Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Druk in het hoofd; radeloos
Auteur Onderwerp: Druk in het hoofd; radeloos
Dennis123
BerichtGeplaatst: 18-06-2008 19:58 Reageer met quote

Ik heb al sinds vrijdag, continu een druk in mijn hoofd... denk gelijk aan het ergste (hersen tumor, hersenbloeding etc.) ik wordt er echt helemaal gek van, soms zijn er avonden dat ik helemaal doordraai en het gewoon allemaal niet meer zitten, ik moet dan erg trillen en continu kokhalzen.

Ik ben zo bang dat ik iets ernstigs heb... heb soms ook ene heel stijf gevoel achter in mijn nek, ik heb welliswaar geen hoofdpijn maar het gevoel dat je hoofd op ontploffen staat is ook geen pretje!
Heb ook best psychysche problemen hierdoor, nergens plezier meer in hebben, controle over mezelf verliezen!

de dokter heeft gezegd dat ik sochtends en savonds een beta blokker kan innemen om tot rust te komen.

Maar ik hou niet zo van die medicatie, kan iemand mij vertellen wat voor een probleem ik nou precies heb en of beta blokkers echt geen gevaar kunnen zijn?
En heeft iemand een goede methode om hier vanaf te geraken?


Alvast bedankt... want ik ben de laatste dagen af en toe echt helemaal radeloos en zie het allemaal gewoon even niet meer zitten!

    Moderator opmerking:
    de titel van het bericht dient overeen te komen met het onderwerp. Daarom is de titel aangepast. Zou u hier in het vervolg zelf om willen denken? Zie ook de Forum regels
Ad
Kees501
BerichtGeplaatst: 18-06-2008 20:28 Reageer met quote

Misschien zou het je geruststellen als je gewoon eerst eens heel goed opzoekt of navraagt welke klachten de dingen die je hebt bedacht geven.
Een hersentumor geeft haast nooit hoofdpijn. Meestal begint het met uitval van zenuwen of een epliptisch insult. Die optie lijkt mij dus af te vallen.
Een hersenbloeding verloopt zeer snel zeer heftig. Binnen enkele uren ben je buiten bewustzijn en zonder ingrijpen zul je overlijden. Ook niet zo waarschijnlijk dus.
Griep, kou gevat, spanning, enz enz enz... lijkt dus veel waarschijnlijker !!!
Met medicijnen hetzelfde. Wil je werken aan herstel, dan moet je wel open staan voor wat de huisarts voorschrijft. Een beta-blokker zorgt ervoor dat je hartslag niet zo op hol slaat bij nerveusheid of spanning. Een prima middel.
vanessa1980
BerichtGeplaatst: 19-06-2008 12:03 Reageer met quote

hoi rutger Very Happy ik denk zelf dat het bij jou van de strees komt ik zou zelf ook geen beta blokkers slikken ik denk dat jij een mens bent die snel in paniek is je moet niet zo bang zijn als 87 voor jou je geboorte jaar is ben je nog veel te jong maar ik wou wel even vragen is er iemand bij jou in de fammilie die erg ziek is of iemand die je kent want het zou ook kunnen dat je onbewust je eigen nog banger maakt waardoor je die druk of raar gevoel kan krijgen in je hoofd als je echt in 1987 geboren bent geniet van je leven ga leuke dingen doen met vrienden ofzo maar ga niet de hele dag zitten denken dat je ernstig ziek bent doe dat maar als je 90 bent ofzo geniet nu want het is zo telaat he dan heb je je jaren verspilt aan bang te zijn en als er echt iets aan de hand zou zijn had de dokter j allang doorgestuurt ik wil niet stom overkomen maar denk er maar eens over na geniet ervan groetjes vanessa Razz
vanessa1980
BerichtGeplaatst: 19-06-2008 12:05 Reageer met quote

hoi rutger hier ben ik nog even vlug als je ergens mee zit zeg het gerust groetjes
Dennis123
BerichtGeplaatst: 19-06-2008 12:28 Reageer met quote

Dankjewel voor de reacties!

Ja ik maak me ook veel te druk en ben heel angstig... maar ik heb zo'n leuk leven dat ik gewoon bang ben om het te verliezen, denk ik!

Ik slik nu beta blokkers (1 sochtends en 1 savonds van 10mg) en dit brengt me wel tot rust... dit kan toch geen kwaad?
vanessa1980
BerichtGeplaatst: 19-06-2008 12:50 Reageer met quote

hallo ben ik weer als je een leuk leven hebt is het toch goed je moet je eigen niet druk maken voor wat er niet is daar krijg je juist ziektes van je meot echt gewoon genieten van elke dag en je niet druk maken over wat er komen gaat dat zie je dan wel weer ik weet het is makkelijker gezegt dan gedaan maar je moet het proberen en ik denk dat beta blokkers voor een tijdje niet kwaad kunnen hoor moet je het maar eens opzoeken op internet voor de rest veel succes erme en als er wat is zet het erbij lucht misschien op groetjes
Willemien
BerichtGeplaatst: 19-06-2008 14:05 Reageer met quote

Beste Rutger,

Moeilijk hè, probeer te genieten van je leuke leven!!! Wat telt is NU. Makkelijk gezegd, dat snap ik wel. Dat drukkend gevoel in je hoofd wil niks zeggen: heb ik ook wel eens last van ik ga dan b.v. sporten en het is over: goeie afleiding doet wonderen.

betablokkers tijdelijk kun je dat wel doen, maar ikzelf zou het niet al te lang nemen; gewoon overleggen met je arts.
Dennis123
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 10:26 Reageer met quote

Ik voel nu ook een bobbeltje helemaal boven op mijn hoofd, het is niet echt een dik bultje maar echt een bobbeltje!

ik ben zo bang dat het verkeerd is... ik heb zeker weten daar niet mijn hoofd gestoten ofziets!
weet iemand een bobbeltje helemaal op het hoogste punt van je hoof normaal is?
Dennis123
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 11:34 Reageer met quote

Ik wil toch even uitgebreid vertellen wat ik precies deze week allemaal heb gevoelt... ik heb al heel de week een drukkend gevoel in mijn hoofd, af en toe heb ik ook echt kloppende hoofdpijn links boven op dezelfde plek bij mijn voorhoofd. soms voel ik me erg depressief en vind ik niks leuk meer (af en toe was ik gewoon bang om een zelfmoordneiging te krijgen) afgelopen woensdag draaide ik helemaal door... na een beta blokker genomen te hebben ging het stukken beter. de afgelopen 3 dagen gingen opzich wel goed. totdat dezelfde symptomen weet terugkwamen, af en toe heb ik echt zo'n duizeling van een 4 seconde (een steek) echt een rot gevoel... ook als ik het gevoel heb rustig te zijn komt er af en toe ineens een duizeling (gevoel dat je gaat neervallen). Soms ook het gevoel dat ik minder hoor aan 1 kant + dat ik de afgelopen 2 dagen verkouden ven geworden... schore keel en snel uitgedroofd en af en toe behoorljk snotterig.
Ik voel nu ook een bobbeltje helemaal boven op mijn hoofd, het is niet echt een dik bultje maar echt een bobbeltje!

ik ben zo bang dat het verkeerd is... ik heb zeker weten daar niet mijn hoofd gestoten ofziets!
weet iemand een bobbeltje helemaal op het hoogste punt van je hoof dnormaal is?
en die, hoofdpijn steken in mijn voorhoofd + duizelingen van een 4 seconde?

als jullie zo mijn verhaal lezen, moet ik mij echt zorgen maken of is dit echt pure paniek?
ik ben idd uit 1987 dus nog behoorlijk jong!
verona
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 11:56 Reageer met quote

hallo,

Ermee naar de dokter gaan kan natuurlijk nooit kwaad, baad het niet dan schaadt het niet.
Heb je misschien wel eens mediteren of yoga gebruikt?! misschien wordt het dan minder druk in je hoofd?

gr. verona
vanessa1980
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 14:25 Reageer met quote

hoi rutger naar de dokter kun je wel eens naartoe gaan dan ben je misschien opgelucht als hij zegt dat het goed is .je moet je eigen niet zo druk maken misschien is het bobbeltje wel een puist of een moedevlek die je nog niet eerder hebt opgemerkt .kan altijd maar ik denk nu hoe ik het kan lezen dat je een kou hebt gepakt .kun je ook duizelig van worden. misschien je holten ontstoken ,even met zout water sprayen dat help wel .je moet je eigen niet zo druk maken hoor je zei dat je zon fijn leven had geniet er dan van .je bent gewoon een erg gestresst iemand en je bent er nu ook verkouden bij ik weet zeker dat je echt niet hebt hoor maar ja als je het niet vertrouwt ga dan even naar de dokter .en zeg dat je zon bang iemand bent misschien krijg je daar wel hulp voor want als je voor ieder bultje bang bent heb je ook geen leven misschien kan iemand je daar wel bij helpen om erover te praten en wat zegeen je ouders ervan heb je het ook al met hun besproken of niet ik hoor nog graag iets van je groetjes vanessa Very Happy
Dennis123
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 16:12 Reageer met quote

Ja ik zit sinds 2 weken bij een psycholoog... mijn ouders zitten continu maar van dat ik me aantel!
Ik moet idd die angst van me afzetten, het zal niet makkelijk zijn maar ik hoop mede dankzij de psycholoog er een einde aan te kunnen maken met die angstige en paniek gevoelens.
vanessa1980
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 18:28 Reageer met quote

hoi rutger ik snap het best van je ouders omdat hun het niet hebben kunnen ze het niet inbeelden.ze denken ook dat jij een gezonde jongen bent en staan er niet bij stil.maar ja ik denk dat de psycholoog je er wel bij kan helpen .maar ga leuke dingen doen en zet het uit je hoofd (proberen) ga je niet op vakantie dit jaar.zo ja verheug je eigen daarop of wat je gaat doen .maar zit er bij jou in de familie iemand die erg ziek is? ik zelf heb vorig jaar 2 vrienden van me af moeten geven alletwee kanker ik wil je daarmee niet bang maken maar nadat hun ziek zijn geworden heb ik ingezien dat je je eigen niet te druk moet maken overal om want je leeft nu wat komt zie je wel mijn vriendin was pas 27 en ze had een kindje van nog geen jaar.die vriend was 32 en had ook niet veel aan zijn leven gehad . dus geniet ervan .nu heeft ook een andere vriendin van me kanker 28 jaar de baarmoeder en eierstokken zijn er bij haar uit dus kinderen kan ze ook nooit meer krijgen .dus jij en ik moeten blij zijn met het leven wat we hebben . druk maken moet je eigelijk niet doen alleen wanner het nodig is .ik hoop dat ik je hier niet bang mee hebt gemaakt maar alleen iets wijzer groetjes vanessa
Dennis123
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 21:46 Reageer met quote

Ik vind het super dat je zo meegaand bent vanessa!

Ik zie idd ook in dat ik mij moet schamen om zo'n mooi leven wat ik heb, zo voor mezelf te verknallen!
Het is alleen het gevoel wat mij zo angstig maakt, als ik mij een hele tijd niet druk maak en ik krijg weer zo'n steek dan ben ik alweer gelijk in paniek! en dat is het probleem want dan kom in die visieuze cirkel, en daar uitgeraken is behoorlijk lastig... ook die gevoelens dat je ineens niks meer leuk vindt, beangstigen mij heel erg. dan ben ik bang dat ik later het plezier van het leven meer inzie, of dat ik mezelf helemaal gek maak met rare gedachtes en in een gesticht beland! ja het is echt extreem allemaal... maar je voelt het toch, en ik zou er hele wat voor over hebben om gewoon weer lekker zorgeloos te kunnen leven, en die angst te doen laten verdwijnen!
vanessa1980
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 22:02 Reageer met quote

hoi rutger hoe is het nu?ik heb niet je berichtje gelezen maar weet zeker dat je niet in een gesticht beland hoor!!! je bent er veel te slim voor.en ik denk dat je ook een beetje in de war bent door het leven zelf .je hoeft niet bang te zijn dat je bepaalde dingen in het leven dadelijk niet meer leuk vind want er komen genoeg nieuwe dingen hoor! wou vragen heb je een vriendin of vriend . zo niet je bereikt in je leven zoveel fases met andere dingen dat je altijd wel iets hebt wat je leuk vind ben maar niet bang.en iedereen heeft wel eens dagen dat je de echte angst onder ogen ziet je bent echt niet de enigste hoor iedereen is wel eens bang .voor een ziekte of wat dan ook .ik zelf heb dat ook wel eens zit in de familie denk ik .mijn moeder denkt ook dat ze meteen dodelijk ziek is terwijl dat niet zo is .(zit ook niet in een gesticht) alle mensen hebben er last van denk ik maar de ene is gevoeliger dan de andere daarvoor.maar ik denk wel als je dadelijk vaker bij die psycholoog ben geweest dat je het wel in gaat zien dat je niet in een gesticht terecht komt hoor! en trouwens je bent nog jong het is normaal dat je niet zeker van je toekomst bent .en wat je nog leuk vind of niet heb ik ook wel maar door de dingen die op je pad komen ga je het steeds anders inzien .maar je kunt altijd een berichtje achterlaten op deze site als er wat is ik zal zo snel mogelijk een antwoord geven .sterkte ermee en ik hoor het nog wel groetjes vanessa
Index > Psyche > Druk in het hoofd; radeloos Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016