Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > scheurtje meniscus
Auteur Onderwerp: scheurtje meniscus
Lonnekee
BerichtGeplaatst: 14-08-2009 17:54 Reageer met quote

Ik ben tijdens voetbal door me been gezakt naar het ziekenhuis geweest, toen was het een zweepslag. 6 weken later weer door me been gezakt toen vooral last gehad van me knie. Was al in therapie bij mensendieck therapie, heb daar oefeningen gehad om me knie sterker te maken. Bleef door me knie heen gaan en ben afgelopen dinsdag bij de dokter geweest. Het is waarschijnlijk een scheurtje in me meniscus. 8 September moet ik naar de orthopeed toe. Nou is mijn vraag ik zit namelijk onder voetbal, Is het verantwoord om nou nog rustig mee te doen met de trainingen of is het beter om gewoon rust te houden tot ik naar de orthopeed moet?

Zijn er mensen die zelf scheurtje gehad hebben in de meniscus? en hoe is het bij jullie hersteld enzo?
Ad
vlinderr
BerichtGeplaatst: 15-08-2009 22:23 Reageer met quote

Hoi Lonneke
Ik heb vorig jaar door een ongelukje een scheur in mijn mensiscus gehad. Erg pijnlijk allemaal.
Ik raad je aan om zeker voorzichtig te zijn met voetbal en andere sporten, dit omdat je het allemaal erger kunt maken als het een scheurtje is.
Ik ben te lang doorgelopen en moest uiteindelijk geopenreerd worden, mijn hele mensiscus is toen weggehaald. Dit is geen pretje en het kost je maanden om weer goed te kunnen lopen en bewegen.

Overigens bestaat meniscus uit weke delen en duurt de genezing hiervan vrij lang. Door veel rust te nemen en goed op de pijn te letten kan het uiteindelijk vanzelf genezen.

Vraag bij de orthopeed om een MRI scan, zo kunnen ze het snelst zien of het inderdaad je mensiscus is en wat er aan te doen is.

succes!
ezikbahce
BerichtGeplaatst: 28-08-2009 0:18 Reageer met quote

lonnekee ik waarschuw je doe rustig.

Ik ben 9x geblesseerd geraakt aan mijn knie. 1x geopereerd. ze hadden mijn meniscus vastgehecht. 16 juli werd ik geopereerd en pas op 2 februari was ik klaar met revalideren. Dat is dus 8 maanden revalidatie.

zoals vlinderr al heeft voorgesteld laat een MRI scan maken en ga naar de fysiotherapeut. luister goed naar je knie, als je voelt dat je last hebt, stop dan met sporten. Als je bovenbenen vermoeid zijn dan is de kans groter dat je een knieblessure krijgt.

Belangrijke is dat je je bovenbenen goed traint, dat zal je doen bij de fysio, want dat doe ik momenteel ook.

sterkte
Index > Spier- en gewrichtsklachten > scheurtje meniscus Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016