Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Kriebel onder balzak
Auteur Onderwerp: Kriebel onder balzak
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2005 23:18 Reageer met quote

Ik heb de laatste tijd erg veel last van kriebel onder mijn balzak het is ook een beetje rood wat kan dit zijn en is dit gevaarlijk? Ook staat er links en rechts een soort van rode streepjes op mijn buik ik heb het idee dat het iets met m'n lymfe is? http://www.kwfkankerbestrijding.nl/content/images/hodgkin.jpg
Ongeveer ter hoogte van G dit alles heb ik pas sinds kort. Het kan geen SOA zijn omdat ik nog maagd ben.
Ad
auktje
BerichtGeplaatst: 25-05-2005 18:32 Reageer met quote

kan ook door het schuren van je onder goed zijn,vertrouw je het niet ga even naar de huisarts.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 25-05-2005 20:34 Reageer met quote

Het begint steeds roder te worden en kriebelt verschrikkelijk ook rondom wordt het rood.
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 26-05-2005 10:16 Reageer met quote

Jeuk en roodheid onder je balzak kan door veel dingen worden veroorzaakt. Irritatie, een wondje, een ontsteking van de huid of luizen. Rode streepjes op de buik bij de liezen associeer ik niet snel met lymfeklieren. Als lymfeklieren reageren dan zullen ze vooral groter worden.

Je komt met een plaatje van de kankerbestrijding. Waar denk jezelf aan? Als je er veel last van hebt of zorgen maakt kun je het altijd even aan je huisarts laten zien.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 27-05-2005 21:56 Reageer met quote

De jeuk is al weg Smile. Dat plaatje heb ik maar via google gevonden Wink dat wordt ook al wat minder. Als snap ik niet waar die uitslag van gekomen kan zijn ik heb geen ander wasmiddel/shampoo gebruikt.
anoniem20
GastBerichtGeplaatst: 02-11-2006 23:22 Reageer met quote

hallo,
ik heb de laatse tijd ook erg jeuk aan mijn balzak, als ik ga krabben wordt het erger Sad , ik zie er niks aan, ik heb ook geen andere shampoo of wasmiddel.
anoniem20
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2007 22:40 Reageer met quote

hallo,
ik heb soms erg jeuk aan mijn balzak, vooral s'avonds.
Als ik ga krabben wordt de jeuk erger, en het gaat dan pijn doen en het wordt rood. Sad
Wat kan dat zijn Question
Marco21
GastBerichtGeplaatst: 26-03-2007 23:27 Reageer met quote

Hey,

ik kamp met dezelfde problemen als jullie
heb het nu al bijna een jaar en ik wil er heel graag vanaf want het hinderd mij in alles, dus werk.
het begon vorig jaar zomer toen ik een keer sochtends wakker werd met enorme jeuk in mijn liezen.
na wat krabben perongeluk open gekrabt..
de dag erna begon de ellende. beide liezen volledig rood.

babyzalf eropgesmeert en de pijn verzachte gelukkig. Smiddags werd de pijn weer zo erg dat ik van m'n werk naar huis ben gegaan om weer de zalf te halen.
Dit verzachte het verhaal weer.

Paar dagen later ben ik naar de dokter gegaan en kreeg daar een antibihotica, deze werkte echter averechts en het probleem werdt erger en erger.de dokter dacht trouwens dat het ge-irriteerde huidzakjes waren

weer naar de dokter en die vertelde mij direct te stoppen met de kuur en ook te stoppen met werk.
ik kreeg een nieuwe antibihotica. volgens de dokter waren het toch geen geirriteerde huidzakjes maar een geinfecteerde huid.
deze sloeg wel aan. k heb de kuur de volledige 10 dagen vol gehouden, inwendig(medicatie), en uitwendig, een zalf smeren, weet hier echter niet de naam meer van maar dat is niet van toepassing.
daarvan is het eigenlijk nooit helemaal genezen, omdat ik hoopte dat het na de kuur wel zou genezen. Dus nog een paar dagen vrij genomen van het werk.

De dokter adviseerde verder te gaan smeren met Zinkzalf. Dit verzacht het verhaal wel maar helemaal genezen is het nog niet..

Met sommige drukke dagen in het werk als ik veel uren maak en ik kom thuis krijg ik enorme jeuk. Als ik dan krabbel ( er zit op dat moment niks anders op ), word het na een aantal minuten helemaal nat in mijn liezen, wat ik daarna met een was handje gewoon weg kan halen (washandje is daarna gewoon vochtig), een paar minuten daarna gaat het vreselijk prikken en de zinkzalf verzacht dit weer..

Nu wordt het weer lekkerder weer en de problemen lopen weer op, ik zou graag van dit gehele verhaal af willen.
Ik heb al van alles geprobeerd, ander ondergoed, ander wasmiddelen, slapen zonder ondergoed.
Niks helpt SadSadSad

wie helpt mij van dit grote probleem af
het is geen soa want ik ben ook gewoon nog maagd.

Groetjes Marco
janh
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2007 9:28 Reageer met quote

Marko, Wel een heeeel herkenbaar verhaal.
Is bij mij helemaal hetzelfde. Enige wat ik niet heb gehad is die antibiotica kuur,

Maar dat jeuken, vochtigheid etc helemaal hetzelfde
bij warm weer wordt het erger. Op dit moment loop ik met een washandje in m'n onderbroek, dat is lekker zacht Smile
Ber er al een keer mee naar huisarts geweest, zalfje gehaald, dat helpt wel even
maar het komt weer terug. Zit alleen in de liezen en tussen de balzak/anus.
Gast
BerichtGeplaatst: 12-06-2007 14:52 Reageer met quote

en hoe si dat nou allemaal afgelopen..heb t volgens mij ook (wat een hel!)
EgbertZ
BerichtGeplaatst: 14-08-2007 8:16 Reageer met quote

Hallo,

ik heb ook vaak dit probleem.

volgens mij is bij mij de oorzaak: na het plassen te snel weer de rits sluiten e.d., waardoor wat urine nadruppelt. dit zorgt bij mij voor de irritatie in de liezen. als je het dan kapot krabt, stinkt het ook nog vreselijk.

oplossing: mijn vrouw heeft irritatie in de oren en daarvoor zalf gekregen. als ik dat (zalf) in de lies smeer, is het rode/geirriteerde de volgende dag op gelost.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan.
Java
BerichtGeplaatst: 05-02-2008 20:45 Reageer met quote

Hallo allemaal,
ik heb ook van iets gelijkaardigs last maar eerder tussen balzak en anus. Het jeukt soms verschrikkelijk. Babyzalf op basis van zinkoxide kan helpen. Ik heb de indruk dat Daktarin ook helpt, maar dit bestrijdt enkel de symptomen. Ik zou graag eens weten wat de oorzaak is en trachten hier iets aan te doen.
Trouwens die zalf tegen irritatie... kan je misschien eens zeggen welke zalf dit is ? Dank je wel.
Groeten
Sharzahan
BerichtGeplaatst: 07-09-2008 16:45 Reageer met quote

Hoi mannen,
Dit heet officieel Tinea Cruris, en is een infectie veroorzaakt door een schimmel. In sportsland, met name in de VS is het bekend als 'jock itch'. Jeuk van je jockstrap dus. Het is een schimmel, (niet die van de Goedheiligman, alhoewel ik nooit een ouwe man zou vertrouwen met een jurk an, z'n staf in z'n handen en een schimmel tussen z'n benen) die wij eigenlijk allemaal bij ons hebben en op de huid leeft. Hij komt voor in 'vochtige' gebieden waar veel gezweet wordt, dus je kruis, je liezen, maar ook oksels en voeten kunnen aangedaan worden. Gelukkig is hij vrij eenvoudig te behandelen. Je kunt Canesten-creme kopen bij de drogist, deze gebruiken volgens de voorschriften van de bijsluiter. Is de klacht na 2 weken niet minder geworden, bezoek dan even je huisarts, je hebt dan vermoedelijk een sterkere creme nodig. Verder moet je je kruisregio, dus anus, liezen, balzak en de piemelot níet met dezelfde handdoek gebruiken waar je de rest van je lijf mee afdroogt na het douchen of kruisbesmetting te voorkomen.
Nou, 't valt dus wel mee, maar tis verdomde hinderlijk, 'k ben zelf ook getroffen door dit herenongemak...en de dames maar klagen over hún ongemakjes...pfoei!!
Succes ermee!
Shar
glasaal
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 19:11 Reageer met quote

rood worden in de liezen, mij werd het volgende voorgeschreven:
miconazol sandox anti schimmel 2x per dag
zinci oxidi oleos 4 x per dag )zeer dun in de liezen en knieholten
Ureum vochtinbrengende creme 2x daags

succes

p.s. Ureum is ook prima voor droge uitdrogende huid elders op lichaam bv gezicht

voor de droge handen raadt mijn geneesheer Cetomacrogol )2 tot 4 tot 6 keer per dag
glasaal
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 19:13 Reageer met quote

Naast het gebruik van de juiste zalfjes zorg voor ruim zittende katoenen kleding en slaap tijdelijk alleen onder een laken of luchtige deken dus beslist geen dekbed
liezen en anusstreek nooit met zeep wassen doch met warm water eens per dag
glasaal
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 19:16 Reageer met quote

java de zalf tegen irritatie heet zinci oxidi oleos , 4 keer per dag zeer zeer zeer zeer minimaal opsmeren en ga niet met die zalfbenen op je leren bankstel zitten want het trekt in het leer en gaat er niet meer uit
Gast1989
BerichtGeplaatst: 16-03-2010 1:21 Reageer met quote

Beste mensen,

Ben blij om tehoren dat ik niet de enige ben die met dit probleem rondloopt.
Ook ik heb last van een echt zeer vervelende kriebelende balzak. Ik word af en toe gewoon gek van de jeuk dat ik dus zowat het halve vel van me zak afkrap. Niet bepaald een fijn ding Sad ook ik smeer vaak zat nivea crème op mijn jeuke balzak.
Echter werkt dit vaak maar van korte duur. Want daarna is mijn zak weer compleet uitgedroogd en hangen de vellen er weer aan ( alsof je verbrand bent geweest door de zon en je gaat vervellen ) moet echter bekennen dat het lezen van dit forum mij veel informatie bied met de mogelijke oorzaken van dit probleem. Nu heb ik zelf idd ook een poos geleden een schimmel infectie gehad welke overging in eczeem. En tja als je dan je handdoek na het douchen op elke plek van je lichaam gebruikt is de kans dus groot dat je hiermee het probleem verder verspreid over je huid. Na het lezen van dit forum ben ik ook gelijk begonnen. Met het smeren van anti-schimmel/eceem crème. Kan helaas nog niet vertellen of het helpt maar merk ik snel genoeg. En werkt het niet dan ga ik maar eens langs bij de dokter. Ook klopt het verhaal dat schimmel in de form van HUid irritatie meestal voor komt op vochtige plekken die slecht gefentileerd worden of te weinig. Denk hierbij aan de oksels knie/elleboog holtes. Maar dus ook in de liesstreek. Voorral daar is de kans het groots omdat vaak je boxer en je broek dat gedeelte van je lichaam afsluiten van frisse lucht welke je wel nodig hebt als je een zweet zak hebt op een warme dag Wink hoop dat jullie hiermee voldoende info hebben en er wat mee kunnen Smile

Gr. Van mij
ano-niempie
BerichtGeplaatst: 08-12-2010 0:47 Reageer met quote

ik heb sinds vorig jaar februari jeuk beginne krijgen aan men balzak,ik ben hier toen mee naar de dokter gegaan omdat die niet meer uit te houden was,de dokter heeft men toen fluxicort aanbevolen,even deed dit alles verdwijnen tot eind april vorig jaar,toen kwamen de symptonen terug maar 10 keer zo erg,en trug ging ik naar de dokter,de stelde me toen een product voor dat heel de boel ontsmette,maar dit maakte het erger dan dat het helpte,nu is het al zo erg geworden dat mijn anus ook jeukt,men balzak openligt en men scrotum is niet meer uit te houden van de pijn en de jeuk,het nadeel is dat ik nog minderjarig ben en dus niet op zelfstandige basis naar de dokter kan gaan,maar ik word gewoon krankzinnig van die jeuk en pijn Crying or Very sad ik heb egt alles geprobeerd,naakt slapen in bed,nieuw ondergoed,men balhaar afscheren(in de hoop dat het daaraan lag)maar wat ik ook probeer het word steeds erger en erger :(kan er a.u.b iemand mij helpen Sad
Gast1989
BerichtGeplaatst: 08-12-2010 6:15 Reageer met quote

Beste anoniempie,

Als advies zou ik zeggen ga naar je dokter toe of bel hem op en vraag een doorverwijzing naar een Huidarts. Deze zit meestal in het ziekenhuis gevestigd.
Een Huidarts weet namelijk veel meer van de Huid af dan een normale Huisarts of dokter.

Veel suc6 en sterkte.
Laat maar weten of het geholpen heeft.

Gr.
henkie568
BerichtGeplaatst: 15-06-2011 15:51 Reageer met quote

ik wil een ding kwijt. iedereen die zegt dat je geen soa kan hebben als je nog maagd bent. 99% vd soa's kunnen ook via huidcontact worden overgedragen.
----------------
ik heb trouwens ook al een hele tijd last van jeuk aan mijn balzak. ook ik ben maagd. van alles geprobeerd. niks helpt. ook is er zo niks aan de hand. als ik krab word de jeuk erger mijn zak word zo rood als een appel en de jeuk gaat pijn doen als ik stop met krabben. wat is dit??? Question Question Question
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Kriebel onder balzak Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016