Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Hoeveel dagen duurt AB kuur bij blaasontsteking?
Auteur Onderwerp: Hoeveel dagen duurt AB kuur bij blaasontsteking?
Mereltje25
BerichtGeplaatst: 05-02-2009 15:16 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb blaasontsteking. Ik heb hier om de zoveel maanden last van en herken de symptomen dus zelf en word er een beetje moe van dat ik telkens weer met een potje urine naar de huisarts moet.Ik krijg dan Amoxiciline en trekken de klachten snel weg binnen een dag.

Cranberry/hygiene info etc is me bekend, preventief doe ik ook mijn best.

Ik heb in huis nog wat Antibioticapillen gevonden!!!

Het heet MINOCYCLINE 100 mg, de bijsluiter is weg maar ik zag op internet dat het ook voor urineweginfecties gebruikt kan worden. Overal staat KUUR AFMAKEN, maar er staat niet bij hoe lang zo'n kuur duurt!

Iemand enig idee hoeveel dagen ik die AB kan innemen? En is 1 pil (=100 mg) per dag genoeg?

Huisarts bellen wil ik niet, krijg ik natuurlijk het verwijt dat ik eigenwijs ben en langs moet komen, maar ik heb het zo druk en er geen tijd vor en het is ok zo'n onzin omdat ik weet wat ik heb...

Bedankt alvast!
Ad
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 05-02-2009 15:52 Reageer met quote

Zelf dokteren is zeer onverstandig.

De lengte van een antibiotica kuur verschilt per aandoening/verwekker/type antibiotica. Als het goed is krijgt u één gehele antibiotica kuur mee, dus als u 21 pillen meekrijgt en het 3 maal daags moet innemen is het een kuur van 7 dagen, tenzij anders afgesproken. Want in princiepe wordt u verteld hoelang u de antibiotica moet gebruiken. Bij ongecompliceerde urineweginfecties is het vaak niet langer dan 5 dagen.

Als u vaker een bewezen urineweginfectie heeft gehad en de symptomen herkend dan kunt u ook met u huisarts bespreken of u zelf het recept of de medicijnen al in huis hebt. En wanneer u uzelf een kuur zou kunnen geven.

Waarom u de urine naar de huisarts moet brengen bij klachten zoals pijn bij het plassen is omdat het niet altijd een urineweginfectie is. Vaak kunnen ook klachten als pijn bij het plassen worden veroorzaakt door andere factoren en niet door een bacteriele urinweginfectie worden veroorzaakt.

Als bij u de klachten geheel verdwijnen binnen een dag met antibiotica dan is het sterk de vraag of dit wel door de antibiotica komt.

Minocycline is een tetracycline (geen amoxicilline) en niet de eerste keus bij een urineweginfectie (en ook niet de tweede). Het is een middel dat niet gegeven mag worden bij zwangerschap en borstvoeding. Bij urineweginfecties veroorzaakt door gonokokken (zoals een gonorroe) wordt het wel voorgeschreven (indien de vrouw niet zwanger is).

Ik zou daarom met uw huisarts overleggen wat voor u de beste optie is en welke antibiotica u daarvoor moet krijgen. U kunt dus overleggen of u weer de urine langs moet brengen. Ik zou beslist niet zelf dokteren en de minocycline gebruiken voor klachten die kunnen passen bij een urineweginfectie.
Heleen
BerichtGeplaatst: 05-02-2009 17:26 Reageer met quote

Paul schreef:
Als bij u de klachten geheel verdwijnen binnen een dag met antibiotica dan is het sterk de vraag of dit wel door de antibiotica komt.

is dat zo? ik knap ook altijd met een dag al heel behoorlijk op.

maar voor Mereltje: Paul geeft je goede adviezen. als je de klachten herkent van vorige keren, hoef je soms niet eens langs te komen, is mijn ervaring. dan kun je soms telefonisch al een kuur regelen. maar laat wel je huisarts een geschikte kuur voorschrijven, dat is gewoon veel verstandiger. ik weet hoe vervelend het is om daar iedere keer te staan met je potje urine, maar 't is gewoon niet anders.
Hylos
BerichtGeplaatst: 10-02-2009 10:09 Reageer met quote

Nooit zomaar gevonden medicijnen gaan gebruiken, dat is echt onverstandig.

Sowieso je arts bellen, dat spul moet niet voor niks voorgeschreven worden. Tis echt geen fijn spul die antibiotica.
Hoevaak heb je het nu per jaar?
Bij meer dan 3 keer per jaar wordt namelijk geadviseerd om een afspraak met de huisarts te maken.
Index > Urologie > Hoeveel dagen duurt AB kuur bij blaasontsteking? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016