Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartmedicatie (apocard/tambocor)
Auteur Onderwerp: Hartmedicatie (apocard/tambocor)
katie13577
BerichtGeplaatst: 11-01-2008 9:35 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb al heel wat jaren last van atriale fibrillatie. De laatste tijd neemt de frequentie echter toe.
Hiervoor neem ik Apocard retard 100, en Sotalex. Mijn dokter wil nu mijn Apocard ( wat eigenlijk Tambocor is) verhogen.
Zijn er hier nog mensen die Apocard of Tambocor nemen en hoeveel nemen jullie? Nemen jullie dit in combinatie met andere hart medicaties?

Groetjes

Katie
Ad
ASTON
BerichtGeplaatst: 25-02-2008 14:19 Reageer met quote

Hallo Katie,
Ik heb al een 5 tal jaren gelijkaardige klachten. Heb al twee ablaties achter de rug en zit nog steeds met dezelfde klachten. Bij mijn laatste controle heb ik Apocard (of Tombocar) voorgeschreven gekregen. Tweemaal 100 per dag. Ik heb het echter rustig aan gedaan en neem 50 per dag en dat blijkt redelijk te helpen. Verder neem ik nog Tritace, Marcoumar en Tenormine maar dit zijn ofwel bloedverdunners ofwel hartbeschermende middelen, werken niet echt op het ritme. Tot enkele maanden geleden heb ik ook Sotalex een jaar lang gebruikt zonder veel effekt. Nu dus Tombocar en Tenormine in de plaats van Sotalex.
Het is precies een beetje zoeken bij wie welk middel best helpt.
Groetjes,
ASTON
katie13577
BerichtGeplaatst: 12-03-2008 14:08 Reageer met quote

Hallo

Bedankt voor je antwoord. Ik heb eerst Tambocor(50) en Tenormine genomen, ben dan overgestapt naar Tambocor (100)en Tenormine, ben dan overgestapt naar Apocard en Tenormine en nu Apocard en Sotalex maar de laatste maanden heb ik weer een aantal episodes gehad.

Ik heb de juiste combinatie nog niet gevonden.

Groetjes

Katie
ASTON
BerichtGeplaatst: 12-03-2008 20:52 Reageer met quote

Tja,ik denk dat we niet alleen zijn. Bij mij is het initieel positieve effekt ook al voor een groot stuk verdwenen. Gaat twee dagen goed en dan weer een dag slecht. Wat bij mij soms wel helpt is Magnesium poeder. De combinatie met Tenormine, Tambocar werkt dan beter. Mijn arts zegt dat dat zou kunnen maar zeker weer niet algemeen is. Proberen zou ik zeggen, het kan in ieder geval geen kwaad. Neem jij ook bloedverdunners (Marcoumar) en bloeddrukverlagende middelen (Tritace)? Ik word er niet goed van als ik 's morgens al die troep moet nemen en een derde abblatie zie ik voorlopig nog niet zitten temeer omdat men mij verteld heeft dat het probleem zich verschoven heeft naar een veel moeilijker te behandelen gebied. Veel groter risico dan de normale abblatie....
Mee leren leven was de boodschap.
Dat doen we voorlopig dan maar;
Succes,
ASTON
Libelinne
BerichtGeplaatst: 08-07-2008 7:22 Reageer met quote

Hallo, ik heb al ruim 35 jaar last van extra slagen, de laatste jaren gemiddeld 20.000 tot 25.000 per 24 uur. In het verleden heb ik ook last gehad van een op hol slaand hart (tot 200 slagen), dat gaat nu goed. Ik heb diverse medicatie gehad, nu gebruik ik hiervoor (en voor mijn bloeddruk) Atenolol (Tenormin), gisteren heeft de cardioloog mij bij de tenormin, Tambocor 50 CR voorgeschreven. Maar ik ben erg geschrokken van de bijwerkingen toen ik de bijsluiter op internet ging lezen. En durf er nu bijna niet mee te gaan beginnen. Ik slik al veel medicijnen voor andere aandoeningen, en voel me zo langzamerhand een chemisch fabriekje.
De andere kant is, dat ik zoveel hinder ondervind van de extra slagen dat vermindering zeer welkom is.
Kan iemand mij misschien zijn of haar ervaringen vertellen met gebruik van Tambocor en in combinatie met andere medicijnen?
Groeten, Libelinne
FredT
BerichtGeplaatst: 12-07-2008 12:32 Reageer met quote

hoi,
Is er iemand bekend met het gebruik van Amiodaron en Nifedipine samen, bij een verminderde pompfunctie.
De medici die om mij heen staan, spreken elkaar tegen, er is een huisarts die beweerd dat deze twee producten, niet samen gebuikt mogen worden bij verminderde pompfunctie van het hart na een hartinfarct.

Ik gebruik dagelijks 1200 mg Amiodaron en 60 mg Nifedipine.

Alvast bedankt voor de reactie. Laughing
joostv
BerichtGeplaatst: 24-01-2011 14:23 Reageer met quote

hoi,

Ik gebruik nu zo'n 20 jaar medicatie voor boezemfibrilleren. Op dit moment 200 mg Tambocor cr(gereguleerde afgifte) en 2 x 50 Atenolol en 1 x 20 Omeprazol(voor de maag) daarnaast natuurlijk ook bloedverdunners. Ik heb inmiddels 2 x een ablatie gehad en in maart volgt de derde. Van de mensen die ik ken die Amiodaron hebben gebruikt hoor ik alleen maar vaak over de bijwerkingen.(zwarte vlekken in het gezicht, vervelende dromen e.d.) Natuurlijk werkt geen enkel medicijn bij iedereen hetzelfde dus alle informatie die ik geef is alleen een indicatie voor anderen. Ik begin aan de derde ablatie omdat ik toch het liefst van de medicatie af wil. Ook Tambocor geeft best veel bijwerkingen( voor zover ik dat kan beoordelen). Ik heb last van pijnlijke spieren, moeheid(kan ook van Atenolol zijn)huiduitslag, snel last van warmte, oorsuizen, slapeloosheid enz. maar Tambocor zorgt wel voor minder ritmstoornissen en die vind ik toch nog altijd vervelender dan de bijwerkingen. Ook de maagmedicijnen gebruik ik ws als gevolg van de Tambocor.

groet Joost
Index > Hart- en vaatziekten > Hartmedicatie (apocard/tambocor) Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016