een neerwaartse spiraal komt. niet bewegen, word je ''lui'' van, dus je darmen ook, als je darmen helemaal lui zijn en je doet een klein dingetje betekend dat al pijn, voorkom dat, en anders probeer toch elke keer wat meer te bewegen. beetje bij beetje. groetjes!
Meisj1000
BerichtGeplaatst: 18-10-2010 16:42 Reageer met quote

Een beetje een laat antwoord, maar ik wil toch even reageren.

Ik heb nu sinds ongeveer 3 maanden elke dag last van misselijkheid en buikpijn (soms stekend, soms krampjes alsof ik ongesteld moet worden). Ik hoef niet over te geven en mijn stoelgang ik ook redelijk normaal. Ik ga (zoals ik altijd moet) 1 keer per 1 รก 2 dagen naar het toilet. Mijn ontlasting is meestal gewoon normaal, heel soms een keertje brijerige diarree..
Verder is mijn buik vaak aan het borrelen/rommelen en heb ik af en toe ook last van hoofdpijn (en daarbij beetje duizeligheid..)

Omdat de huisarts mijn klachten niet direct kon plaatsen, heb ik allerlei testjes gehad (TFT (ontlastingstest), urine-onderzoek voor m'n blaas, SOAtest, zwangerschapstest (vanuit urine)). Alles negatief.

Nu heeft de huisarts het dus maar PDS genoemd. Dit terwijl ik geen hele grote problemen heb met mijn ontlasting.. Blijf het een beetje vaag vinden.. moet ik nu maar gewoon leren leven met die misselijkheid enzo elke dag?

Hebben jullie nog tips verder?
elize80
BerichtGeplaatst: 18-10-2010 21:16 Reageer met quote

Ik kan jullie helaas niet helpen maar heb dezelfde klachten als omschreven door Meisj1000. Sinds eind augustus dagelijks last van misselijkheid in vlagen, de ene dag erger dan de andere dag. Overgeven hoef ik niet. Soms wat obstipatie of diarree maar niet ernstig.

Ook ik ben niet zwanger (al probeer ik dat wel te worden dus ik slik niet de pil) en mijn huisarts heeft geen idee. Hij gaat voor de zekerheid een bloedtest doen (o.a. voor calcium en leverfalen).

Ik heb 1 extra symptoom: vastzittend slijm helemaal achterin mijn keel. Ik weet niet of het ermee te maken heeft maar het maakt de misselijkheid erger omdat het een bittere smaak afgeeft.
RoSaa
BerichtGeplaatst: 03-12-2011 17:34 Reageer met quote

Ik herken je verhaal heel erg, heb al jaren dezelfde klachten ben er alleen pas aantal maanden geleden mee naar de dokter gegaan. Domperidon helpt bij mij enigzins (ben tien kilo aangekomen haha)maar misselijkheid is niet volledig weg. Bij mij word er gedacht aan psychische klachten omdat het zulke verschillende dingen zijn, ik heb ook al eerder gepost hier en toen kwamen ze met hersentumoren enzo omdat het bij mij ook gepaard gaat met hoofdpijn. Het enige wat ik hierop kan zeggen is ga een keer met een psycholoog praten aangezien het lijkt dat je al het andere geprobeerd hebt, en als zelfs medicijnen niet helpen kan het best wel zijn dat je jezelf ziek denkt, ik loop nu ook bij een psycholoog het heeft nu nog geen effect maar je weet nooit of het in de toekomst zal helpen.
sameken
BerichtGeplaatst: 17-05-2016 16:26 Reageer met quote

Hey allemaal ik lees hier veel van de symptomen die ik ook sinds een jaar heb. Ben ook elke dag misselijk en heb vaak last van hoofdpijn. Iemand al enig succes gehad bij een soort behandeling of al wijzer geworden over wat het precies kan zijn?

Alvast bedankt
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > langdurige misselijkheid Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016