Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Kosten verwijdering moedervlek
Auteur Onderwerp: Kosten verwijdering moedervlek
Soof'
BerichtGeplaatst: 11-02-2008 17:56 Reageer met quote

Ron666 schreef:
Ik heb ook mijn moedervlekken gewoon bij de huisarts weg laten halen. Hij brandde ze weg met een soort apparaat. Je voelde even wat, maar eigenlijk stelt het niet zo veel voor. Alles was mooi weg, geen littekens zoals veel mensen hier zeggen. Zelfs moedervlekken die op de huis lagen zijn mooi weg. Wegsnijden zou ik zelf nooit laten doen, tenzij het kwaadaardig is. Maar als het om cosmetsiche redenen is: NIET SNIJDEN !
Maar ja doordat ik natuurlijk een ijdeltuit ben en altijd een mooi bruin kleurtje moet hebben, zijn er inmiddels weer tientallen nieuwe moedervlekken bij gekomen. Dus op naar de huisarts maar weer...


Je hebt me helemaal gerust gesteld, ik heb er een naast mijn neus (een van de 7 schoonheden yeah) hij is niet echt dik ofzo maar hij licht op de huid, volgens mij kan het helemaal geen kwaad, maar ik schaam me er nog al voor, en ik durf het er niet met mijn ouders over te hebben, is het gratis? En krijg je bij branden nooit een litteken of licht het aan je huid? ANtwoord als je blieft!
Ad
panter123
BerichtGeplaatst: 11-04-2008 11:37 Reageer met quote

Ik ben vandaag nog bij de huisarts geweest. Mijn huisarts wilde de moedervlek eigenlijk niet laten weghalen, omdat ik anders een litteken zou krijgen waar ze niet verantwoordelijk voor wil zijn. Mijn moedervlek is niet kwaadaardig dus heb er geen last van. Tijdens het scrubben alleen prikt het wel en na het zonnebanken jeukt het. Ik vind mijn moedervlek, die aan de voorkant van mijn rechter schouder is, heel erg storend en lelijk. Sinds vorig jaar ben ik erachter gekomen dat het weg te halen is. Het weghalen van mijn moedervlek wil ik eigenlijk al jaren lang, maar durfde geen stap te zetten.
Mijn huisarts heeft me doorgegeven dat het weg te halen is of ik kan ervoor kiezen om het te laten verbranden. Mijn moedervlek is geheel plat/glad dus niet in de vorm van een wrat (dat maakt het moeilijker om het weg te laten halen, volgens mijn huisarts).
Ik had helemaal geen fijn gevoel bij mijn huisarts. Met moeite had ik een afspraak gemaakt en ging ervan uit dat mijn moedervlek eindelijk zou worden verwijderd binnenkort.. maar tevergeefs. Ik ben zwaar teleurgesteld en werd er tijdens het gesprek zelfs emotioneel toen ze aangaf dat ze het eigenlijk niet wilde gaan doen en dat het onnodig was...
Nu ben ik nog steeds op internet aan het surfen voor informatie erover. Ik weet niet meer wat ik moet gaan doen, eigenlijk wat ik nog KAN doen...
britt84
BerichtGeplaatst: 21-04-2008 14:30 Reageer met quote

Ik heb afgelopen donderdag drie moedervlekken weg laten halen wegen medische reden bij de huisarts. Twee waren vlak en die zijn weggesneden en gehecht met 6 hechtingen. De andere hebben ze geschaaft en daarna dicht gebrand. De dokter vertelde dat ik aan die moedervlekken die gesneden en gehecht zijn littekens zal over houden en aan de andere die geschaaft en gebrand is niet. Dus als ze vlak zijn en weggesneden moeten worden houd je waarschijnlijk wel een litteken over. Als hij niet vlak is kunnen ze het waarschijnlijk schaven en daarna dichtbranden, dan is de kans groot dat het litteken naar een aantal maanden helemaal verdwijnt.
Enkele jaren geleden ook al een moedervlek weg laten halen. Deze hebben ze ook gschaaft en daarna dicht gebrand. Hier heb ik ook bijna geen litteken meer aan over gehouden.

Maar de huisarts zou toch echt het beste advies kunnen geven hierover.
stars
BerichtGeplaatst: 10-05-2008 11:11 Reageer met quote

ik heb ook een moedervlek op mijn been, die ik graag weg wou. ik ben naar de dokter geweest en die heeft me aangeraden het weg te laseren, ik ben intussen al een 4tal keer geweest, het is intussen al verlicht, maar ik zal waarscijnlijk nog enkle keren moeten gaan. het ongeveer 100 euro per keer! ik heb wel wat spijt dat ik het niet gwn heb doen wegsnijdden, omdat je er dan meteen van af bent, maar de dokter zei dat het litteken zou opvallen dusja...
Kevin.
BerichtGeplaatst: 08-07-2008 18:53 Reageer met quote

Hallo, ik ben 15 en ik heb 2 moedervlekken en een klein bultje die ik echt weg wil hebben >.<.
Van de 2 moedervlekken zit er een net boven mijn lip en de andere op mijn wang.
Naast mijn neus heb ik ook nog een bultje dat steeds groter lijkt te worden.
Dit irriteert me echt heel erg, kan iemand mij advies geven over waar ik het het best weg kan laten halen en hoe duur dit ongeveer kost? Ik woon in Ridderkerk, net naast Rotterdam.

Alvast bedankt.

Kevin.
Kevin.
BerichtGeplaatst: 14-07-2008 18:58 Reageer met quote

Hoi, ik ben net naar de huisarts geweest en die zei dat ik 'm weg kan laten laseren of weg kan laten snijden (boven mn lip).Hij is best wel klein dus ik weet niet of ik met snijden er een litteken aan over houd, wat raden jullie me aan?
meiskee
BerichtGeplaatst: 27-07-2008 23:27 Reageer met quote

Hallo allemaal. Ik heb een grote moedervlek van een centimeter ongeveer op mijn bil en ik irriteer me er echt heel erg aan. Ik ben al bij mijn huisarts geweest maar die wilde het niet voor me weghalen hoewel ik het graag wil. Er zal een hechting in komen hebben ze me verteld en ik zal zeker een litteken aan overhouden. Maar ik heb toch liever een litteken dan een moedervlek.
nienke.w
BerichtGeplaatst: 08-09-2008 23:50 Reageer met quote

Anonymous schreef:
ik heb een moedevlek boven me oog kan ik die weg laten halen


Ligt eraan waar die moedervlek boven je oog zit.
Ik zelf heb een moedervlek langs me wenkbrauw die wordt donderdag 11 september 2008 verwijderd.
Is goed dik en bloed soms, ik wil je niet hiermee bang maken maar laat het maar voor de zekerheid door de huisarts nakijken en navragen of je hem kan verwijderen Smile.
Want als je een moedervlek wilt laten verwijderen kan je het beste eerst naar het ziekenhuis bellen voor een afspraak en daarna naar de huisarts om een verwijsbrief te halen Wink .
Want dat heb ik tenminste gedaan want als je eerst naar de huisarts gaat duurt het nog langer voordat je een afspraak hebt dan als je meteen zelf belt naar het ziekenhuis.
Want ik waarschuw iedereen de wachttijden zijn zeer lang Shocked
Nog veel succes iedereen en als er vragen zijn ik lees het wel Wink .
nienke.w
BerichtGeplaatst: 09-09-2008 0:00 Reageer met quote

meiskee schreef:
Hallo allemaal. Ik heb een grote moedervlek van een centimeter ongeveer op mijn bil en ik irriteer me er echt heel erg aan. Ik ben al bij mijn huisarts geweest maar die wilde het niet voor me weghalen hoewel ik het graag wil. Er zal een hechting in komen hebben ze me verteld en ik zal zeker een litteken aan overhouden. Maar ik heb toch liever een litteken dan een moedervlek.


Dan moet je gewoon een afspraak bij de dermatoloog maken in het ziekenhuis om die moedervlek te laten verwijderen. Wink
Want ik heb zelf meteen eerst naar het ziekenhuis gebeld om een afspraak te maken, en daarna naar de huisarts gebeld om te vragen of ze een verwijsbrief voor de dermatoloog willen klaar leggen.
Zeg er niet bij dat je al een afspraak hebt gemaakt want je moet eigenlijk altijd eerst een afspraak bij de huisarts maken en daarna pas mag je een afspraak maken bij de dermatoloog.
Me zus werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis en die vertelde me dat de wachttijden heel lang zijn bij de dermatoloog. Shocked
Dus ik geef je als tip bel eerst naar het ziekenhuis waar je altijd naar toe gaat en maak een afspraak bij de dermatoloog en bel daarna naar je huisarts.
Ik zelf moet donderdag 11 september een moedervlek laten verwijderen langs me wenkbrauw.
Want zelf vind ik het fijner als ze een moedervlek bij me laten verwijderen in het ziekenhuis dan bij de huisarts. Smile
Want de huisarts haalt hem weg en klaar is kees en in het ziekenhuis is zo van, als je vragen hebt en als je nog andere moedervlekken hebt kan je ze meteen die dag laten verwijderen.
Bij de huisarts is zo van ja die ene moedervlek moet weg dus dan doen we ook die ene, en dan doen we niet de rest. Confused
Maar als je vragen hebt kan je altijd dingen aan me vragen Wink

groetjes nienke
vhkaren
BerichtGeplaatst: 06-01-2009 15:02 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb een moedervlek op mijn bil, die ik graag zou willen laten verwijderen omdat hij echt bovenop mijn huid ligt.
Ik vroeg mij af hoeveel dit ongeveer zou kosten? Hij is volgens mij niet gevaarlijk, dus zou het ziekenfonds hier dan wel iets van terugbetalen? (ik ben bij het onafhankelijk ziekenfonds in belgie)
Kan er mij iemand een schatting geven hoeveel het dus zou kosten?

Alvast bedankt!!
meiskee
BerichtGeplaatst: 16-01-2009 0:14 Reageer met quote

hallo allemaal,
ik heb laatst mijn moedervlekken gelaserd, en het helpt echt, want ze zijn kleiner en lichter van kleur geworden. Het was pas mijn eerste behandeling, ik moet nog 2 keer gaan voor de resultaat die ik graag wil zien. En moedervlekken op de huid snijden ze gewoon ook weg. Meestal wilt de huisarts het niet zelf doen, maar wordt je door verwezen naar een dermatoloog. En als de dermatoloog het ook niet wilt doen kan je gewoon naar lasercentrum biltstraat in utrecht gaan. Hier doen ze het zeker voor je. Het kost 150 euro.
GRT.
Kübra
BerichtGeplaatst: 19-02-2009 20:19 Reageer met quote

Ik Heb een vraagje,,

Ik ben 15 jaar en ik heb een grote moedervlek onder mn wenkbrauw die een heel klein stukje doorloopt naar mn ooglid toe..ik ben naar de huisarts geweest en ben verwezen naar de laserstudio in Eindhoven,,Heeft iemand ook al zo''n probleem gehad als die mijne?en doet het laseren pijn?

ik wacht op een antwoord!!
Triesje
GastBerichtGeplaatst: 05-03-2009 15:40 Reageer met quote

Heb zelf geen ervaring met het laten weg laseren van moedervlekken. Bij mij zijn er een paar weg gesneden door de huisarts. Helaas heb ik hier wel littekentjes aan over gehouden. Smeren met litteken crème kan het wel wat verzachten, maar het littekentje zal helaas niet verdwijnen. De huisarts sneed altijd moedervlekken weg zei ze, aangezien het bij het lab onderzocht wordt op onrustige cellen. Heel vroeger ook weleens een moedervlek weg laten branden. Dit vond ik een mooier resultaat hebben, maar doet niet elke huisarts. Heb hier een klein licht stipje aan over gehouden. Dit alles is wel vergoed door de zorgverzekering. Om te voorkomen dat je nieuwe moedervlekken krijgt moet je ervoor zorgen niet te veel in de zon te zitten en niet verbranden. Als je verbrand bent door de zon, heb je veel meer kans op nieuwe moedervlekken het jaar daarop. Zou nog wel enkele moedervlekjes weg willen laten halen, maar zie (nog meer) littekens eigenlijk niet zo zitten. Ik kan er soms wel mee zitten, zeker als de bikini-tijd weer aanbreekt Crying or Very sad
MMx
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 20:56 Reageer met quote

klopt het dat je 10 dagen niet mag zwemmen na het verwijderen van de hechtingen?
Loveyaa,
BerichtGeplaatst: 31-07-2009 11:11 Reageer met quote

MMx schreef:
klopt het dat je 10 dagen niet mag zwemmen na het verwijderen van de hechtingen?


ik heb pasgeleden ook een moedervlek op mijn rug weg laten halen , de dokter zei tegen me dat er 2 maanden geen verse zon op mag komen daarmee bedoelt hij dat het litteken de komende 2 maanden altijd bedekt moet zijn in de zon
melissa1
BerichtGeplaatst: 21-09-2011 7:19 Reageer met quote

Ik ben gister naar de HA gegaan voor 2 moedervlekken op me wang, ik werd gelijk voor 3 keuzes gesteld: wegsnijden / lepelen / elektrisch wegbranden
bij elektrisch wegbranden zou ik geen littekens krijgen dus daar koos ik voor, het gebeurde gelijk. per moedervlek een aantal spuitjes (voel je een heel klein beetje) dan is het verdoofd en wordt het weggebrand, voel je niks van! Stink wel erg naar verbrand huid.. nu zie je 2 roodbruine wondjes en dat heelt binnen 10 a 15 dagen, weg ermee en kosteloos!
Thegirl
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 18:03 Reageer met quote

Hoi , ik weet totaal niet wat het is maar het lijkt een beetje op een moedervlek/bult .
Ik heb namelijk een zeer licht bruin bultje boven mijn bovenlip en vind het helemaal niet mooi . Andere zeggen dat het niet zo opvalt maar ik zit er wel mee ;s
Het is echt een perfect rondje en ja kan het echt voelen langs de binnenkant van je mond en op de huid.
En soms groeien er zwarte kleine haartjes in ..
Ik vind dit zo lelijk , kan iemand me vertellen wat het is & indien die het weet hoe je het kan laten weghalen en wat de gevolgen zijn ? antwoord snel aub Embarassed Sad
Thegirl
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 18:05 Reageer met quote

ohja het ligt niet zo zeer boven de huid maar eerder onderhuids x
mijxx
BerichtGeplaatst: 17-04-2014 19:18 Reageer met quote

heei,

ik heb echt een best grote moedervlek op mijn linker bovenarm bij mijn elleboog en ik vind hem echt heel lelijk want er word bijvoorbeeld vaak tegen mij gezegt van: wow ! wat heb jij een grote moedervlek op je arm ! .. nu begrijp je wel dat dit vreselijk gaat irriteren en dat ik er ook onzeker van word .. ik heb heel lang getwijfeld of ik hem weg moet laten halen want eerst dacht ik dat mijn onzekerheden er over wel minder zouden worden maar ik word er alleen nog maar onzekerder van .. en als ik bijvoorbeeld op het strand lig moet ik steeds die moedervlek zien te verbergen onder mijn buik ofzo maar dan word mijn arm weer niet bruin .. alleen nu is mijn vraag dus : moet ik hem ten eerste weg laten halen ? want vinden jullie ? en ten tweede of dat geen lelijke littekens achterlaat ?

groetjes mijxx
Esratje47
BerichtGeplaatst: 24-12-2015 23:42 Reageer met quote

melissa1 schreef:
Ik ben gister naar de HA gegaan voor 2 moedervlekken op me wang, ik werd gelijk voor 3 keuzes gesteld: wegsnijden / lepelen / elektrisch wegbranden
bij elektrisch wegbranden zou ik geen littekens krijgen dus daar koos ik voor, het gebeurde gelijk. per moedervlek een aantal spuitjes (voel je een heel klein beetje) dan is het verdoofd en wordt het weggebrand, voel je niks van! Stink wel erg naar verbrand huid.. nu zie je 2 roodbruine wondjes en dat heelt binnen 10 a 15 dagen, weg ermee en kosteloos!
HA? Wat is dat? Heb je miss adress voor mj?
Index > Huidaandoeningen > Kosten verwijdering moedervlek Bookmark and Share
Pagina 3 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016