Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Ontsteking in de lies, Hidradenitis
Auteur Onderwerp: Ontsteking in de lies, Hidradenitis
Snannie
BerichtGeplaatst: 17-03-2008 18:48 Reageer met quote

Bij deze wil ik even mijn verhaal vertellen over mijn ontsteking. Ben benieuwd als er meer mensen zijn die dit mee hebben gemaakt.

Het begon allemaal in januari 2008 toen ik opeens een knobbeltje in mijn lies voelde. Ik vertrouwde het niet helemaal dus ben ik een paar dagen later bij de huisarts geweest. Deze zei dat een waarschijnlijk een opgezette lymfeklier was. Ik moest 3-6 weken afwachten om te kijken als het minder werd of niet.

Dit werd het dus niet. Ondertussen kreeg ik er meer last van. ik zake af en toe door mijn been en had af en toe flinke steken in mijn lies. Weer terug naar de huisarts. Deze heeft mij doorgestuurd naar de chirurg.

Hier kon ik eind februari terecht. De chirurg zei dat het een rest van een ontsteking was en wilde deze operatief verwijderen onder plaatselijke verdoving.

Dit is vorige week vrijdag gebeurd. Het was een vrij grote ontsteking (die hidradenitis (zweetklierontsteking) heet) die de diepte in was gegaan. De chirurg heeft de wond dicht gemaakt met een drain erin zodat de ontsteking die eronder zat er ook uit kon lopen. Het hele weekend heb ik er geen last van gehad. Dinsdag terug naar de poli om de drain eruit te laten halen. De wond zag er hartstikke goed uit. En ik voelde ook bijna niets.

'S avonds sloeg het noodlot toe, rond de wond werd het helemaal rood en dik en ik had een pijn dat was echt niet meer normaal. (Mijn pijngrens ligt heel hoog maar hier kon ikniet tegen.) Ik toch maar een Ibuprofen gepakt en naar bed gegaan. smorgens toen ik opstond was de pijn nog erger en de harde schijf onder de wond nog groter. Ik toch maar het ziekenhuis gebeld. Mocht gelukkig gelijk komen, echo gemaakt en toen het leuke nieuws. Ik moest OPGENOMEN worden.

Heb antibiotica via infuus gehad, gelukkig sloeg deze wel aan op de 2 dag. Zodat ik zaterdag weer naar huis mocht. Heb wel antibiotica mee gekregen naar huis. Ben dus opgenomen geweest van woensdag tot zaterdag. het gaat een heel stuk beter maar helemaal weg is het nog niet. Vandaag ben iknog een keer op controle geweest en het ging de goed kant op, gelukkig. Donderdag terug voor de laatste hechtingen te verwijderen. Ik ben heel erg het hopen dat het goed blijft gaan.

Sorry voor dit erg lang verhaal. Ik wil het gewoon graag kwijt. Als er mensen zijn die dit ook ongeveer mee hebben gemaakt laat het me aub weten.

Groetjes Snannie

    Moderator opmerking:
    dubbelposten is niet toegestaan. Uw andere (dubbele) bericht is daarom verwijderd. Zie ook de Forum regels
Ad
Index > Huidaandoeningen > Ontsteking in de lies, Hidradenitis Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016