Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Zwarte vlekken en lichtflitsen in rechteroog
Auteur Onderwerp: Zwarte vlekken en lichtflitsen in rechteroog
Louise
GastBerichtGeplaatst: 05-06-2005 12:53 Reageer met quote

Ik zie nu zo'n 10 dagen zwarte vlekjes in mijn rechteroog en lichtflitsen opzij. Volgens mijn huisarts zijn het gesprongen adertjes die meedraaien met het oog. 't Kan wel 6 maanden duren voordat ze vanzelf weggaan. De oorzaak is totaal onbekend. PC werken of sjouwen, noch andere activiteiten die ik doe, zijn slecht. In tuin werken en vooroverbuigen zijn mij wel ontraden. Toch wil ik een second opinion. Ik ben 55 jaar en verder een super gezonde vrouw. Slik alleen zo nu en dan een pilletje tegen allergie. Heb m'n eigen bedrijf en werk met plezier.
Ad
elsgiss
BerichtGeplaatst: 09-06-2005 21:45 Reageer met quote

Heeft de dokter de naam van deze afwijking genoemd? Is dit een oogkamerbloeding? (=hyphaema). In mijn encyclopedie staat dat het binnen enkele dagen over zou moeten zijn en dat dit het gevolg is van een verwonding. Ik begrijp ook, dat je, omdat het over zoiets belangrijks als je ogen gaat, zekerheid wil hebben. Misschien kan je nog een oogarts raadplegen? (De meeste particuliere ziektekostenverzekeringen staan het raadplegen van een oogarts zonder verwijsbriefje van de huisarts toe). Of als je in het zuiden van Nederland woont, kun je heel gemakkelijk een huisarts of oogarts in Belgie bezoeken (wel zelf betalen)
Gast
BerichtGeplaatst: 11-07-2005 20:48 Reageer met quote

IK zou maar eens snel naar een oogarts gaan ! Het lijkt op een uveitis, dat is een ontsteking aan de binnenkant van je oog. Je kunt daarvan verschillende klachten hebben, waaronder lichtflitsen, pijn in het oog en de genoemde vlekken. Die vlekken kunnen nl. ontstekingscellen zijn. Deze aandoening kan een huisarts niet zo gauw zien en het is wel belangrijk dat er snel iets aan wordt gedaan. Ik wil je niet bang maken, maar onbehandeld kan het uiteindelijk je gezichtsvermogen aantasten ! En ook als het iets anders is, je hebt maar twee ogen, dus laat het checken door een oogarts!

Succes !
Index > Overige ziekten > Zwarte vlekken en lichtflitsen in rechteroog Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016