Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > 15 jaar, knakkende botten en gewrichtspijn.
Auteur Onderwerp: 15 jaar, knakkende botten en gewrichtspijn.
OnbekendNL
BerichtGeplaatst: 11-03-2009 21:23 Reageer met quote

Hoi. Ik ben 15 jaar, ben 1.89m, en weeg 62 kilo. Redelijk normaal voor een puber in de groei neem ik aan Smile

Sinds mijn 12de/13de begon ik last te krijgen van m'n knieën. Eerst dacht ik gewoon aan groeipijn, maar het werd steeds erger. Ongeveer een jaar geleden ben ik daarvoor naar de huisarts gegaan, die heeft me doorgestuurd naar de St. Maartens-kliniek (of hoe die ook heet). De pijn valt als volgt te omschrijven:
als er veel druk op word uitgeoefend, dan voel ik een pijn bij de aanhechting van m'n knieschijf, boven/onderkant. Soms lijkt hij raar te zitten, dan 'knak' ik m'n knieën door m'n voeten richting m'n achterwerk te duwen, gevolgd door een goed hoorbare knak. Rond mijn 14de is hij ook ongeveer 5x op slot geweest. Ik kon toen mijn knie niet bewegen, en moest hem langzaam maar zeker heen en weer wrikken, tot hij weer goed schoot.
Volgens de dokter ging het hier om een slecht groefje waar m'n knieschijf in zat. Op die manier schoot hij er sneller uit, wat de pijn veroorzaakte. Dit werd bevestigd door een MRI-scan, die afgelopen zomer gemaakt was. De dokter adviseerde mij fysiotherapie te volgen, wat ik ongeveer 3 maanden gedaan heb, 2x per week. Dit bestond uit het sterker maken van de spieren aan de binnenkant van mijn dijbeen, zodat hij m'n knieschijf de juiste kant op trekte. 3 maanden later> geen verschil. Constante oppervlakkige last, en veel meer geknak.

Dat is onderhand al weer een maand geleden. M'n knieën knakken er nog hevig en pijnlijk op los.
Maar dat is niet alles.
Mijn knokkels kan ik knakken door alleen maar een vuist te vormen met m'n handen, wat pijn meebrengt. Soms voelen mijn knokkels ook pijnlijk, en als ik ze dan laat knakken voel ik eerst meer pijn, maar dan minder. Ook mijn enkel, elleboog en nek knakt zeer regelmatig, soms met pijn.

Momenteel wacht ik nog steeds op de brief die fysio naar mij zou sturen, met daarin details over zijn behandeling en mijn situatie, om te gebruiken bij mijn vervolgbezoek...

Wat kan dit zijn?
Ad
Hans op de Laak
BerichtGeplaatst: 23-03-2009 23:39 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb het zelfde probleem gehad niet in die grote mate maar ik voelde (1 klein jaartje terug) ook pijn achter mijn knieschijf vaak ook na het fietsen. Het had bij mij te maken met de groei want inmiddels ben ik bijna volgroeid en ik heb geen klachten meer. Ook knakken mijn knieen wanneer ik sta en ga zitten op de grond, dus een diepe buk moet maken. Overbelastheid kan een grote rol spelen, want in de groei is het lichaam, vooral het spier en gewrichts netwerk, kwetsbaar
mvg
OnbekendNL
BerichtGeplaatst: 24-03-2009 18:17 Reageer met quote

Ik heb zover ik weet niks schokkends gedaan. Ik heb wel basketbal gespeeld, maar ik was volgens mij al gestopt toen ik er last van begon te krijgen.
Ben je toen naar de dokter geweest? Wat was zijn diagnose?
Hans op de Laak
BerichtGeplaatst: 24-03-2009 19:43 Reageer met quote

Ja, zijn diagnose was dat het misschien jeugdreuma kon zijn maar dat is pas aan te tonen als er pas bewijs is voor gewrichts beschadiging. Ik moest bloed prikken maar alles was prima. Misschien kan het die richting zijn.

mvg
Index > Spier- en gewrichtsklachten > 15 jaar, knakkende botten en gewrichtspijn. Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016