Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > hoe voelt het als je een eisprong hebt?
Auteur Onderwerp: hoe voelt het als je een eisprong hebt?
lina
BerichtGeplaatst: 15-07-2005 13:01 Reageer met quote

Ik wilde graag weten hoe nou precies een eisprong voelt.
Ik heb dat eergisteren (dacht ik) ook gevoeld.
Ik had een beetje pijn rechts onder in mijn buik.
Het leek net menstruatie krampen.
Ik had die pijn/druk een paar uur,ik dacht altijd dat je een eiprong maar effe kon voelen niet een paar uur lang.
Nou weet ik niet of dit wel echt een eisprong was,alhoewel ik die dag mijn eisprong moest krijgen.
Ad
DanielleS
GastBerichtGeplaatst: 22-07-2005 13:00 Reageer met quote

Een eisprong voelt bij mij als een zeurend gevoel rechts of links (bij mij altijd links heel vreemd). Dit gevoel houdt een dag of twee aan en als je op die plek drukt, dan lijkt het net of je blindedarmontsteking hebt, zo gevoelig is dat. De eisprong gaat gepaard met doorzichtig slijmerige afscheiding en normaal gesproken word je 14 dagen na de eisprong ongesteld.
groetjes, Daniëlle
Lein
GastBerichtGeplaatst: 12-04-2006 19:03 Reageer met quote

Hallo, heb ff een vraagje. Gisteren voelde ik links in mijn buik een stekend/ krampachtig gevoel. Heb hier niet de hele tijd last van gehad, was maar een uurtje of zo. Nu zit ik wel in de periode dat mijn eisprong kan zijn. Heb eigenlijk nooit echt mijn eisprong gevoeld, maar kan dit inderdaad een eisprong zijn geweest?
Groetjes Lein.
flipflap
BerichtGeplaatst: 13-04-2006 17:55 Reageer met quote

ik heb mijn eisprong denk ik een paar keer gevoeld. ongeveer zoals jullie het beschrijven: stekend/kramperig gevoel aan 1 kant, in de buurt van de lies. ik voelde het denk ik een half uur tot een uur.
een vriendin van mij voelt haar eisprong altijd. en die van haar schijnt heel pijnlijk te zijn. ze voelt die pijn wel een halve dag. ze is liever ongesteld, heeft ze wel eens verteld, dan dat ze een eisprong heeft.
tirzah
BerichtGeplaatst: 14-04-2006 20:23 Reageer met quote

Hey mensen,

Ik kan alleen mijn ervaringen vertellen met de eisprong.
Ik voelde deze echt elke maand 2 weken voordat ik ongesteld werd.
Het lijkt idd op een blinde darmontsteking.
Steken rechts of links onder in de buik afhankelijk van welke eierstok het eitje loskomt.
Duurde bij mij meestal maar een dag. Maar het kon echt heel pijn doen bijv als ik op de fiets over bobbels in de weg reed.
Misschien hebben jullie hier iets aan.

Tirzah
Lein
GastBerichtGeplaatst: 14-04-2006 20:43 Reageer met quote

Hoi, bedankt voor jullie reacties.
Groetjes Lein!!!
lizzy
GastBerichtGeplaatst: 15-04-2006 18:04 Reageer met quote

Ik heb dat van de week ook gehad, hele zere pijn in mijn buik, met name links, maar een dag later ook rechts. Vooral dinsdag was echt hel erg. Leek idd op blindedarm gevoel, en leek ook wel, als of ik heel zwaar getafeld had en het allemaal niet wilde verteren. Terwijl ik absoluut niet veel gegeten heb. maar volgens mijn cyclus berekening was ik 2 dagen daarvoor vruchtbaar! zal het wel weer niet goed hebben
lindaatje
BerichtGeplaatst: 19-04-2006 13:12 Reageer met quote

Hallo ik ben net gestopt met de pil. Volgens de 28 dagen cyclus zou ik zondag mijn ovulatie hebben. ik heb sinds gistermiddag pijn links onderin en vandaag weer. Steken en zeurderig. Weet iemand of je dan vruchtbaar bent.
Allo
GastBerichtGeplaatst: 30-04-2006 18:41 Reageer met quote

Hallo

ik heb hele erge krampen boven in mijn buik onder me longen wat kan dat zijn
mj
GastBerichtGeplaatst: 18-04-2007 12:53 Reageer met quote

hallo ik ben al 10weken overtijd.en heb sinds van daag al meer dan een uur steken in mijn onderbuik rechts.maar ik ben niet zwanger.ik krijg vrijdag een echo van mijn onderbuik.dokter denkt mischien dat ik cystes in mijn eierstokken heb.dus dat kan het mischien ook zijn.verder weet ik het ook niet.
Meisje_92
BerichtGeplaatst: 26-04-2007 18:42 Reageer met quote

ik voel het altijd. naja het is bij mij een soort van kramp aan 1 kant van mijn onderbuik, het is echt een zeurderige pijn. je voelt het gewoonheel duidelijk. ik kan he tneit zo goed uitleggen!
boyke
GastBerichtGeplaatst: 27-04-2007 15:12 Reageer met quote

hallo ik voel pijn in mijn onderbuik ook heel erg ,steken , pijn , ik krijg liever mijn menstruatie nu kan ik niet goed zitten lopen is niet plezierig ,en dan heb ik ook nog pas mijn menstruatie rond de 38 a 40ste dag loop nu bij genaeceloog gaan vanalles uitzoeken voor onze kinderwens te verwezelijken dus ik voel t ook duidelijk gr boy
mandy21
GastBerichtGeplaatst: 14-06-2007 17:50 Reageer met quote

ik kreeg vorigge week ook pijn in men zij steken maar zo erg dat ik niet meer kon lopen bij mij duurt t al 6 dagen toen t zo erg was ben ik naar de nightcare moeten gaan zo een pijn had ik vraag me aleen af hoe t kan dat anderre er 1 dag last van hebben en ik al 6 dagen
Duckske
BerichtGeplaatst: 11-11-2007 12:34 Reageer met quote

Hallo Iedereen

Ik ben nieuw hier maar wil toch graag eens m'n verhaal vertellen. Oké, hier gaan we dan. Ik ben 19 jaar en ongesteld sinds m'n 12 jaar. De eerste twee/drie jaren heb ik geen problemen gehad.Maar sinds m'n 14 jaar ben ik erg onregelmatig en heb ik veel slijmverlies. Dit slijmverlies veregert meestal erg zo'n 2 tal weken voordat m'n menstruatie begint. Dan heb ik enorme stekende pijn links in m'n onderbuik. En erg veel slijmverlies. Ik heb al ondervonden dat het slijm erg bijt / zuur is. Dit heb ik al ondervonden want ik heb nu zwarte onderbroeken en het kleur eet gewoon letterlijk op. Ik krijg ze niet meer zwart. Ik gebruik inlegkruisjes gewoon omdat dit nodig is. Nu ben ik 3-tal dagen niet meer ongesteld en is het slijmverlies erg weinig, hoewel het weer begint te verergeren.

Tevens heb ik enorm veel last van zweten. echt enorm zurige geur. De geur gaat gewoon niet meer uit m'n kleren. Als m'n moeder m'n kleren strijkt blijft ze de geur gewoon ruiken. Ik moet me als ik kan meerdere keren per dag wassen. maar als ik naar school ga is dit onmogelijk.

Ook heb ik een stinkende adem. m'n ouders klagen daar redelijk wat over. Dit is ook meestal twee tal weken voordat ik moet menstrueren.

Ik ben dus al 3-tal jaren aan het sukkelen en naar huisdokter aan het lopen. DIe heeft dus veel bloed getrokken. Kheb verschillende pillen genomen. Nl. Diane en Yasmine. Daardoor verdikte ik eigenlijk enorm veel. Nu ben ik daar dus al enkele maanden mee gestopt, maar m'n problemen blijven spelen. Ik ben veranderd van huisdokter. die heeft me doorverwezen naar de gynaecoloog.

Daar ben ik dus vrijdag naar toe geweest. Die zei dat er niks abnormaals te vinden was. Hij heeft me dus volledig onderzocht. Het eerste dat hij zei toen hij nader keek was dat ik enorm ontwikkelde schaamlippen heb nu moet ik eerlijk zeggen, daar heb/had ik nog niet bij stilgestaan. Maar dat irriteert me wel tijdens het fiesten, en soms floept er het al eens uit tijdens het wandelen en bukken enzo...

verder heeft hij een echo genomen en eens goed gekeken. Hij zei dat er niets ongewoons te zien was. Enkel dat er niet veel ruimte was voor het slijm om weg te geraken. En dat het daardoor kon zijn dat het teveel bleef zitten vooraleer het eruit kon geraken en dus kon beginnen ruiken en vastzitten/blokkeert.

Maar hij heeft niks gezegd van behandeling of zo... Gewoon dat het wel zal overgaan. MAar nu blijf ik wel met m'n ongemakken zitten :s En het is echt niet comfortabel.

Kan er iemand me helpen? Heeft er iemand dit al eens meegemaakt?

AUB

Duckske
Elena1211
BerichtGeplaatst: 11-11-2007 12:41 Reageer met quote

Hey Duckske
blijkbaar is er medisch gezien gelukkig niets mis
ik zou eens bij een homeopaat langsgaan

Liefs Elena
Duckske
BerichtGeplaatst: 11-11-2007 14:20 Reageer met quote

Dat is nog eens een goeie tip.

Ik wil hier echt van verlost geraken Embarassed

Bedankt voor je vlugge reactie

xx
lente_bloem
BerichtGeplaatst: 30-12-2007 13:16 Reageer met quote

Duckske wat vervelend voor je!
Ik zou idd ook ff proberen via de homeopaat!
Ben je inmiddels al geweest? hoe is het afgelopen?
Sterkte er verder mee!
groetjes
sinlady
BerichtGeplaatst: 08-01-2008 22:55 Reageer met quote

In de tijd dat ik zwanger wilde worden voelde ik mijn eisprong zeer goed. De ene maand links en de daarop volgende maand rechts, bobenin je lies. Het voelde net of er een knikkertje door een iets te nauw rietje "plopte". Klinkt raar maar is echt zo.Ik heb dit een maand of 7 gevoeld. De laatste keer sex voor mijn zwangerschap kreeg ik 5 minuten erna "mijn eisprong" en....ik was zwanger!! Smile
hf
BerichtGeplaatst: 24-02-2008 14:35 Reageer met quote

Hai iedereen,

Ik heb een vraagje. Ik zie hier verschillende verhalen over de pijnlijke ervaring tijdens een eisprong. Nu heb ik soortgelijke pijn. Ik voel sinds 2 dagen een scherpe stekende pijn linksonderin mijn buik. Nu ik jullie verhalen las dacht ik aan mn eisprong, maar ik ben minder dan een week geleden ongesteld geweest. De eisprong is toch ong 2 weken na 'die tijd van de maand'? Sinds die pijn heb ik ook last van heel veel lucht die er aan de bovenkant uitkomt. Zou het dan wel mn eisprong zijn? Ik hoop dat iemand me iet meer kan vertellen.
eeke
BerichtGeplaatst: 30-06-2008 18:03 Reageer met quote

zal dit topic weer ff nieuw leven in blazen..
ik heb ik maart een miskraam gehad. en nu zijn we weer druk bezig met zwanger worden..
ik zou zondag de ovulatie hebben gehad dus vrijdag zaterdag en zondag ''geklust''.
hoe groot zou de kans wezen dat ik weer zwanger mag raken??
had t trouwens gisteren wel gevoeld de ovulatie en vandaag nog wat zeurende pijn in onderbuik..
graag benieuwd naar reactie,s!!!
Index > Gynaecologie > hoe voelt het als je een eisprong hebt? Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016