Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > moe , misselijk
Auteur Onderwerp: moe , misselijk
kissie187
BerichtGeplaatst: 05-12-2008 10:57 Reageer met quote

hoi ik ben een meid van 22 jaar oud en heb al een lange tijd last van extreme vermoeidheid en daarbij soms misselijk bijna altijd de dokter dacht dat ik een schildklier afwijking had omdat ik bijna alle symptonen heb daarvoor maar naar bloed onderzoek en ziekenhuis onderzoek is dat niet gebleken verder had ik ook geen bloedarmoede etc, daarbij heb ik ook een harde buik rond de navel en als je dat indrukt doet dat pijn (nee ben niet zwanger)en ook al ik me maar zachtjes stoot doet die plek verschrikkelijk pijn waar ik me da stoot dit was eerder nooit en heb ook veel gewricht pijn in mn rechterhand weet iemand wat dit kan zijn de dokters komen er niet uit

mvg
Ad
annak
BerichtGeplaatst: 18-12-2008 2:42 Reageer met quote

hoi,
dokters vinden het makkelijk als je één duidelijk symptoom hebt. Jij hebt een complex aan symptomen, je zult zelf je eigen detective moeten worden en de artsen als helpers moeten zien, niet als alleswetende redders.

Weet je ook je schildklierwaarden? De range die nog normaal wordt gevonden is erg groot en zegt wellicht niet veel over wat voor jou de optimale waarde is.
Maar dan nog, je schildklier opvoeren terwijl je al moe bent doet vaak niet veel goeds. Het kan je bijnieren uitputten. Bij mij zijn mijn bijnieren uitgeput (geeft extreme vermoeidheid) en uit medeleven is mijn schildjklier ook op een lager pitje gaan branden. Als ik mijn schilklier zou opvoeren dan zouden mijn bijnieren nog moeier worden.
Ik zeg niet dat jij dit hebt.

Geen bloedarmoede is goed. Daar zijn testen wel goed voor, om te zeggen wat het niet is.
Maar harde buik en ook misselijk geven aan dat je buik je eten niet goed verteerd. Probeer eens een paar dagen dingen te eten die je buik makkelijk aankan, Wederom, dit is voor iedereen persoonlijk en dat zul je voor jezelf moeten uitvinden. Luister naar je lichaam, houdt een eten-boekje bij zodat je weet welk eten welke reactie oproept. Veel mensen kunnen niet tegen zuivel, granen, suikers en diverse andere dingen. Goed gepureerde soep is makkelijk verteerbaar. Zeker met vleesbouillon erin.

tja, het kan echt van alles zijn, de dingen die je noemt. Bijvoorbeeld je hand. Sommige mensen verteren eiwitten niet goed, te grote moleculen komen door de darmwand heen en het lichaam slaat ze op in de gewrichten. Maar ik zou denken in alle gewrichten, niet alleen in je rechterhand.
Ook urinezuur, als je teveel verzurende dingen eet, word opgeslagen in je gewrichten. Google maar eens op zuur-base-evenwicht. Maar weer: dan toch niet alleen in je rechterhand?
Het kan net zo goed rsi zijn, dat de afvalstoffen niet goed worden afgevoerd. Dat probleem zit niet in je hand maar in je schouder, daar lopen de grote aders die het afval uit je pols moeten afvoeren. Grote bewegingen maken totdat je schouder lekker warm is en je vaak uitrekken (daarmee spel je je lymfevaten door) zijn dan van belang. En niet verkramtp (achter de computer) zitten. Regelmatig door de kamer dansen.

Er is wel iets met je aan de hand maar wat, dat weet ik niet. Ik denk niet iets eenduidigs, denk jij wel? Als je je lichaam nu voor een gedeelte ondersteund dan is de kans groot dat het zichzelf hersteld. Ondersteunen doe je door de goede dingen te eten die je darmen sparen (geen suikers en samengesteld eten. Zelf koken van scratch en als je dat meteen voor een paar dagen doet hoef je het alleen maar op te warmen). Dierlijke vetten zijn ook gezond voor je, je bestaat er zelf voor een groot deel uit. Boter en eigeel.
Verder is ontspanning erg belangrijk. Als je de cafeine laat staan en elke dag de tijd neemt om uit te rusten en je eten te verteren dan zal je lichaam niet verder afglijden.
Zolang er geen duidelijk symptoom is is de kans groot dat de dokter je ook niet kan helpen. Aan de andere kant, als je bijna alle symptomen hebt van hypothyroide dan zegt dat misschien meer dan één labtest. Aan de andere kant zei ik al: de schildklier opvoeren bij te lage bijnierwerking is funest.
Tja, Sherlock, je zult het zelf moeten doen en meer informatie over je eigen lijf verzamelen. Mogelijke termen waar je op zou kunnen zoeken zijn hypothyroïsme, thyroid madness, hormonale disbalans, SC-diet, leverspaardieet.
Index > Overige ziekten > moe , misselijk Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016