Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > pijn bijbal met uistralende pijn naar dijen/benen
Auteur Onderwerp: pijn bijbal met uistralende pijn naar dijen/benen
Dennis6
BerichtGeplaatst: 01-09-2009 19:06 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb in het voorjaar(Maart/April) tot 2maal toe een dubbelzijdige bijbal ontsteking gehad kort achter elkaar waarvan de eerste keer in combinatie met een blaas ontsteking en de 2de keer in combinatie met plasbuis of voorhuid ontsteking dat weet ik niet precies.

De eerste ontsteking was een process van ongeveer 3weken tot dat het tot een ontsteking kwam, daarvoor voelde ik wel lichte klachten zoals warmte en gevoeligheid aan de aan de rechter bal, vervolgens ging eerst de linker bal zeuren/ontsteken kort derna m'n rechter bal.
De 2de keer was het acuut en begon het meteen zonder voorteken aan me linker bal te zeuren/ontsteken, m'n rechterbal was/is zeer pijnlijk en beginnend onsteken.
na de eerste behandeling hoorde ik het dus dat het om mijn bijballen ging.

En nu loop ik al bijna 5maanden met pijn klachten en wordt er een beetje moedeloos van en ben ook onwijs onzeker en bang.

Ik ben inmiddels al tig keer bij de huisarts geweest.
die mij de eerste keer Amoxicilline Clavulaanzuur voorschreef vervolgens geneesde het en kwam het weer terug(2weken later) en toen kreeg ik Co-trimoxazol voorgeschreven warneer de ontsteking verdween op langer termijn maar klachten bleven, verders kon die geen ontstekingen vinden in mijn urine na bezoek van de huisarts na de 2de antibioticakuur toen de klachten er nog waren.

Sinds 17Juni loop ik bij de uroloog die stelde de diagnose na aantal onderzoeken(blaas urodynamisch onderzoek, prostaat rectaal toucher 'gevoeld', nieren CT-scan en renogram en verder foto van de onderbuik) de diagnose luiden een vernauwing van de blaashals "mogelijk ureterocele beschreef uroloog in het verslag"(10augustus) en een verschrompelde nier met niersteen(6augustus)

Ik had meerdere malen aangegeven dat ik pijn had in bijde bijballen waneer hij pas keek na een brief van de huisarts, hij toen met echo gekeken maar was niks op te vinden/zien dan enkel cyste(s)

afgelopen woensdag begon ik weer over de bijballen en zij dat ik mijn twijfels had over de operatie(blaashals incissie 'omdat ik al vanaf mij puberteit al nadruppelde en plassen verders prima ging')dus in de zin of dat het wel mijn klachten van de bijballen verminderde/overgaan en of het daardoor de klachten van de bijballen komt, waar de uroloog op reageerde(net als vorige keren) dat de bijbal uitgesloten is en dat ie daar niks aan wilt doen dan enkel de cyste(s) te verwijderen.
vervolgens werd ie boos en verontwaardigt toen ik mijn pijnklachten weer verwoorden/beschreef en zij hij "dit vindt ik wel heel bizar telkens als je hier komt komen d'r klachten bij" en zij dat het wellicht tussen m'n oren zat want die pijn klachten konden daar niets mee te maken hebben en vroeg zich af of ik niet uit was op een schadeclaim..

Vervolgens schrapte die mij van de operatie lijst en vroeg hij een second opinion aan want hij wou zijn vingers daar niet aan branden en voelde zich niet genoeg gesteund en wou dus collegiale steun..

Die second opinion had ik al aangevraagt op aanraden en overleg met mijn huisarts omdat ik er al weinig vertrouwen in had omdat ie onduidelijk/vaag was en niet bepaald geduldig naar mijn opinie en voelde me al niet zo op mijn gemak bij hem.

Dus aanstaande woensdag(2September) ga ik naar een andere uroloog(ander ziekenhuis) met een brief van de huisarts met meer specifieke klachten..

Verders was er ook niks uitgekomen bij bloedonderzoek en urinekweek dus hij kon geen infecties of ontstekeningen vinden, kanker is overigs ook uitgesloten.

Ik zal mijn pijnklachten omschrijven misschien dat iemand hier iets meer van weet en mij kan helpen of geruststellen.


KLACHTEN:

Rechter bijbal voelt erg beurs aan als of d'r iemand hard tegen aan getikt heeft en pijn is continu aanwezen elke seconde van de dag..
Linker bijbal voelt zwaar aan en iets minder beurs dan de rechter.
Verder is in de loop der maanden m'n linker bal smaller geworde.

Verders voel ik een zeurende, hete/brandachtige, bijtende, doffe pijn vanaf m'n liezen uitstralent naar m'n dijen/benen tot aan mijn voeten en IN mijn kruis tot aan m'n anus, m'n onderbuik voelt welleens erg warm aan.
Mijn doffe pijn voel ik voornamelijk vanaf m'n onderbuik tot m'n dijen/flanken ook aan de penis en eikel en op mijn onderrug.
Verder ziet mijn eikel d'r raar uit na een ejaculatie beetje wit achtig soort van verschilfering uit.
Verder ziet die d'r wazig/getekend(niet glad) uit en heb al maanden 2 kleineblaasjes op de eikel, donker paars/rood van kleur.
Na het klaarkomen begint het weer onwijs te branden in mijn kruis.
M'n penis ziet d'r met flagen rood uit, voornamelijk bij een erectie.
Met flagen voel ik me ook licht beroert en erg vermoeit voornamelijk s'avonds.
In bad zitten verlicht de brandende pijn.


Geslachtsgemeendschap heb ik meerdere malen(3x) alleen met condoom gehad en dat was nog in eind 2008
Gonorroe en Chlamidia is ook vrijwel 100% zeker uitgesloten omdat ik daar in princiepe al aan behandelt zou zijn met de medicaties die ik heb voorgeschreven.
Ik heb 1/2dagen voor de 2de ontsteking wel gebruik gemaakt van een seksspeeltje maar weet niet of daar verband mee kan hebben.
Ik had ook iets gelezen over prostaat pijn in ieder geval dat ik wel een aantal symptonen van had maar naar mijn weten is mijn prostaat niet ontstoken geweest.


Dus als iemand iets meer weet of herkend of bekent mee is of tips heeft hoor ik het graag, alvast bedankt.

Mvg,
Dennis
Ad
muri
BerichtGeplaatst: 29-09-2009 22:33 Reageer met quote

hey denis, ik heb de voorbije maanden ook veel last gehad van mijn rechter bijbal, de linker voelde soms wat gevoelig aan maar de het ging me meer om de rechter bijbal. pijn aan mijn lies, onderbuik en door naar mijn benen had ik ook. de rest niet. ik zou na meerdere raadplegingen een ontsteking hebben in lage spieren in mijn onderbuik die zich strekken richting mijn lies en bijballen. heb ervoor ook(4 visites bij de dokter) meer dan een maand cypro; 500mg genomen 6 weken juist geteld ..de laatste kuur was dan ook 750 maar dat was niet de juiste keuze..maar het bleek uiteindelijk geen bacteriele infectie te zijn. nu neem ik een ontstekingsremmer voor die ontstekingen af te remmen. voel me al meer dan 3 dagen veel beter.dox melox of meloxican . en ja zitten in een lauwe of koude bad verzachte de pijn ook voor mij.. veel sterkte en ik laat je zeker nog weten hoe het bij mij verder evolueert.
Dennis6
BerichtGeplaatst: 03-10-2009 17:17 Reageer met quote

Heey Muri,

Ten eerste bedankt voor je reactie,
Ik heb enkel alleen 2maal een 10daagse kuur gehad, de eerste keer Amoxicilline Clavulaanzuur toen was het 2weken genezen, en toen kwam de ontsteking weer opzetten en toen kreeg ik Co-trimoxazol voorgeschreven, dat heeft maar gedeeltelijk geholpen want ik heb nog tot op heden de zelfde klachten als beschreven staat.

Ik ben ook tig keer bij de huisarts geweest voor ik bij de uroloog terecht kon, maar hij kon verders geen ontstekingen vinden in mijn urine dus hij heeft geen antibiotica voorgestelt en de andere 2 urologen ook niet, alleen dat een process van een bijbalontsteking soms 3maanden kon duren voordat de genezing voltoit is.

Dinsdag 6oktober moet ik weer naar het ziekenhuis voor een CT-scan met contrast ivm mijn nier en blaas.
Een Theorie kan zijn omdat ik een afwijking in mijn blaas heb(uterocele) dat mijn blaas is uitzakt omdat die zwaarder zou zijn geworden door die uterocele en daardoor tegen mijn prostaat aandrukt en dat ik daar dan die pijn van heb in mijn bijballen etc. maar aangezien ik tot 2maal toe ontsteking aan m'n bijballen heb gehad en duidelijke verandere zie en voel(cystes en verandering van een testikels) heb ik zo mijn twijfels of daar wel het probleem zit of slechts maar gedeeltelijk, en het ziekenhuis kan ook niks duidelijk toezeggen..

Verders heb ik wel bloed onderzoek gehad maar daar konde ze ook geen afwijkingen vinden dus een ontsteking/infectie kan ik dan tog wel uitsluiten? ik weet wel dat er ook op kanker is getest bij dat bloedonderzoek maar die was negatief.

Maar jou klachten zijn dus te verhelpen of is het nog maar de vraag of het niet chronisch is?

Mvg,
Dennis
Index > Urologie > pijn bijbal met uistralende pijn naar dijen/benen Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016