Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Steken en pijn in maag
Auteur Onderwerp: Steken en pijn in maag
jeeto




BerichtGeplaatst: 26-09-2009 19:44 Reageer met quote

Er staan vele topics over maagklachten, maar over de klachten van mij heb ik geen onderwerp gevonden vandaar dat ik deze topic open.

Ongeveer 3 jaar geleden heb ik maag klachten gehad. Het begon toen ik op een dag erg boos werd en zonder te eten naar bed ging. Tijdens het slapen kreeg ik op eens heel erg pijn in mijn maag. Het leek als of iets gescheurd is ofso. Dat deed verschrikkelijk pijn en sinds dien zijn de klachten gebleven. Wel verminderd, maar niet weg.

In de eerste instantie dacht ik dat het automatisch over zou gaan en ben pas na ong. 7 maanden naar de dokter gegaan. De doctor schreef verschillende medicijnen. Maar helaas bleek geen enkel te werken en verwees mij naar een gastroloog (maag specialist). De Gastroloog is al 2,5 jaar bezig met verschillende onderzoeken en medicijnen, maar helaas werkt geen enkel. Eerst had ik erg veel last van maagzuur toen kreeg ik nexium. De maagzuur is wel verdwenen,maar de steken en pijnen in de maag gaan maar niet weg. Als ik helemaal prop vol heb gegeten dan heb ik er helemaal geen last van. Het lijkt mij niet zo handig om telkens propvol te gaan eten.

De Gastroloog heeft eerst nexium voorgeschreven, daarna, Nexium en Movicol samen, weer een tijdje Movicol in lichtere versie, er is ook maag en darm onderzoek gedaan middels een buisje (met camera) via mijn slokdarm, daarna hebben ze echo gemaakt,nu heeft ze Sucralfaat voor geschreven. Dit alles heeft geen enkel resultaat geleverd.

Nu word ik een beetje wanhopig van. Moet ik misschien met mijn klachten hele leven doorbrengen??
De Gastroloog heeft zelfs een keertje gezegd dat ze bang is dat de klachten altijd zullen blijven.

Heeft iemand de zelfde klachten, dan wil graag ervaringen en meningen.

Alvast bedankt.

Groetjes,
Jeeto
Ad
Anne**




BerichtGeplaatst: 07-11-2009 12:35 Reageer met quote

Hallo Jeeto,
Op het moment heb ik ontzettend veel last van mijn maag. ik dacht dat het kwam door iets wat ik gegeten had. 3 weken geleden had ik dezelfde pijn, deze pijn komt op telkens na het avond eten. 'snachts is de pijn het ergst, dan weet ik niet hoe ik moet liggen en krom lopen is het fijnst.
Ik weet niet wat het is, maar voor mijn gevoel lijkt eht een beetje op jou verhaal. mijn pijn daalt ook links naar mijn bekken, soms wordt de pijn heel erg en klopt mijn hart er sneller van!

Ik weet niet wat dit is en heb er ook nog nooit van gehoord.
Dit zijn mijn ervaringen...
Groetjes Anne
shelox




BerichtGeplaatst: 13-12-2011 10:25 Reageer met quote

Ik heb er ook al lang last van. Ik kan me herinneren dat ik ergens in 2004 ook zo'n slangetje in mijn maag gehad heb en dat ze niets konden vinden.
Zwaar irritant. Als dokter maar vaak genoeg zeggen dat ze niets ziek heb je het idee dat het aan je zelf ligt. Ook al dat gelul over niet roken neit drinken (alcohol) overgewicht ed. Nou ik sport veel, rook niet drink niet en eet gezond. weeg 73 kg en ben 1.81m lang. Welke smoes hebben ze dan nu als ik langs ga? Heb er gelukkig een hele tijd geen last van gehad tot ik van de week over moest geven van de buikgriep en sindsdien kan ik niets meer eten.
Had er af en toe tussendoor wel last van en meestal (hoe vreemd het ook klinkt) als ik raauwe ui gegeten had. Nu stuitte ik vandaag op deze site:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=77

Toch maar eens naar de dokter met deze vraag?
jeeto




BerichtGeplaatst: 13-12-2011 11:38 Reageer met quote

Het linkje die je gepost hebt is inderdaad een interessant onderwerp. Ik heb het opgeslagen. Ben wel van plan samen met huisarts uit te proberen.

Ik zal een dagje tijd vrij maken en naar de huisarts gaan en kijken wat hij ervan vindt.

Mocht er mensen zijn die het geprobeerd hebben dan hoor ik het graag.
meisje:)




BerichtGeplaatst: 15-12-2011 9:26 Reageer met quote

hoi,

Ik had een jaar trug ook altijd maagklachten, vooral voor dat ik ging slapen. De dokters zeiden altijd dat het door de stress kwam of een maag ontsteking ofzo.
Na een jaar heeft mijn huisarts bloed getrokken bij mij, en dacht hij aan galstenen. Maar hij dacht dat dit het waarschijnlijk niet zou zijn, omdat ik nog zo jong was(18jaar). Maar al direct 's avonds kreeg ik een telefoon van de huisarts dat ik direct naar de spoed moest omdat mijn leverwaarden helemaal verstoord waren en dit kon komen door galstenen. Na verschillende onderzoeken bleek het dat het galstenen waren.En dat die pijn aan mijn maag altijd eigenlijk galkolieken waren en niet mijn maag die pijn deed, ik dacht altijd dat ik iets verkeerd had gegeten ofzo.
Ook als je dit hebt kan je echt niet blijven stilzitten.
Misschien moet je eens bloed laten trekken, of vragen achter of je galstenen zou kunnen hebben?
het zijn ongeveer dezelfde klachten dan die ik toen had.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Steken en pijn in maag Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016