Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Slapende handen
Auteur Onderwerp: Slapende handen
Mike
GastBerichtGeplaatst: 11-06-2006 7:22 Reageer met quote

Dorine schreef:
Soms wordt ik 's nachts wakker omdat mijn beide handen(& armen) slapen en tintelen. Soms zelfs pijn doen. Kan dit aan bloeddruk liggen? IJzertekort?
Ook overdag beginnen de handen soms te tintelen.

Ik heb dit ook Dorine!
Heb jij een goede rug? Rook je of ben je onlangs beginnen te roken? Als je wakker wordt is het dan snel over?
Ad
Mike
GastBerichtGeplaatst: 11-06-2006 7:29 Reageer met quote

Mike schreef:
Dorine schreef:
Soms wordt ik 's nachts wakker omdat mijn beide handen(& armen) slapen en tintelen. Soms zelfs pijn doen. Kan dit aan bloeddruk liggen? IJzertekort?
Ook overdag beginnen de handen soms te tintelen.

Ik heb dit ook Dorine!
Heb jij een goede rug? Rook je of ben je onlangs beginnen te roken? Als je wakker wordt is het dan snel over?

BTW
Ik was een zeer gedreven sportman.
Ik weeg maar 70kg Mijn hart is perfect volgens de dokters en Kan nog steeds voetballen zonder moe te worden. 37 jaar
Mike
GastBerichtGeplaatst: 11-06-2006 7:31 Reageer met quote

Roosie schreef:
Hallo

Ook ik heb last van tintelingen tijdens de nachtelijke uren. Daarnaast een dof gevoel in r.middelvinger lijkt op dode vinger bij vrieskou/
Huisarts adviseerde vitamine B 6, wie heeft hiermee ervaring???

Idem ...lijkt op een dode vinger bij vrieskou
Freek F.
GastBerichtGeplaatst: 25-06-2006 15:58 Reageer met quote

Hallo, Ik denk dat jullie het over twee verschillende dingen hebben. Ik had namelijk van zowel "slapende" handen als voeten last. Aan m'n handen ben ik inmiddels geopereerd (beiden CTS)en naar volle tevredenheid moet ik zeggen. Maar van m'n voeten wordt ik echt radeloos. M'n atrs raad me een traagschuimmatras aan wat me ook wel wat lijkt. Een vriendin van mij heeft er een van RHF en is er heel blij mee maar die had mijn klacht niet. Weet iemand of zo'n matras kan helpen?

BvD
Groeten,
Freek
Pake prom
GastBerichtGeplaatst: 07-08-2006 21:41 Reageer met quote

Hallo mensen,

Bij een B12-tekort kun je slapende handen EN voeten krijgen. Dus tintelingen. Meestal is dit tekort het gevolg van de ziekte van Addison-Biermer.
Voor meer info: http://home.hetnet.nl/~hindrikdejong/
Of zoek via Google op B12.
annette
GastBerichtGeplaatst: 15-08-2006 11:25 Reageer met quote

ik ben 25 en heb sinds mijn 12e al pijn klachten aan schouders, boven en onderarmen,polsen,handen en vingers de klachten varrieren van tintelingen,gevoelloos, zeurende pijn zoals kiespijn, alsof er een zenuw beklemt zit.
ik ben hier op mijn 15e mee naar de huisarts gegaan die zei dat het groeipijn was.van mijn 15e t/m mijn 18e heb ik fysiotherapie gehad en hierdoor leek het een aardig eind weg te zijn. vanaf mijn 20 e begon het weer opnieuw en ik kon niet aangeven hoe het kwam , niet na een bepaalde beweging, zomer of winter , ik werd er s'nachts wakker van en kreeg ernstige hoofdpijn erbij,vile soms zelfs flauw.
Ben toen de medische molen in gegaan,..van MRI-scans,ECG's, Röntgen enz.. maar ze konden niets vinden... die hoofdpijn hebben ze migraine genoemd kreeg daar medicijnen voor maar werd alleen maar zieker ben dus op eigen houtje daarmee gestopt en had nooit meer hoofdpijn.
Mijn schouders en handen?? zit tussen mijn oren zegt de dokter en moet hier dus mee leren leven, aan weers zijde heb ik een kleine tekortkoming van mijn spiren dat scheelt misschien een halve centimeter maar daar kon het absoluut niet aan liggen!!(volgens de dokter)
Ik ben ten einde raad heb al zoveel smeersels in huis gehaald iedere keer als er wat nieuws kwam leef al jaren op de aleve, en tijgerbalsems maar het helpt niet, ik word hier moedeloos van!... en vraag me af of er meer mensen zijn die al hun hele leven met pijn leven
Guido2006
GastBerichtGeplaatst: 19-08-2006 8:33 Reageer met quote

jolanda schreef:
heb sinds een week of 2 elke morgen zo rond een uur of 5 last van een slapende arm.
we zijn bij ons thuis lekker de boel aan het schilderen , zou het hier mee te maken kunnen hebben?????

Dit heb ik nu dus ook.... ben aan het schuren en verf afkrabben al een paar weken en sinds woensdag ook aan het schilderen. Met kwantum grondverf Smile En sindsdien heb ik ook slapende handen en armen zodra ik een beetje op ga liggen lijkt het wel (kweenie of dat het is, maar het lijkt wel alsof het eerder getriggerd wordt dan normaal want het kan ook licht tintelen als ik er niet op lig)
brigitte
GastBerichtGeplaatst: 22-08-2006 18:52 Reageer met quote

Hoi, ik ben 37 jaar en heb na de bevalling van mijn 1e dochter last gehad van kanaaltunnel-syndroom, slapende handen en armen, vooral s'nachts. Na een bezoek bij de neuroloog ben ik daar met spalkjes vanaf gekomen. Nu (enkele dochters en 13 jaar later) ben ik definitief gestopt met de pil en heb opeens weer last van slapende armen. Nu helpen mensendieck oefeningen wel, maar ik vraag me eigenlijk af wat precies de oorzaak is, en of ik het kan voorkomen dat ik in mijn slaap gestoord word. Ik word nu nl. wakker van de slapende armen, dan moet ik rechtop in bed gaan zitten en even die oefeningen doen, in de hoop dat ik de rest van de nacht wel weer door kan slapen. Ook heb ik vaker last tijdens de zwemtraining van deze slapende armen. Dus ligt het nu aan de hormoonhuishouding, of aan belasting of is het nu juist de combinatie?
misstral
GastBerichtGeplaatst: 22-08-2006 19:56 Reageer met quote

Dat heet vlgs mij het Carpaal-tunnelsyndroom. Moest ff glimlachen .. de kanaaltunnel ligt ergens anders.
Wink
brigitte
GastBerichtGeplaatst: 23-08-2006 6:58 Reageer met quote

Eh, ja, ik was inderdaad de weg even kwijt (missien ook een gevolgje van teveel slaaponderbrekingen?).
Gast
BerichtGeplaatst: 23-08-2006 8:18 Reageer met quote

Hoi,

waar jij last van hebt is het carpale tunnel syndroom. Door je schommelende hormoonhuishouding worden de carpale tunnels (door vocht zwelling) afgeklemd.

Dit kan goed verholpen worden met een operatie...Je kan er meer over vinden op internet. Ben zelf verpleegkundige en deze patienten zie ik geregeld op mijn afdeling. Ze boeken goede resultaten, maar laat het dan wel door ene plastisch chirurg doen!

Succes groetjes Selma
RonB
GastBerichtGeplaatst: 01-09-2006 18:57 Reageer met quote

ik heb hier ook last van: slapende armen, handen en de drie vingers. Ik kan ze wel bewegen, maar ik voel niks meer.Op mijn werk vertelde iemand me dat hij iemand kon die dat ook had en die mocht geen coffeine meer. Ik heb dit geprobeerd en inderdaad het is over. Evengoed wil ik weten waarom kan ik niet tegen koffie. Het was niet tijdelijk, want een half jaar nadien nam ik 's ochtends een kopje koffie en 's nachts werd ik weer wakker van mijn arm. (voornamelijk rechts) Ook kwam het een keer voor dat ik ávonds met hoofdpijn mijn bed inging en van te voren een aspirine nam, maar daar zit natuurlijk ook coffeine in, toen kreeg ik het ook weer. Mijn dokter heeft het over beklemde zenuwen, maar daar geloof ik zelf niet in.
Mirèse
GastBerichtGeplaatst: 03-09-2006 13:05 Reageer met quote

Hallo daar,
Nou, ik word van sommige verhalen niet vrolijk, enkelen van jullie lopen al heel erg lang met deze klachten. Zelf ben ik 38,5 weken zwanger en heb ik de laatste weken ook klachten van slapende handen en sinds een week slapende armen. En het ironische is dat dit ook het enige is wat wil slapen, zelf wordt ik namelijk na ongeveer 1 uur slaap wakker en blijf vervolgens kwakkelen om weer de slaap te vatten. Ik heb de indruk dat mijn slapende armen te maken hebben met een blokkade tussen mijn schouders, wellicht door een foutieve houding als gevolg van het extra gewicht tijdens mijn zwangerschap. De klachten kan ik het best omschrijven alsof er een verdikking onder mijn oksels zit en tintelingen aan de onderkant van bovenarmen, doofheid in de onderarmen en geen gevoel meer in de vingers. Ik kan ze dan ook moeilijk bewegen. Overdag heb ik ook last maar dit is goed te verdragen door het doen van wat oefeningen. Ik hoop nu eigenlijk dat er iemand gaat antwoorden dat ze dit ook heeft gehad en dat haar klachten na de bevalling spontaan over zijn gegaan......!
MarkusNL
GastBerichtGeplaatst: 16-09-2006 0:16 Reageer met quote

Net als meerderen hierboven ben ik ook 2 maanden geleden enthousiast aan het klussen begonnen in onze nieuwbouwwoning. Rechterarm en vingers tintelen sindsdien rond 5.00AM in de ochten.

Eenmaal onder koud water is de pijn gezakt en gaat het slapen voort met hand boven hoofd. Weet bijna zeker dat ook hier rust het beste remedie zal zijn...nog 2 maanden doorbijten dus ;(

Als fanatiek watersporter heb ik hier 10 jaar geleden eerder last van gehad. Hierna echter niet meer. Er moet dus ergens wel een zenuw overbelast zijn toch?
Gertjan
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 11:27 Reageer met quote

ik ben 3 weken geleden aan mijn rechterhand geopereerd (CTS) Ik heb de hand tot op heden nog niet belast. De hechtingen zijn pas afgelopen week verwijderd en de kans bestaat nog steeds dat de wond open scheurt werd me verteld. Nu heb ik echter nog steeds een "verdoof" gevoel in het puntje van mijn duim. Komt dit later weer goed bij meer gebruik vd hand ?? Hoeveel tijd staat er voor genezing ??
jeltje
GastBerichtGeplaatst: 14-10-2006 8:51 Reageer met quote

ik werk pas bij een schoonmaakbedrijf dus werk veel met mijn handen,sindsdien heb ik last van slapenden armen en handen.ook veel pijn. lig niet aan de houding waar ik in lig. ik denk zelf aan overbelasting.
skouliki
GastBerichtGeplaatst: 10-12-2006 19:52 Reageer met quote

ik denk dat een ieder die last heeft van cts het allereerst zou moeten proberen met een speciale handschoen. in deze handschoen zit een metalen staaf die de polsovergang naar de hand in een rechte positie houdt. hierdoor kan het bloed beter doorstromen en wordt niet afgeklemd.ik draag ze meestal snachts maar soms ook overdag, wanneer ik even niets te doen heb. mijn neuroloog stelde ook een operatie voor, maar ik moet zeggen dat de handschoen het heel draaglijk maakt voor mij. bovendien hoor je dat na een operatie de symptomen in heel veel gevallen weer terug komen na een tijd. veel succes allemaal Smile
Mauro
GastBerichtGeplaatst: 13-12-2006 15:26 Reageer met quote

Ook ik word de laatste tijd regelmatig in de nacht wakker met slapende handen, rechts meer dan links en meestal vanaf de pink tot de middelvinger, dus niet de wijsvinger en duim. Als ik dan even mijn handen in en uit knijp, dan gaat het weg. Maar zodra ik weer in slaap raak dan komt het terug. Dus als ik maar even doesel dan komt het. Zal dat dan ook het Carpale tunnel Syndroom zijn?? Sad

PS. Lees dat het alleen bij zwangere vrouwen is. Maar ik ben een man. ?????
Gast
BerichtGeplaatst: 22-01-2007 10:04 Reageer met quote

Dorine schreef:
Soms wordt ik 's nachts wakker omdat mijn beide handen(& armen) slapen en tintelen. Soms zelfs pijn doen. Kan dit aan bloeddruk liggen? IJzertekort?
Ook overdag beginnen de handen soms te tintelen.
Silence
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2007 17:32 Reageer met quote

ha...ik vind t allemaal maar vaag..

ik heb zinds 2 dagen een slapende pink en muisbal ..maar ook de hele dag gewoon he...

hellup
Index > Overige ziekten > Slapende handen Bookmark and Share
Pagina 3 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016