Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksuologie > Problemen met klaarkomen (vrouw)
Auteur Onderwerp: Problemen met klaarkomen (vrouw)
dienaa
BerichtGeplaatst: 22-01-2008 21:50 Reageer met quote

Ik ben sinds een tijdje sexueel actief en het klaarkomen lukt niet zonder dat mijn vriend mij handmatig bevredigt. Het is zelf nu zo erg dat ik geen zin meer heb om te vrijen.

Nu is hij zelf meestal een minstens een kwartier bezig met het voorspel en dan nog word ik niet nat.

Kan iemand mij adviseren hoe ik me het beste kan ontspannen. Zijn er misschien lotgenootjes die inmiddels van dit probleem zijn verholpen.

Daarnaast vroeg ik me af wat je het beste kan doen om een blaasontsteking kunt vermijden?

groetjesm Dienaa
Ad
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 23-01-2008 17:07 Reageer met quote

Hoi Dienaa,

Veel vrouwen kunnen alleen klaarkomen door stimulatie van de clitoris. Dus dat handmatige bevredige of orale bevrediging is over het algemeen nodig om een vrouw klaar te laten komen. Ik weet niet of je weleens aan zelfbevredeging doet, maar dat is wel belangrijk om zelf uit te vinden wat je lekker vind. Dan kan jij je vriend tips geven hoe je het graag zou willen. Om een blaasontseking te vermijden moet je na de sex ff naar de wc gaan

Lanoniem
Izima
BerichtGeplaatst: 26-01-2008 18:43 Reageer met quote

Ik kan ook niet klaarkomen tijdens de penetratie, maar alleen door directe stimulatie van de clitoris (door hand, tong of straal water van douche bijv.)
Ik baalde er wel eens van maar ik heb me er bij neergelegd.

Een tip om tijdens de penetratie een orgasme te hebben: ga masturberen tot een bepaald punt (redelijk dichtbij) en laat je vriend/man je dan penetreren. Ondertussen kun je doorgaan met masturberen en ik moet zeggen dat het enorm lekker is dat je vagina zo 'gevuld' is en het zachtjes stoten van zijn penis (en harder tijdens het orgasme) is ontzettend opwindend!

Volgens mij hebben de meeste vrouwen dit nodig om klaar te komen (directe prikkeling van clitoris).
dienaa
BerichtGeplaatst: 27-01-2008 15:56 Reageer met quote

Izima,

het vervelende is dat het echt uitputtend en vermoeiend is om dit altijd te doen. Ik kan me niet voorstellen dat er veel vrouwen met dit probleem kampen. Mijn partner heeft veel geduld, neemt veel tijd voor het voorspel. Ik merk dat dit doodvermoeiend is voor hem en daarom raffel ik het voor mezelf af en zorg ervoor dat hij zijn hoogtepunt wel krijgt. Alleen voel ik achteraf zo goedkoop en slecht. En stel ik me de vraag; Waarom mag ik niet genieten?

Voordat we gingen samenwonen, snakte ik naar zijn aandacht en aanraking. Nu ga ik eerder naar bed zodat we in de avond geen gemeenschap hebben. Hij merkt dit ook op en weet ook niet wat hij er mee aan moet. Hij probeert van alles en allerlei standjes, tevergeefs.

Is er een bepaalde stand of houding waarbij de clitoris wel wordt gestimuleerd?

groetjes...
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 28-01-2008 9:54 Reageer met quote

Volgens mij is er geen standje waar de clitoris wordt gestimuleert. Ik kan ook alleen klaarkomen door stimulatie van de clitoris, ik wist van te voren ook niet anders dan dat dat bij alle vrouwen zo was. Dus ik geniet er gewoon super van. Met standjes van achter, kan je vriend je tegelijk ook vingeren, dit vind ik meestal geweldig, een perfect gevoel. Ik denk dat je er zelf geen probleem van moet maken. Als je gewoon geniet en niet denkt aan hoe vermoeiend en uitputtend het is. Sex is vermoeiend dat hoort erbij, maar daar tegenover staat dat het ook ontzettend lekker is, als je maar geniet en niet denkt dat je anders bent en dat het niet klopt. Want wat je beschrijft is volkomen normaal! Je bent denk ik een beetje onzeker over jezelf en bent bang dat je vriend er te veel voor moet doen. Maar iedere man moet er veel voor doen om een vrouw te laten klaar komen, tenzij sommige vrouwen die faken omdat ze ook bang zijn om hun man teleurtestellen. Je verdient die aandacht! Een voorspel van een kwartier vind ik trouwens niet lang, als je allebei aan het trekken komt in het voorstel is het voor beide ook leuk. Sex hoeft ook niet altijd tot gemeenschap te leiden, andere dingen kunnen voor beide net zo lekker zijn. Het is misschien ook belangrijk om er met je vriend over te praten waar je mee zit. Want misschien lijkt het voor jou heel uitputtend van wat je vriend doet, maar vind je vriend het juist ook heel leuk.

Groetjes Lanoniem
Izima
BerichtGeplaatst: 03-02-2008 23:01 Reageer met quote

En ik heb zelfs niet altijd zin om klaar te komen. M'n man en ik doen geregeld 'vluggertjes' waar ik niet bij klaarkom, maar enorm van geniet. Onthoud dat het geen verplichting is om elke keer klaar te komen!
Luckyme
BerichtGeplaatst: 04-02-2008 2:49 Reageer met quote

Een klaarkomprobleem zit tussen de oren en zit daar zomaar plotseling ineens. Eerst klein maar groeit gestaag samen met grote vriend "vicieuse cirkel. Begin weer opnieuw jezelf te ontdekken. Wat vindt je prettig, Wat voelt onwennig. Je hele huid is 1 groot gevoel, In de zon, voel de wind, voel je lijf als het moe is en uitrust. Voel jezelf vrouw, ongesteld, vruchtbaar, zacht maar serk. Zet jezelf in de olie na een lekkere douche, Leer jezelf beter kennen en ervaar jezelf en wees lief voor jezelf. Streel jezelf, gewoon om te voelen. Als je zo een week of twee daarmee bezig bent pas weer opnieuw te beginnen met sex met je vriend. Gewoon zoenen en opgewonden raken. Kleertjes aan, net als in het begin. Ervaar hoe dat voelt, zin, tegenzin (vast niet) Een week, twee weken, ondertussen nog steeds je eigen lijf verwennen, vraag je vriend een keer jou in een lekkere olie te zetten, en daarna jij hem. Wel weer bloot maar geen gedoe met de sex volgende keer een beetje meer, zoenen, strelen, een ondeugend plekje even aanraken, tegen elkaar aanliggen, bewegen, en zo van dag tot dag steeds wat meer. Ondertussen dit alles moet je vriend zichzelf helpen (lukt wel hoor!), pas nu mag jij je weer met zijn sex bemoeien, Jij hebt de touwtjes in handen, een hand onder zijn ballen terwijl hij zich bevredigt is echt heel lekker hoor. Hierna tijd voor fantasie, wel onder jou regie, jou tempo, Even naar binnen, ho ho straks weer even. Voel wat er gebeurd in jou, Voor je t weet zijn de rollen omgedraaid en omgedraaid en weer omgedraaid en.................vraag je jezelf af na een uur of twee-drie, wat hebben we allemaal gedaan? Sex is 1 groot voorspel van genieten, geen doel, alles mag, niets moet, vrij-heid
Luckyme
BerichtGeplaatst: 04-02-2008 3:01 Reageer met quote

Over blaasontsteking: wat mijn ooit zo teerbeminde echt hielp was om elke dag een aantal (6-Cool cranberries te eten. Uit de natuurwinkel. Daar zitten vit C in en reinigende stoffen, (zuur) Dit maakt je plasbuis schoon. Ook anders 500mg (of 1000mg) vit C per dag erbij. Dat plas je namelijk allemaal weer uit met reinigend resultaat. (weer dat zuur daar houden die bacterien niet van.) Zeker nemen tijdens ongesteld zijn, 1 grote schoonmaakbeurt is t dan. En schooooon vrijen!!!! Zeker voor je vriendje!!! Wassen, !!handen!! (en z'n zaakie natuurlijk, spreekt vanzelf).
Luckyme
BerichtGeplaatst: 04-02-2008 3:03 Reageer met quote

6-8 = 6 tot 8 (of meer maar zo lekker zijn ze niet) komt zomaar zo'n suffe smiley........
QuanClinic
BerichtGeplaatst: 03-12-2008 17:58 Reageer met quote

Hoi Dienaa en anderen,

Voor een gedeelte ben ik het eens met Lanoniem. Het is belangrijk je eigen lichaam te kennen en te leren waarvan je echt geniet, wat je opwindt en bloedheet van wordt maar ook waar je "plekjes zitten" die de drang tot orgasme geven. Masturbatie alleen of samen met je partner kan heel leerrijk voor beide maar ook opwinden zijn. Je ziet elkaar geil worden en ongeremd de "plekjes" ontdekken.

Als je het samen met je partner doet dan hoef je ook geen schaamte of schuldgevoel te hebben moest dat het geval zijn als beschaamd over masturberen denkt.

Tijdens het masturberen, kun je bijvoorbeeld de G-Spot ontdekken, en een vrouw heeft er 3 in de vagina. Het gemakkelijkst te vinden G-Spot is onder de pubis. Als je met je wijsvinger of je partner met zijn wijs en indexvinger in je vagina gaat met de handpalm naar boven gericht, 2 to 3 vingerkootjes diep een zacht geribbeld kussentje voelt en daar zachtjes tegen aan drukt. Wrijven mag ook maar drukken en langzaam iets harder drukken en zachtjes heen en weer bewegen brengt de meeste vrouwen op hol. Het 2de plekje; laat je partner met zijn index en ringvinger diep in je vagina en zijn of haar vinger zachtjes naar boven krullend diep in de vagina zachtjes drukt en heen en weer wrijft.

LET WEL gebruik veel glijmiddel op waterbasis als je zelf niet nat genoeg wordt anders beleef je er geen plezier aan. Het 3de plekje: laat je partnet met zijn of haar middel en index vinger en de handpalm naar beneden gericht zachtjes diep in je vagina gaan tot hij of zij niet dieper kan zonder hard te duwen en de vinger lichtjes te krullen. Je voelt dat lichtje sin je anus en veel vrouwen vinden dat heel opwindend.

Met deze masturbatie en speeltechnieken leer je jouw vagina "ontdekken" en kom je te weten wat je leuker vindt en opwindt. Als de plekjes kent kan je partner met zijn penis dit ook stimuleren of je vriendin met een dildo.

Een andere optie is je vagina eens goed in de spiegel te bekijken terwijl je neerligt en je clitoris te "ontdekken". Kijk dan of de huid over de clitoris, ook de 'clitorishood' genoemd te langs of te dik is. Dit kun je testen door jezelf zachtjes te vingeren tot dat je opgewonden raakt en je clitoris onder de clitorishood uitkomt. Is dat niet het geval dan heb vaak de kans dat de penis de clitoris niet genoeg kan stimuleren.

Dit kun, in extremis, laten weg lazeren. Nooit instrumentaal, lees chirurgisch, laten weghalen omdat dan het risico op gevoelloosheid bestaat als gevolg van de operatie. Als je de clitorishood laat corrigeren met een laser dan is deze kans nihil.

Als je nog vragen hebt geef maar een schreeuw.

Groetjes, QuanClinic
JO13
BerichtGeplaatst: 24-02-2009 20:47 Reageer met quote

Hoi,
Ik kan ook niet klaarkomen zonder clitorale stimulatie. Ik vond (en vind) het ook lastig om te accepteren dat dit zo is. Mijn vriend heeft hier absoluut geen problemen mee.Samen hebben wij een erg goed sexleven. Ook kan ik van het vrijen genieten zonder dat ik klaarkom, hij was degene die hier in het begin problemen mee had. Hij was dit niet gewend. Nu heeft hij dit geaccpeteerd.Hij heeft er plezier in om mij te "verwennen". Dit kan oraal, manueel of met een vibrator of ander "speeltje" zijn. Ik heb wel gemerkt dat als je verschillende standjes uitprobeert het ene standje een betere stimulatie geeft dan het andere. Maar dit heeft ook nog te maken met mijn eigen staat van opwinding. Ook is er een ring te koop met een mini-vibrator die hij om zijn penis kan doen zodat je clitoris mee gestimuleerd wordt. De ene werkt wel beter dan de andere. Het belangrijkste is toch echt dat je er plezier aan beleefd. Sinds 3 jr gebruiken wij regelmatig "speeltjes" en dit is echt een super ervaring voor mij. (ook voor mijn vriend! Embarassed)
Over de blaasontsteking: ik gebruik nu regelmatig cranberry met lactobacillus erin. Dit werkt prima. Ook is het belangrijk om niet alleen maar te wassen maar juist te plassen na het vrijen volgens mijn huisarts en uroloog.

Groetjes.
SmeeeJ
BerichtGeplaatst: 25-02-2009 15:12 Reageer met quote

Er word hier duidelijk antwoord gegeven, maar ik heb niet alle antwoorden gelezen.
Inderdaad, ik kan ook niet klaarkomend door penetratie en m'n vriend vind dit ook helemaal niet erg.
De reden dat jij niet nat word tijdens voorspel, is misschien omdat jij al aan het orgasme zit te denken en je daarom druk maakt. Ontspan, want niet elke sexpartij hoeft voor mij te eindigen met een orgasme.
Natuurtje
BerichtGeplaatst: 02-03-2009 10:39 Reageer met quote

Waar heb je meer zin in? In een lekkere vrijpartij of in het klaarkomen? Het is belangrijk dat je zin hebt en niet dat het hoofddoel klaarkomen is. Daarbij kan je glijmiddel of olie gebruiken tijdens het vingeren, zodat de vochtigheid er wel is, dit is zeer stimulerend. Wanneer je opgewonden raakt tijdens het vingeren kun je verder gaan, maar niet omdat het "moet"
QuanClinic
BerichtGeplaatst: 02-03-2009 15:41 Reageer met quote

Natuurtje schreef:
Waar heb je meer zin in? In een lekkere vrijpartij of in het klaarkomen? Het is belangrijk dat je zin hebt en niet dat het hoofddoel klaarkomen is. Daarbij kan je glijmiddel of olie gebruiken tijdens het vingeren, zodat de vochtigheid er wel is, dit is zeer stimulerend. Wanneer je opgewonden raakt tijdens het vingeren kun je verder gaan, maar niet omdat het "moet"


Het doet deugd om te zien dat er zulke positieve reacties op de vragen komen. Als arts is het soms ook moeilijk om over zulke onderwerpen te praten daar er vaak meerdere aspecten bij komen kijken dan louter het fysieke. Vaak is het psychologisch en wordt er op de "verkeerde" manier gevreeën door onervarenheid of te hoge verwachting.

HEEL BELANGRIJK

Gebruik nooit, maar ook nooit een glijmiddel op oliebasis. Hoewel er vrouwen bij zijn die dit kunnen verdragen, zal 90% er negatieve ervaringen bij oplopen. Glijmiddel op oliebasis, en vaak wordt daar massageolie voor gebruikt, glijden in het begin wel maar zorgen later in het spel voor wrijving en kunnen er kleine haarscheurtjes in de vagina ontstaan die dan zeer pijnlijk kunnen zijn en dan kun je het helemaal vergeten. Olie, raar maar waar, droogt uit terwijl glijmiddel op waterbasis één wordt met de cervix, of te wel je eigen lichaamsvocht.
Natuurtje
BerichtGeplaatst: 02-03-2009 20:27 Reageer met quote

QuanClinic schreef:
Gebruik nooit, maar ook nooit een glijmiddel op oliebasis. Hoewel er vrouwen bij zijn die dit kunnen verdragen, zal 90% er negatieve ervaringen bij oplopen.


Kunt u een voorbeeld geven van negatieve ervaringen? Of bijwerkingen?
didle
BerichtGeplaatst: 20-09-2009 15:00 Reageer met quote

Jullie tips en ervaringen over klaarkomen zijn erg nuttig.Ik herken veel dingen. Op zich klaarkomen gebeurt mij regelmatig en ik heb goed sexueel contact. Ik heb echter één probleem. Indien ik niet met m'n benen gestrekt lig kan ik niet klaarkomen. Zodra ik dus met m'n benen opgestrekt zit of lig, ook al is het vrijen heerlijk, klaarkomen is er niet bij.
Kent iemand dit, wat kan ik hieraan doen, want m'n vriend vraagt zich ook af of het aan hem ligt. Bij m'n vorige partner was het hetzelfde.
SmeeeJ
BerichtGeplaatst: 21-09-2009 16:10 Reageer met quote

iedereen heeft zijn eigen manier van klaarkomen.. Het klinkt stom, maar ik kan niet klaarkomen als ik mijn kuiten niet aanspan. En ik kan het wel zonder m'n kuiten aan te spannen, maar dan duurt het gewoon stukken langer!
maris-19
BerichtGeplaatst: 23-09-2009 19:06 Reageer met quote

hoi misschien is dit iets voor je, ik kan ook niet klaarkomen door alleen penetratie, maar als hij op mijn ligt tijden het vrijen en ik mijn bekken/heup wat kantel dan komt mijn clitoris tegen zijn onderbuik aan en dan lukt het wel.

misschien dat je dat kan proberen?

Groetjes maris
didle
BerichtGeplaatst: 25-09-2009 18:51 Reageer met quote

Bedankt voor de tip. Ik hou het in m'n gedachten. Wie weet.
MMB
BerichtGeplaatst: 23-12-2009 18:12 Reageer met quote

Jullie geluks vogeltjes komen ten minste klaar :s
Ik heb samen met mijn vriend vanalles geprobeert, maar het lukt maar niet. Zelf vind ik dit heel vervelend en hij misschien nog wel meer. ik denk zelf niet dat het gaat om problemen met ontspannen, maar ik ben ten einde raad. Plaatsen waar de ' G-Spot ' zou moeten zitten doen bij mij niets en ook het plekje buiten de vagina geeft geen kick.
Dus help??
Tips, Trucks of zelfs een oplossing?
Ik ben wanhopig
Index > Seksuologie > Problemen met klaarkomen (vrouw) Bookmark and Share
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016