Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Slapende handen
Auteur Onderwerp: Slapende handen
Dorine
GastBerichtGeplaatst: 28-07-2005 19:52 Reageer met quote

Soms wordt ik 's nachts wakker omdat mijn beide handen(& armen) slapen en tintelen. Soms zelfs pijn doen. Kan dit aan bloeddruk liggen? IJzertekort?
Ook overdag beginnen de handen soms te tintelen.
Ad
Gast
BerichtGeplaatst: 31-07-2005 12:25 Reageer met quote

dit kan door afgeknelde zenuwen komen: het carpaal tunnel syndroom. als je er veel last van hebt, moet je het er eens met je huisarts over hebben, er is n.l. een vrij simpele chirurgische ingreep, die je van je klachten afhelpt.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 31-07-2005 13:14 Reageer met quote

Nou simpel? voor de chirurg misschien maar zeker niet voor iedere patient je kunt er behoorlijk veel last van hebben.
Heleen
BerichtGeplaatst: 31-07-2005 18:38 Reageer met quote

Waarom denk je aan CTS, dan zitten de tintelingen toch niet ook in de arm? Kenmerkend hiervoor zijn de tintelingen en vooral nachtelijke pijn in de eerste drie vingers van de hand. Tintelingen in (beide) handen en armen kan volgens mij net zo goed een andere oorzaak hebben. Tenzij het dus inderdaad in die drie vingers zit.

Maar Dorine, kan het iets te maken hebben met de houding van je armen? Lig je op je armen, vouw je je ellebogen en/of polsen sterk? Er zijn hier meer topics over tintelingen, misschien vind je daar nog iets in.
auktje
BerichtGeplaatst: 01-08-2005 10:24 Reageer met quote

ik heb er ook met regelmaat last van hoor dan wordt ik ook wakker met slaap handen dat komt van verkeerd liggen teminste bij mij!
maar ik heb ook wel eens zo,n pijn dat ik er gewoon misselijk van wordt dan trekt die pijn door mijn middelvinger en dan zit het in mijn pols, het ligt er ook aan wat ik die dag gedaan heb.
Dorine
GastBerichtGeplaatst: 01-08-2005 11:49 Reageer met quote

Kan het mss zijn omdat ik een tekort aan ijzer heb?
Ik ben namelijk eens geopereerd geweest en de baarmoeder waarna ik ijzerpillen heb moeten nemen.
Als ik slaap lig ik met mijn armen boven mijn bed, ik denk niet dat het aan de slaapwijze ligt.
Ook is het zo dat ik overdag constant met vingerwerk bezig ben, en zolang ik bezig ben heb ik er niet meteen last van. Van zodra ik even stil lig begint het te tintelen.
Heleen
BerichtGeplaatst: 02-08-2005 13:20 Reageer met quote

Dorine schreef:
Als ik slaap lig ik met mijn armen boven mijn bed

Bedoel je boven je hoofd??

Op de andere vragen weet ik helaas geen antwoord. Maar zover als ik weet kunnen er veel verschillende oorzaken voor dit soort klachten zijn. Wil je dus weten waar het door komt, dan kun je het beste even bij je huisarts langsgaan. En als de klachten toenemen of al te vervelend zijn, lijkt me dat sowieso wel een slimme stap.
jolanda
GastBerichtGeplaatst: 11-10-2005 20:58 Reageer met quote

heb sinds een week of 2 elke morgen zo rond een uur of 5 last van een slapende arm.
we zijn bij ons thuis lekker de boel aan het schilderen , zou het hier mee te maken kunnen hebben?????
auktje
BerichtGeplaatst: 11-10-2005 21:31 Reageer met quote

dat zal best kunnen ,overbelast maar wacht het even af,vertrouw je het niet ga dan er even mee heen!
leen
GastBerichtGeplaatst: 12-10-2005 9:29 Reageer met quote

Sinds enkele weken heb ik dus ook enorm veel last van handen die steeds slapen, soms tot aan mijn schouders.
Ik heb normaal nergens last van en klaag zelden, maar als full time werkende mama van 3 is dit vreselijk.
's Nachts wordt ik er van wakker en in de dag moet ik continu mijn handen schudden om het te laten ophouden.
Zelfs dit typen is lastig.
Is er al iemand mee bij de huisarts geweest? Om mogelijke oorzaken te weten? Mijn moeder heeft het trouwens ook heel haar leven gehad. Mss wel erfelijk.
Maar echt lastig hoor!!!!!!!
Heleen
BerichtGeplaatst: 12-10-2005 19:36 Reageer met quote

leen schreef:
Is er al iemand mee bij de huisarts geweest? Om mogelijke oorzaken te weten?

De oorzaken voor zoiets kunnen heel verschillend zijn, dus hang het niet op aan de ervaring van een ander. Mag ik vragen wat voor werk je doet? En zit het aan beide kanten?
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 13-10-2005 15:58 Reageer met quote

hebben bij mij een elektromyografie genomen en daaruit blijkt dat er in elk hand twee zenuwen niet meer reageren en dat er in elk hand een is die te traag reageert.Ben nu aan beide handen geopereerd en de slapende handen zijn voorbvij.De ingreep gebeurd onder plaatselijke verdoving in dagkliniek.Weinig pijn achteraf, wel een tiental dagen dat het gebruik van de handen moeilijk is
olivier
GastBerichtGeplaatst: 25-11-2005 23:37 Reageer met quote

Beste Jolanda, ik ben ook enkele weekends aan het schilderen geweest en heb dezelfde verschijnselen.
Dus het zal wel een beetje aan de overbelasting van de armen (of polsen?) liggen. Slapende vingers wordt namelijk veroorzaakt door een kleine vochtophoping in het zenuwkanaal in de onderarm. Anderzijds neem ik aan dat jij dan misschien ook geen 25 meer bent? Dat heeft er dan ook wel iets mee te maken.
Mocht je toch nog zo jong zijn: het komt ook vaak voor bij zwangere vrouwen....!

Ik ga er van uit dat het stilaan wel zal verbeteren.
Een goede therapie (behalve geneeskundige ingreep) heb ik nog niet gevonden op internet.
carlameeder@
GastBerichtGeplaatst: 27-11-2005 14:16 Reageer met quote

div malen wordt ik 'snachts wakker met slapende pijnlijke en of verlammende handen
wat zou dit kunnen zijn?
Bert
GastBerichtGeplaatst: 28-11-2005 9:20 Reageer met quote

Ook ik word de laatste tijd regelmatig in de nacht wakker met slapende handen, rechts meer dan links en meestal vanaf de pink tot de middelvinger, dus niet de wijsvinger en duim. heb gemerkt als ik met m,n handen naar beneden slaap er geen klachten zijn, alleen als mijn handen naast of boven mijn hoofd hebben gelegen. Ik kijk het nog een maandje aan en zal dan wellicht de dokter raadplegen. eventuele reactie zal ik dan natuurlijk melden.
Gerard
GastBerichtGeplaatst: 03-12-2005 17:38 Reageer met quote

Hallo, als het aan twee handen en armen is komt het denk ik zeker door overbelasting, en waarom is deze.Ik heb sinds een week zeer veel last hier van,vooal snachts, dit komt volgens mij door mijn werk verhouding.Sinds Jan. van dit jaar in de fut gegaan, werk gezocht bij een rozen kweker wat veel vergt van je armen en handen ,sinds deze werkzaamheden veel last van het hier voor genoemde.m.vr.gr. Gerard.
Elsje
GastBerichtGeplaatst: 10-12-2005 23:32 Reageer met quote

Hallo, ik ben blij dat ik niet de enige blijk te zijn met dergelijke symptomen: elke nacht opgezwollen rechterhand, dat lijkt te slapen maar tegelijk veel pijn doet, vooral duim, wijs- en ringvinger. Soms is mijn hand zo erg opgezwollen dat ik het niet meer toe krijg. Bij jullie ook? Heb er overdag ook veel last van. Begonnen op einde van zwangerschap. Zou na 3 maand wel overgaan zei gynecoloog, maar ik heb er nu al een jaar last van. Ik dacht dat het hormonaal was en dat het zou overgaan als ik stopte met borstvoeding, maar dat blijkt nu ook niet te zijn. Huisarts zegt dat ik ermee moet rusten, maar dat lukt niet goed met een baby. Ik ben ook al een aantal keer naar een osteopaat gegaan omdat ik anders niet veel kon combineren met borstvoeding. Dat heeft niet geholpen. Volgens hem was er eerder een bloedsomloop- of lymfeprobleem, eerder dan afgeknelde zenuwen. Als ik er 's nachts niet van kan slapen, hang ik mijn arm vertikaal naar beneden uit bed, dat is het enige wat verlichting brengt. Ik zou er wel heel graag vanaf geraken, misschien dat ik toch maar eens informeer naar die chirurgische ingreep.
Heleen
BerichtGeplaatst: 11-12-2005 20:36 Reageer met quote

Als de klachten vooral 's nachts aanwezig zijn, zou een rustspalk je misschien kunnen helpen. Hierdoor kan je hand/pols rusten in een neutrale positie, wat vaak een heel stuk kan schelen in de klachten. Het is wel belangrijk om geen circulaire spalk te nemen, zeker als je last hebt van zwelling of circulatieproblemen. Maar misschien is het iets om eens met je huisarts te bespreken?
carine
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2006 15:30 Reageer met quote

ik heb ook al enkele tijd last van slapende armen en handen, kan soms amper wekker afzetten. Ik heb wel geen pijn, ben eens naar huisarts gegaan die beweerde zolang het langs beide kanten is, het niet echt iets ernstig is en gaf mij spierontspanners, dit helpt, zou eventueel ook komen van de stress en stressknobbel in nek, blij deze site ontdekt te hebben, groetjes
geen
GastBerichtGeplaatst: 25-01-2006 22:15 Reageer met quote

ik heb dat ook gehad,tintelende handen en armen bij het slapen,maar sinds ik een goede matras heb,is het over!
Index > Overige ziekten > Slapende handen Bookmark and Share
Pagina 1 van 4  

1, 2, 3, 4  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016