Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Kortademig, benauwd, druk op borst
Auteur Onderwerp: Kortademig, benauwd, druk op borst
winkewinke
BerichtGeplaatst: 18-09-2009 10:52 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben een jongen van 24 en ben nu al zo'n 2 jaar verkouden (verstopte neus). Soms ben ik ook wat benauwd / achter de adem. M'n conditie is niet goed (ik sport niet meer) en krijg ook te weinig fruit binnen (daarom probeer ik dat nu wat op peil te krijgen met fruit2day en Centrum). En ik woon ook nog eens in een stoffig, vies studentenhuis.

Nu kreeg ik het afgelopen dinsdag ineens erg benauwd en sindsdien heb ik moeite met normaal ademen, heb ik een constante druk op m'n borst (geen stekende pijn, geen uitstraling) en heb ik vaak het gevoel "over een punt heen te moeten ademen". Ook moet ik veel gapen. Dinsdagavond werd het zelfs zo erg dat ik paniekerig werd.

Woensdag ben ik naar de huisarts geweest. Zij zag dat ik moeite had met ademen (en constateerde dat ik ook verkeerd adem, meer vanuit m'n borst dan vanuit m'n buik).
Vervolgens heeft ze naar m'n ademhaling en hartslag geluisterd. Niks aan de hand met een hartslag van 65.
Daarna heeft ze m'n bloeddruk opgenomen: 125/70.

Volgens haar was er niks aan de hand om zorgen over te maken. Voor de zekerheid ben ik de volgende dag naar het ziekenhuis geweest voor een allergietest (huisstofmijt en pollen) en heb ik een doorverwijzing gekregen naar de fysio voor ademhalingstechnieken.

Omdat ik nogal bang aangelegd ben, vraag ik me steeds af wat er nu is. 2 weken wachten op de uitslag duurt lang. Heeft iemand van jullie een idee? Moet ik gewoon koppig terug naar de huisarts? Moet ik afwachten? Veel extra gaan bewegen (bijv. een stuk lopen in de frisse lucht)? Of juist niet?

Ik hoor heel graag van jullie
Ad
De Co
BerichtGeplaatst: 18-09-2009 20:36 Reageer met quote

Wellicht iets van astma, allergie jke verstopte neus pleit daarvoor. Misschien hyperventilatie.
Echt iets ernstigs zal het niet zijn. Lopen in de frisse lucht kan nooit kwaad. Bewegen ook niet.
winkewinke
BerichtGeplaatst: 22-09-2009 13:07 Reageer met quote

Hallo,

Bedankt voor je antwoord. Astma ben ik al eerder op getest en dat zou het niet zijn. Allergie ben ik op getest, nog even wachten op de uitslag.

Volgens m'n huisarts heb ik vrijwel zeker last van hyperventilatie. Maar, hyperventilatie komt in de vorm van aanvallen toch? Ik heb het namelijk constant.

Ook heb ik geen last van tintelende vingers, duizeligheid of een ijl gevoel.

Heb in de tussentijd een aantal huisartsen er naar laten kijken, maar zij zeggen allemaal dat er niks aan de hand is. Morgen laat ik me prikken op nog een flink aantal dingen en er is een hartfilmpje gemaakt (was verder prima).

Wat kan ik nu nog meer doen? Ik wil er vanaf Sad
abderrahim
BerichtGeplaatst: 27-05-2011 22:46 Reageer met quote

Dit is nou precies waar ik ook last van heb, alleen moet ik wel benadrukken dat ik bij rust (als ik ga slapen) hier erg veel last van heb. soms ook gepaard met een snellere hartslag wat bij mij meestal ook onrust veroorzaakt.

Ik heb vlgnd week een afspraak bij een therapeut en ben benieuwd of de behandeling zal helpen.

Verder heb ik ook allerlei tests gehad en die bleken allemaal in orde te zijn. Ik vindt het alleen frappant dat ik er sinds 3 weken geleden ineens last van heb gekregen.
Index > Longziekten > Kortademig, benauwd, druk op borst Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016