Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > ongesteldheid blijft uit
Auteur Onderwerp: ongesteldheid blijft uit
meisje 26
BerichtGeplaatst: 07-12-2009 12:38 Reageer met quote

Kan iemand mij een antwoord geven?
Ik ben denk zo'n tien jaar lang aan de pil geweest.
Nu ben ik al een tijd gestopt maar m'n ongesteldheid komt niet echt lekker op gang!
Op 13 maart ben ik gestopt met de pil toen ben ik maandag 16 maart ongesteld geworden!
Daarna duurde het 25 weken voordat ik weer ongeteld was! Dit was op 7 sep! Nu zijn we weer 13 weken verder moet ik nou weer zo lang wachten en wanneer ben ik dan vruchtbaar? Wie kan mij een antwoord geven?
Ik ben ook al bij de dokter geweest en die zegt dat ik rustig moet afwachten maar ik vindt het allemaal erg lang duren.
Ad
*Birdy
BerichtGeplaatst: 09-12-2009 18:14 Reageer met quote

Dus totaal ben je nu bijna een jaar bezig, en sinds die tijd is je cyclus niet meer in een regelmatig ritme gekomen? Lijkt me idd handig dat je huisarts je doorstuurt naar de gynaecoloog.. Ik zou toch even teruggaan naar de huisarts om die verwijzing te vragen Smile En als hij dat niet wilt geven kun je tegenwoordig ook zonder verwijzing naar het ziekenhuis, daar is in principe geen 'briefje' meer voor nodig van je huisarts Wink
Sterkte!
janientje
BerichtGeplaatst: 09-12-2009 20:46 Reageer met quote

hoe kom je erbij dat er geen verwijsbrief meer nodig is? Dit geldt volgens mij alleen voor de fysiotherapeut.

Mocht ik het fout hebben, hoor ik graag hoe het wel zit. Heb op google gekeken maar het enigste wat er is terug te vinden is dat er sinds 1 januari 2006 geen verwijsbrief meer nodig is van een huisarts voor fysiotherapie. Voor alle andere specialismen (waar dus ook de gyn onder valt) dus wel.

liefs janientje

wijst mij net iemand op feit dat je het kunt hebben over Belgie. In nl is namelijk altijd nog een verwijsbrief nodig.
Keltje
BerichtGeplaatst: 17-12-2009 3:34 Reageer met quote

Je hebt geen verwijsbrief nodig om naar een gyn te kunnen! Ik ben ook zonder verwijsbrief gegaan, omdat niemand ons wilde doorsturen met het argument jullie zijn nog jong. Heb toen zelf gebeld naar het ziekenhuis en heb een afspraak gekregen. Dus gewoon zelf bellen en je verhaal uitleggen!!!
Irisss
BerichtGeplaatst: 21-12-2009 16:59 Reageer met quote

Hoi,

ik hoop dat je wat met mijn reactie kan, ik herken je situatie. Ik ben inmiddels vele maanden verder en loop al lang bij de gyn. Ook voor jou is het verstandig om naar de gyn te gaan. Het uitblijven van menstruatie kan te maken hebben met het lang slikken van de pil, je hormoonhuishouding is van slag of kan te maken met een bijvoorbeeld een syndroom.
Ik heb dit syndroom, het heet PCO (of PCOS) en het houdt in dat je lichaam teveel eiblaasjes aanmaakt en je lichaam vecht daar tegen terug met testosteron (mannelijke hormonen) waardoor je geen rijpe eicel krijgt die springt (dus geen eisprong). Er zijn wel medicijnen voor (Clomid) en dat zorgt ervoor dat de testosteron voor de gek wordt gehouden en je dus wel een eisprong kunt krijgen. Gevolg kan alleen zijn dat je door de Clomid meerdere rijpe eicellen aanmaakt en dat je dus kans hebt op een tweeling (kans is aanwezig maar niet heel groot).
Door middel van bloedtesten en inwendige echo kun je kijken of je PCO hebt, zo'n 5 procent van de vrouwen heeft hier last van... Dus wat houdt dit in voor jou? Op naar de gyn!
Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb!
Ps, het kan natuurlijk ook iets anders zijn!
Groetjes en succes!
*Birdy
BerichtGeplaatst: 02-01-2010 17:37 Reageer met quote

janientje schreef:
hoe kom je erbij dat er geen verwijsbrief meer nodig is? Dit geldt volgens mij alleen voor de fysiotherapeut.

Mocht ik het fout hebben, hoor ik graag hoe het wel zit. Heb op google gekeken maar het enigste wat er is terug te vinden is dat er sinds 1 januari 2006 geen verwijsbrief meer nodig is van een huisarts voor fysiotherapie. Voor alle andere specialismen (waar dus ook de gyn onder valt) dus wel.

liefs janientje

wijst mij net iemand op feit dat je het kunt hebben over Belgie. In nl is namelijk altijd nog een verwijsbrief nodig.


In Nederland is serieus geen verwijzing meer nodig. Smile Wink Echt niet. Ik weet het nog niet zo lang maar het schijnt al langer niet nodig te zijn. Echter, ziekenhuizen en huisartsen hangen dit nog niet aan de grote klok omdat anders jan & alleman zomaar naar de specialist toestapt. Wink
Gineke
BerichtGeplaatst: 02-01-2010 17:46 Reageer met quote

Ik werk voor een specialist en wij nemen geen patiënten aan zonder verwijzing van de huisarts;-); moest toch even reageren op het verwijsprobleem.
Groetjes, Gineke
*Birdy
BerichtGeplaatst: 03-01-2010 13:42 Reageer met quote

Dat kan best zijn, maar wettelijk gezien is geen verwijzing meer nodig. Dat instellingen zich daar niks van aantrekken is een ander verhaal.
Gineke
BerichtGeplaatst: 03-01-2010 14:31 Reageer met quote

Birdy, kijk op postbus 51 (van de overheid!) onder zorg en gezondheid, verwijzing en toestemming.
Je hebt dus een 1e lijnsverwijzing óf 2e lijnsverwijzing nodig tenzij jouw zorgverzekeraar dat niet nodig acht en dat kun je weer terug vinden in je polisvoorwaarden.
Wettelijk gezien is dus een verwijzing noodzakelijk, tenzij je verzekeraar dat niet nodig vindt.
Als je heel dringend (acuut) 2e lijnszorg nodig hebt kun je wel terecht en de verzekeraar zal dat ook betalen; soms moet je zelf achteraf de verwijzing nog regelen, soms doet de verzekeraar dat voor je.
Gr. Gineke
*Birdy
BerichtGeplaatst: 11-01-2010 10:35 Reageer met quote

Je zegt het zelf; als je huisarts je niet door wil verwijzen of je verzekeraar dit goed vindt (wat ze trouwens vrijwel nooit controleren), kan je zo naar een specialist. Zie ook http://www.kiesbeter.nl/patientenrechten/over-zorg-en-verzekeringen/over-zorgverleners/huisarts/verwijzing-naar-specialist/
Wink
Het is dus niet nodig, je kan in principe zo naar een specialist als jij dat wil.
In dit artikel staat ook dat verzekeraars vrijwel nooit controleren of je wel een verwijzing hebt:
http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article737511.ece/Patient_gaat_vaak_zonder_verwijzing_naar_specialist

Of de specialisten het op prijs stellen dat je zonder verwijzing komt is een ander verhaal.
janientje
BerichtGeplaatst: 11-01-2010 10:40 Reageer met quote

hahaha kom je met een artikel van 13 jaar terug aan!!!!!
Sorry hoor, maar ik moet echt elk jaar een nieuwe verwijsbrief halen voor de specialist waar ik al jaren in behandeling ben!
Dit omdat de verzekeraar er dus wel degelijk naar vraagt!

Het is dus niet verstandig om zomaar zonder verwijzing een specialist te gaan bezoeken. Wel kun je de tips die in je eerste link genoteerd staan prima volgen.

liefs janientje
Gineke
BerichtGeplaatst: 11-01-2010 12:04 Reageer met quote

Hoi meisje 26,
Sorry dat het opeens een heel ander onderwerp gaat worden.
Even terugkomend op je vraag; je lichaam moet z'n hormoonhuishouding weer in balans krijgen en dat kan lang duren. Als je zolang de pil hebt gebruikt heeft dat nu eenmaal z'n invloed. Sommigen worden na stoppen direkt zwanger, anderen moeten wel een jaar (of langer) geduld hebben.
Ik ben het eens met je huisarts dat je nog (even) geduld moet hebben; kan me voorstellen dat je zo graag snel zwanger wilt worden - je stopt tenslotte niet voor niets - maar geef het een jaar.
Misschien word je toch wel zo zwanger en anders verwijst je huisarts je zeker door als er na dat jaar na stoppen nog problemen zijn.
Veel succes, groetjes, Gineke
Index > Gynaecologie > ongesteldheid blijft uit Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016