Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Te hoge eosinofielen (astmatische symptomen)
Auteur Onderwerp: Te hoge eosinofielen (astmatische symptomen)
Anieno
BerichtGeplaatst: 28-08-2008 20:01 Reageer met quote

Reeds 7 maand (of langer zelfs) kamp ik met dit probleem. Het begon onschuldig met wat genies, gesnuit en een boel bloedneuzen 's morgens (achteraf bleek dat het minste). Ondertussen kamp ik al een jaar met hartkloppingen (waarbij ik soms duizelingen en ademtekort krijg), ze hebben mij uitgebreid getest, maar "niets aan de hand" was het antwoord. De laatste tijd rijst me de vraag of ze niet verband houden met dit.

Het niezen enzo werd echter steeds erger, als ik sportte of me haastte kreeg ik astmatische aanvallen, maar ik weet dit aan mijn lage conditie (ooit -jaren geleden- werd inspanningsastma als diagnose gesteld, ik geloofde er niets van maar nu dacht ik ja, misschien is't wel zo)en de vervuilde lucht in Brussel (waar ik studeer). Steeds vaker werd ik 's morgens wakker met een druk op mijn borstkas, maar ik ben iemand die dingen niet rap serieus neemt, aangezien dat meestal tegen de middag over was, liet ik het zo.

Tot ik in het begin van de zomer, thuis, eens 's nachts wakker werd en amper kon ademhalen. Het enige dat ik en mijn ouders konden verzinnen om te doen, was de puffer van mijn vader gebruiken (die aan COPD lijdt). Na 2 uur langzame verbetering kon ik eindelijk weer gaan slapen... Om 's ochtends weer te niezen voor de hele buurt en te snuiten alsof de atlantische oceaan door mijn neus paseerde...

Om dan maar van de slechte nachtrust en constante vermoeidheid te zwijgen. Het écht beu, ging ik naar de dokter, die me testte op allergieën. Daarop bleek dat ik nergens allergisch op reageer. Enkel bleek dat mijn eosinofielen 4x zo hoog zijn als zou mogen. Al de rest bleek normaal. Dus werd ik getest op een parasiet, wat ik ook al niet had (nogal moeilijk, als vegetariër...)

Dus noemden ze het "idiopatisch eosinofiel syndroom" wat betekent: "god meisken, we weten niet wat je hebt" Heel tof, want ondertussen kan ik mn vader al bijhouden wat hoesten, ademtekort ed betreft. Roken doe ik niet, daar ben ik jaren geleden mee opgehouden toen mijn vader COPD bleek te hebben. Ondertussen heb ik ook last van keelpijn, bleek ook niets te zijn (waarom ga ik nog naar de dokter?). Naarmate ik me voorbereid op een zangauditie die werkelijk de wéreld voor me betekent, begint de stress enorm te komen, want wat als ik nog stééds met het snot zit volgende maand? Wat als ik net dan weer hees ben? Wat als ik met groot ademtekort zit dan?

Ik vroeg me af of niemand hier raad wist of op de hoogte is van een remedie of andere diagnose? Ik doe een kuur die zou moeten helpen, maar bah, niet dus, het enige dat me helpt is om te puffen als ik weer ademtekort krijg. Ik kan de kuur ook niet regelmatig innemen omdat ik als werkstudent in de horeca sta, mijn uren variëren enorm en vaak is er gewoon geen tijd (of geen tijd om eraan te denken) om de druppels in te nemen...

Ik ben het kotsbeu om te horen dat ik "niets" heb gewoon, want het is niet niets. Ik kan dagen niet slikken van de keelpijn, slaap verschrikkelijk onrustig, ben soms dagen buiten adem, om dan nog maar te zwijgen van hoe eng het is als je hart uit je borstkas lijkt te springen... "Niets" is steeds het antwoord, maar mijn lichaam gaat toch niet zo op hol slaan als er geen aanleiding toe is?
Ad
Greg
BerichtGeplaatst: 16-02-2009 13:51 Reageer met quote

Er bestaat een zeer uitgebreide differentiaal diagnose voor een te hoog eosinofiel gehalte. Vier maal te hoog 'valt nog wel mee'. Normaal waarde is 0,05-0,5 ? 109/l, dus jouw absolute waarde zal dan 2,0 zijn. De ernstigste opties zijn hyper eosinofiel syndroom, eosinofiele leukomie, churg straus syndroom, ziekte van wegener. Al deze ziektes gaan gepaard met meer algemene symptomen zoals koorts, algemene malaise. Verder kan eosinofilie ook een symptoom van een allergie zijn. Je zou een scratchtest (krastest) kunnen aanvragen, om uit te zoeken of je ergens allergisch voor bent. Het zou kunnen dat je allergisch bent geworden door het in contact komen met andere allergenen door de verandering van leefomgeving. Loopneus is dan waarschijnlijk een allergische reactie net als het verhoogde eosinofile witte bloedcellen.

Hopelijk durf je nog terug te gaan naar een arts, en dat je serieus genomen wordt.

Hopelijk heb je wat aan mijn informatie.

Succes,

groetjes Greg
phille
BerichtGeplaatst: 10-06-2011 12:49 Reageer met quote

hey anieno,
ik maak nu al een tijdje hetzelfde mee.constant hartkloppingen,duizeligheid en ademtekort.ik krijg het meestal na een zware sportieve inspanning.en dan kan het wel een tijdje aanslepen.ben er ook al met naar de dokter geweest maar die zegt dat alles in orde is.mijn eosinofielen waren ook iets te hoog maar niks om me zorgen om te maken.nu is mijn vraag:heb jij hier al een oplossing voor en hoe maak je het nu?ik hoop dat jij me hierbij kunt helpen..
Index > Longziekten > Te hoge eosinofielen (astmatische symptomen) Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016