Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Syndroom van de quervain
Auteur Onderwerp: Syndroom van de quervain
beijo
BerichtGeplaatst: 16-04-2009 18:41 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben vandaag naar de Isala kliniek in Zwolle geweest en daar hebben ze me laten weten dat ik het Syndroom van de Quervain heb. Ze hebben een spuit met Cortisone ingespoten.

Iemand ervaring hiermee?

Ik loop al vanaf begin januari met pijn in mijn duim en pols.
Ad
sandra22869
BerichtGeplaatst: 25-04-2009 16:20 Reageer met quote

hoi Benjo,

enige tijd geleden had ik hier ook last van.
Ik ben geopeerde en toen zijn de klachten direkt verdwenen.
( wel de pijn van de operatie!)

succes
Maaike T
BerichtGeplaatst: 22-06-2009 9:53 Reageer met quote

Ik heb 2 weken geleden ook een injectie met corticosteroiden gehad, maar de zwelling blijft. Pijn valt gelukkig mee, maar ik moet van de chirurg de pols nog steeds in een brace houden.

Sandra, heb je eerst ook een injectie gehad met corticosteroiden gehad? Zo ja hoelang zat er tussen de injectie en de operatie?

Beijo, hoe is het nu met jou? Al beter of inmiddels ook een operatie?

Sandra en Beijo, hebben jullie ook je pols in een brace gehad? Zo ja welke?
beijo
BerichtGeplaatst: 22-06-2009 10:26 Reageer met quote

Hallo,

Morgen ochtend 9.00 moet ik in Zwolle zijn en dan gaan ze me opereren.
ik heb 1x die cortisone spuit gehad en reageerde daar heel slecht op. Klachten werden erger. Ben toen terug geweest en heb ook een brace gekregen voor de pols/duim stil te houden. Volgende etiket zit er op de brace: RhizoLoc van Bauerfeind.
2.5 week geleden weer voor controle geweest en toen wilde de arts weer cortisone spuiten en over 8 weken een operatie als het niet beter zou zijn. Ik heb aangegeven die spuit niet meer te willen hebben, ivm slechte reacties die ik in het verleden heb gehad op die cortisone. Nou morgen is het zo ver dan gaat het mes erin. Ik zal jullie op de hoogte houden hoe het gaat.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 22-06-2009 15:17 Reageer met quote

Ik ben ontzettend benieuwd hoe het morgen gaat en of je positieve berichten kunt geven n.a.v. je operatie.

Deze brace die jij had heb ik niet gehad. Ik heb een duimspica. Als je bij google 'duimspica' intoetst en dan afbeeldingen zie je welke ik heb. Mijn huidige fysiotherapeute zegt dat deze eigenlijk te slap is en de duim teveel beweging kan houden.
Is die van jou van hard kunststof en is je duim tot het midden onbeweegbaar? Of zit er nog veel speling in?

Net ben ik bij de ARBO-arts geweest. Hij zei dat het weinig zin heeft als er een tweede injectie met corticosteroiden wordt gegeven. En dat er met 2 weken toch al een aardige verbetering moet zijn. Bij mij is echter de zwelling echter nog steeds aanwezig. Heb met de assistente gebeld. Deze heeft met chirurg overlegd en ik kreeg als antwoord dat hij nog eens 4 weken in de brace moet blijven. Pfff dat zie ik dus niet zitten, want ik ben al vanaf half maart met rust en brace bezig. Heb het inmiddels helemaal gehad. Heb weer terug gebeld naar die assitente en gezegd dat ik niet weer 4 weken wil wachten. Ze gaat weer overleggen en ik zou vandaag nog worden teruggebeld. Helaas tot nu toe nog niets gehoord, dus zal ik morgenochtend weer gaan bellen.

Beijo, heel veel sterkte morgen! Alleen plaatselijke verdoving of ga je helemaal knock out?
beijo
BerichtGeplaatst: 22-06-2009 15:30 Reageer met quote

Mijn brace is van hard kunstof en je kunt met je duim geen vuist maken. Deze brace heb ik in het ziekenhuis gekregen. Bij welk ziekenhuis ben je dan. In zwolle dat zijn de handenspecialisten en hebben verstand van zaken, dit is ook hun specialisme.

Ik krijg een verdoving bij de oksel en dan zijn ze met 15 minuten schijnbaar weer klaar. met 3 uurtjes in totaal sta je weer buiten en dan kun je zeker 3 weken helemaal niks.
Dat wordt lastig voor mij. Maar ja daar slaan we ons wel weer doorheen.

Morgen meer nieuws Wink
Maaike T
BerichtGeplaatst: 22-06-2009 15:46 Reageer met quote

Mijn ex fysiotherapeut had de brace besteld. Achteraf blijkt deze fysiotherapeut slechts sportmasseur te zijn. Een lang verhaal met een hoop ellende.
Ben daarna door de huisarts naar het Medisch Centrum Leeuwarden verwezen. Deze chirurg dacht dat ik deze brace nog wel even 2 weken kon blijven zitten tot de injectie zou werken, maar ja als ik nu nog 4 weken moet wachten..... Heb dit ook al gemeld bij de assistente. Ook daar zijn ze nu nog over aan het nadenken.

Hoe heet dat ziekenhuis van jou? Isala?

Ik hoop zo dat een operatie zin heeft. Zowel voor jou als voor mij. Ik wil gewoon weer aan het werk, want vanaf half maart al thuis zitten en vakantie houden is wel heel lang. Als je niets mankeert is zo'n lange vakantie misschien wel leuk, maar ik vind het wel genoeg zo langzamerhand.
beijo
BerichtGeplaatst: 22-06-2009 19:12 Reageer met quote

Klopt, ik ben bij de Isala in Zwolle, locatie Sophia.
Het is voor mij een uur rijden, maar dat heb ik er wel voor over.
Ik heb al die tijd gewoon doorgewerkt.
Tegen mij werd gezegd dat ik na die spuit gewoon mijn normale dingen mocht doen.
Alleen paardrijden doe ik niet meer, daar heb ik geen kracht meer voor. Maar ja stallen mesten en zo moet toch gebeuren. meestal deed mijn man dit maar soms gewoon zelf. ik zie het meest op tegen 3 weken helemaal niets doen met die hand en dat is lastig als je recht geopereerd wordt en je rechtshandig bent. Misschien een optie om eens contact op te nemen met zwolle? wachttijden vallen wel mee. 2,5 week geleden werd besloten om te opereren en nu is het al zover. dus dat valt wel mee.
En ik heb ook zelf mogen beslissen nog een keer cortisone spuiten of meteen opereren.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 22-06-2009 19:52 Reageer met quote

Zwolle zou voor mij ook een uur rijden zijn en heb ik er ook wel voor over. Nou ja zeg. Dat er tegen jou wordt gezegd dat je gewoon je normale dingen mag doen.... En tegen mij: weer 2 a 3 weken in de brace! Ik krijg gelijk de neiging dat dit af te doen. Ik werk zelf in de thuiszorg, dus met een brace om mijn werk doen ziet niemand zitten en dus zit ik al vanaf maart thuis! Als jij ook een uur van het ziekenhuis af zit, was je dan eerst ook bij een ander ziekenhuis dichter bij huis? Of is Zwolle het dichtstbijzijnde?
Ach 3 weken niets doen met je hand valt wel mee hoor. Je hebt altijd je linkerhand nog en er is altijd nog internet. Je bent dan wel rechts, maar met links kun je ook nog een toetsenbord bedienen hoor en mij laten weten hoe het je verder vergaat. Het viel mij mee hoeveel ik nog kon doen. Ben nl ook al 3 x aan een Carpaal Tunnel Syndroom geopereerd en een ganglion. Genoeg operaties aan mijn handen dus. En je treft het: het mooie weer komt er aan. Dus lekker met een boek in de zon gaan zitten. Geniet van alle aandacht en laat je door iedereen lekker verwennen.
Ik had bij vorige operaties veel vlees en maaltijden van tevoren bereid en ingevroren. Verder is 1 hand een goed excuus om pizza's bij de pizzaria te halen en op te eten Smile.
beijo
BerichtGeplaatst: 23-06-2009 13:35 Reageer met quote

hoi maaike, daar zitten we dan met de hand in de mitella. ingreep was met 20 minuten klaar en erg meegevallen. verdoving werkt nu nog steeds, dus nog geen pijn. ik zal je op de hoogte houden over hoe het verder gaat.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 23-06-2009 13:40 Reageer met quote

Dat is mooi dat het is meegevallen. Vermoedelijk heb je pijnstillers meegekregen en helpen ze straks als de verdoving is uitgewerkt.
Ik heb met het ziekenhuis gebeld. Er wordt nog druk overlegd wat ze met me aanzullen. Wel of niet operen. Zo niet dan vermoedelijk een andere brace van hard kunststof. Zoniet dat ga ik Isala bellen op welke termijn zij mij kunnen helpen.
Ze hebben beloofd dat ik morgen echt antwoord krijg.
Heb je al wat lekkers in gedachten om vanavond te eten?
beijo
BerichtGeplaatst: 24-06-2009 8:48 Reageer met quote

eten dat was pizza, vanavond gaat mijn moeder lekker koken.
nou succes vandaag, ik hoop voor je dat ze opereren.. ben je er tenminste snel vanaf. ik heb een 1/2 jaar met brace gelopen.
laat je even weten wat ze van plan zijn?
Maaike T
BerichtGeplaatst: 24-06-2009 8:51 Reageer met quote

Ze waren vanmorgen al vroeg in actie bij het MCL, want ze belden me al om 8.45 uur. Volgende week dinsdag de 30e juni terug naar chirurg om 11.15 uur.
Wordt vervolgd. Ben benieuwd wat hij dan zegt als het niet goed klinkt, dan kom ik naar Zwolle.

Pizza smaakt dan altijd heel lekker. Iemand snijdt dat ding gewoon in grote stukken en dan kun je het gewoon zo met je goede hand naar binnen werken. En dat is natuurlijk ook niet verkeerd om een moeder te hebben die lekker voor je gaat koken.

Maar hoe ging het met de pijn toen de verdoving was uitgewerkt? Een beetje kunnen slapen? Wassen? Aankleden?
beijo
BerichtGeplaatst: 24-06-2009 20:20 Reageer met quote

eigenlijk helemaal geen pijn gehad. beweeg hem ook niet zoals voorgeschreven.
goed geslapen en net in bad geweest, mijn man heeft me de haren gewassen, dat gaat zelf helemaal niet. dingen zoals deodorant, een fles open maken gaat niet met 1 hand.. maar ja daar red ik me wel mee uiteindelijk.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 24-06-2009 21:20 Reageer met quote

Dat is mazzel dat je zo weinig napijn hebt.!!
Flessen openen: tussen je knieen of voeten klemmen en met je goeie hand opendraaien.
Douchen: pedaalemmer-/vuilniszak om je arm en vast-/dichtmaken met elastiek (post-eleastiek is perfect)
Onderarm gebruiken gaat ook heel goed.
En als iets niet lukt: een goede buur........

Wat bedoel je met "Beweeg hem niet zoals voorgeschreven"? Wat moet je dan wel of niet doen?
sleutelhanger55
BerichtGeplaatst: 25-06-2009 18:21 Reageer met quote

Hallo, ik ben vorige week 18 juni geopereerd aan de pees van mijn duim, ook i.v.m. de Quervain. Heb ook 3 maanden met een brace gelopen en 2x een injectie gehad. De eerste gaf 3 maanden verlichting, daarna kwamen de klachten weer dubbel terug. De tweede injectie hielp niets. Al met al heeft het 3 jaar geduurd, voor de beslissing genomen is, dat ik geopereerd moest worden. De operatie duurde inderdaad 20 minuten, ik mocht daarna het ziekenhuis verlaten met de mededeling, 3x per dag diclofinax te nemen + 4x 2 paracetamolletjes tussen door. (dit moest ik 3 dagen volhouden)Moest de vingers zoveel mogelijk bewegen om verkleving te voorkomen. Geen mitella gehad. Nu, een week later, merk ik pas echt, dat de weg terug niet zo snel gaat als ik wil. Ik kan me redelijk redden, maar bij teveel inspanning zwelt de wond op en wordt erg pijnlijk. Ik dacht de eerste dagen wel snel weer aan het werk te kunnen gaan, maar ben daar nu wat minder positief over, jammer genoeg. Moet morgen naar de huisarts voor controle en zal met hem eens overleggen, hoe lang dit mogelijk gaat duren, voor ik weer echt goed kan functioneren. In het ziekenhuis was me geadviseerd om 2 weken na de operatie met de ARBO arts te overleggen, of en hoe ik weer aan het werk zou kunnen gaan. Ik heb nu, in tegenstelling tot voor de operatie, moeite met de muis van de computer en dat is vervelend, want ik ben adminstratief werkzaam.
bibi25
BerichtGeplaatst: 26-06-2009 6:48 Reageer met quote

Hallo, ik ben donderdag 18 juni geopereerd ook ivm quervain aan mijn linker hand, ben nu een week verder en doet nog steeds erg pijn. Hoop nu eindelijk wel is ervanaf te komen want loop er inmiddels al 5 jaar mee en dit jaar kwamen ze er dan eindelijk achter wat ik had t werd steeds maar op iets anders gegooid.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 26-06-2009 7:36 Reageer met quote

Hallo sleutelhanger en Bibi. Ik ben blij dat meer mensen zijn die hetzelfde probleem hebben. Ik schrik wel wat van jullie reacties. De chirurg en ook de bedrijfsarts zeiden al dat ik van een operatie absoluut geen wonderen kan verwachten. Daarom beginnen ze altijd met die spuit(en). Maar ja altijd in een brace lopen is ook zoiets waar ik niet op zit te wachen.
Het is voor jullie dus nu 1 week geleden. Ik hoop wel dat de pijn in ieder geval snel verdwijnt, want die pijn is toch het grootste opstakel. Daardoor kun je gewoon een aantal dingen niet meer doen zoals je zelf zou willen.
Hadden jullie trouwens ook zo'n harde kunststof brace? Ik heb het trouwens aan mijn linkerhand, terwijl ik rechts ben. En ze weten ook hier hoe het is ontstaan. Is het bij jullie wel bekend wat de oorzaak is?
Maaike T
BerichtGeplaatst: 26-06-2009 8:40 Reageer met quote

sleutelhanger en Bibi, in welke ziekenhuizen zijn jullie geopereerd?
Hebben de artsen jullie verteld wat ongeveer aan herstel te verwachten is?
Ik hoop namelijk dat het toch goed afloopt net als bij Sandra die hier in het begin van deze topic heeft gereageerd.
bibi25
BerichtGeplaatst: 26-06-2009 10:31 Reageer met quote

Ik ben in het sofia ziekenhuis in zwolle geopereerd, en het kan nog een jaar narommelen in de hand zij de arts dus het zal mij benieuwen. Tijdens de operatie bleek dat er ipv 2 pezen 4 op dezelfde plek liepen en dat zorgde ook voor al die pijn ben benieuwd hoe t verder gaat Question
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Syndroom van de quervain Bookmark and Share
Pagina 1 van 28  

1, 2, 3 ... 26, 27, 28  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016