Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > jeuk!!!
Auteur Onderwerp: jeuk!!!
monty
BerichtGeplaatst: 04-07-2005 11:01 Reageer met quote

Help, ik heb alweer jeuk aan de buitenste schaamlippen. Uiteraard ga ik krabben bij jeuk(wie niet), waardoor er eigenlijk kleine wondjes zijn ontstaan. Ik smeer er dikke lagen zinkzalf op, maar helaas het blijft jeuken. Omdat ik altijd erg veel afscheiding heb, moet ik dagelijks inlegkruisjes gebruiken. Heb ook altijd het idee dat dit het vocht uit m'n huid trekt, maar ik kan echt niet zonder inlegkruisjes. wie herkend mijn probleem en weet een goede oplossing. (Van de huisarts heb ik al eens een zalfje gehad, die niet helpt)

Wie heeft trouwens ook last van veel afscheiding en wat doe je ertegen? Volgens de huisarts is er namelijk niets tegen te doen.Ben al vaak van pil veranderd en stoppen met de pil had ook niet het gewenste resultaat....
Ad
Jip
BerichtGeplaatst: 04-07-2005 13:33 Reageer met quote

Ik heb ook jaren jeuk gehad met gevolg kleine wondjes wat zo'n pijn doet! Ook bij plassen kun je wel door de pot heen zakken!!
Ik heb ook meerdere zalfjes gehad en hebben nooit geholpen, ik probeerde zelf vaak daktakort zalf die kun je zo bij kruidvat, da enz kopen helpt tegen jeuk en doet geen pijn bij plassen.

Maar misschien een idee om terug naar huisarts te gaan en misschien een uitstrijkje laten maken als niks meer helpt dat je het juiste krijgt voor wat het is, misschien schimmelinfectie?? Sommige mensen krijgen dan zo'n pil die ze in de vagina moeten doen.

Bij mij is het over gegaan doordat ik heel veel water drink!! Vraag me niet wat het dan geweest is maar ik kwam er bij toeval achter doordat ik een dieet volgde en zoveel liter water moest drinken. Ik merk het als ik dat dus niet meer doe krijg ik er lastvan, zal wel reinigen denk ik of er zat wat in urine wat jeuk veroorzaakte en door het water schoonspoelt??
Ik gok maar wat want de huisarts heeft het nooit geweten en schreef maar elke keer die zalfjes uit waar ik niks aan had. Misschien heb je er wat aan??? En als je water gaat proberen moet je wel ff geduld hebben natuurlijk, werkt niet binnen 1 week.
Succes !
auktje
BerichtGeplaatst: 04-07-2005 16:51 Reageer met quote

een zalfje voor schimmel infectie die kun je ook zo halen bij de apotheker,moet je wel even zeggen dat het voor uitwendiig gebruik is en het help erg goed voor de jeuk mar als je veel van afschijding hebt het het ruikt(stinkt ) dat heb je waarschijnlijk een schimmel infectie,dan krijg je een capsule die je er van onderen in moet drukken dat lost zich van zelf op en het hulsje kom je ook vanzelf weer tegen in je inlegkruisje,en je moet niet te strakke broek aan hebben dat gaat ook irieteren
monty
BerichtGeplaatst: 04-07-2005 21:44 Reageer met quote

Zo'n vaginale pil heb ik ook al meerdere keren gehad, maar ook dat hielp niet. Zal die zalf die jij adviseerd Jip even uitproberen. Het is natuurlijk altijd goed om veel water te drinken, ik hou er zelf alleen niet van. Met een klein beetje ranja erdoor, zou het wel lukken.
En ik heb een Apotheek houdend huisarts en kan niet zomaar een zalfje ophalen. moet ik altijd even bij hem langs.....opzich geen probleem, maar die zalfjes helpen niet. Als ik er last van blijf houden, ga ik idd even langs voor een uitstrijkje. Heb ik trouwens nog nooit gehad, ondanks mijn jarenlange klachten.... Ben bijna 30, dus dan zal ik het zeker moeten ondergaan
Jip
BerichtGeplaatst: 05-07-2005 8:22 Reageer met quote

Water kun je ook leren drinken, ik vond het ook nooit wat tot ik veel moest voor dieet en nu vind ik het heerlijk.
Hoop dat je snel van jeklachten afkomt, als iets erg is is het wel jeuk en zeker daar!

sterkte
cita
GastBerichtGeplaatst: 05-07-2006 18:44 Reageer met quote

ik heb er ook last van, maar ik heb opgemerkt dat ik dit heb gehad nadat ik zonder condoom omgang heb gehad met mijn man. ik wilde wel vragen als het kan komen doordat je man vreemd gaat?
dieuw
GastBerichtGeplaatst: 13-07-2006 10:36 Reageer met quote

Lijkt me allemaal iets voor de dermatoloog, huisartsen kunnen vaak de niet-standaard zaken die niet met een simpel zalfje overgaan niet oplossen en niet alle huisartsen zijn dan geneigd je door te verwijzen voor 'maar wat jeuk' . Op de VU is een vulvaspreekuur, met een dermatoloog met gynaecologische kennis en allergologische connecties, wel een handige combi voor klachten in deze regio, heeft mij uiteindelijk goed geholpen, vraag verder dan de huisarts! Verder hielp bij mij bij jeukonderdrukking het smeren met Repair, te krijgen bij de apotheek, en niet heet/vaak douchen, nooit zeep oid rond je vagina of anus gebruiken. Geen strakke broeken, alleen katoenen ondergoed en GEEN strings. Uiteindelijk is het bij mij een allergische reactie gebleken, maar er zijn vanallerlei oorzaken. succes!
Index > Gynaecologie > jeuk!!! Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016