Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Afkickverschijnselen Remeron
Auteur Onderwerp: Afkickverschijnselen Remeron
Bram77
BerichtGeplaatst: 18-08-2009 9:18 Reageer met quote

Beste lotgenoten,

Ik heb ongeveer 2 jaar om AD Remeron geslikt. Eerste jaar 30 mg en 2e jaar 15 mg. Met afbouwen naar 15 mg ging het redelijk goed. Sinds afgelopen 6 weken (tijdens vakantie in het buitenland) helemaal mee gestopt. Heb last van misselijkheid gehad en een beetje onrustig gevoel. Veder heb ik prima geslapen (reden van Remeron was voornamelijk slapeloosheid wat werd veroorzaakt door stress e n spanning)en geen gekke dingen. Ik ben zo blij dat ik nu 6 weken kon functioneren zonder Remeron. Ik ben ook erg bang om te terug te vallen in de "zwarte gat" voordat ik dat ik aan ad was begonnen. Hierdoor nam de laatste dagen de spanning en de stress weer op. Je kunt jezelf blijkbaar slopen door je eigen gedachten Exclamation De klachten die ik nu heb zijn: Onrustig slapen, vroeg wakker worden, het gevoel hebben dat ik voortdurend aan het hyperventileren ben..

Mijn vraag: Zijn er mensen bekend met deze klachten na stoppen met remeron? Hoe lang duurt dit allemaal?

Moet ik doorzetten of weer aan ad?

Help, please!!

Ps: Dit soort klachten wens ik mijn ergste vijand niet. Mensen ik wens jullie allen veel strekte en vooral moed en doorzettingskracht!
Ad
maartje40
BerichtGeplaatst: 16-11-2009 19:49 Reageer met quote

Hoi Bram,

ik heb 1,5 jaar 15mg geslikt en vanaf januari de helft, heel langzaam afgebouwd en sinds aug. gestopt. Ook ik heb dat nare gevoel van voortdurende hyperventilatie, echt heel vervelend. Denk ook steeds: doorzetten meid, slaap wel nog steeds goed, maar af en toe breekt het je zo op en denk ik ook, moet ik er weer mee beginnen? Maar soms is het een dag of 2 weg en dan denk ik, ik heb het weer gehad. Maar ineens is het daar dan weer, grrrrr.

Beste Bram, ik begrijp het dus helemaal en zou ook graag een antwoord weten, heb jij dat inmiddels???

Groeten,
Maartje
Bram77
BerichtGeplaatst: 18-11-2009 9:56 Reageer met quote

Hallo Maartje,

Ik was inderdaad bijna 2 maanden gestopt met Remeron 15 mg. Ik kreeg na een paar weken last van hyperventilatie en angsten die mede verzoorzaakt werden door spannende ontwikkelingen. Blijkbaar kan ik nog niet zo goed omgaan met spanningen en veranderingen (puur zakelijk). Hierdoor ben ook weer slecht gaan slapen. Uiteindelijk trok ik het niet meer en ben ik in overleg met huisarts weer Remeron 15 mg gaan slikken.Dit was weer een vreselijke periode met alle bijwerkingen etc.
Maar ja als ik moet kiezen, dan maar weer die AD. Ik wil niet negatief overkomen, maar ik weet zeker dat het moet lukken, wanneer je ervoor gaat en je in een je stabiele situatie bevindt. Je moet het gewoon doorzetten. Als ik je verhaal lees, dan lukt het je aardig..Gewoon volhouden! In mijn situatie ligt het anders, ik kan weinig rust vinden..Ik ben nu ook bezig met een medisch onderzoek. Puur om te kijken of mijn slapeloosheid een lichamelijk oorzaak heeft. Zo niet dan heb ik dit uitgesloten en moet ik aan mijn mentale gesteldheid werken.

Waarvoor slikte je remeron? Heb je nog tips voor mij om langzaaam die remeron af te bouwen?

Ik hoor je wel.

Groetjes,
Bram
Leon53
BerichtGeplaatst: 28-12-2009 21:35 Reageer met quote

Ben benieuwd hoe het met jullie gaat. Ik ben na langzaam afbouwen met druppels nu gestopt. De laatste afbouw gaf steeds afkickverschijnselen en nu na stoppen is dat na twee weken nog steeds zo en het lijkt zelfs nog toe te nemen. Misselijkheid, onrust, verkeerd ademhalen door voortdurend gespannen zijn. Allerlei pijntjes in mijn buik. Alle oude verschijnselen steken de kop weer op, maar neem ik één keer remeron, dan zijn ze zo weer weg. Maar toch wil ik stoppen, want volgens mij ben ik niet ,meer depressief en de bijverschijnselen waren ook niet prettig. Hoe lang moet ik dit nog volhouden, wanneer kan ik verwachten dat het minder wordt??
Ik hoop van jullie te horen dat het goed gegaan is en dat je zonder klachten bent!!
maartje40
BerichtGeplaatst: 28-12-2009 21:42 Reageer met quote

Hoi Leon,

ik ben vanaf augustus gestopt en heb ook nog weleens een onrustige dag, maar neem dat voor lief. Ik hou mezelf voor dat het net als stoppen met roken is, dus gewoon volhouden en af en toe die slechte dag op de koop toe nemen!!!!

Sterkte ermee en volhouden.
Free(zz)
BerichtGeplaatst: 27-01-2010 20:29 Reageer met quote

Hallo,

Sinds begin december ben ik gestopt met Remergon (Belgische naam voor Remeron) en wat jullie hier schrijven komt me heel bekend voor. In samenspraak met m'n neuroloog ben ik vanaf augustus beginnen afbouwen (na 3 jaar gebruik) en de eerste weken had ik geen enkel probleem ermee maar sinds begin januari steekt het afkickduiveltje de kop op : spijsverteringsproblemen allerhande, stemmingswisselingen, donkere gedachten en angsten, overmatig zweten, slaapproblemen (soms helemaal niet kunnen slapen, soms een ganse dag in bed), kortom de hele rimram.
Nu ben ik vorige week naar de huisarts getrokken en blijkt dat Remer(g)on inwerkt op de bijnieren en dat het daardoor is dat ik nogal van slag ben. Zij stelde voor om tijdelijk Xanax te slikken en een tijdje rust te nemen, de "depressie" die ik nu doormaak zou na verloop van tijd vanzelf overgaan als mijn hormoonspiegel terug normaal is. Zij spreekt van een periode van 2 tot 3 maanden.

Dus, als je hier mee wil stoppen ga je wel even door een hel (te vergelijken met de depressie waarmee het gebruik begon) maar blijkbaar is het te doen. Doorbijten is blijkbaar de boodschap (grijns).

'k Hou jullie op de hoogte van de evolutie.
Free(zz)
BerichtGeplaatst: 01-02-2010 3:55 Reageer met quote

Hey,

Net 2 rustige dagen meegemaakt (wel een weekend) zonder stemmingswisselingen etc., maar slapen ('s nachts) is er nog niet bij.

Tot één dezer Smile
speculaas
BerichtGeplaatst: 01-02-2010 11:12 Reageer met quote

Ik heb 7 jaar lang remeron geslikt. Tijdens een opname is het middel in 2 weken tijd van 45 mg tot 0 afgebouwd.
Alleen de eerste weken lichamelijke afkickverschijnselen gehad. Ik heb er overigens wel een ander middel voor in de plaats gekjregen, maar ik voel me prima! Natuurlijk heb ook ik in het begin slaapproblemen gehad, logisch je lichaam moet zich anders instellen....Maar ik ben er van overtuigd dus dat het kan en ook vrij snel......
Index > Psyche > Afkickverschijnselen Remeron Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016