Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > evenwichtsstoornis
Auteur Onderwerp: evenwichtsstoornis
Thuban5
GastBerichtGeplaatst: 22-02-2006 22:00 Reageer met quote

Hallo lezers,

Ook ik heb sinds een paar jaar aanvallen van draaiierigheid. Het begon bij mij op een ochtend zo rond 2001 als ik t me goed herinner. Er was geen duidelijke oorzaak aan vooraf gegaan. Ik werd simpelweg wakker, deed mijn ogen open en de hele kamer tolde vanuit het niets. Erg beangstigend. Ik was niet verkouden, ook niet geweest, ook niet geworden, had niet gedronken, geen trauma etc. Als ik rechtop ging zitten en mijn hoofd doodstil hield , hield het draaien uiteindelijk op.
Anyways, naar de huisarts, uitgelegd, stond erop dat hij mijn suiker prikte , ik dacht dat het daaraan lag, wist ik veel dat er een verschil bestond tussen draaiierigheid en verschillende vormen van duizeligheid/ licht in t hoofd etc. Inmiddels ben ik er een expert in. Wink
Ik kreeg een recept mee, betahistine, 16 mg. 3 maal daags. kuur vna aantal weken.
Kuur was op, aantal weken later werd ik er weer mee wakker. Zelfde verhaal van voren af aan, tot 3 keer toe. Toen verwees mijn huisarts me door naar de KNO. Ik kreeg een MRI, gehoortesten, ENG's, Bloedprikken etc.
Conclusie: je evenwichtsorgaan aan 1 kant werkt minder goed. waardoor dit komt weten we niet, wat we eraan kunnen doen ook niet. de wetenschap van het middenoor is nog niet zo ver.Wellicht een beginnend syndroom van meniere maar dan nog zonder het gehoorverlies/ suizen.
Advies: doorgaan met de betahistine. En dat deed ik. Wel een jaar lang.
Met de medicijnen onderdruk ik de draaiingen, maar heb ik wel een constant ""wee"" zweverig gevoel in mijn hoofd en vermijd ik te snelle bewegingen.
Toen weer langzaam af bouwen, ging aan tal maanden goed, kwamen de draaiingen terug etc etc etc.
Ik ben weer volledig terug aan de betahistine. afgelopen zomer out of the blue, kwam het weer terug. Ik zat te eten, en opeens, zonder aanleiding, vanuit diep achterin mijn hoofd opeens een warm opstijgend gevoel wat mijn hersens week leek te maken, toen was t weer weg. geen tollingen maar voelde me niet meer lekker.
Mijn inmiddels nieuwe huisarts vind dat ik oefeningen moet gaan proberen. Gooit het nu ook op BPPD. Zelf heb ik het idee dat mijn aanvallen lijken te komen zonder aanwijsbare oorzaak. Ik kan ze onderdrukken met de medicatie 3 maal daags, neem ik die niet, dan voel ik me meteen minder goed voelen. I kzou zo graag zonder willen en geen constant rekening te hoeven houden ermee.
Ik ben geen stresskip. nooit geweest. Wat wel aardig is, is dat het lijkt te zijn begonnen in de periode toen ik ook erg veel reed op de (dieren) ambulance en veel reed en las/ schreef tijdens rittten (te lang wagenziek/ evenwichtsorgaan voor gek gehouden?). Stress kan het niet geweest zijn en is het nu ook niet. Dat staat er mijns inziens los van. Ik ben een rustig persoon, geen druktemaker. Het is alleen zo lastig!
Opnieuw laten doorverwijzen naar een KNO arts zou geen zin hebben. mijn huisarts zegt dat de KNO arts alleen is om andere zaken UIT te sluiten. En dat is bij mij allang gebeurd.
Teven sben ik nog geen 30 en schijnt meniere bijna alleen bejaarden te treffen en draaiierigheid alleen hen die 50 plus zijn of adhv. een trauma. Erg vreemd.
Als er mensen zijn die met me willen mailen erover, dat kan. Leuk. Of tips hebben of vragen etc. email gerust. Very Happy
groetjes Marije

emailadressen in het bericht zijn niet toegestaan. Hiervoor kunt u zich registreren
Ad
sipje
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 22:21 Reageer met quote

Ik herken erg veel symptonen als ik alles zo lees op dit forum....Alleen heb ik geen evenwixchtsstoornis (althans dat zeggen de artsen). En het enige verschijnsel wat ik niet herken is 'misselijkheid'. Daar heb ik tot nu toe nog geen last van gehad. Bij mij is hoofdpijn datgene dat echt de pijnlijke en vervelende doosralg geeft van alles. En ook erg vermoeid de hele dag.....Herkent iemand dit?
Corien
GastBerichtGeplaatst: 23-02-2006 14:53 Reageer met quote

Na alle reacties te hebben gelezien, ben ik een beetje geschrokken.
Na een goede week, doen alsof er nix aan de hand is, zit ik nu anderhalve week thuis, met draaiduizelingen, oorsuizen, hoofdpijn en ik slaap alles aan elkaar vast. Ik slaap elke nacht de klok rond en meestal nog wel langer. Verder ben ik nog waziger dan dat ik normaal al ben.
Misselijk ben ik gelukkig niet.
Ik ben vorige week bij de dokter geweest die het ook een virus aan het evenwichtsorgaan noemde en dit kon wel 2 weken duren en moest inderdaad vanzelf over gaan. Wel moest ik in beweging blijven, maar ook voldoende rust nemen.
Nou ik ben in de 3e week en na het lezen van al jullie verhalen, ga ik echt een gat in de lucht springen als de vierde week niet aanbreekt.
Succes iedereen, Corien
duizel
GastBerichtGeplaatst: 23-02-2006 16:08 Reageer met quote

Na 7 weken zit ik weer thuis, heb 2,5 week halve dagen gewerkt,maar kan dit niet meer volhouden. Gisteren naar de KNO arts geweest voor de uitslag van het evenwichtsonderzoek. de KNO arts vertelde mij: " je evenwichtsorganen werken normaal, ik zie geen afwijkingen ga maar terug naar je huisarts". Vandaag weer bloed moeten prikken, hieruit blijkt dat mijn leverfuncties nog steeds afwijkend zijn. Mijn klachten breiden zich inmiddels uit met de hele dag braakneigingen. Morgen heb ik contact met de huisarts, deze gaat me waarschijnlijk doorsturen naar de Neuroloog of Internist.ik begin met zo langzamerhand steeds meer zorgen te maken........
sipje
BerichtGeplaatst: 27-02-2006 12:50 Reageer met quote

Hallo mensen, hier mijn verhaal;
Vijf weken geleden begon het om precies te zijn. Ik (21 jaartjes jong) begon me erg duizelig te voelen. Het is erg lastig om dit gevoel te omschrijven. Het voelde 'niet' alsof alles draaide, maar ik voelde me licht in het hoofd. Alsof ik me aan iets vast moest grijpen, omdat ik anders het gevoel had neer te vallen. De eerste 2,5 week kon ik het huis niet eens uit. Ook had ik hierbij lichte druk op het voorhoofd. Ze dachten dat ik last had van een evenwichtsstoornis, maar dit bleek niet het geval te zijn. Nu, twee weken later (na 2,5 week duizelig te zijn geweest), is het duizelige gevoel een beetje afgenomen, en is dit overgegaan in hevige hoofdpijn, waar ik dus nu al 1,5 week mee loop. Ik heb het gevoel alsof er iets in mij hoofd zit, en heb constant erge druk op het voorhoofd. Soms verschuift het zich naar de zijkanten van het hoofd, maar NIET naar de achterkant. Ook kan ik het stappen wel vergeten, want als ik in een drukke omgeving komt wordt het alsmaar erger. Ik heb geen problemen met ademhalen of echte misselijkheid. Is er iemand die dit herkent? of weet waar ik last van heb? Zal het dan toch een evenwichtsstoornis zijn? of iets wat erop lijkt? Please help!!

Groetjes een sip meisje
teddy
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2006 7:31 Reageer met quote

Ik loop al 1 jaar met evenwicht stoornis zo erg dat ik er zelfs
een rolator voor nodig heb om ergens te komen, ik slik er
vitamine B12 complex voor maar ik merk geen verandering
ik vraag me af of iemand weet of er geen andere meddicijnen
kunnen woorden gebruikt tegen deze slopende aandoening.
Donna
BerichtGeplaatst: 01-03-2006 15:19 Reageer met quote

gelukkig zijn we niet alleen maar met zn allen duizelig zoals ik boven al schreef bij mij komt het door gezwellen in mijn hoofd en oren ik doe sinds kort chakrameditatie wat beetje bij beetje helpt ik loop al 8 jr te zwalken met mijn evenwicht, ook ben ik begonnen met Viscum album van Dr Vogel want medicijnen bestaan er niet voor deze ziekte zegt mijn evenwichtsspecialist. dus dan op een alternatieve manier als het werkt dan zal ik zeker het hier laten weten

groetjes Donna
Corien
GastBerichtGeplaatst: 02-03-2006 16:36 Reageer met quote

Na een halve dag gewerkt te hebben ben ik ook weer thuis.
Heb betahistine voorgeschreven gekregen, maar het is nog niet beter geworden. Iemand die ik ken met de ziekte van meniere helpen ze wel, dus misschien is er dan toch nog hoop?
Ik hoop dat het weer nel voelt alsof ik met beide beentjes op de grond sta... en hetzelfde hoop ik voor jullie allemaal
Groetjes
Corien
Ani
GastBerichtGeplaatst: 05-03-2006 16:03 Reageer met quote

Bij mij (zie eerder posting) hebben ze het gevonden.
Bij de oogarts een objectieve oogtest gedaan met druppels in je ogen waardoor je zelf niet meer kunt focussen. Hier kwamen heel andere cijfers uit dan bij de test waarbij je zelf moet aangeven wat scherp is en wat niet. Blijkt dus dat ik een vrij vervelende cilindrische afwijking in mijn ogen heb en dat ik dus de hele dag loop scherp te stellen. Gevolg: overbelaste oogspieren waardoor het beeld gaat trillen en ik niet meer naar 1 punt kan kijken. Met een paar dagen de goede bril dragen (en dus rust voor de ogen) zou het over moeten zijn.
hoihoi
GastBerichtGeplaatst: 06-03-2006 9:23 Reageer met quote

hallo!
ik ben een meid van 21 jaar en ik denk dat ik ook iets heb met mn evenwicht!
ik heb het gevoe als ik buiten loop dat alles er zo verschikkelijk onwerkelijk uitziet, net of je in een droom leeft!
heel vaag...
en indd ook duizeligheid voel ik dan!!!
heeft iemand dit ook?
laat hier een berichtje achter, want ik voel me er bang, en wil weten of meer mensen hier last van hebben!
Donna
BerichtGeplaatst: 07-03-2006 9:32 Reageer met quote

hoi , wat jij zegt hebik ook alsof je in een hele grote ruimte loopt en alles op en neer gaat en heel erg duizelig, ik heb dit al 8 jr op denduur ga je eraan wennen, ben je al naar een dokter geweest is heel belangrijk dat je de oorzaak weet ik weet dat het eng is maar je hoeft niet bang te zijn

Groetjes Donna
hoihoi
GastBerichtGeplaatst: 07-03-2006 12:48 Reageer met quote

ja ik ben al naar de dokter geweest, en hij zegt dat ik eens fysiotherapie moest gaan proberen omdat mn hele rug en nek ook vast zit!
ik ben blij dat er meer mensen zijn die dit gevoel hebben!
klinkt mischien rot maar toch is het zo....
wat had de dokter over jou gezegt dan?
ik krijg hier gewoon complete straatangst van! bah bah
Donna
BerichtGeplaatst: 07-03-2006 17:17 Reageer met quote

je word op staat bang omdat je geen houvast heb, in huis kan je jezelf nog vast houden buiten niet, mijn evenwicht is kapot en ik heb in mijn hoofd nog een cholesteatoom zitten al 8jr, ook bij mij zit mn nek en rug vast ik hoop voor jou dat het met fsyso over gaat anders moet je het echt uit laten zoeken

Groetjes Donna
Lizze
GastBerichtGeplaatst: 08-03-2006 19:44 Reageer met quote

Herken iemand dit: het komt in aanvallen, misselijk gevoel in mijn hoofd, duizelig maar niet draaierig, hevige hoofdpijn, liefst met rust gelaten willen worden, de kleuren zijn anders, misslijk maar niet braken, druk in mijn hoofd lijkt te laag te zijn, zuurstof te kort maat ik hyperventileer niet, soms tinteling in mijn been. Ik heb last van oorsuizingen en ik hoor aan 1 oor minder. Wie kan mij helpen???
petersen
BerichtGeplaatst: 09-03-2006 9:33 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Drie weken geleden schrok ik wakker, ik dacht dat ik
in een hele diepe put viel.
Dit bleef zich 3 nachten herhalen tot ik er ook 's middags
last van kreeg. De volgende dag op mijn werk werd het
steeds erger. Ik draaide de hele dag.
Ik ben naar de huisarts gegaan en die stelde vast dat het
een virus op mijn evenwichtsorgaan is die de duzielingen
veroorzaakt.
Ik slik nu 3 x p.d. 16 mg. betahistine, dit onderdrukt de
duizelingen een beetje maar neemt de kwaal niet weg.
Dit kan wel 3 weken duren.
Het virus moet langzaam "uitdoven"
Gisteren ben ik na 2 weken weer op mijn werk geweest
maar na 4 uurtjes ging het helemaal mis. Mijn werkzaamheden
bestaan uit de hele dag invoeren.
Thuis kreeg ik een enorme terugslag, moe, licht in mijn hoofd
en heel erg duizelig.
Vandaag is het drie weken geleden dat ik het voor het eerst
kreeg. Ik denk als ik met de tabletten stop dat het nog net
zo erg is als in het begin.
Ik slik de tabletten nog een week en dan moet ik terugkomen
bij de huisarts.
Wie heeft dit ook en hoe lang kan het duren en wie
heeft ervaring met werken met draaiduizelingen?
aukje
GastBerichtGeplaatst: 10-03-2006 14:05 Reageer met quote

Hallo allemaal.
Ik heb ruim anderhalf geleden eens gereageerd op dit forum over evenwichtstoornis. Ik heb het NOG STEEDS. Maar nu heb ik een oefenbal ofwel zitbal aangeschaft bij thuiszorgwinkel,van 75 cm.hoog ivm mijn lengte van 1.73m.Door simpelweg op de bal te gaan zitten, train je je evenwicht. Dat is ff wennen hoor!! Maar volgens mijn chiropractor een heel goede oefening voor als je last hebt van je evenwicht, want verder is er kennelijk ook niet veel aan te doen, als afwachten tot het spontaan verdwijnt. Maar zo'n oefenbal is een goeie optie. Misschien ook iets voor jullie. Ik heb er wel enige baat bij,maar ben nog maar een paar dagen ermee bezig.
Sjaan
GastBerichtGeplaatst: 13-03-2006 14:38 Reageer met quote

Hallo Ani en iedereen die zich hierin herkent,

Ik heb vnl. even een vraag aan Ani.

Dat van die ogen komt me heel bekend voor. Zoals op dit forum is telezen heb ik ook diverse klachten.
De laatste twee maanden wordt het gezichtsvermogen af en toe behoorlijk bemoeilijkt omdat mijn oogspieren me het gevoel geven van doe het zelf maar! Ik ben dus maar weer eens naar de opticien getogen en nu was mijn afwijking wel veranderd, 2 maanden geleden nog niet. Met een nieuwe bril wil het echter nog niet lukken en er zijn al weer 2 oogtesten gedaan. De eerste gaf dezelfde afwijking als die ook in mijn nieuwe bril zit en de tweede gaf weer iets sterker aan.Tijdens de oogtest had ik het idee dat ik maar met mijn ogen hoefde te knipperen of het zicht veranderde. Dus, mijn vertrouwen in die oogtest is wel even weg. Ligt niet aan de opticien maar volgens mij dus puur aan het feit dat mijn ogen zich vreselijk krampachtig gedragen. Jou verhaal over de oogarts kon ik meteen rijmen met mijn probleem. Ik heb dus ook besloten dat ik maar naar de oogarts moet want dit schiet niet op.

Nu was mijn vraag of je nog meer klachten hebt gehad en zo ja welke? Want zoals je misschien hebt gelezen, heb ik veel klachten (die misschien niets met elkaar te maken hebben).

Groetjes,
Sjaan
afke
GastBerichtGeplaatst: 14-03-2006 11:40 Reageer met quote

Hallo,
Sinds 8 weken heb ik last van heftige duizeligheidsklachten. De klachten zijn plotseling onstaan, zijn nu erg hevig en ik kan al een aantal weken niet meer werken. Ik heb voortdurend het gevoel dat ik op een boot zit en voel me erg zeeziek, ook 's nachts gaan de klachten niet over. Ik ben al bij de fysiotherapeut voor oefeningen, wat overigens nog niet echt helpt, ben bij de KNO arts geweest en krijg morgen een evenwichtsonderzoek in het ziekenhuis. De huisarts heeft de diagnose BPPD gesteld. Ik voel me erg rot en duizelig, ook heb ik druk op mijn linkeroor, kan ik niet normaal functioneren en heb ik twee jonge kinderen. Wie heeft nog zinnige tips? Bedankt!
sanne1981
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2006 13:23 Reageer met quote

Ik heb nu sinds een week last van duizelingen, ongeveer een week nu. Vorige week werd ik snachts wakker en heel de kamer draaide, 2 nachten achter elkaar gehad, toen leek het over, tot ik zondagavond in de bus stapte en me op een punt bleef concentreren alles begon te draaien werd misselijk , en ben accuut de bus uit gestapt.. Maandag heel de dag er mee rond gelopen , vooral als ik in drukke ruimtes en ombekende ruimtes zat werd het erger leek wel , gister naar de dokter gedaan , aantal testjes gedaan , en ze zeiden ja een virusje moet vanzelf over gaan , ken niet meer normaal functioneren en voel me constant duizelig als ik buiten de deur ben wel erger dan gewoon thuis..
Ook merk ik dat ik erg vergeetachtig ben,
Weet er echt geen raad meer mee..!
Corien
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2006 22:03 Reageer met quote

Na tien dagen aan de betahistine, moest ik er van mijn huisarts mee stoppen. De duizeligheid is nog niet weg, maar wel veel minder heftig, gelukkig. Af en toe moet ik wel ff rustig blijven waar ik ben, maar ik ben al weer anderhalve week aan het werk en dat gaat eigenlijk prima. Ik ben wel wat banger en voorzichtiger geworden,
Al met al loop ik er nu bijna 6 weken mee. Als het zo blijft vind ik het al prima, maar nog mooier als het helemaal verdwijnt natuurlijk!
Ik merk wel dat als ik me heel erg druk maak de duizeligheid op komt zetten, dus dan ga ik me maar weer snel niet zo heel erg druk maken Smile
Succes allemaal
Index > Neurologie > evenwichtsstoornis Bookmark and Share
Pagina 7 van 43  

Vorige  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 41, 42, 43  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016