Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > streptokokken infectie, maar dan jaren geleden
Auteur Onderwerp: streptokokken infectie, maar dan jaren geleden
doriangray
BerichtGeplaatst: 04-03-2009 17:06 Reageer met quote

Hallo allemaal,

mijn verhaal: in 2006 is er een streptokokken infectie bij mij vastgesteld. Het beest bleek in mijn kaak te zitten, waar hij het blijkbaar goed naar z'n zin heeft. In 2006 heb ik diverse antibioticakuren gehad, maar de moeheid blijft komen.
Eens in de zoveel maanden val ik een week of wat ziek uit. Dat is voornamelijk te wijten aan vermoeidheidsklachten.
Vanaf deze week zit ik met een burnout thuis omdat ik de drukte op het werk niet aankon, na weer een week uitgeput op bed te hebben gelegen.

Ik heb daarbij een aantal vervelende klachten: Extreme vermoeidheid, pijn in gewrichten en spieren, soms kortademig, rillerig, koud, en nog een paar ondefinieerbare dingen.

Dus: vorige maand maar weer eens bloed laten prikken. Wat blijkt? De Anti Streptolysine Titer (AST) uitslag is nog steeds verhoogd, wat erop duidt dat er nog steeds antistoffen tegen de bacterie in mijn bloed zitten.

Omdat ik al een keer door een neuroloog door de mangel ben gehaald (zonder opzienbarend resultaat), vindt de dokter dat ik maar gewoon aan mijn conditie moet werken en veel moet gaan sporten.

Ik ben eigenlijk bang dat de bacterie nog steeds niet uit mijn lichaam is, en dat de dokter te weinig actie onderneemt om voor eens en voor altijd van de infectie af te zijn.

Is dat een reƫle angst en kan je lichaam een streptokokkeninfectie 'overwinnen' door gewoon in goede conditie te zijn?

Na andere verhalen gelezen te hebben over mensen die ineens verlamd raken door een infectie te negeren ben ik eigenlijk best bang geworden. Ik denk namelijk dat er meer aan de hand is dan een simpele burnout. Ik ben jong, leef gemiddeld gezond en heb geen reden om constant een week op bed te moeten liggen.

Wie kan me helpen of heeft iets dergelijks meegemaakt? Ik hoop het graag te horen.
Ad
trudy
BerichtGeplaatst: 04-03-2009 21:23 Reageer met quote

Na een stafylokokken aureus infectie wat een botinfectie bleek te zijn in 2004 (en 8 maanden antibiotica)heb ik nog steeds een verhoogde bloedbezinking (maar de bacterie zelf is niet meer te vinden) als erop geprikt wordt hier doen ze helemaal niets mee totdat het ergens weer opduikt.
Ook ik heb last van vermoeidheidsklachten er schijnt weinig aan te doen te zijn.
Ik heb ook een afweerstoornis die dit soort vermoeidheidsklachten ook kan veroorzaken beweert de ene arts wel en de andere niet en ook daar zijngeen medicijnen voor.
DENNIS DURGE
BerichtGeplaatst: 02-06-2016 15:05 Reageer met quote

ik heb in 2014 in de vu amsterdam gelegen met infectie aan mijn kaak ben aan de dood ontsnapt de infectie sloeg razendsnel naar binnen waardoor de artsen mijn hele nek/hals open gesneden hebben en ook een mega groot gat in mijn borst hebben moeten maken , 1maand in coma gehouden en nog steeds last van slikken en ademen
DENNIS DURGE
BerichtGeplaatst: 02-06-2016 15:08 Reageer met quote

OOK WAS IK ONVERZEKERD EN HEB GEEN NAZORG GEHAD WAARDOOR IK NU MET EEN TRAUMA LOOP EN BEN ER DAGELIJKS MEE BEZIG OM ALLES TE VERWERKEN.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > streptokokken infectie, maar dan jaren geleden Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016