Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Ondertemperatuur van 35.8
Auteur Onderwerp: Ondertemperatuur van 35.8
Kim.
GastBerichtGeplaatst: 08-05-2005 21:15 Reageer met quote

Hoi

Ik meette net men zoontje omdat hij huilend wakker werd, en hij is best veel ziek de laatste tijd.
Maar hij had geen koorts maar 35.8

Ik heb wel even gebeld naar de huisartsenpost. Maar ik hoefde me niet direct zorgen te maken.

Maar ik doe dat wel eigenlijk. Is dat niet heel erg laag? Mijn zoontje is nu 9 maanden.
Wanneer moet je je eigenlijk wel zorgen gaan maken?
Hoe laag mag een temperatuur zijn?
En ik vraag me af hoe de temperatuur zo laag kan worden.

Sorry voor de vele vragen. Ik ga morgen sowieso met de huisarts bellen.
Maar ik slaap nu niet rustig eigelijk. hopelijk is er nog iemand op dit tijdstip.En anders is het alsnog fijn om er meer over te weten.

dank je....kim
Ad
Gast
BerichtGeplaatst: 09-05-2005 6:12 Reageer met quote

Als ik het allemaal goed heb begrepen kan ondertemp een indicatie zijn dat er uitdroging dreigt. Tenminste, dat was meestal zo bij mijn zoon (die nu in blakende welstand 27 wordt, overigens)
Hij begon dan meestal gelukkig ook naar acceton te ruiken (acceton is wat er overblijft wanneer je vet verbrandt) en dan wist ik wel hoe laat het was!
Het schijnt overigens zo te zijn, dat niet iedereen in staat is acceton te ruiken!

In jouw geval: veel laten drinken kan nooit kwaad, denk ik. Zekere voor onzekere nemen! En opletten dat huid niet rimpelig wordt, en schaduwen om ogen en neus'samen met een versufte indruk. Dan wordt het ECHT tijd om de huisarts met spoed te laten komen, want meestal helpt dan alleen een infuus nog.

Maar meestal is dat nog wel te voorkomen door veel te laten drinken, eventueel ORS.
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 09-05-2005 11:37 Reageer met quote

Hoe oud is je zoontje Kim?

En hoe heb je de temperatuur gemeten? Vaak wordt in de thuissituatie een lage temperatuur gemeten omdat de temperatuur op de verkeerde manier gemeten wordt.
Kim.
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2005 11:59 Reageer met quote

Hoi Paul

Mijn zoontje is nu 9 maanden. Ik heb hem gewoon rectaal gemeten. Met twee verschillende thermometers ook omdat ik de eerste keer dacht dat ik verkeerd gemeten had.

Ik heb net contact met de huisarst assisente gehad ook. Ik hoefde me niet druk te maken omdat dat wel eens kon gebeuren.
Ik moest alleen in de gaten houden dat die er niet raar bij ging doen.

Ik blijf me gewoon afvragen waarom het zo laag was. Ook omdat die zo in paniek wakker werd en zo overstuur huilde. Dat is nu al de derde nacht achter elkaar.

Maar goed, ik denk niet dat die uitdroging verschijnselen had hoor gast. Lijkt me heel erg sterk, want hij had voor het slapen gaan een volle fles drinken op.

Groetjes
jen en bren
GastBerichtGeplaatst: 27-01-2006 21:53 Reageer met quote

Mijn dochtertje is net 1 jaar geworden en heeft gemiddeld een temperatuur van 35,2.Net heb ik het ( rectaal met een andere thermometer)weer opgemeten en was het zelfs 34,5! Ik ben erg ongerust maar zelf heeft ze er geen last van, ze drinkt genoeg, heel veel zelfs als ze de kans krijgt, ze eet alles wat los en vast zit, maar zit toch een beetje onder haar gewicht, is een beetje tenger. Ze is erg levendig, volgens het consultatiebureau heb ik een ; wel heel erg levendig kind haha!Erg vrolijk en kletst de oren van mijn kop!Ze is eigenlijk heel normaal, alleen haar temperatuur is niet gewoon, wie weet raad?
jen en bren
GastBerichtGeplaatst: 15-02-2006 12:46 Reageer met quote

Ik heb twee weken lang constant haar temperatuur opgenomen, en hij ligt tussen de 35.8 en 36.8.De keren dat haar temperatuur zo ontzettend laag ligt is als ze zich niet lekker voelt omdat er bijvoorbeeld tandjes doorkomen, en ze een huilerig nachtje heeft.De dokter zegt dat ik me niet ongerust hoef te maken, alleen als het in combinatie is met ziekteverschijnselen, zoals hoesten e.d.Het is nu eenmaal haar temperatuur, verder is er niets aan de hand zegt hij.
Anita1969
BerichtGeplaatst: 15-02-2006 14:22 Reageer met quote

Hoi Jen en bren,

Ja wellicht is ze gewoon een koelbloedig type, en heeft zij gewoon een lagere temp. En als er verders niets aan de hand is. Tsja, dan weet je dit weer. Toch. Maar wanneer je dochtertje dan koorts heeft en verhoging zou ik het wel in de gaten houden, omdat zij dan wat meer graden koorts heeft dan een gemiddeld kind, denk ik, omdat haar temp lager ligt.

grt,
Anita
jen en bren
GastBerichtGeplaatst: 06-03-2006 14:13 Reageer met quote

Hoi Anita,
Dat zal ik inderdaad in de gaten moeten houden ja, want waneer heeft ze nu hoge koorts?Want als ze niet lekker is en ze heeft dan normaal rond de 35, dan is een flinke verhoging natuurlijk al gauw rond de 37,5 denk ik.Maar verder is het een lief en vrolijk moppie dat alleen ondertemperatuur heeft als ze zich niet lekker voelt, dus echt ongerust ben ik niet meer gelukkig, wel lief dat je even gereageerd hebt!Groetjes, jen en bren
etje
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2007 19:47 Reageer met quote

wat zijn de bijwerkingen van aceton en vooralop lange termijn. hebben jullie informatie wat het is.
Index > Kinderziekten > Ondertemperatuur van 35.8 Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016