Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Schouderletsel na scooterongeval
Auteur Onderwerp: Schouderletsel na scooterongeval
RobinM
BerichtGeplaatst: 23-12-2009 12:06 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb vijf jaar geleden een scooterongeluk gehad waaraan ik bijna mijn milt heb verloren. Door de klap kwam namelijk het stuur in mijn buikstreek terecht met als gevolg een gescheurde milt. Daarnaast had ik toen ook een flinke schaafwond aan mijn linkerschouder wat er op duidt dat mijn schouder ook een smak heeft gemaakt.

Alle aandacht ging op het moment van het ongeval uit naar de gescheurde milt en ik had op dat moment ook alleen daar echt last van. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis waarna werd gekeken of ik mijn milt kon behouden of niet. Na een week bleek dat deze niet hoefde te worden verwijderd en mocht ik naar huis.

Een paar weken/maanden later kreeg ik last van mijn schouder en zag ik dat mijn linkerschouderblad aan de onderkant een beetje meer uitstak dan rechts, waardoor ik bemerkte dat de schouder door het ongeval een heel klein beetje was verschoven. Ook had ik continu een zeurende pijn/doof gevoel in de schouder. Verder leek het ook of de spieren rondom mijn linkerschouder dunner waren geworden in verhouding met rechts.

Hierop ging ik naar de huisarts, die mij na deze klachten doorstuurde naar de fysiotherapeut. Bij de fysio moest ik lichte krachttraining doen voor mijn schouder. Dit heb ik zo'n acht weken lang gedaan (dagelijks, want kreeg ook oefeningen mee voor thuis) met zo goed als geen resultaat. De linkerschouder groeide totaal niet in spiermassa mee en de overige klachten bleven ook hetzelfde (doof gevoel/zeurende pijn, etc. De fysiotherapeut wist toen ook niet wat te doen en we besloten te stoppen met de therapie, aangezien dit toch geen effect had.

Weer terug bij de huisarts, stuurde deze mij door naar een orthopedisch chirurg. Deze stelde voor om een MRI-scan te laten maken. Hiervoor kreeg ik contrastvloeistof via een injectie ingediend. Echter kon er ook op de scan niets specifieks gevonden worden.

Anderhalf jaar na het ongeval ben ik nog naar een neuroloog gegaan en hij zei dat de spieren en zenuwen rondom de schouder waarschijnlijk (fors) waren uitgerekt en verder deed hij het redelijk makkelijk af dat het gewoon veel tijd nodig heeft om te herstellen en dat het uit zichzelf wel weer goed zou komen.

Op dit moment zijn we alweer vijf jaar verder (na het ongeval) en ik heb nog steeds 24 uur per dag last van de linkerschouder en niemand heeft me ooit echt kunnen vertellen wat dit nu precies voor letsel is. Daarbij doe ik nu sinds een driekwart jaar aan krachttraining en mijn linkerschouder groeit nog steeds totaal niet mee in spiermassa en ik blijf het dove gevoel in de spieren rondom mijn schouder houden. Er treedt geen verbetering op. Het lijkt net alsof de spieren rondom mijn linkerschouder (vooral de deltoidspier) 'dood' zijn. Overigens kan ik wel alle bewegingen maken met de schouder. Deze is wel een klein beetje zwakker dan rechts en kraakt heel af en toe zachtjes bij sommige oefeningen, maar verder is het niet zo dat ik hem niet in een bepaalde richting kan bewegen.

Graag hoor ik of iemand hier wellicht ervaring mee heeft of nog tips heeft wat te doen.
Dit zou ik zeer op prijs stellen. Ben zelf echt ten einde raad.

Met vriendelijke groet,

Robin M (21 jaar)
Ad
chantal*
BerichtGeplaatst: 23-12-2009 22:02 Reageer met quote

Heb je een letselschade advokaat ingeschakeld ?
RobinM
BerichtGeplaatst: 23-12-2009 22:36 Reageer met quote

Nee, heb geen letselschade advocaat ingesteld. Ik heb ten tijde van het ongeval een week in het ziekenhuis gelegen en daarvoor heb ik een paar honderd euro schadevergoeding gekregen.

Wist op dat moment niet dat mijn schouder (blijvende) problemen zou gaan opleveren en daarbij had ik op het moment van het ongeval nog geen rechtsbijstand of iets dergelijks.
chantal*
BerichtGeplaatst: 24-12-2009 8:58 Reageer met quote

Rechtsbijstand heb je niet nodig voor een letselschade advokaat.
Toch zou ik er nog eens vrijwilllig contakt mee opnemen want die paar honderd euro daar heb je niets aan.
RobinM
BerichtGeplaatst: 24-12-2009 12:31 Reageer met quote

Ja die paar honderd euro is inderdaad niks.
Maar mijn voornaamste doel is om van de klachten af te komen.
chantal*
BerichtGeplaatst: 24-12-2009 17:24 Reageer met quote

Je zegt het dove gevoel rondom de spieren, zijn het wel de spieren en is er geen zenuw die het dove gevoel geeft ?
Zou dat eens laten testen.
RobinM
BerichtGeplaatst: 24-12-2009 21:18 Reageer met quote

Ik denk zelf dat het inderdaad iets te maken heeft met de zenuwen die de spieren rondom mijn schouder aansturen.
Net of dat de prikkeloverdracht ontregeld is.
Hierdoor groeien de spieren denk ik ook niet meer en lijkt het net of ze 'dood' zijn en blijf ik een vervelend gevoel in de schouder houden.

Vooral nu nou dat ik een tijdje krachttraining doe, merk ik goed het verschil qua spiergroei links en rechts. Links heeft gewoon totaal geen groei in spiermassa.

De neuroloog zei toen al wel dat de spieren en zenuwen waarschijnlijk waren uitgerekt, maar dat het lichaam dit vanzelf zou herstellen na verloop van tijd. Maar ik merk totaal geen verbetering.
Weet dus ook niet of er uberhaupt wel iets aan te doen is. Verder vind ik het ook zo raar waarom niemand me ooit echt heeft kunnen vertellen wat het is.
chantal*
BerichtGeplaatst: 24-12-2009 21:26 Reageer met quote

Het zou natuurlijk ook een zenuwbeschadiging kunnen zijn, zou toch nog maar eens een afspraak maken met neuroloog zodat ze het nu nog maar eens onderzoeken.
Diem
BerichtGeplaatst: 04-03-2010 21:33 Reageer met quote

Je zegt dat je bij een neuroloog bent geweest? Indien het een zenuwaandoening is dan kan hij dat jou toch wel vertellen? Ikzelf heb vergelijkbare klachten gehad na ongeluk met sporten. Ik had eveneens een doof tintelent gevoel ik de deltaspier en deze de eerste tijd (4 weken ongeveer) niet aansturen. De uitleg die ik via mn fysiotherapeut kreeg was dat de zenuw waarschijnlijk was uitgerekt, en dat zenuwen behoorlijk sterk zijn, maar absoluut niet tegen trek en druk kunnen.. Daardoor kan de zenuwfunctie uitvallen met als gevolg dat je je spieren niet meer kan aansturen.
Bij mij kwam na maanden het gevoel steeds weer een beetje terug.. En is nu bijna weer zoals het oude. Echter ik ervaar toch een doof gevoel wanneer je de huid aanraakt en spiergroei blijft licht achter..
Kan je niet aan je fysio/orthopeed/neuroloog vragen of je iets vergelijkbaars hebt gehad? Het klinkt wel zo. En misschien heb je hier iets aan: http://www.medicinfo.nl/%7Bf53e3059-d139-4815-8abb-31de26d9e0af%7D/%7Ba411e27f-35ff-44b2-9ed2-22d0cdd63350%7D


Dimitri
Avalon1986
BerichtGeplaatst: 20-11-2010 9:27 Reageer met quote

Ik herken mijn eigen verhaal precies in jouw verhaal.
Ik heb 6 maanden geleden ook een ongeluk gehad en paar weken/maanden later kreeg ik ook opeens zo'n pijn aan mijn linkerschouder.
Ik kon niet meer tillen had een vermoeid gevoel in mijn linkerarm schouder en voelde tintelingen in mijn hand. Ook leek het net of mijn linkerschouder een beetje uitstak. Ik naar de neuroloog voor mri scan en emg voor een zenuwgeleidingsonderzoek.
Gelukkig geen uistulpingen scheefstaande wervels etc.
Maar wel ontzettende pijn hij zei dat mijn spieren rond mijn nek en schouder een flinke klap hebben gemaakt en daarbij flink waren uitgerekt.
Ondertussen heb ik al wel 6 maanden fysiotherapie waar ik gelijk mee moet stoppen. Kreeg voorgeschreven om mensendieck te volgen. Heb jij dit ook voorgeschreven gekregen?
en hoe is het nu met jou? na bijna 6 jaar later?

liefs
RobinM
BerichtGeplaatst: 14-03-2011 20:10 Reageer met quote

Hallo Avalon,

Beetje late reactie misschien.

Maar het ziet er bij mij nu ongeveer zo uit (zie link) http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://hh4.hollandhall.org/jmansfield/deltiod%2520atrophy%2520with%2520annotation.jpg&imgrefurl=http://hh4.hollandhall.org/jmansfield/initial.html&usg=__wAdRgz4mTM61J-tP936dCj0udbI=&h=480&w=640&sz=44&hl=nl&start=0&zoom=1&tbnid=1epGQt9t_MqxDM:&tbnh=127&tbnw=169&ei=LmZ-TaKQIYjusga8ypDtBg&prev=/images%3Fq%3Dschoulder%2Batrophy%26um%3D1%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26biw%3D1899%26bih%3D873%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=86&oei=LmZ-TaKQIYjusga8ypDtBg&page=1&ndsp=58&ved=1t:429,r:3,s:0&tx=87&ty=62

Zo is het nu al een aantal jaren en door het fitnessen neemt de rechterschouder wel gewoon in spiermassa toe en de linker blijft precies hetzelfde als toen. Het ziet er dus nog steeds misvormd uit en daarnaast heb ik nog steeds 24 uur per dag een zeurend/irritant/dood/leeg gevoel in de linkerschouder. Ik voel zelfs in m'n kleding dat de linkerkant bijna geen spiermassa meer heeft en de rechterkant wel.

Ik weet me echt geen raad meer wat te doen. Ik ben laatst nog wel voor een tweede keer naar een andere neuroloog gegaan, maar deze zei dat ik er maar mee moest leren leven. De zenuwen zijn flink opgerekt en in sommige gevallen kan dit een blijvende beschadiging opleveren (wat bij mij dus waarschijnlijk het geval is). Ik ben nu aan het kijken of er misschien een mogelijkheid is om door middel van elektrische stimulatie nog iets van de zenuw(en) "op gang" te krijgen, maar weet totaal niet of dat iets kan opleveren.

Groeten,

Robin
Remcop
BerichtGeplaatst: 15-05-2016 12:16 Reageer met quote

Beste Robin.

Graag zou ik met jou in contact willen komen over je schouderklachten.
Groetjes Remco

RobinM schreef:
Hallo allemaal,

Ik heb vijf jaar geleden een scooterongeluk gehad waaraan ik bijna mijn milt heb verloren. Door de klap kwam namelijk het stuur in mijn buikstreek terecht met als gevolg een gescheurde milt. Daarnaast had ik toen ook een flinke schaafwond aan mijn linkerschouder wat er op duidt dat mijn schouder ook een smak heeft gemaakt.

Alle aandacht ging op het moment van het ongeval uit naar de gescheurde milt en ik had op dat moment ook alleen daar echt last van. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis waarna werd gekeken of ik mijn milt kon behouden of niet. Na een week bleek dat deze niet hoefde te worden verwijderd en mocht ik naar huis.

Een paar weken/maanden later kreeg ik last van mijn schouder en zag ik dat mijn linkerschouderblad aan de onderkant een beetje meer uitstak dan rechts, waardoor ik bemerkte dat de schouder door het ongeval een heel klein beetje was verschoven. Ook had ik continu een zeurende pijn/doof gevoel in de schouder. Verder leek het ook of de spieren rondom mijn linkerschouder dunner waren geworden in verhouding met rechts.

Hierop ging ik naar de huisarts, die mij na deze klachten doorstuurde naar de fysiotherapeut. Bij de fysio moest ik lichte krachttraining doen voor mijn schouder. Dit heb ik zo'n acht weken lang gedaan (dagelijks, want kreeg ook oefeningen mee voor thuis) met zo goed als geen resultaat. De linkerschouder groeide totaal niet in spiermassa mee en de overige klachten bleven ook hetzelfde (doof gevoel/zeurende pijn, etc. De fysiotherapeut wist toen ook niet wat te doen en we besloten te stoppen met de therapie, aangezien dit toch geen effect had.

Weer terug bij de huisarts, stuurde deze mij door naar een orthopedisch chirurg. Deze stelde voor om een MRI-scan te laten maken. Hiervoor kreeg ik contrastvloeistof via een injectie ingediend. Echter kon er ook op de scan niets specifieks gevonden worden.

Anderhalf jaar na het ongeval ben ik nog naar een neuroloog gegaan en hij zei dat de spieren en zenuwen rondom de schouder waarschijnlijk (fors) waren uitgerekt en verder deed hij het redelijk makkelijk af dat het gewoon veel tijd nodig heeft om te herstellen en dat het uit zichzelf wel weer goed zou komen.

Op dit moment zijn we alweer vijf jaar verder (na het ongeval) en ik heb nog steeds 24 uur per dag last van de linkerschouder en niemand heeft me ooit echt kunnen vertellen wat dit nu precies voor letsel is. Daarbij doe ik nu sinds een driekwart jaar aan krachttraining en mijn linkerschouder groeit nog steeds totaal niet mee in spiermassa en ik blijf het dove gevoel in de spieren rondom mijn schouder houden. Er treedt geen verbetering op. Het lijkt net alsof de spieren rondom mijn linkerschouder (vooral de deltoidspier) 'dood' zijn. Overigens kan ik wel alle bewegingen maken met de schouder. Deze is wel een klein beetje zwakker dan rechts en kraakt heel af en toe zachtjes bij sommige oefeningen, maar verder is het niet zo dat ik hem niet in een bepaalde richting kan bewegen.

Graag hoor ik of iemand hier wellicht ervaring mee heeft of nog tips heeft wat te doen.
Dit zou ik zeer op prijs stellen. Ben zelf echt ten einde raad.

Met vriendelijke groet,

Robin M (21 jaar)
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Schouderletsel na scooterongeval Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016