Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Vriend met zelfmoordneigingen HELP ME!!!
Auteur Onderwerp: Vriend met zelfmoordneigingen HELP ME!!!
maagd maria
BerichtGeplaatst: 20-03-2008 14:08 Reageer met quote

Ik hoop dat ik hier hulp krijg. Ik heb een hele goede vriend en die blijkt, sinds hij heel open tegen me doet zoals hij zich echt voelt , heel depressief te zijn. hij ziet alles heel negatief en had zelfs me gezegd dat hij zelfmoord wilde plegen. ik ben de enige die het weet en de enige die hij het toevertrouwd. ik kon wel in janken uitbarsten en voel me echt shit. dit omdat ik niet weet hoe ik hem echt kan helpen. ik kan wel goed met hem praten en dat helpt ook voor hem. maar ik vind dat hij toch ook profesionele hulp moet zoeken. maar hij wil niet aan mensen die hij niet kent het vertellen. die vertrouwt hij niet. heb ookal verteld dat ik met hem meega. maar hij wil er uberhaupt niet heen. IK WIL HEM NIET VERLIEZEN! IK KAN HET NIET AAN NOG EEN KEER IEMAND TE VERLIEZEN! IK WIL HEM HELPEN, maar hoe zorg ik ervoor dat hij profesionel hulp zoekt, anoniem, zonder brieven die naar huis worden gestuurd, ouders die moeten komen etc... en in Eindhoven. dat is het dichtstbij. Help me aub!!!!
Ad
Kees501
BerichtGeplaatst: 20-03-2008 17:54 Reageer met quote

De ervaring leert dat slechts een paar procent van de mensen die zegt zelfmoord te willen plegen, dat ook daadwerkelijk doet.
Los daarvan moet iemand wel geholpen willen worden. Je kunt hem wel laten opnemen (gevaar voor zichzelf), maar daar schiet je over het algemeen ook weinig mee op.
De Huisarts is meestal het beste begin. Klinkt ook minder zwaar dan psycholoog of psychiater.
Misschien moet je het hard spelen: hij zadelt jou met een ethisch probleem op en dat is ook niet houdbaar. Dus: stoppen moet roepen dat 'ie zichzelf iets aan gaat doen en professionele hulp inschakelen, of zelf iemand zoeken om mee te praten.
greta60
BerichtGeplaatst: 20-03-2008 18:06 Reageer met quote

ja, jij wordt opgezadeld met een probleem waar wel wat aan te doen valt maar je vriend weigert dat...hij zet jou klem op deze manier!
medic
BerichtGeplaatst: 20-03-2008 20:27 Reageer met quote

Hoi Maagd Maria,

Wat rot voor je dat je in deze situatie bent beland samen met je vriend. Ik zou zeggen naar de huisarts indicatie aanvragen voor GGZ instelling. Als hij dat niet wilt dan houdt het in mijn ogen op voor jou, ondanks dat je alles voor hem wilt doen qua hulp maar ook jou oplossingen houden op he...HIJ is uiteindelijk degene die HET moet doen NIET JIJ!

Groetjes en sterkte in deze situatie,
maagd maria
BerichtGeplaatst: 20-03-2008 21:21 Reageer met quote

Het probleem is dat ik hem juist wil helpen, ik kan echt niet nog iemand verliezen. maar ook mijn vraag is waar kan hij ergens anoniem hulp krijgen van personen zonder allemaal post thuis te krijgen en zonder dat de ouders er bij moeten komen, wat bij de huisarts vaak het geval is. En wat moet ik hem zeggen zodat hij inziet dat er weldegelijk mensen zijn die om hem geven. hoe geef ik aan dat het allemaal goed kan komen. wat zeg ik?
medic
BerichtGeplaatst: 24-03-2008 11:58 Reageer met quote

Hoi Maagd Maria,

Het is begrijpelijk dat je niemand wilt verliezen waar je omgeeft!

Anoniem op consult komen bij een GGZ instelling kan niet want ze moeten de rekening op zijn verzekering verhalen. Dus geheel anoniem zal het niet gaan, maar zijn ouders zullen van deze situatie niets komen te weten zolang hij niets zegt want zowel de huisarts als de GGZ instelling hebben een beroepsgeheim! Evt kan hij een ander postadres opgeven waar zijn post van de GGZ instelling naartoe word gezonden.

Hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes en sterkte
Index > Psyche > Vriend met zelfmoordneigingen HELP ME!!! Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016