Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Totaal ruptuur na bevalling en een fistel over gehouden
Auteur Onderwerp: Totaal ruptuur na bevalling en een fistel over gehouden
peggy73
BerichtGeplaatst: 08-12-2008 14:45 Reageer met quote

xf
Ad
ineke20
BerichtGeplaatst: 26-04-2009 15:13 Reageer met quote

Beste allemaal,

Wat een verhalen Shocked ! Graag wil ik jullie advies. Een vriendin van ons is 8 weken bevallen van een gezonde baby. Zij heeft daarbij veel bloed verloren en totale ruptuur aan over gehouden. Nou gaan wij nog op kraamvisite en wil haar graag laten blijken/voelen dat ik zeker met haar te doen heb. Ook al heb ik dit zelf niet meegemaakt en kan ik alleen proberen in te leven.
Ik wil dus ook graag een attentie voor haar meenemen. Wat kan ik dan voor haar bijv. meenemen? Question Uiteraard komen we ook voor het kindje maar we willen zeker haar niet het idee geven dat het ons koud laat wat haar is overkomen. Waar zit zij op te wachten Question ? Ze woont niet om de hoek dus we komen er ook niet vaak, wil dus zeggen dat ik haar niet echt lichamelijke hulp kan bieden zoals boodschappen voor haar meenemen.

Alvast bedankt en sterkte allemaal met het mogelijke herstel dat er in zit! Gr.
peggy73
BerichtGeplaatst: 28-04-2009 13:00 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Het feit dat je meeleeft is al genoeg hoor!
Als er mensen in de buurt zijn die af en toe willen koken ofzo ben je al erg geholpen! En een totaalruptuur valt wel mee hoor. Tenminst als er geen complictaties bijkomne. Gewoon lekker rust houden en verwend worden...Koop een lekkere douchegel ofz. Echt ies voor haarzelf!
Succes en veel plezier!
Peggy
ineke20
BerichtGeplaatst: 28-04-2009 13:23 Reageer met quote

Bedankt Peggy voor je reactie.

Een douchegel leek mij helemaal niets want heeft ze er geen last van als ze zich afspoelt? Had het idee dat diegene zich gewoon met water deden wassen om ook infecties te voorkomen.
Ineke20
schoen18
BerichtGeplaatst: 18-05-2009 20:58 Reageer met quote

Vorig jaar ben ik bevallen van een dochter de bevalling verliep erg vlot (binnen 3 uur was ze er). Na de bevalling had ik wel veel pijn maar dacht dat dit door mijn bekken kwam aangezien ik al een paar maanden last had van bekkenpijn. Na een paar dagen verloor ik ontlasting. Toen ik bij de kraamverzorgster aangaf dat ik dacht dat het via de "voorkant" kwam vertelde zij dat dit niet mogelijk was. Ook de verloskundige vertelde dit. De spieren waren verslapt en daardoor was het normaal als je ontlasting verloor. Na 6 weken moest ik op na controle. Toen ik weer aangaf dat ik echt het idee had dat er ontlasting aan de voorkant uitkwam heeft ze gekeken. zij kon niks vinden maar voor mijn zekerheid verwees zij mij toch door naar de gyneacoloog. Hier werd al meteen vastgesteld dat er sprake was van een recto vaginaal fistel. (ik was dus niet gek het kan dus toch). weer doorverwezen naar de chirug. Deze stelde vast dat ook mijn kringspier beschadigd was. Dit was ook de reden waarom ik ontlasting verloor. Omdat dit gecompliceerd is doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Hier werd ben ik uiteindelijk geopereerd. Ze hebben het fistel weggehaald en de kringspier en het perineum hersteld. Al met al ben ik nu 7 maanden verder en nog steeds aan het herstellen. De vraag is in hoeverre alles "goed" komt. Zijn er mensen die dit ook meegemaakt hebben. Ik kan erg weinig vinden op het internet.
ook
BerichtGeplaatst: 18-06-2009 21:58 Reageer met quote

Hi Schoen,

ik had een 4e graads totaal ruptuur na de bevalling van mijn 1e kindje. totaal ruptuur is in het ziekenhuis gehecht en later is er dus de perinale fistel ontstaan. 12 wkn na de bevalling opnieuw onder het mes en alles hersteld.
inmiddels 14 maanden verder en ik heb naast het feit dat ik soms windjes niet goed kan inhouden nergens last meer van. echt een beauty queen word ik niet meer down there maar tjees ben blij dat het goed gekomen is.

inmiddels zwanger van nr 2: nu de vraag keizersnee eisen? of wellicht toch met mega knip natuurlijk proberen. heeft er iemand een goed advies?

thanks!
cbh.oploo
BerichtGeplaatst: 22-06-2009 12:06 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 4 weken geleden ook geopereerd aan een recto vaginale fistel, die ik heb opgelopen na een totaalruptuur. Bij mij hebben ze meteen gezegd dat ik voor een eventuele tweede niet meer gewoon hoefde te bevallen. Ik krijg zeker een keizersnede. Mijn prof.gyn. zei letterlijk: als het eenmaal goed is, komen we er nooit meer aan!, maar dat is niet het belangrijkste, het moet er eerst goed inkunnen Laughing
Dus volgens mij kun je wel een keizersnede eisen.

Gr. Claudia
ook
BerichtGeplaatst: 05-07-2009 17:00 Reageer met quote

na plaatsing van mijn laaste reactie...

bij mijn 12 wkn echo van mijn 2e kindje bij mijn gynaecoloog kenbaar gemaakt dat ik per se een keizersnee wil hebben en dat vond hij zeer een verstandig besluit...geen enge dromen maar maar gewoon lekker rustig wachten op mijn nieuwe kindje die dus met een keizersnee geboren zal worden. Very Happy
chrisje69
BerichtGeplaatst: 26-09-2009 2:15 Reageer met quote

Hallo dames
Ik heb zelf ook een totaalruptuur gehad.
Moet zeggen dat ik zeer goed gehecht ben en dat alles vlot genas. Dacht ik.
Ik heb bij mijn anus nog een klein gaatje zitten, daar doen ze niets aan, ik heb er geen last van er het ziet er goed uit verder.
Mijn voorwand was verzakt waardoor ik de laatste tijd ( bijna 2,5 jr later) steds meer moeite heb met sex. Pijnlijk.
Nu kwam ik gister tot de ontdekking dat er op de plaats waar ik ingeknipt ben, dat dat van binnen is gescheurd.
Ga ma gelijk naar de dokter natuurlijk. Wie heeft dit ook meegemaakt en wat hebben ze er aan gedaan?

Heb trouwens een hyves opgericht voor vrouwen die een traumatische bevalling hebben meegemaakt..
Heb je er behoefte aan om er over te praten en ervaringen delen?
Stuur me dan een mailtje voor het adres.
Groetjes Chrisje
ineke20
BerichtGeplaatst: 28-09-2009 16:31 Reageer met quote

Hoi Chrisje,

Zelf heb ik ook een totaalruptuur opgelopen (2mnd geleden). Een milde totaalruptuur zoals de dokter het zegt (heb ook geen medicijnen hoeven slikken voor mijn ontlasting moest ik via voedsel proberen zacht te houden). Mijn anus is nauwelijks beschadigd terwijl ik van mijn anus het langst last heb gehad. Hierin zijn geloof ik zo een 2 a 3 hechtingen ingezet en aan de voorkant een stuk meer. Zelf ben ik niet ingeknipt omdat de bevalling te snel is gegaan en hier dus geen tijd voor was. Mocht ik ooit nog een kindje willen dat wordt ik prefentief ingeknipt zei de gyn.

Sinds 2 wk proberen wij weer te vrijen met penetratie. Dit is voor mij best pijnlijk. Heb het gevoel dat mijn vagina een soort of trechter-vorm heeft gekregen. Was dit bij jouw/jullie ook het geval in het begin????
Verder heb ik mijn bevalling niet als traumatisch ervaren. Waarschijnlijk ook door de verdoving want heb het niet meegekregen dat ik was ingeschuurd. Toen het kindje er was, DE CHECK en toen zei de arts van de ik nog gehecht moest worden. Oh waarom dan etc....?!

Groetjes
daaristie
BerichtGeplaatst: 14-12-2009 21:04 Reageer met quote

Ben bevallen in mei en helaas een totaalruptuur opgelopen. Dus nadat ik mijn meisje had geworpen, kon ik direct naar het ziekenhuis, waar ik overigens fantastisch ben opgevangen en gehecht, onder leiding van een assistent-gyn. + de echte gynaecoloog.
De nazorg, voor wat betreft, de ruptuur was nul en door al de toestanden (een eerste kindje, een zeer heftige bevalling), was ik zelf niet bij machte, me ook nog ergens zorgen over te kunnen maken. Ik heb het overleefd, was mijn gedachte...

De verloskundige(n) bleven in de kraamweek maar roepen dat het er netjes uitzag en daar liet ik het maar bij. Na wat vervelende klachten in de week erna (uit bed en bij het weer oppakken van het normale leven) startte ik een internetresearch en stortte mijn wereld in. Ontlasting die je niet kunt ophouden, incontinentie, problemen met hechtingen en slechte sex. Niks waar je als vrouw op zit te wachten.

Een lang verhaal kort; ik heb zsm contact gezocht met de gyn. en huilend mijn vragen en zorgen gemeld. Haar verhaal; Ze had het vakkundig gehecht, onder narcose (lekker ontspannen), en 5 maanden nadien, had ik nog 0 klachten. Voor mij wordt het de volgende keer een ziekenhuisbevalling, want mijn vertrouwen in verloskundigen is niet 100% meer, mede door nog andere fouten die zij gemaakt hebben. Op de gyn. vertrouw ik echter blind. Ik durf een tweede aan, mede dankzij deze fantastische, vakkundige arts.
Anoniem28
BerichtGeplaatst: 16-01-2010 17:51 Reageer met quote

Met belangstelling heb ik dit onderwerp gelezen. Ik kwam hier terecht, omdat ik zelf ook een vraag heb gepost en eigenlijk ook eens bij de andere onderwerpen begon te neuzen. Ik herken mij niet in die zin in het onderwerp dat er bij mij geen fistel is geconstateerd, ze waren er wel bang voor en hebben dit ook gecontroleerd. Ik heb wel te maken gehad met een grote ruptuur hoog in de vaginawand.
Ik aarzel een beetje om mijn vraag hier te kopiëren, ik wil jullie niet 'lastig vallen' en voor misschien een iets ander onderwerp aandacht vragen. Maar tegelijk zit ik nog middenin een zoektocht naar wat er met mij aan de hand is en herken ik wél een aantal van jullie klachten. Dus misschien weet iemand van jullie wel raad en herkent zich in mijn verhaal. Ik ben een beetje aant eind van mijn latijn aant raken. Ik weet niet meer wat te doen of wie ik kan benaderen... Nogmaals excuses als ik met mijn vraag jullie topic zou 'vervuilen', dit is niet zo bedoeld!

Dan nu maar even de kopie van mijn eerdere tekst op dit forum:
Hoe vat je een jaar vol ellende samen?
Een jaar geleden ben ik bevallen. Meteen na de bevalling kreeg ik enorme pijn, met name richting mijn anus (enorm drukgevoel). Er bleek een ruptuur te zijn, hoog in de vagina, waardoor er ca. 1,5 liter bloed in een soort ??bel?? ontstond. Deze bel hebben ze op de ok ??ontlast??. Sindsdien blijf ik pijnklachten houden. Ik heb al aardig wat gegoogled, maar lijk niets vergelijkbaars te kunnen vinden. Staan is een ellende. Het blijft voelen als een enorme druk op mijn anus. Ik ben in meerdere ziekenhuizen gehad, heb mri??s gehad en is zelfs naar mijn darmen gekeken (de ruptuur lag dichtbij de endeldarm). Kort gezegd komt het erop neer dat ze het niet zo goed weten. Uiteindelijk is de conclusie dat een spier (levatorspier) zonder reden zou verkrampen, ik moet dus naar bekkenbodemfysiotherapie. Daar worden ook de hechtingen van de ruptuur in de vaginawand (dus niet van de knip vooraan) gemasseerd. Niet heel plezierig. Ik merk bij de massage dat het drukken op deze strengen, onmiddellijk leidt tot pijnscheuten richting mijn anus. En ik vraag me dan ook af: is het niet mogelijk dat met het hechten van de ruptuur in mijn vagina (let wel, niet een knip, maar echt waar de scheur hoog in de vaginawand heeft plaatsgevonden) niet iets misgegaan? Kan er misschien een spier of zenuw zijn geraakt of meegehecht? Of hadden de artsen dat dan al lang zelf bedacht/ aan kunnen tonen? Ik ben wanhopig, ik wil graag weer de oude zijn en actief zijn. Ik hoef geen marathon te lopen, maar gewoon met mijn kindje kunnen wandelen is toch niet te veel gevraagd? De pijn heeft van mij een ander mens gemaakt en nu ik hoop begin te verliezen, voelt het ook nog eens uitzichtloos.
Weet iemand raad? Hoe klein die raad dan ook?
DMTEM
BerichtGeplaatst: 07-03-2010 15:26 Reageer met quote

hallo
wie weet waar gespecialiseerde qynaecologen zitten voor dit probleem?. Ik heb anderhalf jaar geleden een totaalruptuur gehad en nu is het spontaan weer opengesprongen in het midden van het perineum. En voordat ze weer opereren wil ik eerst een second opinion.
ely
BerichtGeplaatst: 09-03-2010 13:23 Reageer met quote

In Rijswijk, zh, Zit een Vulva kliniek..probeer het daar eens..

Is een gespecialiseerde kliniek, en ook de enige in NL. Is vrij nieuw. ben er zelf ook geweest.
lotje75
BerichtGeplaatst: 10-03-2010 15:56 Reageer met quote

@ anoniem28..(en uiteraard de rest!)
Ook ik heb een hel van een bevalling achter de rug..met als resultaat 2 prachtige dochters.
Nu een maand na dato kan ik alweer shoppen,ben niet incontinent en de boel zier er vanonder als vanouds uit.
Prima lijkt me...Maar helaas.
Ik heb constant het gevoel dat ik de boel aan de onderkant moet terug duwem.Met name bij mn anus.
Ofwel ook een zwaar gevoel net als bij anoniem28 staat beschreven.De verloskundige zegt dat t er wel een beetje bijhoort maar het geen pijn mag doe en na 6 weken toch wel weer veel minder gevoelig moet zijn..
Wie kan mij helpen of heeft advies wan ik weet t niet meer.
Ik kan nu niet lang lopen en wil niet de rest van m'n leven als een bejaarde op de bank slijten\

Alvast bedankt!
Fielpje
BerichtGeplaatst: 14-03-2010 20:43 Reageer met quote

Hoi Lotje,

Ik heb ook 7 maanden geleden een totaalruptuur gehad. Mooi gehecht en geen tot nauwelijks klachten. (goddank als ik de verdrietige verhalen op dit forum lees)

Het heeft bij mij wel 4 maanden geduurd voordat mijn onderkant weer normaal voelde. Met name de eerste twee maanden had ik vaak het gevoel dat mijn vagina er uit hing. (m.n. na een wandeling of inspanning) Sinds bekkenbodemoefeningen van de fysiotherapeut heb ik hier helemaal geen last meer van. Deze oefeningen zijn gericht op het het in shape krijgen van de vagina, plasbuis en anus. Misschien dat dit jou ook kan helpen? Veel succes!
lotje75
BerichtGeplaatst: 20-03-2010 18:17 Reageer met quote

Hoi Fielpje,

Dank voor je reactie!
Het lijkt al iets beter te gaan.Ik ben ook pas 5 en een halve week geleden bevallen.Hechtingen goed geheeld maar nog wel gevoelig en over een paar weken starten met bekkenbodentherapie.
Op hoop van zegen dan maar..mag gezien de rest van de afschuwlijk verdrietige verhalen hier niet klagen!
lotje75
BerichtGeplaatst: 20-07-2010 21:27 Reageer met quote

@anoniem 28.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb maar was benieuwd of jij je inmiddels al wat beter voelt.
Ik hoop van je te horen!Heb zelf namelijk ook dze pijnklachten en ben zoo nieuwsgierig of er al iets geholpen heeft!
Gr Lotje
Fina
BerichtGeplaatst: 14-11-2010 14:38 Reageer met quote

weet iemand of die hyves nog bestaat? Ik kan hem nl. niet vinden .
Ik heb soortgelijke ervaringen, en zou graag contact hebben met andere moeders hierover.
lotje75
BerichtGeplaatst: 24-11-2010 13:16 Reageer met quote

Hallo Fina,

Welke site bedoel je?

grtz
Index > Gynaecologie > Totaal ruptuur na bevalling en een fistel over gehouden Bookmark and Share
Pagina 5 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016