Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > niet kunnen poepen
Auteur Onderwerp: niet kunnen poepen
bert01
BerichtGeplaatst: 25-05-2008 21:43 Reageer met quote

Beste mensen,

Ik ben een jonge van 16 jaar oud, en heb sinds een week ongeveer last dat ik erg slecht kan poepen. ik voel wel dat er iets is zeg maar, en dan ga ik naar de wc. vervolgens moet ik enorm hard persen om het eruit te krijgen, maar sluit de kringspier zich naar een klein beetje al weer. tijdens het persen voel ik een soort van steek, net boven de schaamstreek. Als ik dus 'gepoept' hebt voel ik gewoon dat er nog iets zit, wat er eigenlijk uit moet, maar het komt maar niet. Hiervoor al kwam ik erachter dat ik een bultje bij de kringspier heb. het deed pijn, maar doet nu alleen nog maar pijn wanneer je het aanraakt, dus gaan last van. Ik dacht dat het een aambei is. gaat dat vanzelf over? en kan dat verband hebben met het slecht naar de WC kunnen gaan? Dat er zeg maar niet genoeg ruimte over is waar de ontlasting langs kan? Eerder kon ik altijd goed naar de wc, ik poepte om de 2 dagen. Ik eet elke dag vruit en groente, dus genoeg vezels dacht ik? ook eet ik elke dag tarwe, en nu zelfs volkoren brood, maar het word niet beter. Ik vind het nogal genant om naar de dokter te gaan, of tegen me ouders te vertellen, vandaar dat ik het eerst zo even probeer! Dus weet iemand misschien wat dit is?

Alvast heel erg bedankt!

Groeten Bert
Ad
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 26-05-2008 7:01 Reageer met quote

Aambeien komen inderdaad door hard persen, dus als de ontlasting (structureel) moeizaam komt.
Je kunt echt het beste even naar de huisarts gaan. Het is een hele normale aandoening, er zijn miljoenen andere Nederlanders die het ook hebben. De huisarts zal je enkele tips geven (goed water drinken en vezels eten) en misschien een medicijn met extra vezels. Gewoon gaan, je moet er even doorheen, maar dit is ook niks toch....
bert01
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 7:06 Reageer met quote

nee, klopt dit is ook niks. Maar die aambeien wou ik eerst ff aankijken, ik heb gehoord dat ze soms ook vanzelf weg gaan. Waar ik mij meer zorgen over maak is dat ik niet kan poepen zeg maar. Dat het er gewoon niet door komt. kan dit te maken hebben met de aambei?

Groetjes
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 26-05-2008 11:41 Reageer met quote

Sorry, ik ben niet helemaal duidelijk geweest. De eerste zin van mijn stukje slaat dus op de aambeien.
De rest van het stukje slaat op obstipatie, oftewel niet kunnen poepen.

Maar aambeien komen van obstipatie en niet andersom. Vaak gaan ze inderdaad vanzelf over, soms heb je een zalfje nodig. Maar je moet de oorzaak aanpakken: zorgen dat de ontlasting makkelijker gaat en je dus minder hoeft te persen.
Tatje18
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 11:46 Reageer met quote

movicolon zou je kunnen helpen ik heb dat zelf ook moeten gebruiken het duurt dan nog wel 3 dagen ongeveer maar daarna lukt het makkelijker..

Groetjes en succes..
Heleen
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 12:22 Reageer met quote

Tatje18 schreef:
movicolon zou je kunnen helpen

ja, maar daarvoor moet je ook langs de huisarts.

Maar Bert, is je ontlasting ook echt hard, ingedikt? Of is het een normale 'soepele' ontlasting, maar wil het er gewoon niet uit? Met dat laatste kamp ik momenteel al een paar weken namelijk.. we hebben al van alles geprobeerd aan laxeermiddelen e.d., waarbij een klysma het enige is dat een beetje effect heeft tot nu toe. Ik heb meer het idee dat mijn darmen half stil liggen.. Rolling Eyes

Maar als je gewone obstipatie hebt in de zin van een harde ontlasting, dan is dat inderdaad goed behandelbaar met voedingsadviezen en eventueel (tijdelijk) een laxeermiddel. Heb je het idee dat je al genoeg vezels binnenkrijgt en genoeg drinkt, dan kun je inderdaad het beste even langs je huisarts gaan om te bespreken welk middel voor jou het meest geschikt zou zijn.
bert01
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 19:03 Reageer met quote

Nou, ik heb vandaag weer een beetje normaal gepoept gelukkig, maar ik heb geen last van harde ontlasting. het word tegengehouden zeg maar. net alsof de spier gewoon niet open gaat snappen jullie? maar ik hoop dat vandaag het begin is van weer normaal naar de wc kunnen haha. ik zal het even een paar dagen aankijken! Misschien dat het nu wel ineens over is.
Shiirleeytjee
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 18:02 Reageer met quote

Hallo,
ik kan al heel lang niet poepen en word steeds dikker bn inmiddels al 12 kilo aangekomen en het lijkt net of de dokter me niet wil helpen die zegt steeds dat het niet levens bedreigend is ik heb inmiddels al langer als 2 maanden niet gepoept en ze doen er nog steeds niks aan wie kan me helpen of heeft tips? ik heb al best veel geprobeerd van vezel dieeten tot clisma's maar er komt niks
help me alsjeblieft
janientje
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 18:15 Reageer met quote

Hoe bedoel je al langer dan 2 maanden niet gepoept. Dan zou je nu echt niet meer leven hoor. Of bedoel je alleen dat het heel moeizaam eruit komt.
trudy
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 19:03 Reageer met quote

Inderdaad een tikkie overdreven verhaal,als je zo ook bij een arts dingen verteld nemen ze je echt niet serieus meer!
Shiirleeytjee
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 19:36 Reageer met quote

moeizaam Sorry verkeerd bij geschreven ik moet dan wel eens naar het ziekenhuis komen voor klisma en daar komt dan wel wat op maar niet echt veel ik moet 12 zakjes movicolon nemen maar daar komt niks op echt heel raar ik snap het niet
Shiirleeytjee
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 19:49 Reageer met quote

moeizaam Sorry verkeerd bij geschreven ik moet dan wel eens naar het ziekenhuis komen voor klisma en daar komt dan wel wat op maar niet echt veel ik moet 12 zakjes movicolon nemen maar daar komt niks op echt heel raar ik snap het niet
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 23:19 Reageer met quote

12 zakjes movicolon???? Heb je wel goed naar die dokter geluisterd?

Ga gewoon naar den apotheek en koop Metamucil gebruik elke dag 2 zakjes en je poept weer heerlijk!

en neem voor het slapen een eetlepel olijfolie ik denk dan je schrale darmen hebt
janientje
BerichtGeplaatst: 03-07-2009 6:59 Reageer met quote

precies ladypiano, Hier klopt helemaal niets van dit verhaal. Heb zelf voor mijn dochter enorm lang movicolon moeten gebruiken en weet wat het doet.
trudy
BerichtGeplaatst: 03-07-2009 9:52 Reageer met quote

Yep en dan mopperen dat een arts je niet wil helpen!!
marie1902
BerichtGeplaatst: 06-07-2009 7:49 Reageer met quote

Beste Shiirleeytjee Sad ,

Ik weet heel goed hoe het is om niet te kunnen poepen Embarassed . Bij mij lukte het ook niet en als er dan wat kwam was de ontlasting niet eens hard (gewoon een heel normale substantie), dus doorsnee obstipatie was het zeker niet. Mij hebben de doctoren jarenlang aan een lijntje gehouden: eerst "zou het wel weer over gaan" (het was namelijk begonnen na een bevalling), daarna werd ik heel lang in de veronderstelling gelaten dat ik dan wel een spastische darm zou hebben. Uiteindelijk bleek de darm er gewoon verkeerd bij te hangen. Ik had een endeldarmverzakking.
Ik weet niet hoe oud jij bent. Maar zou je misschien een verzakking kunnen hebben? In jouw geval zou ik eerst een verwijzing vragen naar een internist. En als die er niet uitkomt naar een colorectaal chirurg. Die kan m.b.v. een defaecogram zó zien hoe het mechanisme bij jou werkt (of beter gezegd: niet werkt). Jammer dat ik aan de reacties van de anderen zie dat ook jij niet serieus genomen lijkt te worden. Een poepprobleem is een HEEL GROOT probleem dat altijd serieus genomen zou dienen te worden. Je hele leven draait er uiteindelijk om.
Ik wens je HEEL VEEL succes in je verdere zoektocht en hoop dat je gauw laat weten hoe het er voor staat.

Groetjes,
Marie Rolling Eyes
janientje
BerichtGeplaatst: 06-07-2009 9:53 Reageer met quote

hai marie,

De reden dat shirleyyytje niet serieus genomen wordt is oa vanwege haar reacties hier, maar ook op andere topics. ze is pas 14. Heb zelf een dochter die heel lang last heeft gehad van obstipatie. Haar hebben ze ook 3 jaar lang maar laten gaan voordat ze serieus geholpen werd ermee. Ik weet dus wel degelijk hoe groot dat probleem kan zijn. Mijn dochtertje is overigens nu net 5 geworden en inmiddels kan ze zonder movicolon.

liefs janientje
ps ben blij dat men bij jou wel het probleem heeft gevonden en dat je geholpen bent kunnen worden.
marie1902
BerichtGeplaatst: 06-07-2009 10:47 Reageer met quote

Hey Janientje Smile ,

Ik ben nog niet geholpen hoor. Eerst een verkeerde operatie gehad. Die moet nu ongedaan worden gemaakt maar er zijn maar weinig doctoren die daar kaas van hebben gegeten (dus dat is nog een hele zoektocht). Daarna moet de operatie worden uitgevoerd die eigenlijk had moeten geschieden. En dan zijn we weer twee jaartjes verder..
Bedankt voor je reactie !

Marie Rolling Eyes
janientje
BerichtGeplaatst: 06-07-2009 10:50 Reageer met quote

oei jeetje. Ik hoop voor je dat een goede arts deze operatie kan uitvoeren. En natuurlijk dat je daarna van je klachten verlost bent.

liefs janientje
Tienepien
BerichtGeplaatst: 02-09-2009 11:30 Reageer met quote

Mijn dochter gebruikt ook zoveel movicolon zonder echt resultaat.
Het verhaal lijkt veel op dat van Bert.
Met een klysma wel resultaat en ook in de loop der tijd 10 kilo aangekomen.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > niet kunnen poepen Bookmark and Share
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016