Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > hele dikke stolsels bij mijn menstruatie
Auteur Onderwerp: hele dikke stolsels bij mijn menstruatie
annekeL
BerichtGeplaatst: 01-08-2009 11:41 Reageer met quote

sinds 2 dagen ben ik weer ongesteld, met heeeel veel bloedverlies, enorm veel helder rood bloed dat er zo gewoon uitloopt
een superplus tampon is na minder dan een uur al volledig aan het doorlekken !

ook komen er constant hele dikke zwarte stolsels uit bij de bloeding - vaak 4 cm lang bij 1cm dik - echt heeel bangelijk.

weet iemand wat die stolsels zijn, is dit het baarmoederslijm ?
en vooral, kan het kwaad en hoe komt dit eigenlijk ?, dit heb ik nog nooit gehad
Ad
2000
BerichtGeplaatst: 01-08-2009 14:34 Reageer met quote

Hoi Anneke

Als dit eenmalig is dan is er echt niets aan de hand. (als het vaker voorkomt ook niet perse hoor. Maar dan vind ik het wel een reden om eens te laten nakijken door je huisarts, vooral als je daarbij veel pijn hebt)

Het zijn gewoon inderdaad bloedstolsels. Mij is het weleens zo uitgelegd dat als je zo'n heftige bloeding hebt je lichaam dat 'op gaat lossen' door die stolsels te maken. Anders zou je helemaal 'bloeden als een rund'. Moet je indenken dat al die stolsels ook nog gewoon vloeibaar waren, niet te houden.

Waar het door komt, geen idee. (behalve dus als je het altijd hebt en pijn erbij hebt, da heb ik wel een idee wat het evt. zou kunnen zijn)
Ik denk dat je lichaam gewoon een beetje van slag is, van vakanties e.d. Kan allemaal.
Geen zorgen om maken. Lastig is het wel, ik weet er alles van.
Ik hoop dat je menstruatie snel weer voorbij is.
vlinderr
BerichtGeplaatst: 01-08-2009 16:36 Reageer met quote

Hoi
Over het algemeen zijn die stolsels baarmoederslijm, het kan zijn dat je soms meer slijm aanmaakt door een veranderde hormoonhuishouding.
Ik had laatst een iets onregelmatiger cyclus en had meteen een laag slijmvlies van 9 mm, normaal was 3 mm zei de gyn. Ik heb daarna ook een heftige bloeding gehad met veel stolsels.

Als je het af en toe hebt is het inderdaad niet zo erg, heb je echter vaker last van hevige bloedingen dan kan een bezoekje aan de huisarts of gyneacoloog geen kwaad hoor.

succes!
amyomi
BerichtGeplaatst: 01-08-2009 21:33 Reageer met quote

Hoi
bij mij is dit ook het laatste jaar steeds meer geworden en ook bij mij waren de obs al na 1 uur doorgelekt.ik heb verschillende operaties gehad om het te stoppen.niks lukte..nu gaat 10 sept de baarmoeder eruit..zal blij zijn als het voorbij is.maar zo verder gaat ook niet bij mij..verder wens ik je veeeel succes.
Yara1982
BerichtGeplaatst: 11-08-2009 13:25 Reageer met quote

Hoi Anneke,

Als je hier langer last van houdt, en het ook erger wordt, menstruatie die langer gaat duren, meer bloedverlies en stolsels etc. vraag dan bij de huisarts of er een echo gemaakt kan worden door een gyneacoloog.

Wellicht heb je dan een vleesboom. Bij mij begon het ook zo.

Succes!

Groetjes Yara
annekeL
BerichtGeplaatst: 12-08-2009 19:18 Reageer met quote

Inderdaad - ben intussen bij de huisarts langs geweest en er is ook een echo gemaakt. Blijkbaar vertoeven er een 3-tal vleesbomen in m'n baarmoeder. Dit was wel even schrikken. Van de stolsels op zich moet ik me niet al te veel zorgen maken, vertelde de arts. Dit is gewoon omdat de stolling in m'n bloed goed werkt dat het vele bloed wat gestold wordt, en dit er zo uit komt.
Nu moet ik beginnen met hormonen te nemen, indien dat niet voldoende zou helpen, kan de gyn proberen de vleesbomen er uit te halen, of in het ergste geval de gehele baarmoeder weg te nemen ... niet zo'n goeie vooruitzichten vind ik dat alles
Yara1982
BerichtGeplaatst: 12-08-2009 19:57 Reageer met quote

Jeetje dat is niet niks. Ik heb er eentje van 7 bij 7 cm, maar hij kan verder niet kwaad. Had alleen ontzettend last van stolsels en heel veel bloedverlies. Ik was soms 2 a 3 weken in de maand ongesteld. Ik mocht hem niet weg laten halen omdat ik nog een kinderwens heb. Maar ik ben nu vanaf december gestopt met de pil en ik heb helemaal nergens meer last van. Echt een opluchting...

Ik hoop voor je dat het niet zover zal komen.
Sterkte ermee.
tooske
BerichtGeplaatst: 14-08-2009 14:12 Reageer met quote

Ik heb dit voorheen ook heel vaak gehad en ben ermee naar de huisarts gegaan kon absoluut geen kwaad zei die , ik had ook echt ENORME stolsels.
Het zijn oude stukjes baarmoederwand zei die me , die word vernieuwd en dat zijn die stolsels

GR Tooske
Index > Gynaecologie > hele dikke stolsels bij mijn menstruatie Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016