Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
Auteur Onderwerp: voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
*denise*
BerichtGeplaatst: 30-07-2008 9:53 Reageer met quote

Greta gebruik jij gewoon nog alcohol? of is dit nog schadelijker? ik ben namelijk nog jong en ja af en toe alcohol wil ik wel gebruiken, alleen merk dat ik de volgende dag wel wat meer last heb van mijn blaas. Hoe ga jij hiermee om?

Groetjes,
Denise.
Ad
greta60
BerichtGeplaatst: 03-08-2008 17:27 Reageer met quote

denise, ik heb je een mail gestuurd..heb je hem ontvangen?
*denise*
BerichtGeplaatst: 04-08-2008 10:13 Reageer met quote

ja ik heb hem!
GiiOo
BerichtGeplaatst: 14-08-2009 22:03 Reageer met quote

Hee Hee
Ik ben 16 jr. en loop er nu 4 maanden mee met de zelfde pijn als wat jij hebt.. ik heb er alleen s'avonds geen las van en smiddag egt mega erg lig ook merendeels op bed.. echt zo erg eerst dachte ze bij mij dat het mischien blaasontsteking was nouja antibiotica gehad nouja dat heeft niet geholpen.. en mijn ongesteldheid is in 1 keer ook heel raar Confused nouja ik hoop echt niet dat ik er ook 3 jaar mee moet lopen want je word der echt een depresief wrak van alleen maar in bed liggen. maargoedd hoop echt dat ze wat kunnen vinden bij mij en bij jou natuurlik ok
*denise*
BerichtGeplaatst: 16-08-2009 18:42 Reageer met quote

Hoi Giioo,

Wat vervelend dat jij het ook hebt.. Bij mij is het ook ongeveer begonne op mijn 15e.. Heb je al een vriendje ?? Daar kan het ook aan liggen misschien... Ze hebbben tot nu toe nog steeds niks gevonden.. Maar je voelt wel wat je wel kan hebben en niet... multivitamine sapjes of sinasappelsap gaat bij mij dus helemaal fout. ... Heb je continu pijn of met vlagen??? En wat helpt bij jou het beste om het te verminderen??

Sterkte meis..

Groetjes,Denise
GiiOo
BerichtGeplaatst: 16-08-2009 19:05 Reageer met quote

Heee..
ik heb er alleen smiddags en sochtends last van..
Bij mij gaat het fout als ik alcohol drink dan lig ik de volgende dag gewoon te huilen van de pijnn en als ik sochtendss een spijkerbroek ofzoo aantrek doet dat 10 x zo pijn van onderen dan dat ik een joggingbroek aan trekk dusja als ik nu opsta trek ik altijd een joggingbroek aan nja ziet der ook niet uit wnt moet ook altijd sochtends de hond uitlatenn en dan loop ik met zon jogginbroek maargoedd..
als ik daardoor minder pijnhb moet dat maar..
maar savonds heb ik er helemaal geen last van of soms heel eventjes.. dus das wel beter kan iik savonds tenminste weg maarja alcohol drinken gaat ook niet en ja ikk ben 16 jr. ds lust wel een glaasje alcohol.. maargoedd ik hoop datt de dokter der snel achter komtt.. maar mijn dokter is niett echt nja hoe zeg jj dat .. dat als hij der niet 8ter komt wat het is stuurt die je ook niet door ofzooo maargoeed flink zeuren en ik hoop dat ze der bij mij 8terkomen bij jou natuurlik ook,, groetjees
Chantal2000
BerichtGeplaatst: 16-08-2009 19:28 Reageer met quote

Hallo Denise,

Ik ben bekend met pijn in mijn blaas / plasbuis (al sinds mijn 17de, ben nu 31). Bij mij begon het met blaasontstekingen. ik had ze, ze gingen met anti biotica vaak weer weg, maar de pijn bleef. Dus weer terug naar de dokter, geen blaasonsteking, en na een paar weken weer wel. Ik heb daar heel lang mee gelopen! Maar voor mij zijn een aantal regels die maken dat ik nu minder last heb. Hoop dat ze ook voor jou / jullie helpen!

1. ik drink GEEN zure sappen zoals cranberries en cypresvruchten! Daar krijg ik namelijk al na 2 glazen altijd last van! Het zuur irriteerd mijn plasbuis en als die lang en erg genoeg geirriteerd is gaat dit over naar mijn blaas tot een ontsteking
2. Zorg dat het daar onder altijd goed schoon is. Schoon ondergoed, schoon houden door te wassen maar ook schone toiletten!
3. als ik sex, plas ik eerst (gaat het vuil eruit) tijdens het sexen wordt er namelijk altijd wel vuil in de plasbuis geschoven. Na het sexen altijd weer plassen! plas je wederom het vuil eruit!
4. Heel veel kamillethee wanneer ik er wel last van heb. Met veel bedoel ik liters, en wel verse, niet van die zakjes maar echt bloemen bij de natuurwinkel. Kamille is namelijk ontstekingsremmend.
5. Heb ik echt last, dan slik ik een ibuproven, ook onstekingsremmend
6. Heb ik echt last, geen koffie grote hoeveelheden thee (thee altijd dan met melk), gekruid eten of chocola / grote hoeveelheden zoetstoffen. Dit kan pas weer als ik echt geen last heb.

Ik behandel het als een ontsteking. Dit is omdat het het begin van een onsteking is. Ik probeer zoveel mogelijk de irritatie daar weg te houden. Dus als ik last heb ook niet zwemmen, fietsen, sexen alles met wrijving of wat er bacterie heen kan brengen ontwijk ik.

Heel veel sterkte, hoop dat je wat aan deze tips hebt!

chantal
*denise*
BerichtGeplaatst: 17-08-2009 16:36 Reageer met quote

Heey Gioo,

Ik drink ook nog steeds alcohol. Maar dan moet ik de volgende dag niks gepland hebben staan. Ik ga dan ook kapot van de pijn.... Ik probeer dan zoveel mogelijk water te drinken. Weet je wat ook helpt? Als je tussen de glazen alcohol door wat water drinkt... Is het de volgende dag iets minder erg!! En ik snap je helemaal dat je wel een glaasje alcohol lust.. Ik lust dat ook maar al te graag als ik op stap ga.... apart dat je er savonds zo weinig last van hebt..!!
Ik heb laatst een ontsteking erbovenop gehad .. Omdat ik weer een vriend heb .. En sex dus dan gaat het weer fout he.

Sterkte !
Groetjes, Denise
*denise*
BerichtGeplaatst: 17-08-2009 16:41 Reageer met quote

Hallo Chantal,

Wow wat een tips... Zelf ben ik ook al achter veel dingen gekomen.... En die tips die jij schrijft hou ik me al aan..!! Wist niet dat ibuproven ontstekingsremmend was??? Dat ga ik dan ook maar proberen!! .. En die kamillethee wist ik ook nog niet dat ga ik ook maar proberen.!! Ik merk inderdaad dat als ik veel suikers neem zoals cola of chocola dan gaat het fout.. En al heelmaal met vruchtensappen . dan voel je het gelijk!! Heel erg bedankt voor de fijne tips chantal... Hoe leef je nu zelf?? Heb je veel pijn of niet zo veel meer?

Groetjes, Denise
Naomie
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 15:42 Reageer met quote

Hoi,

Met interesse heb ik jullie stukjes gelezen. Ik zit met hetzelfde. Twee blaasonstekingen gehad en nog steeds klachten. Ik heb alleen geen pijn tijdens het plassen maar wel regelmatig een branderig en vol gevoel in mijn blaas. Ik moet ook regelmatig kleine beetjes plassen.
Ik merk ook dat ik reageer op bepaalde dingen. Sappen, Cranberrypillen met vit. C irriteren erg, zo ook thee en koffie. Vooral groene thee schijnt te irriteren. Ik heb nu volgens mij last van een schaaltje yoghurt. Misschien is dat ook te zuur?
Kruiden kunnen ook irriteren.

Fijne tips van jullie en jou Chantal.

Ik heb er nog eentje;

Wat mij goed helpt (en ik hoop jullie ook), is een warme kruik op je onderbuik en rust. Lekker op de bank ermee.
Ook een warm bad is fijn als je pijn hebt. (Mocht je een bad hebben).
Hopelijk gaat het bij iedereen uiteindelijk weer over!

Groetjes van Naomie.
*denise*
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 16:13 Reageer met quote

Hoi Naomie,

Heb je altijd die pijn of heel af en toe??

Als ik in bad ga is het tijdelijk lekker maar erna nog erger...

Groetjes,
Denise
Naomie
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 16:21 Reageer met quote

Hoi Denise,

Als ik opsta is het heel rustig in mijn blaas. Ook een eerste kopje kruidenthee en ontbijt gaat nog goed.

Meestal ga ik dan wat werken/naar buiten om daarna weer wat te drinken en eten. Dan kan het ineens zomaar beginnen. Ik kijk altijd naar wat ik dan heb gedronken of gegeten. Ik heb dit pas en moet nog veel ontdekken.

Soms heb ik ook het idee dat je niet teveel ineens moet drinken. Dus geen grote hoeveelheden tegelijk. Maar de hele dag door een paar slokjes. Grote hoeveelheden tegelijk prikkelen de blaas extra. Maar misschien is dit alleen bij mij zo.
Natuurlijk moet je zeker wel genoeg drinken. Dat is belangrijk.

Hoe gaat het nu, Denise? Gaat het al wat beter nu?

Groetjes, Naomie.
*denise*
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 16:24 Reageer met quote

bij mij is het smorgens ook rustig... .
Ik drink niks anders meer dan water.... HEEL VEEL WATER .. hele flesjes achter elkaar juist, dat doet wonderen.
Thee, koffie, zure dranken, koolzuur verergert het alleen maar. En alcohol btw ook.
Ik neem wel zo af en toe een x wat anders , want alleen water is soms niet uit te houden.

Bij mij word het ook voor een paar dagen erger na sex te hebben gehad...

Op dit moment gaat het redelijk omdat ik weet wat wel of niet goed is voor mijn blaas.... Maar soms denk ik goed bezig te zijn en dan komt alsnog de pijn...

Heb je verder nog nooit geen onderzoeken gehad op dat gebied?

Groetjes,
Denise
Naomie
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 16:33 Reageer met quote

Nee, alleen een kweek en daarna antibiotica omdat ik toen een blaasonsteking had met twee soorten bacteriën.

Water gaat bij mij ook goed, volgens mij. Misschien moet ik dit gewoon ook proberen dit eens alleen maar te drinken.

Ik probeer ook wat fruit uit want je moet toch voldoende vit C binnen krijgen.
Een rijp appeltje gaat wel goed en gisteren heb ik wat blauwe druiven gegeten.
In de schil van een appel zit ook een stofje wat ontstekingsremmend werkt.
Kamillethee ga ik ook eens drinken en kijken hoe dat valt.
Misschien heeft je eigen weerstand en stress een invloed bij deze klachten.
Het blijft heel hinderlijk omdat je niet meer op je lichaam kunt rekenen. De klachten kunnen zomaar ineens beginnen. Balen is dat.

Thanks Denise.
*denise*
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 16:35 Reageer met quote

ja is inderdaad erg vervelend...
Hoe oud ben je als ik vragen mag?
Je weerstand heeft heeel veel invloed op je blaas... En als ik stress heb krijg ik gelijk last van me rug nek en blaas.... dus dat zegt genoeg.

Groetjes
Naomie
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 17:54 Reageer met quote

Mijn leeftijd is 49. Dat is een leeftijd waarbij je wat makkelijker blaasonstekingen kan krijgen, helaas.

Nu zakt de pijn weer iets maar net stond alles even in brand. En ik hoop maar de hele tijd dat het over gaat. Frustrerend.

Ja, verkeerde stress en te lang stress is een sloper voor je lichaam en geest. Goed op onszelf passen, dat is wat we hiervan kunnen leren. (Ik probeer het maar een beetje positief te zien zover ik kan..).

Fijne avond aan wie dit leest en natuurlijk ook voor jou, Denise.

Groetjes, Naomie.
Stéphanie1989
BerichtGeplaatst: 08-05-2010 18:29 Reageer met quote

Hallo iedereen, ik ben Stéphanie ben 21 jaar. ik heb hetzelfde probleem. vorig jaar begon het met een blaasontsteking, na meerdere kuurtjes te hebben gehad ging de pijn maar niet weg. de dokter wist het ook niet meer en verwees mij door naar de uroloog. kijkoperatie, echo gehad en daar kwam uit beide niks uit. ik wordt soms echt zo depressief van de pijn.ik zou eigenlijk geopereerd worden, stukjes weefsel zouden er van mijn blaas gehaald worden en onderzocht worden maar het leuks nieuws is dat ik nu 23 weken zwanger ben!! (dus de operatie kon niet door gaan!!) alleen tja je kan het alweer raden, ik heb blaasontsteking! ik slik de antibiotica nu 4 dagen en het branderige gevoel is er nog steeds. ik maak mij wel veel zorgen om mijn kleine in mijn buik maar hij schopt goed dus hij is wel gezond. nu ik jullie verhalen lees ben ik bang dat ik ook dat IC heb. de dokter zei dat ik veel cranberrysap en jus moest drinken en dat doe ik dus ook zodat ik van mijn " blaasontsteking" afkom, maar ik merk dat het erger word de pijn. ik hoop in ieder geval dat ik er ooit meer over te weten kom en hoe ik hier mee om kan gaan!
*denise*
BerichtGeplaatst: 09-05-2010 10:56 Reageer met quote

Hoi Stephanie,

Wat vervelend allemaal voor je.. Vooral in je zwangerschap. Als je hetzelfde als mij zou hebben dan moet je juist geen jus drinken of cranberry eten..
Anders stuur me een mailtje... ik kan je misschien veel tips geven omdat ik nu al 6 jaar met deze klachten loop.

Nou heel veel sterkte en ik wil je graag helpen..
Ik ben trouwens een leeftijdsgenootje Very Happy ben ook 21.

Groetjes,
Denise
Belenna
BerichtGeplaatst: 16-05-2010 13:05 Reageer met quote

********
********

Kan ook de E-Coli bacterie zijn. Heb supplementen besteld, ga ze vandeweek uitproberen, hoop dat het hiermee verholpen is.....

Sterkte iedereen!

    Moderator opmerking:
    Heeft u de forum regels wel gelezen? Blijkbaar wel, dus probeer ze niet te omzeilen, anders volgen passende maatregelen!!!
Stéphanie1989
BerichtGeplaatst: 16-05-2010 15:51 Reageer met quote

Wat is dat precies voor bacterie dan en wat kan je eraan doen?
Index > Urologie > voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?) Bookmark and Share
Pagina 2 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016