Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Verkrampte spieren
Auteur Onderwerp: Verkrampte spieren
William
GastBerichtGeplaatst: 02-07-2005 19:02 Reageer met quote

Hallo,

Sinds een jaar of zes heb ik last van een overspannen/verkrampt gevoel in de spieren aan de linkervoorkant van mijn zij (Psoas) en aan de linkerkant van mijn rug. In de Psoas zijn de klachten het hevigst.

Zelf denk ik, maar ik kan er natuurlijk naast zitten, dat deze klachten zijn ontstaan doordat ik jarenlang op hoog en fanatiek niveau heb gesport (rugby) met een blessure aan mijn rechterknie (geen kraakbeen meer onder mijn knieschijf). Hierdoor heb ik mijn rechterkant structureel onderbelast en mijn linkerkant overbelast. Ik heb het gevoel dat ik daardoor een verkeerde houding aan heb genomen, maar het lukt me niet om dit te corrigeren.

De klachten uitten zich vooral als ik langdurig zit of sta. Aangezien ik bureauwerk verricht, heb ik tijdens werk extra veel last en worden de klachten steeds hardnekkiger.
Met bewegen en sporten heb ik beduidend minder last.

Inmiddels heb ik fysiotherapie, mensendieck, ceasar therapie, manueel therapie en ostheopathie zonder succes geprobeerd. Daarnaast hebben diverse onderzoeken plaatsgevonden (mri scans, onderzoek van ingewanden, hart- en longfuncties, etc.). Ook hier is niets uit naar voren gekomen.

De klachten voel ik de laatste tijd de hele dag door (hoewel ze met name verergeren tegen het einde van een werkdag, als ik dus lang heb gezeten) en belemmeren mij in mijn functioneren en geven mij een continu onrustig gevoel.

Mijn vraag is of iemand deze klachten herkent en/of iemand tips of oplossingen heeft.

Alvast bedankt voor een reactie!!!!
Ad
rijtje
GastBerichtGeplaatst: 05-07-2005 18:20 Reageer met quote

eindelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ik heb je gevonden daar heb ik nu ook last van. Alleen komt het bij mij niet van het intensief sporten maar van bekkeninstabliteit van twee zwangerschappen. Wat ik ook doe er verandert niets. Zit zelfs in de WAO (nog wel met de van de Geus). Bij stress verergert de boel en spierverslappers is geen optie omdat je dan haast niet meer wakker wordt. Lekkere massage??.......... ga je dan ook door het dak???? Heb al twee operaties ondergaan om vetophopingen weg te laten halen om in ieder geval geen overbelasting extra te creeeren maar echt veel helpen doet het niet. En de arsten en UWV zitten je maar gek aan te staren. Geen oplossing dus maar ik weet wel waar je het over hebt! Sterkte.
William
GastBerichtGeplaatst: 20-07-2005 20:13 Reageer met quote

Tsja, gek idee dat het een fijn gevoel geeft dat iemand anders dezelfde klachten heeft, maar zo voelt het wel inderdaad!

Via een ander Forum heb ik van iemand met vergelijkbare problemen te horen gekregen dat het aan een beenlengteverschil kan liggen. Dit ga ik nu uitzoeken.

Ik laat het je weten als het helpt, misschien dat het dan ook jouw probleem oplost..
katarina
GastBerichtGeplaatst: 21-02-2006 20:05 Reageer met quote

Eerlijk gezegd, geef ik toe dat ik het ook fijn vind dat ik niet de enige ben.
De hele dag last van verkrampte spieren is geen pretje. Bij mij zit het links onder de schouderblad. het tintelt soms en daar word ik zo moe van. het voelt net of mijn energie op die plek weggaat door een '"gat"" in mijn spieren. Heeft iemand ook ongeveer z'n gevoel? Meestal neem ik een hete douche en daarna op bed met een kruik. Het verlicht wel, maar de volgende dag is het soms nog erger.
Eric
GastBerichtGeplaatst: 26-02-2006 22:02 Reageer met quote

ja ik heb ook ongeveer last van zoiets maar dan heb ik er een paar uur last van en dan is het meestal weer over.
de volgende dag dan gaat het nog meer pijn doen en dan heb ik het over de spier die naast mijn schouderblad zit en bij mij tintelt het dan ook en ik word er ook heel moe van.
maar ik heb ook als ik dan s'avonds ga liggen dan lijkt het net alsof me hart in een keer heel raar begint te kloppen.
ik zou graag willen weten wat het is.
mijn moeder vermoedt dat het een ingeklapte long is.
maar dat denk ik niet.
Gast
BerichtGeplaatst: 11-09-2006 19:08 Reageer met quote

martijnn
BerichtGeplaatst: 01-06-2011 19:23 Reageer met quote

William,

Het is voor jouw een tijd geleden, maar is het over? Ik heb het gevoel dat ik hetzelfde heb als jou, je heb het mooi omschreven.

Is er al wat meer bekend? Heeft het uiteindelijk een naam gekregen? Alvast bedankt.
romie
BerichtGeplaatst: 21-06-2011 14:14 Reageer met quote

Beste,

Ik heb hier ook al een aantal jaar last van. Alle onderzoeken (ct, echo, mri, botscan, ...) ook reeds gehad, net als kinésist, osthepaat, acupunctuur, ...

Optillen van het been gaat niet tot zeer moeizaam en dag in dag uit pijn.

Alle info/hulp is welkom ...
Hieketje
BerichtGeplaatst: 21-09-2011 8:32 Reageer met quote

Het is magnesium tekort denk ik. Google er maar eens op. Let op welk suplement je gebruikt, ze worden niet allemaal even goed opgenomen.

Na drie weken een suplement slikken had ik al geen pijn meer. Ik had altijd pijn in mijn rug en nek. Ik werd elke morgen verkrampt wakker en kon ook overdag mijn spieren niet meer ontspannen. Ik heb zelfs de fysio kunnen beeindigen omdat ik gewoon geen klachten meer heb.
Bijkomend voordeel is rust in mijn hoofd en geen koude handen en voeten meer.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Verkrampte spieren Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016