Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Vermoeidheid + trillen
Auteur Onderwerp: Vermoeidheid + trillen
jonas25
BerichtGeplaatst: 18-02-2009 21:03 Reageer met quote

Beste mensen,

Ongeveer 2 maanden geleden ben ik me heel erg moe in de benen, armen en mijn lichaam gaan voelen. Ik heb altijd gedacht dat het wel vanzelf over zou gaan en het een virus o.i.d. was. Ik voel me echter nu nog steeds helemaal niet beter. Het is niet dat ik me geestelijk moe voel, of constant wil slapen maar het is meer dat mijn armen en benen en borst heel erg slap voelen waardoor ik mezelf heel erg moe voel en weinig zin in kleine dingen heb. Een ander raar verschijnsel is dat mijn benen en handen trillen af en toe. De moeheid in mijn benen en armen zit echt tot in mijn armen / voeten. Ik kan ieder moment van de dag wel naar mijn bed aangezien het allemaal zo slap en moe voelt in mijn lichaam. Ik leef gezond, drink niet en sportte tot voor kort 5 keer in de week (Zwemmen). Meestal gaat het als ik eenmaal bezig ben met sporten wel goed en merk ik weinig van de vermoeidheid, maar de volgende dag komt het dubbel zo hard terug als voor ik begon. Ik sport overigens al jaren zonder problemen, maar heb het nu geminderd doordat ik er simpelweg geen fut meer voor heb door mijn klachten. Als ik de hele dag al niks doe ben ik savonds al moe, maar als ik iets kleins heb gedaan (strandwandeling) ben ik ook al heel snel gesloopt en wil ik naar bed. Ik ben ook al bij de dokter langs geweest en die heeft gelijk bloed laten prikken. De uitslag hiervan was dat er niks raars te zien was in mijn bloed. Wel heeft de dokter al vastgesteld dat ik eerder al pfeiffer heb gehad, maar ik daar nu al van genezen ben.

Ik ben een beetje ten einde raad met wat ik aanmoet met de situatie. Sporten lukt nauwelijks meer, en de dokter kon ook niks vinden in mijn bloedonderzoek. Ik heb momenteel wel last van een oorontsteking, maar het lijkt me dat dit geen verband heeft met mijn klachten.

Ik hoop dat jullie misschien mij iets meer kunnen vertellen, of misschien heeft iemand anders ook last gehad van deze klachten en heeft hij/zij nog tips.

Ik hoor het wel.

Alvast bedankt,

Jonas.
Ad
Nogeenjansen
BerichtGeplaatst: 22-02-2009 15:21 Reageer met quote

Hoi Jonas,
erg vervelend die vermoeidheid. Wat ik wel eens gehoord hebt is dat Pfeiffer nog lang voor klachten kan zorgen. Misschien is het een nasleep van de ziekte?? Sterkte iig!
KA.M.
BerichtGeplaatst: 22-02-2009 15:27 Reageer met quote

Heey Jonas,

Zelf denk ik ook dat het een nasleep van pfeiffer kan zijn (al ben ik natuurlijk geen arts). Ik heb 2 jaar geleden pfeiffer gehad en sinds dien heb ik het ene kwaaltje na het ander en kan ik ook niet meer tegen vettig eten.

Ik zou het in ieder geval maar in de gaten houden en toch nog maar een keer naar de dokter gaan!

Groetjes
Laurax
BerichtGeplaatst: 27-02-2009 13:30 Reageer met quote

Heei Jonas!

Ik heb zelf ook heel erg last van vermoeidheid.
Maar misschien is het een keer een idee langs een homeopaat langs te gaan.
Ik heb het zelf ook geprobeerd en het helpt steeds kleine beetjes.

Nog succes ermee!
Miennie
BerichtGeplaatst: 01-03-2009 17:31 Reageer met quote

Ik herken dit ook. Daarnaast was ik ook nog vaak duizelijk en concentratieproblemen.

Ik dacht eerst dat ik een tekort had aan vitamines of een te laag ijzergehalte. Beide bleken in orde te zijn.

De huisarts dacht eerst dat het psychisch was..., want de klachten pastten niet bij een ziektebeeld. Ik moest ook maar weer gaan sporten. Tja en daar was ik dus mee gestopt, omdat ik er geen energie meer voor had. Meer dan 12 uur slapen en dan nog trillend van vermoeidheid de dag door zien te komen. Hij heeft mijn bloeddruk en hartslag gecontroleerd. Niet van harte, ik heb moeten pushen.

Paar weken later terug naar de HOOD. Kreeg ik een andere arts. Weer mijn verhaal gedaan, inclusief alle kleine kwaaltjes waar ik last van had. Ik mocht opnieuw mijn bloed laten onderzoeken, dit klier mijn schildklier.

Wat bleek mijn schildklier was te traag. Medicijnen voor gekregen en na verloop van tijd kreeg ik weer zin om op te staan en dingen te doen.

Misschien een optie om je schildklier eens te laten onderzoeken?
karinrodgers
BerichtGeplaatst: 07-03-2009 13:32 Reageer met quote

Hoi

Toen ik 17 was heb ik de ziekte van pfeiffer gehad. Echter ben ik na die tijd nooit meer echt "wakker geworden" en op mijn 23ste heb ik de diagnose ME gekregen. Nog doorgeworsteld tot mijn 26 en na het krijgen van mijn eerste en enige kindje echt compleet ingestort. Postnatale Depressie en oververmoeid. Momenteel ben ik weer afgekeurd en heb ook trillende benen na inspanning (zwemmen, stukje lopen ed.). Veel pijnen in armen, benen, hoofd, nek, schouders. Moe, hoofdpijn, duizelig, piepende oren etc. Heel vervelend. Misschien kun je eens vragen of je naar de internist kunt en vragen of hij ME of CVS in je herkend.

Hoe dan ook, heel veel succes!

Laat je ook testen op B12 tekort!

Karin
robinhc
BerichtGeplaatst: 17-03-2016 18:15 Reageer met quote

Ik lees hier veel mensen met pfeiffer klachten
Hebben hier ook mensen last van de benen en wete kjullie enige oorzaak hiervan

Ik loop al jaren mee en vaak moe heb nu inmiddels 7jaar

Kunt me berijken op 0610419341
evitalolita
BerichtGeplaatst: 17-03-2016 19:22 Reageer met quote

hoi jonas,

het enigste wat ik je kan aanraden is terug te gaan naar de dokter. en juist als jij je slap en moe voelt, dan moet je niet naar bed gaan maar juist alleen maar meer gaan bewegen. jij bent de baas over je lichaam en niet andersom. als jij wil dat je lichaam iets doet, dan moet jij sterk zijn en doorzetten. niet naar bed gaan, maar doorzetten. en neem daarnaast een vast schema aan. zo laat ga ik eten, dan ga ik boodschappen doen of het huis poetsen, op dat tijdstip ga ik sporten en zo laat ga ik naar bed en zo laat sta ik weer op. een vast ritme dus. en niet te laat naar bed gaan, want dat kan je lichaam ook uitputten, dus een slaaptekort. een volwassen persoon heeft zo'n 7 tot 8 uur slaap nodig, maar in jouw geval toch wel 9 tot 10 uur.

en niet te vergeten, genoeg vitaminen en vocht binnen krijgen! want als je lichaam een tekort komt, kun jij je eigen ook zo gaan voelen. eet gevarieerd, geen kant-en-klaar eten of zoete/vette/zoute hap eten, genoeg fruit, zo'n 4 stuks per dag, en genoeg vocht binnen krijgen, het liefste 2 liter per dag. en ook zouden visolie pillen kunnen helpen, kun je bij de Hema of het Kruidvat halen. hoop je een beetje geholpen te hebben Wink

gr. Evi
Index > Overige ziekten > Vermoeidheid + trillen Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016