Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > hersentumor
Auteur Onderwerp: hersentumor
lbredow
BerichtGeplaatst: 25-07-2009 18:13 Reageer met quote

mijn man heeft begin dit jaar een epileptische aanval gehad en als gevolg daarvan is er een MRI scan gemaakt en daaruit bleek dat hij een hersentumor heeft. Ze hebben een biopt gedaan en daaruit bleek dat hij een laaggradig glioom heeft. Nu is hij afgelopen juni geopereerd en de operatie is goed gelukt, de tumor is geheel verwijderd en ook veel omliggend gezond weefsel zodat ze hopen dat er geen cellen zijn blijven zitten. Hij heeft aan de operatie totaal geen beperkingen overgehouden gelukkig.

We zijn het afgelopen half jaar een aantal keer in Belgie geweest bij een professor uit het UZ Gent, en hij was heel positief over de genezingskansen van mijn man. Je leest overal dat je niet kan genezen van een hersentumor, en dat is vast ook wel zo, maar er zullen ook wel uitzonderingen zijn... De Professor in Gent vertelde ons dat omdat er op zo'n goede manier geopereerd kon worden er maar weinig kans is dat het terug komt. Natuurlijk zijn we heel blij met dat vooruitzicht, alleen is de angst er af en toe nog wel.

Is er iemand die hier ook mee te maken heeft?
Ad
Molleke
BerichtGeplaatst: 02-08-2009 16:51 Reageer met quote

Nee, maar ik wil jullie wel veel kracht toesturen voor de rest va jullie leven..
Blij te horen dat alles goed is gelukt..

Geniet van de jaren die resten..
Kussssssssss
Hannemoetje
BerichtGeplaatst: 14-08-2009 21:14 Reageer met quote

Goedenavond,

Hetzelfde is deze week bij de man van mijn goudsmid geconstateerd(32 jaar) na een zware epileptische aanval!Hoe gaat het nu met uw man?
En wat is zijn leeftijd?
Zijn glioom zit linksboven in het hoofd naast de scheidingslijn.
Het is incl. het vocht 3,5 cm en voorlopig doen ze er in Tilburg niets aan. Hij is na zondag opgenomen te zijn, woensdagavond al weer thuis en moet over 3 maanden teugkomen. Zou hij in Gent ook te helpen zijn? En wordt dit door de verzekering vergoedt?
lbredow
BerichtGeplaatst: 20-08-2009 23:37 Reageer met quote

Mijn man is 34 jaar. Hij begint nu eindelijk weer een beetje op te knappen na de operatie van 15 juni, de reden dat dit zo lang geduurd heeft is dat hij waarschijnlijk tijdens de operatie een bacterie heeft opgelopen die erg zeldzaam is en hij opnieuw geopereerd moest worden om het schoon te maken en hij nu aan de antibiotica zit...

Wij zijn voor een second opinion in Gent geweest en hebben het ook overwogen om mijn man daar te laten opereren omdat wij een erg goed gevoel hadden over de neurochirurg daar... uiteindelijk is het toch Maastricht geworden, maar we gaan aankomende week wel terug naar Gent om de MRI die gemaakt is na de operatie te laten zien en zijn mening daar over te horen. Onze zorgverzekering vergoede wel de second opinion, maar over de daadwerkelijke operatie waren ze nog niet uit. Een eenmalig consult om zo'n neurochirurg te spreken kost ā?¬23,46, dus voor dat bedrag hoef je het niet te laten als je graag nog een andere arts in Belgie zou willen spreken.

Hopelijk heeft u wat aan de informatie.
Hannemoetje
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 12:38 Reageer met quote

Ik dank U hartelijk en heb uw antwoord afgedrukt en geef het zo aan zijn vrouw, mijn medewerkster.
Heel veel beterschap voor uw man en u veel kracht toegewenst.
Wilt U nog eens mailen, hoe het met hem gaat?
lbredow
BerichtGeplaatst: 28-08-2009 22:29 Reageer met quote

ik wil u er nog wel bij vertellen dat mijn man volgens de chirurg in Belgie erg veel geluk heeft gehad dat de tumor bij hem rechts zat en er totaal geen vitale delen in de buurt zaten die hij niet missen kon. vandaar dat ze er zo ruim omheen hebben kunnen opereren en er dus maar een hele kleine kans bestaat dat het ooit terug komt. had het bij hem aan de linkerkant gezeten dan was een operatie riskanter geweest en hadden ze waarschijnlijk niet alles kunnen verwijderen, waardoor je dan zeker weet dat het weer gaat groeien.
Talullah
BerichtGeplaatst: 31-08-2009 22:55 Reageer met quote

Ik wil alleen even zeggen, dat je van een hersentumor wel degelijk kan genezen. 20 jaar geleden heb ik zelf een hersentumor gehad (het was geen glioom maar wel een hersentumor). Deze is verwijderd en ik ben nu alweer 20 jaar schoon. Er zijn mensen die beweren dat je niet kunt genezen van (hersen)tumoren, en dat het altijd terugkomt, maar dat is echt onjuist. Daar ben ik zelf het levende bewijs van.
veel sterkte en succes met het herstellen de komende tijd.
Hannemoetje
BerichtGeplaatst: 02-09-2009 8:24 Reageer met quote

Ik vind het heel erg attent dat jullie zo positief reageren, ik heb het dan ook meteen doorgegeve n aan mijn goudsmid. Een nadeel is dat het bij Jan inderdaad linksboven zit. Maar we proberen hem naar Gent te krijgen.
Vanmiddag om 13.30uur ga ik mijn beste vriendin begraven. Zij had een glioom in de kleine hersenen. En is 3 weken gelden voor de tweede keer geopereerd. De dokter sprak van maanden uitstel, maar na een fikse longontsteking heeft ze het niet gehaald.Lieve mensen let na een zware operatie op tocht, vooral gee n airco en zet iets op je hoofd. Hier wordt door ziekenhuizen niet voor gewaarschuwd. Mijn vader ktreeg na zij n eerste chemo ook een longontsteking die hem fataal werd.
Hannemoetje
BerichtGeplaatst: 10-09-2009 16:24 Reageer met quote

Hoe gaat het nu met uw man?
densil
BerichtGeplaatst: 10-09-2009 16:36 Reageer met quote

Mijn vader heeft ook een hersentumor die nooit meer weggaat. Toen ik vier was viel zijn rechter helft van zijn lichaam uit en bleek hij een hersentumor te hebben. Nadat hij geopereerd was en veel controles te hebben had vertelden de artsen dat het helemaal weg was. Tot ik 18 werd viel weer zijn rechterhelft uit door de druk van de tumor. Dit was toch wel een tegenvaller na 14 jaar en denkende dat je genezen bent. Mij vader is toen meteen weer geopereerd, maar helaas bleek de tumor te zijn uitgezaaid naar zijn hoofdslagader, hier kunnen ze helaas niets weghalen i.v.m een bloeding. Dan is het zeker dat je dit niet haalt. Ze hebben daarom zoveel mogelijk weggehaald. Het is nu de bedoeling dat als zijn tumor weer 5 cm groot is ze er weer eenstukje afschrapen. Er is dus wel degelijk mee te leven, gelukkig is mijn vader erg nuchter en gaat hier goed mee om. de tumor is inmiddels (ik ben nu 24) 2,5 cm groot, dat houd in dat hij dus om de 12 jaar geopereerd moet worden. Dit is dus over 6 jaar.
Ik ben blij dat ik mijn vader nog heb, ze kunnen erg veel met de technieken van nu. Ook zij toekomst ziet er goed uit. Het is een nare ziekte maar blijf positief.


Succes
lbredow
BerichtGeplaatst: 12-09-2009 16:04 Reageer met quote

Beste Densil, mag ik vragen wat voor een type tumor je vader heeft?

Hannemoetje, met mijn man gaat alles op dit moment heel goed. Hij is bijna weer de oude en doet ook weer dingen als vanouds. Natuurlijk hopen we dat dit blijft en hij geen terugval krijgt, iets waarvan de Prof uit Belgie ons heeft gezegd dat de kans zeer klein is, maar waar je natuurlijk altijd wel een beetje bang voor bent, vooral omdat je ook bijna overal alleen maar negatieve dingen leest over dit soort tumoren.
Hannemoetje
BerichtGeplaatst: 13-09-2009 9:55 Reageer met quote

Mijn moeder kreeg op haar 62 jaar eierstokkanker.En na angst daarna vergeet ik nooit. 10 Jaar lang waren we voor elke controle heel nerveus en daarna ging het weer een tijdje wat ontspannender. Ze is bijna 89 jaar geworden. In die tijd 1982 was dit nog een ongeneeslijke kantersoort. Ik heb haar bietensap laten zuipen met kuipen en dat zeg ik tegen eenieder die kanker heef; bietensap zuipen met kuipen.. Fijn dat het met U man goed gaat.
Doe hem mijn hartelijke groeten
densil
BerichtGeplaatst: 14-09-2009 16:28 Reageer met quote

Ibredow, ik kan u niet precies vertellen welk soort dit is. Ik kan alleen vertellen dat de grootste angsten waren dat het verder uitzaaide en tegen de hersenen van mijn vader aan zou drukken en hierdoor opnieuw verlammings verschijnselen zouden optreden. Gelukkig gaat het met u man ook alweer op de betere hand. Veel succes en sterkte komende tijd.

Groetjes Densil
densil
BerichtGeplaatst: 14-09-2009 16:46 Reageer met quote

Mensen hier stond net iets anders, iets voor ander forum. Per ongelijk verkeerd geplaatst, maar ik kan hem niet verwijderen, maar wel veranderen vandaar dit bericht.

Laatst aangepast door densil op 14-09-2009 16:54, in totaal 1 keer bewerkt
densil
BerichtGeplaatst: 14-09-2009 16:47 Reageer met quote

Sorry dit berichtje was bedoed voor een ander forum
densil
BerichtGeplaatst: 14-09-2009 16:57 Reageer met quote

densil schreef:
Sorry dit berichtje was bedoed voor een ander forum
brenda38
BerichtGeplaatst: 07-10-2009 8:37 Reageer met quote

hallo,

nou voor het eerst in een jaar heb ik me maar aangemeld bij dit forum ik heb wel altijd veel gelezen maar nooit de durf gehad om dit op te schrijfen
bij mijn man is vorig jaar 9 okt een kwaadaaridge tumor ondekt dit alles kwam als een klap bij heldere hemel voor ons want hij had nooit ergens last van gehad en was ook gewoon aan het werk
na de nodige onderzoeken is hij 31 okt geopereerd in groningen. dit alles verliep eigelijk erg goed en de dokter vertelde on dat er 95% was weghehaald dus we dachten wow dat is goed nieuws. na 2 weken moesten we terug komen voor de uitslag van de kweek,dit alles was geen leuk gesprek het was dus een graad 4 tumor en zit bij het spraakcentrum aan de linker kant boven het oor.. mijn man moest voor bestraling en dat samen met een chemokuur van 6 weken..nou zo gezegd zo gedaan en we gingen ervoor met goede moed na de bestraling even een rust periode van 4 weken en dan weer verder met de chemo..omdat de dokters wouden weten hoe het allemaal was aageslagen kregen we op 24 feb een nieuwe ct scan..mijn man zei steeds IK WEET ZEKER DAT HET GOED IS DUS MAAK JE NIET TE DRUK..maar de uitslag volgde een half uur later al.er bleek een tweede tumor bij gegroeit te zijn dus had geen zin om door te gaan met de chemo want die slaat niet aan..geniet nog van de dingen om je heen werd er gezegt en alle dokter lieten tussen de regels door weten dat het in de zomer waarschijnlijk zo ver zou zijn ( het overlijden) ondertussen zijn we nu 7 okt en mijn man zit nog op de bank Laughing en het gaat naar omstandiheden erg goed met hem..wel is zijn spraak achteruit gegaan en heeft hij soms last van een epeleptiche aanval maar met de medicijnen is dit alles erg goed onder controle..er begint stiekum een beetje hoop bij mij te komen en ik wou dan ook vragen zijn er mensen die hier ook ervaring mee hebben en weet er ook iemand of de mogelijkheid er is voor een eventuele 2 de operatie? nou een heel verhaal en ik hoop dat er mensen zijn die hun verhaal ook met mij willen delen
brenda38
BerichtGeplaatst: 19-10-2009 17:31 Reageer met quote

Sad Sad jammer dat er niemand reageert..ik weet dat er mensen moeten zijn met een soort gelijke ervaring
groet brenda Razz
roxy2007
BerichtGeplaatst: 05-09-2010 21:19 Reageer met quote

Veelbelovend vaccin tegen kwaadaardige hersentumoren

Patiƫnten met tot nu toe ongeneeslijke hersentumoren, lijken toch genezingskansen te
hebben als ze worden ingespoten met een bepaald vaccin van afweercellen. Dat blijkt
uit het doctoraatsonderzoek van Steven De Vleeschouwer van de K.U.Leuven.

De hersentumoren in kwestie zijn maligne gliomen, de meest voorkomende kwaadaardige
hersentumoren bij volwassenen. Ook kinderen worden er geregeld door getroffen.
Maligne gliomen leken tot nu toe niet te genezen. Patiƫnten die werden geopereerd en
bestraald en die chemotherapie ondergingen, hervielen toch telkens weer.

Maar in zijn proefschrift beschrijft Steven De Vleeschouwer (faculteit geneeskunde
van de K.U.Leuven) een veelbelovende therapie. 23 patiƫnten die na hun operatie
werden ingespoten met een bepaald vaccin, reageerden positief: hun overlevingskansen
verdubbelden en ze hadden geen noemenswaardige last van nevenwerkingen.

Het vaccin bestaat uit dendritische cellen. Dat zijn afweercellen die eiwitten
kunnen opnemen die voorkomen in tumoren. De afweercellen bewerken die eiwitten en
stimuleren vervolgens de T-lymfocyten, een ander soort witte bloedcellen. De
T-lymfocyten herkennen daardoor de tumorcellen en doden ze.

Steven De Vleeschouwer werkte deze therapie eerst uit in het laboratorium. Daarbij
bleek de essentiƫle rol van een aantal cytokines. Cytokines zijn
boodschappermolecules in het menselijk lichaam, die een rol spelen bij de
communicatie tussen de verschillende cellen van het afweersysteem.

Daarna werden 23 patiƫnten met maligne glioom behandeld. De patiƫnten hadden
allemaal al de klassieke therapieƫn ondergaan zonder succes: de tumoren kwamen
steeds terug. Ze ondergingen een nieuwe operatie en kregen nadien meerdere
vaccinaties met hun eigen, behandelde dendritische cellen. Die waren in het labo
gekweekt uit de witte bloedcellen van de patiƫnt en geladen met zijn tumoreiwitten.

Uit scans bleek dat het vaccin wel degelijk een remmende werking had op de
tumorgroei. Bovendien werden geen belangrijke nevenwerkingen vastgesteld, behalve
als het vaccin werd toegediend terwijl er nog een aanzienlijke tumormassa aanwezig
was. Het belangrijkste resultaat is dat voormalige patiƫnten al meerdere jaren leven
zonder heroptredende tumor. De therapie zal nu nog verder op punt gesteld worden.
WinnieWientJ
BerichtGeplaatst: 25-09-2011 16:49 Reageer met quote

Mijn overleden oma (80)heeft het gehad, bij haar was het al zo erg dat ze niet meer kon tellen. Alles liep erg af, op het laatst lag ze in diepe coma.

Heel veel sterkte, prachtig dat het zo is verholpen!

WinnieWientJ
Index > Kanker > hersentumor Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016