Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > hallux valgus
Auteur Onderwerp: hallux valgus
NaTaSjA**
GastBerichtGeplaatst: 28-02-2006 12:16 Reageer met quote

hoi hoi ik had weer even een vraagje. mijn gips mag er over 2 weken af.. en dan moet mn linkervoet gedaan worden.. maar de vorige x was ik zo ziek van die narcose dat ik zit te denken aan een ruggeprik.. heeft iemand hier ervaring mee?
want ik zou er graag wat meer over wille weten.. ik hoop dat iemand een antwoord voor mij heeft xxx
Ad
patra
BerichtGeplaatst: 28-02-2006 18:50 Reageer met quote

Hoi,
Je kan ook wat vragen voor de misselijkheid van te voren,kan ook helpen.
Weet er alles van, ga ook absoluut altijd voor een ruggeprik,niks misselijk meer en gelijk aanspreekbaar,ideaal.
Succes en sterkte bij de volgende voet.
chelly
GastBerichtGeplaatst: 02-03-2006 18:22 Reageer met quote

hallo
ik ben 24 februarie geholpen aan hallex valgus.
ik heb er veel pijn aan kan iemand mij vertellen hoe lang dit in totaal allemaal gaat duren ,ik heb wel pijnstillers gekregen maar ja snacht kan ik niet slapen van de pijn en weet niet goed hoe ik moet gaan liggen ze hebben bij mij ook de teen gebroken en recht gezet en het bot aan de zijkant weg gehaald , ik moet ook nog de rechte teen laten doen ,maar zit er aan te denken om het niet meer te laten doen, ik kan je wel zeggen ik heb een prik in mij knie gehad en in de knieholde dat was wel erg fijn je heb meer als 20 uur geen pijn daar na gaat de verdoving pas uitwerken groetjes allemaal en voor de mensen die het nog laten doen ,
heel veel sus6 en sterkte
Marlous
GastBerichtGeplaatst: 04-03-2006 10:16 Reageer met quote

Hey natasje,
Ruggeprik stelt echt niks voor,! Je krijgt eerst morfine toegedient, derna moet je nog half uurtje wachten. DAn word je naar de operatie kamer gereden en krijg je eerst een prikje om je huid te verdoven ( voelt net als een prikje in je arm). Derna gaat de grote naalt erin, Je voelt het wel, als die er in gaat is het beetje een schokreactie maar je word tegen gehouden. Dan gaat ie er langzaam in en voor je het weet mag hij er al weer uit,! Dan worden je voeten warm en hupa je voelt niks meer,,! Als de ruggeprik uitwerkt is het wel echt lachuh,, Je moet het eigelijk wel een xtje mee gemaakt hebben Razz,,!
Succes
tamara
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2006 11:26 Reageer met quote

ik ben ook geopereerd zit in het gips de eerste 4 dagen zijn erg zwaar daarna gaat het prima, heb nu loopgips moet nu nog 3 weken
Givenchy
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2006 15:56 Reageer met quote

Hallo!
Ik ben dus 9 januari geopereerd aan hallux valgus. De revalidatie verloopt wat moeilijker dan verwacht, ik kan nu nog altijd niet op mijn tenen staan en alle schoenen aan. Maar het betert en dat lucht wel op. Maar er is iets dat ik hier eens wou vragen. Mijn dikke teen staat nog altijd niet echt recht, nog altijd wat naar binnen gericht. Is dat normaal? Volgens mijn kinesist krijgen ze dat gewricht niet beter gecorrigeerd maar ik weet het niet.
Heeft nog iemand dit of staat bij jullie de grote teen perfect terug recht?
Vele groetjes
sigi
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2006 20:31 Reageer met quote

Ik ben dus ook geopereerd aan hallux valgus.Bij mij verloopt de revalidatie ook zeer moeilijk,maar mijn dikke teen staat wel perfect terug recht,mijnvoet ziet er zelfs zeer mooi uit..
groetjes
Givenchy
GastBerichtGeplaatst: 16-03-2006 11:37 Reageer met quote

Ja, het is niet dat mijn voet er niet "mooi" uitziet en het is ook niet zo dat mijn dikke teen nog echt scheef staat... In vergelijking met mijn andere voet (die in de toekomst ook nog gedaan moet worde) staat mijn dikke teen wel heel wat rechter. Misschien fixeer ik me er allemaal wat te fel op.
Marlous,,,
GastBerichtGeplaatst: 17-03-2006 19:14 Reageer met quote

Hoi Givenchy, bij de operatie van de halux valgus gaat het toch meer om het weghalen van de bult en het proberen van het rechtzetten van de teen. Mijn teen staat ook niet 100% recht maar wel rechter dan eerst en de bult waar ik last van had is weg.!!
Givenchy
GastBerichtGeplaatst: 18-03-2006 18:30 Reageer met quote

Hey Marlous,
Ja, ik weet dat het gaat om het weghalen van de knobbel, en dat is dan ook voortreffelijk gedaan. Ik maakt me alleen wat ongerust omdat ik dacht dat die knobbel ontstond uit de scheefstand van de dikke teen. En ik ben er als de dood voor dat die knobbel en de ermee gepaard gaande pijn ooit terugkomt. Maar ik heb intussen nog eens geïnformeerd bij de kinesist en die heeft me een aantal foto's getoond van postoperatieve hallux valgus en ook daar staat de dikke teen niet 100 % recht dus...
In elk geval, bedankt voor je reactie en het beste!
Groetjes
renske
GastBerichtGeplaatst: 19-03-2006 20:02 Reageer met quote

Hoi
ik lees allemaal verschillende verhalen over hoe het gaat, mijn dochter is in januari geopereerd en heeft 6 week gips gehad en mocht al die tijd haar voet helemaal niet belasten. nu moet ze nog 6 weken met krukken, daarna mag ze weer alles wat ze wil doen. waarschijnlijk is het het handigs de behande;end arts te vragen hoe het zal gaan.
antoinette schreef:
he allemaal,,
ik moet volgende week naar de orthopead,
rontgenfoto's maken.
ik ben 15 jaar[ best jong dus]
maar ik heb best veel vragen,,
bijvoorbeeld hoe lang kun/mag je niet meer lopen,, en hoelang heb je nog pijn dat soort dingen,, ik ben niet bang voor de operatie enz. maar wel dat er bijvoorbeeld iets verkeerd gaat en dat ik gewoon nooit meer kan lopen,,

wie heeft dit nog meer? en wat voor pijn heb je na de operatie in de 'knokkel' of gewoon het vel zegmaar..

wat mij opvalt is de 'ongeloof'van de mensen om je heen, ze zeggen meestal: â??Heb je er dan last van?â?
Alsof je je zomaar laat opereren. Als je niet kreupel bent of zichtbaar iets mankeert is het alsof je geen pijn kan hebben.

groetjes antoinette Smile
patrickkortl
GastBerichtGeplaatst: 24-03-2006 11:58 Reageer met quote

dag allemaal.

Ik ben afgelopen september geopereerd, maar is niet alles verlopen zoals het moest gaan.
Begon al met de ruggenprik 3x mis gegaan Shocked , kan gebeuren natuurlijk maar moest weer net bij mij gebeuren.
Infuus 5x mis geprikt Shocked , auw inderdaad en een blauwe arm.
Operatie zelf is goed gegaan, maar was ook de 2e keer omdat de vorige chirurg er een knoeiboel van had gemaakt moest ik nu een schroef in me teen die er voor altijd in blijft zitten.
Toen na de operatie weer naar de kamer, waar ik toen hoorde dat ik een nacht moest blijven Sad . (het scheelde dat er leuke jonge mensen op mijn kamer lagen, ben zelf 24)
Ok volgende dag knallende kop pijn, dacht van de medicijnen ( niet dus kwam ik 5 dagen later achter, maar van een gaatje wat nog openstond van de ruggenprik, dus weer opnieuw ruggenprik gehad maar dan ipv verdoving je eigen bloed erin zodat het gaatje dichtstolde, daarna wel onwijze rugpijn gehad)
zelf ging ik 5 dagen erna op vakantie 3 weken spanje, omdat ik dacht dat ik wel snel weer kon lopen ( kon namelijk wel na mijn eerste operatie, maar ja die was dan ook mislukt:-()
Ik raad iedereen aan laat je nooit voor ja vakantie opereren want het is zonde vakantie ik.
Vandaag 24 maart is mijn voet nog steeds blauw en beetje dik, maar ben blij dat het bot er af is want alles loopt beter dan met zon knobbel op je teen.
Het is mij opgevallen dat hier veel goede aflopen en alles opstaan maar soms gaat er dus ook wel iets mis, dus laat je goed infomeren, en heb je een zeer hoofd de dag erna en je heb een ruggenprik gehad meld het dan meteen, scheeld je veel apsrines eten haha.
Succes iedereeen die nog geopereerd moet worden en iedereen die herstellende is. Smile Very Happy
patrick.
patrickkortl
GastBerichtGeplaatst: 24-03-2006 12:00 Reageer met quote

O ja hellemaal vergeten als je met krukken moet lopen zorg dan dat je van die doekjes krijgt om de handvaten van de krukken, scheeld je weer een paar blaren.

patrick
Marieke
GastBerichtGeplaatst: 26-03-2006 15:36 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben Marieke, ben 15 februari geopereerd aan een hallux valgus inks. Het middenvoetsbeentje is gebroken en door een pin vastgezet , verder is de knokkel weggehaald.
Heb een ruggeprik gehad, was alleen erg misselijk na de operatie door de morfine en de ruggeprik.
De eerste twee weken zat mijn voet in het verband, daarna kreeg ik loopgips. Aanstaande dinsdag gaat het eraf, vraag me af hoe ik dan moet gaan lopen.
Kan nu nog niet vol op mijn voet lopen, tenminste kan wel,maar de pijn is 's avonds niet te doen.
Heb al het advies gekregen om fysiotherapie te proberen, omdat ik helemaal gewend ben om op de buitenkant te lopen. Ik wil nu gelijk goed proberen te lopen.
Iemand ervaring hoe het lopen gaat na het verwijderen van het gips?
En hoe gaat het verwijderen van die pin? Word je daarvoor opgenomen? Mag je daarna je voet gelijk weer belasten?

Marieke
Luc
GastBerichtGeplaatst: 27-03-2006 11:46 Reageer met quote

Dag Hallux Valgus collega's

Op 10/02/2006 werd ik geopereerd aan rechtervoet, operatie goed verlopen na volledige narcose en inspuiting in knieholte(zeer pijnlijk). Na uitwerking verdoving ontstaan wel evige pijnen maar door toediening medicatie verdwijnen deze.
Op 11/02/2006 ziekenhuis verlaten met enkel verband aan de voet, speciale loopschoen wordt meegegeven maar is nog niet bruikbaar.
Twee dagen na thuiskomst wordt infektie vastgesteld, huisdokter wordt er bijgeroepen en deze steld voor om twee maal daags penecilline toe te dienen via inspuitingen, na een week werd door dokter punctie uitgevoerd (verwijderen van vocht).
Een week later werd ik voor een tweede maal geopereerd, infektie had bot bereikt, en een zogenaamde spoeling uitgevoerd. Na operatie kreeg ik 12 dagen Penecilline via infuus. Momenteel ben ik twee weken thuis en neem nog dagelijks hoge dosis Penecilline.
Voet krijgt terug normaal uitzicht, maar beweeg me nog steeds met twee krukken. Loopschoen wordt ook gebruikt maar kan voorlopig licht drukken op mijn hiel.
Het is niet mijn bedoeling om af te schrikken, aangezien het hier gaat om een uitzonderlijke toestand. chirurg heeft mij meegedeeld dat het zelden gebeurd.
De bacterie die de infektie veroorzaakte behoord tot de familie van de ziekenhuisbacterie.

Groeten,
Marieke
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2006 12:56 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Luc: wat een verhaal bij jouw zeg! Denk je een simpele operatie te ondergaan, gaat het zo mis bij jou?
Hoe is het nu met je?

Bij mij alles ok. Ben vanmorgen naar zh geweest,gips eraf,foto van voet was goed.
Schoenen aan doen is niet fijn maar goed te doen. Heb net al even een stuk gelopen en dat ging prima. Is niet pijnlijk. Word nog wel dik na beweging dus dan maar weer hoog leggen.
Heb aan de orthopeed gevraagd hoe de pin eruit word gehaald. Is een dagopname, plaatselijke verdoving, dan een paar uur blijven, en dan mag je gewoon lopend weer naar huis. Stelt dus niet zoveel voor gelukkig.
Moet nu over 3 maanden naar orthopeed terug om te overleggen hoe het gaat en of de pin eruit moet of niet. Hoeft alleen als je er last van hebt.

Marieke
Luc
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2006 13:30 Reageer met quote

Marieke,
Sedert 10/02/2006 loop ik met twee krukken en kan lichtjes op voet drukken. Ik vermoed dat dit nog een tijdje kan duren, aangezien het genezingsproces door de infektie vertraging oploopt.
Heb gisteren na opzoekingswerk op internet ontdekt, dat de bakterie die de ontsteking veroorzaakte wel degelijk de ziekenhuisbacterie is nml. stafylococcus aureus.
Bij ons in België wordt dit echt een groot probleem in de ziekenhuizen. In Nederland is dit minder, op gebied van hygiëne scoren jullie blijkbaar hoger.
U vermeld dat u de aanwezige pin mogelijk laat verwijderen, bij mij werden tijdens de operatie drie schroeven aangebracht, waarvan er één werd verwijderd tijdens de twee operatie.

Groeten,
Sabine
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2006 17:13 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 17 jaar en laat me binnenkort ook opereren en ik ben benieuwd waar jullie je hebben laten opereren. Ik ga waarschijnlijk naar het Sint Franciscus Gasthuis in R'dam. Ik weet niej of iemand daar bekend is? Laat het me weten
Sabine
Yvo
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2006 19:55 Reageer met quote

Hallo,
Ben begin november geopereerd. weken gips en toen weer proberen te lopen. Echter vanaf het begin met het weer dragen van gewone schoenen zat er een middelvoetsbeentje niet lekker. Het botje staat als het ware rechtop en doet erg veel pijn. Gisteren tereug naar ziekenhuis, volgens arts mag ik weer een nachtje komen logeren en zal hij het hopelijk kunnen herstellen. Iemand hier ervaring mee. Zie er tegenop, weet niet of het weer zo lang gaat duren, hoor ik maandag.
An Groen
GastBerichtGeplaatst: 30-03-2006 12:28 Reageer met quote

Ik overweeg om mij te laten opereren aan 'mijn hallux' . Ik zie er alleen tegenop om zoveel weken in het gips te moeten. Verband met zo'n schoen (en dan vrij snel belasten) lijkt me handiger. Ik heb gelezen dat ze dat in België schijnen te doen. Wie heeft hier goede ervaringen mee in Nederland? En in welk ziekenhuis?
Index > Spier- en gewrichtsklachten > hallux valgus Bookmark and Share
Pagina 2 van 230  

Vorige  1, 2, 3, ... 228, 229, 230  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016