Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Zwelling in lies, peesontsteking?
Auteur Onderwerp: Zwelling in lies, peesontsteking?
Liesblessure
BerichtGeplaatst: 18-05-2009 15:15 Reageer met quote

Ruim een half jaar geleden ontstonden bij mij liesklachten tijdens het voetballen. In het begin waren het lichte klachten en ik hoopte ze er vanzelf wel uit te lopen.

Uiteindelijk veel te lang mee doorgelopen, het werd steeds erger. Van een beetje pijn aan het eind van de wedstrijd, tot pijn in de rust en al pijn nog voor de wedstrijd. Ik ging op het laatst ook echt strompelend van het veld.

Ik ontdekte ook een zwelling in mijn rechterlies aan het einde van een pees (bij een aanhechting zo lijkt het) die aanvoelt als een 'knoop'. Naar de dokter geweest en die stuurde me door naar de fysio.

Bijna drie maanden in behandeling geweest, maar het had allemaal weinig tot geen zin. De 'knoop' is niet echt pijnlijk, maar gaat pas pijn doen bij intensieve beweging of wanneer deze langdurig gemasseerd wordt. Het is ook moeilijk de pijn echt te lokaliseren omdat het erg uitstraalt in die regio.

Omdat fysio niet hielp ben ik teruggegaan naar de dokter, die een peesontsteking/lymfeknoop vermoedt. Hoewel drie personen (2 verschillende doktoren en een fysio) na het voelen van de zwelling niet ongerust werden, ben ik dat eerlijk gezegd wel een beetje. Een knoop/bobbel in je lichaam laat nu eenmaal alarmbellen rinkelen, zeker als je daar dan even op gaat Googelen. Daarnaast heb ik van nabij iemand met lymfekanker meegemaakt, wat deze angst nog iets verder intensiveert.

Over ruim een maand heb ik een afspraak met een orthopedoloog om een echo te maken van de blessure en krijg ik waarschijnlijk een (ontstekingsremmende) injectie in die pees. Maar dat duurt helaas nog best wel lang.

Nu is mijn vraag of er misschien mensen zijn die mijn verhaal herkennen en vooral hoe je van die rotblessure afkomt. Ik krijg nogal tegenstrijdige adviezen, van blijven bewegen tot zoveel mogelijk rust, de knoop zoveel mogelijk masseren en juist weer met rust laten. Ook vraag ik me af of meer training van rug-/buikspieren kan helpen.

En eigenlijk wil ik ook wel een beetje gerustgesteld worden dat het toch niet om iets echt ernstigs (naast een hele vervelende blessure natuurlijk) gaat..

Alvast bedankt voor eventuele reacties.
Ad
Liesblessure
BerichtGeplaatst: 28-05-2009 9:23 Reageer met quote

Niemand die bovenstaand verhaal herkend?
KEDEHAANvoetbal
BerichtGeplaatst: 21-12-2009 23:44 Reageer met quote

Hallo, ik zie dat het ondertussen al heel lang geleden is dat je dit hebt gepost. Ik zou graag eens horen hoe het nu zit met je blessure?

Ik heb namelijk zowat dezelfde klachten.. Ik ben een voetballer van 17 jaar en kamp al 3 maanden met een onbekende blessure. Bij mij schoot het erin tijdens een opwarming, dat was nog draaglijk.. maar 2 trainingen en een halve match verder was het gedaan met de pret, toen ging het niet meer.

Ik ben naar de dokter geweest en die stelde vast dat het mijn adductoren waren, hij liet een echo nemen => geen spierscheur. Zelf voelde ik ook die verdachte knobbel in mijn liesstreek, dokter zei dat het gewoon wat kliertjes waren.. Toch vind ik het raar, aangezien mijn blessure beter blikt aan te voelen als ik dit hard indruk.

Maar goed, dan heeft hij me naar de kine gestuurd => geen resultaat. Om geen risico te nemen liet hij een ct-scan nemen om botschade te schrappen van de mogelijke aandoeningen => alles bleek normaal en na en mand was ik dus nog geen stap verder. De dokter verwees me door naar een in de heup gespecialiseerde orthopeed. Hij zorgde ervoor dat ik een mri-scan kreeg => geen toonbare aandoeningen (liesbreuk, scheur in labrum van heup,.. niets verkeerd aan de weke delen). Allemaal zeer vreemd dus, daarom dacht de specalist dat het misschien een ontsteking was.
Ondertussen waren we alweer een maand verder. Vorige week heb ik dan een ingreep ondergaan, een HEUPINFILTRATIE, dat is een mix van geneesmiddelen die rechtstreeks in de heup ingspoten wordt. Als het probleem daar zit zou de pijn moeten verdwijnen.
Nu een week verder heb ik dus nog steeds pijn, volgende week terug naar de specialist.

Men weet dus nog altijd niet wat er scheelt, na 3 maanden geblesseerd te zijn. Ik hb ondertussen denk ik al alle fora gelezen die er te lezen zijn over dit onderwerp..en veel haal ik er ook niet echt uit. Daarom hoop ik dat iedereen die deze situaties herkent zich meldt.. Je bent alleszins niet de enige..

Korte informatie over mijn blessure:

wanneer: tijdens slechte opwarming, sprint denk ik

wat: lastige pijn in lies (later ook hamstrings aan beide benen, misschien zelfde oorzaak?), krakerig geluid bij bepaalde bewegingen, mindere beweegelijkheid van het been, sinds kort ook pijn in onderrug, uitstraling in hele regio, soms knie

Ik moet wel zeggen dat de enige beweging die ik heb elke dag 4km op het gemak fietsen en 1km met de hond wandelen is. Misschien ben ik ook verstijfd omdat ik niet veel doe? Ik weet niet precies wat ik mag doen, dat is de enige reden. Als iemand tips kan geven hierbij, dank bij voorbaat.

Wij hopen op antwoord,
Jo
Liesblessure
BerichtGeplaatst: 24-12-2009 9:35 Reageer met quote

Inmiddels bijna een jaar later zijn mijn liesklachten grotendeels verdwenen, al zijn er soms nog momenten dat ik toch weer last krijg.

Ik ben tot tweemaal toe bij de Orthopeed geweest, die constateerde verschillende kleine spierscheurtjes en een slijmbeursontsteking. De laatste heeft hij tweemaal een injectie gegeven wat de pijn grotendeels heeft verminderd.

Daarnaast heb ik maandenlang rust gehouden (zeker een half jaar) zodat het letstel kon genezen. Inmiddels kan ik weer aardig sporten, maar het wordt ben ik bang nooit meer als voorheen. Mijn lies is en blijft een zwakke plek en ik moet altijd erg voorzichtig zijn.

Wat betreft die zwelling in mijn lies, die zit er nog steeds. De dokter had het inderdaad ook over een zwelling van klieren (mogelijk een lymfeknoop) oid, maar waarschijnlijk heeft dit niet direct met mijn blessure te maken. Mogelijk zit dat er zelfs al jaren, het doet in ieder geen pijn meer.

Ik kan je zo'n injectie dus aanraden bij de Orthopeed, mogelijk dat het bij jou ook met een slijmbeursontsteking te maken heeft. En verder helaas rust, heel veel rust..

Sterkte!
HKaren
BerichtGeplaatst: 23-02-2010 11:51 Reageer met quote

Hallo,

Ik zie dat jullie zowat hetzelfde probleem hebben dan mij. Bij mij is het ondertussen 4 jaar geleden dat ik problemen krijg aan mijn lies tijdens de opwarming van de voetbal. De trainer zei eerst dat het niets was, dat ik gewoon even aan de kant moest zitten. Toen is steeds meer en meer last kreeg in mijn lies, ben ik naar de dokter geweest. Hij constateerde dat ik een peesontsteking had aan mijn adductoren aan de rechterkant. Als eerste moest ik gewoon een pauze inlassen bij het voetballen en telkens ijs op mijn lies leggen. Nadat dit niet beter werd, kreeg ik ontstekingsremmers, maar helaas. Vervolgens hebben ze me naar de kinesist gestuurd. Het probleem is hier erger geworden, doordat ik voorgeschreven oefeningen moest doen voor de verbetering van mijn lies, heb ik zo mijn andere lies overlast, waardoor ik het aan beide kanten kreeg. Ik ben gestopt bij de kinesist en terug naar de dokter geweest. Dan hebben ze me doorgestuurd om een scan te laten nemen, daar was niets ergs te zien, buiten dat ik ontstoken adductoren had, aan de ene kant wel minder ernstig dan aan de andere kant. Hiermee was ik terug naar de dokter geweest en heeft gij gezegd dat dit heel raar is, zijn laatste optie was de cortisonespuiten. Ik heb er denk ik 2 laten zetten in mijn lies, maar zonder resultaat.

Nu zijn we ondertussen al 4 jaar verder en nog steeds heb ik er last van. Ik voetbal sindsdien niet meer, ik doe niets meer van sport omdat ik voor het minst al moet stoppen, al wandel ik maar even of even lopen, ik moet stoppen en kan ik de volgende dag moeilijk te been.

Hebben jullie soms nog tips wat ik kan doen, want ik ben ten einde raad eigenlijk...En ik vind het verschrikkeijk dat ik niets meer van sport kan doen!

Groetjes,
Karen (19)
gens
BerichtGeplaatst: 27-10-2010 16:28 Reageer met quote

Dag karen,

Ik lees dat je je al best veel hebt laten onderzoeken en de nodige medicijnen hebt gebruikt. Helaas zonder resultaat.
Normaal gesproken moet het lichaam zelf de middelen creeeren om een genezing te bewerkstelligen. Soms heeft het lichaam niet voldoende of niet de juiste stoffen om herstel mogelijk te maken. Ik ben geen dokter of expert maar ik zal in dit soort situaties ook aandacht besteden aan een ander belangrijk factor en dat is voeding. De juiste voeding zorgt voor de juiste stoffen in het lichaam waardoor botten en spieren gezond blijven/worden. Het dagelijks eten van groente en fruit(voornamelijk in de ochtend) en stoppen met ongezonde voedsel zal op korte termijn een duidelijke verbetering laten zien. Daarnaast is blijven bewegen ook heel belangrijk. Probeer daarom in jouw geval dagelijks te bewegen en onder de pijngrens te blijven.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
chico
BerichtGeplaatst: 16-06-2011 10:34 Reageer met quote

hallo,
ik heb hetzelfde probleem 3 maanden geleden gekregen en heb toen 1maand niet mee gevoetbalt
na die 1 maand terug wel maar toen kreeg ik terug last. ik ben gisteren naar de dokter geweest met mijn lies en zij had mij voorgestuurd naar het ziekenhuis voor platen en een echo . ze hebben gezien dat ik een peesonsteking heb. ben deze morgen terug naar huisarts geweest en ze zij dat ik een heel zware peesonsteking had en dat bij een volwasse mens een spuit in de lies was maar bij kinderen zoals mij (ik ben 13) niet
ik moet nu kinesist volgen en elke dag pillen innemen en mag niet meer lopen (niet voor altijd , maar wel voor een tijd) . het doet heel veel pijn.
liesblessure het is heel lang geleden dat je dit heb gepost heb je er nog altijd last van?


chico
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Zwelling in lies, peesontsteking? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016