Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > vreemde jeuk in vagina
Auteur Onderwerp: vreemde jeuk in vagina
debora
GastBerichtGeplaatst: 07-05-2005 19:57 Reageer met quote

Ik heb sinds enkele weken ontzettende jeuk in mijn vagina nu heeft mijn vriend gezien dat er op de binnenkant van de schaamlippen een soort wompjes achtige uitgroeitjes zitten. op die plaats heb ik ook de meeste jeuk weet iemand wat dit kan zijn? mijn huisarts scheef zonder te kijken een zalfje voor waar bij thuiskomst op bleek te staan dat dit een creme was tegen schimmelvoeten..
Ad
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 09-05-2005 11:16 Reageer met quote

Vaginale jeuk wordt meestal veroorzaakt door een schimmel. Daarvoor kunnen oa. cremes, zalven en vaginale capsules voor worden voorgeschreven.

Welk midden heb jij gekregen?
debora
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2005 17:34 Reageer met quote

ik heb miconazol san 20 mg voorgeschreven gekregen.
Maar hier staat op dat dit voor uitwendig gebruik is en de jeuk zit binnenin.
kan ik dit dan toch wel gebruiken?
san
GastBerichtGeplaatst: 09-06-2005 10:46 Reageer met quote

Hoi, datzelfde middel heb ik toen ik last van jeuk etc had ook gekregen. werkt als het goed is prima en je kan het gewoon gebruiken. Het is dus niet alleen voor voetschimmel, maar ook voor andere schimmels op de huid.
linda
BerichtGeplaatst: 09-06-2005 14:14 Reageer met quote

hallo,
Hier had ik vorige week ook last van.
Ik heb gyno daktarin 3 gekregen hiervoor.
Als je dit intypt bij google, kun je de bijsluiter lezen. Het heeft goed geholpen en het is over.
Succes.
auktje
BerichtGeplaatst: 09-06-2005 20:26 Reageer met quote

ja maar als ze inwendige jeuk heeft dan heeft ze waarschijnlijk de schimmel infecktie ook van binnen heeft ze dan geencapsule nodig ,als ik jou was ging ik er gewoon even weer mee heen om het na te laten kijken,maar heeft je vriend geen last,teminste als je sex hebt hoor ander moet hij ook smeren anders geef je het aan elkaar door,ping pong efeckt.
auktje
BerichtGeplaatst: 09-06-2005 20:27 Reageer met quote

oja ik praat hier zo over omdat ik ervaring ermee heb hoor!!
heb t ook zo vaak gehad.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 09-06-2005 21:06 Reageer met quote

debora schreef:
Maar hier staat op dat dit voor uitwendig gebruik is en de jeuk zit binnenin.
kan ik dit dan toch wel gebruiken?
Volgens mij is de vagina ook "uitwendig". "Inwendig" daarentegen betekent dat het ingenomen moet worden.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 09-06-2005 21:07 Reageer met quote

debora schreef:
"wormachtige uitgroeisels"
Als leek denk ik niet dat een schimmel zich manifesteert als een wormachtig uitgroeisel, dus ik twijfel aan de juistheid van de diagnose.
Jip
BerichtGeplaatst: 10-06-2005 11:34 Reageer met quote

Waarom kijkt de huisarts niet naar de plekjes eigenlijk ??? Dan kan hij toch beter iets voorschrijven, als hij het eerst heeft gezien?? Nog even en dan kan je bellen en zeggen dat je jeuk hebt en hij schrijft een zalfje voor!!
Of ligt het nou aan mij?? Confused
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 21-06-2005 15:24 Reageer met quote

hallo

heb zo jeuk op 1 plek bij mijnvagina maar de huisarts kan niets zien en alles is in orde maar hoe kan ik van de jeuk af ik was me elke dag met lactasyd
Jip
BerichtGeplaatst: 22-06-2005 8:04 Reageer met quote

Probeer anders als de huisarts niks weet, nestosyl zalf dit kan je bij drogist kopen en helpt tegen jeuk.
Probeer dit een weekje of zo en gaat het niet over zou ik terug gaan naar de huisarts.
Ik weet hoe het is om jeuk daar te hebben knettergek word je ervan!! Evil or Very Mad Heb toen ook nestosyl zalf gebruikt na vele zalfjes van de huisarts dit geeft wel wat verlichting.
T'is een beetje taaie zalf maar smeer het erop voor je gaat slapen.
Hoop dat je snel jeukvrij bent!
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 09-07-2005 20:59 Reageer met quote

Slordig van de huisarts om niet even te kijken!
Bij mij was er wel degelijk iets anders aan de hand: de gynaecoloog constateerde (na biopsie) lichen sclerosis. Dit dient behandeld met een hormoonzalf en is zeker geen schimmel. Vraag dus evt. voor een doorverwijzing naar de gynaecoloog.
Erik Groen
BerichtGeplaatst: 10-07-2005 1:33 Reageer met quote

Vaginale jeuk is een zeer algemeen voorkomend probleem. Evenals een niet volledig regelmatige vorm van de schaamlippen. Echter bij klachten wordt de vagina vaak geïnspecteerd door patiënt of partner en dan valt vaak een ??afwijkende? vorm op. (het geen dus niet wil zeggen dat die veroorzaakt wordt door een schimmel, maar aanwezig is bij een schimmel.)
Candida-infecties komen zeer veel voor en worden alleen behandeld indien er klachten zijn. Het is niet gebruikelijk om bij een typisch verhaal van vaginale candida een gynaecologisch onderzoek te doen, daar dit bij een duidelijk verhaal van patiënt weinig aanvullende waarde heeft en in het algemeen als zeer belastend wordt ervaren, zeker bij een geïrriteerde vagina. Zeker als er ook nog klachten zijn van typische vaginale (witte ,brokkelige, niet riekende) vloed en er geen reden is om aan andere zaken als bijvoorbeeld een SOA te denken. Het is dan zeer verdedigbaar om een proefbehandeling tegen een schimmel te starten. Indien u als patiënt toch graag een gynaecologisch onderzoek van uw huisarts wil, vraag daar dan om. Gaan de klachten met behandeling niet over, dan zal de huisarts toch gaan kijken. Indien uw partner geen klachten heeft, is het inderdaad niet gebruikelijk hem om ook te behandelen. De meeste mensen met vaginale schimmel hebben er geen last van zodra de vagina weer tot rust is gekomen. Heeft uw partner klachten, dan moet ook hij behandeld worden. Dat kan ook het geval zijn indien klachten blijven terugkomen.
Nestosyl is een verdovende, verkoelende en verzorgende zalf. Daarmee zullen de klachten afnemen, maar de oorzaak wordt niet aangepakt. Het kan echter zijn dat een eenmaal weer tot rust gekomen vagina geen candidabehandeling meer behoeft. Vaak zal het echter niet lukken op deze manier tot een bevredigend resultaat te komen.
Van intravaginale melkzuurapplicatie (zoals Lactacyd) is geen enkele werkzaamheid bekend dan wel wetenschappelijk aangetoond. Hetzelfde geld voor de toepassing van Lactobacillus acidophilus bevattende ( in de volksmond: Bulgaarse) yoghurt Het feit dat het dat jeuk klachten blijven bestaan is dus ook onafhankelijk van het gebruik van deze middelen.
Lichen sclerosus (et atrophicus) vulvae kan inderdaad ook jeuk (en pijn) geven. Maar jeuk doet niet automatisch denken aan lichen sclerosus, al was het maar omdat het een uiterst zeldzame ziekte is. (Ca. 1 op 300-1000 van de verwezen patiënten naar de dermatoloog wordt als zodanig na biopt gediagnosticeerd) Tevens heeft lichen een meer chronisch karakter en presenteert zich dus anders.
Als laatste is belangrijk dat met uitwendig gebruik inderdaad wordt bedoelt het niet slikken van een middel, ook al worden bepaalde middelen in de vagina gebracht. Therapie is bij voorkeur lokaal, dwz daar waar de klachten zijn en dus geen tablet. Dit minimalisseert de kans op bijwerkingen. Dat kan met vaginale tabletten zijn, capsules, ovules of lokale crème. De werkzaamheid is idem.

Met vriendelijke groeten

Erik Groen
hopeloos
GastBerichtGeplaatst: 24-12-2005 10:00 Reageer met quote

ik heb ook een vraag vannochten had ik sex met mijn partner en ik had echt stekende brandende pijn we zijn maar gestopt en toen die hem er uit haalde zat zijn penis helemaal onder wit dik spul Question Question Question van mij beetje brokkelig en mijn vagina zat er dus ook onder hij is niet klaargekomen dus dat kan het niet zijn en na de sex brande het ook best erg,en er zat volgens mij een beetje bloed bij nu ben ik net ongesteld geweest dus dat kan het ook nog zijn ik heb hier trouwens wel meer last van dat het wit is na de sex maar heb geen last overdag of watdan ook van afscheiding?? dat is het gekke wel jeukt of steekt het af en toe van binnen nu zit ik heel de dag als secretaresse op mijn stoel en vaak brandd het ook eind van de dag als ik opsta heeft het daar ook mee te maken?? help iemand aub ik woon in turkije en wil hier niet naar de dokter liefs van mij
hopeloos
GastBerichtGeplaatst: 24-12-2005 10:14 Reageer met quote

nu moet ik ook zeggen dat ik twee maanden geleden ook ben gehoılpen voor een infectie weet niet wat het precies was want ik woon in turkije en begrijp er niks van allemaal maar ik kreeg vaginale tabletten mee en zovirax creme en tabletten en tegen schimmel tabletten en er zijn toen ook een antal kleine dingetjes weggebrand op mijn binneste schammlippen en ik weet nog steeds niet wat het was ze hadden in het ziekenhuis tegen mijn turkse vriend gezegt dat ik nogal krap was daar en dat ik door sex uitgescheurd was en daardoor een infectie had ook van binnen en dat het geen soa was mijn vriend hoefde zich ook niet te laten testen'' en het was een prive ziekenhuis dus neem aan dat ze wel weten waar ze over praten aub help iemand ik ben 20 en hopeloos nu
.........
GastBerichtGeplaatst: 24-12-2005 12:15 Reageer met quote

kan het niet zijn dat je een paar keer niet heb geplast na de sex en dat die sperma is gaan irriteren dat heb ik vaak liefs anne Shocked Shocked Shocked Shocked
............
GastBerichtGeplaatst: 27-12-2005 9:49 Reageer met quote

meid ik denk dat je gewoon een koortsuitslag had vaginaal vandaar die zovirax en dat hoeft helemaal geen soa te zijn je vagina is vochtig daar dus als je daar en koortsuitslag hebt kan dat niet genezen niet luchten net als dat je het normaal op je lip hebt en je smeert er dan zovirax op!!!!!!!!!! vandaar die plekjes die ze hebebn weggebrand maar als het toch niet vertrouwd ga even langs je dokter als je in nl bent
hopeloos
GastBerichtGeplaatst: 29-12-2005 8:50 Reageer met quote

is dit zo wat dat meisje zegt??????? koortsuitslag vaginaal kab dat?????????? aub help misschien erik groen????of een arts???????
.........
GastBerichtGeplaatst: 29-12-2005 10:36 Reageer met quote

dan denk ik indedaad dat ik een schimmelinfectie heb,want ikheb jeuk aan mijn binneste schaamli?pen en binnenin mijn vagina ebn en na de sex zit zijn penis onder de witte brokkilige vloed van mij maar het gekke is overdag heb ik geen last van witte vloed of dat er iets uitloopt??? wat kan ik het beste tegen de jeuk doen?? ook inwendig??????
Index > Gynaecologie > vreemde jeuk in vagina Bookmark and Share
Pagina 1 van 7  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016