Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > geen zin in sex
Auteur Onderwerp: geen zin in sex
antje45
BerichtGeplaatst: 25-01-2010 18:32 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik ben een vrouw van 45 jaar en ben getrouwd, geen kinderen.
Al sinds ik mij kan herinneren heb ik geen zin in sex maar als we bezig zijn dan wel, en kom ik ook klaar. Het lijkt wel of ik elke keer over een drempel moet stappen om me er toe te zetten om te gaan vrijen.
Ik heb navraag gedaan in de familie( wat erg moeilijk was) maar meer fam leden hebben hier last van.
1 of 2 keer in de week toegeven en dan toch maar vrijen dat heb ik nu wel gehad. Ik wil graag weten of ik ervanaf kan komen en zoja hoe.
Misschien zijn er vrouwen die tips hebben of andere op lossingen. Ik ben nu zover dat als er geen manier is om dit op te lossen dan ga ik denk ik scheiden.
Ad
Bibi1
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 20:24 Reageer met quote

hebben misschien ook meerdere vrouwen last van een schaamte na sex of masturbatie?? Embarassed
Ik schaam me hier zo erg voor, maar heb er al mijn hele leven lang last van...
Ik kan er na afloop nooit van genieten... ik voel me altijd vies en smerig... Wat moet ik ermee??
Mistery
BerichtGeplaatst: 28-03-2010 19:03 Reageer met quote

Beste Bibi1.
Mijn vriendin heeft dit ook wel eens.
Wat je kun proberen is het eens onder de douche doen.
Het helpt bij ons ook.
Mistery
BerichtGeplaatst: 28-03-2010 20:52 Reageer met quote

Mijn vriendin heeft zelf vaak last dat ze geen zin heeft.
En het geen dat me daar het meest aan frustreerd is dat ze in mijn ogen niet eerlijk tegen me is. Ze heeft iedere keer een ander smoesje. Verder gaat onze relatie perfect.
loes22
BerichtGeplaatst: 29-03-2010 2:43 Reageer met quote

Ik ben een jonge meid van 19 en heb na een zeer bevredigende periode opeens totaal geen zin meer in seks gehad.
Je hoort wel vaker dat vrouwen geen zin hebben in seks, maar op 19 jarige leeftijd is dat toch een beetje vreemd.

De rede dat het steeds slechter ging was omdat het steeds beladener werd, ik voelde me ook steeds schuldiger en rotter en ik schaamde me tegenover mijn vriend. Toen zei hij dat hij van me hield en dat het hem totaal niet om seks gaat en dat hij een leven lang zonder kan als ik niet wil. (een jongen van 19 die al een half jaar droog staat, ik vind het lief.)
Toen ging het een stuk beter, omdat de druk wegviel. Maar toch als het 2x per maand gebeurde was het veel.

Nu ben ik gestopt met 'de pil' en gaat het weer helemaal goed. Ik had echt geen flauw idee dat dit zo kon drukken op je libido!
Met condoom is natuurlijk minder prettig en maakt het minder spontaan, maar het is het zeker waard! Ik wil nooit meer terug naar de pil slikken!!

En bibi, ik snap wat je bedoeld, ik heb soms ook een heel erg rot gevoel, meestal nadat ik ben gekomen. alsof het verkeerd is. Dit zit gewoon tussen je oren, ik weet ook niet precies hoe je er mee om moet gaan maar je bent in ieder geval niet de enige! Smile
midlife crisis
BerichtGeplaatst: 13-04-2010 23:56 Reageer met quote

Halloa,

Zowiezo wil ik reageren op het schuldgevoel waar bibi1 het over heeft... bij mij is dat ook maar meer vanuit geloof... heb van huisuit meegekregen dat het niet goed is om dat te doen... tja... toen was ik er nog te jong voor inderdaad maar dat is nooit meer weg gegaan...
Echter bij mij een ander probleem... heb ontzettend veel zin in sex... soms fantaseer ik zelfs over het tegenhouden van een aantrekkelijk iemand op straat en dan wild te vrijen en mezelf te laten gaan maar die persoon is niet mijn partner! Ik denk dat ik de meest geweldige partner heb van de wereld... hij is slim, begripvol, en volledig gelijk aan zijn wederhelft... hij geeft zichzelf helemaal aan je over! Wat wil een vrouw nog meer? Tja... de aantrekkingskracht is nu toch echt weg... helemaal 0! Terwijl hij er echt goed uitziet! Na 13 jaar lijkt het ook mij getroffen te hebben... ik weet niet wat ik moet doen.. hij vraagt mij heel vaak of ik me nog tot hem aangetrokken voel en ik zeg ja terwijl ik eigenlijk nee bedoel... ik zie in zijn blik dat hij dan zo opgelucht is... ik wil en kan hem niet kwetsen... HELP!!!
nn
BerichtGeplaatst: 03-05-2010 19:23 Reageer met quote

Ik heb goed nieuws te melden!
Al enige tijd geleden (2007) plaatste ik hier een bericht waarin ik aangaf dat het qua sex allemaal niet zo lekker liep bij ons. Ik druyk mij dan nog voorzichtig uit. ik Hield (en houd) van mijn vrouw en verlangde erg naar haar, maar sex was er nagenoeg niet meer bij. hopeloos werd ik er van. Vreemdgaan was ook geen optie, want ik verlangde voorals naar haar.
Het goede nieuw is nu, dat het in de afgelopen 3 jaar erg veel beter is geworden. Heel langzaam en met veel geduld, en eerlijk gezegd ook af en toe wel eens een stevige ruzie hierover, is het toch vooruit gegaan. Zo goed zelfs, dat mijn vrouw zo langzamerhand het plezier in de sex lijkt te hebben teruggevonden. Heerlijk! Het is leuk als ik zelf aan mijn trekken kom, maar het is nog veel leuker dat dat komt omdat mijn vrouw zelf er ook weer veel meer plezier aan beleeft.
Waar het door komt? Ik weet het niet. Ik ben er wel steeds over blijven praten en heb ook af en toe het conflict erover zelfs een beetje opgezocht, maar toch altijd vanuit het gevoel dat ik van haar hield en zij ook van mij.
We doen nu dingen die we voorheen nog niet eens hadden meegemaakt met elkaar. Hoe kan het verkeren! Mijn vrouw is af en toe zelfs verrast door haar eigen plezier er in!
Ik weet niet of een ander dit ook zo kan meemaken, maar ik vond het nodig om dit toch nog eens op dit forum te vermelden. Niet alleen negatieve uitzichtloze berichten dus hier. Er is hoop!
En ik ben nog steeds straalverliefd op haar, het was het wachten waard!
Fee 81
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 12:59 Reageer met quote

ALs ik deze reacties allemaal lees, ben ik langs de ene kant blij dat dit helemaal geen geïsoleerd probleem is, maar dit blijkbaar bij Véél mensen voorkomt.
Maar het maakt mij tegelijkertijd heel triest... Want allemaal kennen jullie het probleem, maar kent niemand de oplossing...
Ik ben ben er al lang zeker van dat er geen wondermiddel bestaat, ik heb al vele 'louche' mediactie genomen die je via internet bestelt, zelfhulpboeken enz enz... Het is zo erg dat ik al last krijg van vaginale krampen als ik merk dat mn vriend komt proberen.. Ik ben nu 28 en ben precies zo frigide als maar kan.
En het ergste is dat ik WEET dat als er ooit een einde komt aan onze relatie, zal sex het probleem zijn... Ik hou zielsveel van mijn vriend en wil de rest van ons leven samen doorbrengen... Maar ik ben doodsbang en zelfs wanhopig...

Ik kan niet verklaren waarom ik ineens niets meer wil en in het begin niet te stoppen was.

Het ergste is dat ik het zelf niet begrijp en dus zeker al geen uitleg kan geven aan mijn vriend..
Dus buiten geregeld hatelijke opmerkingen inkasseren en als ik alleen ben huilen weet ik met mezelf geen weg..
loes22
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 13:09 Reageer met quote

Free,

Ik had aan het begin van mijn relatie en niet te stillen libido.

Plotseling, was het helemaal weg. maanden geen seks gehad.

Ik en mijn vriend begrepen er niets van en het legt enorme druk op je relatie natuurlijk.

Het is belangrijk dat je elkaar op zo'n moment toch blijft steunen. Als hij hatelijke opmerkingen maakt krijg je natuurlijk nog minder zin in seks! Dan word je alleen maar extra gespannen erdoor!

Als je de pil slikt adviseer ik je daar een tijdje mee te stoppen, dat drukt erger op je libido dan je denkt. En na een tijdje word het natuurlijk een vicieuze cirkel die je moet doorbreken!

Seks hoort iets leuks te zijn en als het een punt van ergernis en zorgen is is het zonde. Wat zou het uitmaken als jullie geen seks hebben? dat komt vast wel een keer terug, het is belangrijker dat jullie van elkaar houden en elkaar steunen! Als je relatie op die vlakken goed loopt dan komt de seks vanzelf weer terug!

Vaak als je geen zin hebt is er toch onbewust iets niet goed in je relatie, of light het aan medicijnen die je slikt.
Daarnaast kan je natuurlijk ook een seizoen een beetje verandering in je hormonen hebben.

Het belangrijkste is dat je het niet als probleem ziet en je gewoon lekker in je vel zit, trots bent op je lichaam en in een goede relatie zit!

Ik weet hoe kwetsend het is als je vriend een opmerking maakt, maar daardoor word het van kwaad tot erger want komt er meer druk op je te liggen! Ook als je seks hebt en eigenlijk geen zin hebt voelt het niet als prettige of positieve ervaring en heb je de volgende keer er nog minder zin in!

Praat er met je vriend over, dat is de sleutel tot een gezonde relatie!

Heel erg veel succes! Bedenk dat je niet de enige bent die hiermee tobt, maar bedenk ook vooral dat het tijdelijk is. Vind andere dingen om met elkaar van te genieten, de seks komt vanzelf weer terug!
MarkMark
BerichtGeplaatst: 25-07-2010 0:54 Reageer met quote

Dag NN en Sensi.
Heb gelezen dat het inmiddels beter gaat met NN en zijn vrouw. Blij voor jou! NN's verhaal is ook zo herkenbaar. Mijn vrouw en ik hebben inmiddels zes jaar (!) geen seks meer. Daarvoor is nog een periode geweest van vijf jaar en drie jaar geen seks! Eens in de maand seks? Ik teken ervoor! Eens in de zes maanden seks? It's a deal!
We zijn in de veertig, hebben twee dochters en hebben verder een geweldige relatie. Mijn vrouw is als persoon een van de mooiste mensen die ik ken. Alleen de seks... Elke dag verlang ik ernaar en eens in het jaar of zo hebben we weer een ruzie over dit onderwerp. "Ja, het ligt aan mij en niet aan jou...", zegt ze dan. Maar het frustreert me dat ze er al die tijd (13 jaar inmiddels?) helemaal niets aan heeft gedaan. Stiekem vermoed ik ook dat ze het allemaal best vindt. Ze wil geen seks en heeft het ook niet. Waarom dus moeite doen voor iets dat je toch niet echt wil?
Vier jaar geleden gaf ze opeens als reden op dat ze bang was om zwanger te raken. Omdat ze jarenlang de pil slikte, heb ik me toen maar laten steriliseren. Fair deal. Maar daar heb ik enorm spijt van, want sinds mijn sterilisatie hebben we nog nul keer seks met elkaar gehad. Ik voel me nog steeds verraden!
Ik heb inmiddels al die jaren ook al mijn seksuele gevoelens voor mijn vrouw moeten onderdrukken. Haar niet meer als mooie vrouw zien maar als... tsja... iets anders? Een goede vriendin? De huishoudster?
Ik houd veel van mijn vrouw en zij van mij. Na jarenlange discussies en geruzie over dit onderwerp heb ik me daarom maar bij ons seksloze leventje neergelegd. Dat is een keuze die je maakt maar elke dag moeilijk blijft te accepteren. Waarschijnlijk nooit meer seks...
Maar ik blijf liever bij mijn vrouw zonder seks dan dat ik haar verlaat en een andere vrouw zoek waar ik dan wel weer seks mee kan hebben.
Vreemdgaan? Dat zou ik denk ik nooit doen, omdat ik mijn vrouw respecteer en haar nooit verdriet wil doen. Naar de hoeren? Not me.
Hoe ik het dan toch 'overleef'? Voor mensen zoals ik heeft God waarschijnlijk porno uitgevonden. Daar heb ik het al die jaren mee gered. Wat dat betreft denk ik dat porno voor veel mannen een uitkomst is. Het blijft beter dan echt (fysiek) vreemd gaan, maar komt natuurlijk niet in de buurt van het echte werk.
Allemaal veel succes met dit probleem. Ook ik kan geen oplossingen geven, maar vind het wel fijn dat ik eindelijk mijn verhaal aan iemand kwijt kan.
dopey30
BerichtGeplaatst: 25-07-2010 21:14 Reageer met quote

Ik heb al ruim 3 jaar geen zin in sex, en nu ik bijna een jaar geleden met de prikpil ben begonnen en ik al bijna een jaar menstrueer komt er helemaal niets van om het toch te proberen! Mijn man snapt er helemaal niets van en het lijkt wel of hij me ook niet wil snappen, Sinds een half jaar heb ik slapeloze nachten door hem, doordat hij me steeds wakker maakt door aan mijn borsten te zitten of zijn hand bevindt zich in mijn onderbroek en om het nog erger te maken duwt hij zijn geslachtsdeel ook weleens tussen mijn billen en maakt dan obscene bewegingen en anders helpt hij zichzelf wel terwijl ik ernaast lig, zoals de meeste vrouwen wel zullen begrijpen wordt ik hier echt niet opgewonden van en begin nu een redelijke afgunst te ontwikkelen!Mijn man wil niets weten van een sexuoloog of maatschappelijk werker en denkt dat als hij zo doorgaat, dat dan alles wel goed komt! Weet dat het door alle hormonen kan komen dat ik geen zin heb (als je 3 verschillende soorten anticonceptie tegelijk moet nemen van de gyn, daar wordt je niet vrolijk door), maar voor die tijd was het ook al niet zo`n succes! Denk nu bij iedere goed bedoelde knuffel : Help, hij zal vanavond wel weer wat gaan doen! Denk dat ik er maar mee moet leven, maar dit doet mijn huwelijk geen goed!
anoniempje 82
BerichtGeplaatst: 26-07-2010 10:15 Reageer met quote

Ik denk dat veel van alle vrouwen minder zin hebben dan hun partner. Zelf heb ik ook maar 1x per maand echt zin, en dan moet er ook wat mee gedaan worden, want 10 min later is de zin weer weg....
Mijn vriend vind het wel leuk om dan ineens veroverd te worden, maar het is vervelend dat het hem vaak niet lukt om mij te veroveren. Hoe hard ik ook probeer zin te krijgen, het lukt niet. En vaak doe ik dan maar alsof voor mijn partner, omdat ik me schuldig voel, maar ik kan er dan niet van genieten en ben blij als het voorbij is.
Mijn vriend heeft een erg hoog libido en als ik me alleen al uitkleed voor het slapen gaan heeft hij al zin. Dit vind ik erg vervelend voor hem, maar ook voor mij, omdat ik me dan weer schuldig voel dat ik geen zin heb.
Ik stimuleer hem wat vaker aan zelfbevrediging te doen, maar dat vind hij maar niks, waardoor ook als we het een keer doen, het binnen 30sec. klaar is. Voor mij fijn als ik toch geen zin heb, maar als ik wel een keer zin heb (en bij mij duurt het juist weer te lang voordat het lukt) dan vind ik het niet leuk als hij al klaar is en hij mij nog "moet" doen...

Zelf aan de slag onder douche bv, lukt me wel sneller en is soms ook fijner, maar ik doe het zelden, want ik heb dan mijn portie wel weer gehad voor 2 weken en die gun ik eigenlijk aan mijn vriend.

Pff, waarom hebben ze sex eigenlijk uitgevonden...
ohja voor je kindjes, maar die hoef ik toch nog niet...
Janna30
BerichtGeplaatst: 26-07-2010 12:09 Reageer met quote

Wat heftig zeg, als ik dit allemaal lees. Het lijkt me wel moeilijk als je met zo'n probleem rond blijft lopen. Zelf heb ik hier geen last van,maar als ik er zo over nadenk, hoe zoiets kan ontstaan, dan vraag ik me wel een aantal dingen af. Waarom praten jullie er niet over zonder elkaar verwijten te maken? Je hebt een schuldgevoel t.o.v je partner, dan lijkt me dat toch wel iets waar je zeker over moet praten. Niets is zo belangrijk dan elkaar volledig te vertrouwen op dat gebied. Het hebben van seks met elkaar moet niet iets verplichts zijn, daar ben ik het absoluut mee eens, zoiets gebeurt spontaan, of een leuk voorspel vooraf. 30 seconde zoals de reactie hier boven is wel heel bizar. Mijn inziens zit de liefde dan niet goed, als je geen seks meer wilt hebben met je partner, of er moet echt drastisch iets veranderen in je relatie. Begin al met een voorspel, weten van elkaar waar je opgewonden van wordt, verras elkaar. Lekker ontspannen masseren met massage olie, filmen, op plekjes vrijen waar je het nog nooit hebt gedaan, leer elkaar opnieuw ontdekken, doe dingen samen die je eerder ook altijd deed. Gebruik speeltjes, vraag wat je partner lekker vind, laat je partner merken wat jij lekker vind. Gebruik je fantasie, durf te leven, en vooral durf te genieten! Het is zo zonde, en als het na dit alles nog niet lukt, dan denk ik inderdaad dat je wel een probleem hebt, en kan je dat misschien het beste bespreken met je huisarts. Succes voor jullie allemaal
Pieneke
BerichtGeplaatst: 26-07-2010 14:57 Reageer met quote

@ MarkMark: jeetje, wat een verhaal. Ik ben een vrouw en heb zelf nu zo'n 3 jaar weinig tot geen zin in sex. Ik denk dat we het 2x per maand doen, omdat ik dat moet van mezelf. Jouw verhaal biedt inzichten in hoe het voor mijn vriend moet zijn. Ook wel redelijk confronterend om te lezen dus. Ik vind jouw verhaal ongelooflijk en met name jouw houding ten opzichte van je vrouw en jullie relatie. Jij moet een hele sterke vent zijn. Veel sterkte.
MarkMark
BerichtGeplaatst: 22-08-2010 9:42 Reageer met quote

@ Pieneke. Dank je wel voor je reactie, Pieneke. Wist je dat dit de eerste keer is dat iemand een visie geeft op mijn situatie? Hoe moeilijk het ook voor mij is, jouw reactie versterkt mij in mijn mening dat ik het juiste doe. Ik praat eigenlijk nooit met iemand over mijn seksleven. Dat komt omdat het niet MIJN seksleven is, maar ook die van mijn vrouw.
Ik vind het lovenswaardig dat sommige mensen (uit liefde) tegen hun wil in seks hebben met hun partner om die tevreden te stellen. Misschien komt dat meer bij vrouwen voor dan bij mannen, ik weet het niet. Maar eigenlijk vind ik dat dat niet hoort. Seks is iets wat je beiden beleeft en beiden moet willen beleven. Als de één niet wil - om wat voor reden dan ook - dan zit er niets anders op dan dat te eerbiedigen, hoe lullig dat ook voor je is. Natuurlijk staat het je vrij om er alles aan te doen om dat proberen te veranderen (door veel te praten). Je moet de moed nooit opgeven natuurlijk. Maar ik zou denk ik nooit seks met iemand willen hebben als ik wist dat die eigenlijk helemaal niet wilde.
@ Janna30 - Janna, in theorie heb je ook helemaal gelijk. Mijn vrouw is juist degene die over alles wil en kan praten. Normaal ben ik de binnenvetter. Maar op het gebied van seks is juist zij degene die zwijgt. Wellicht is het te pijnlijk. Ik weet dat ze ook stappen heeft ondernomen om weer zin te krijgen. Maar zelfs dat wordt mij alleen verteld op het moment dat we weer eens over het onderwerp debatteren (het zijn eigenlijk nooit ruzies).
Nu kunnen jullie misschien ook denken: misschien gaat je vrouw vreemd? Ik weet zeker van niet. Maar ik ben zelfs op het punt gekomen dat ik denk: wow, wat zou dat fantastisch voor haar zijn. Dat ze toch kan genieten van iets wat blijkbaar (of schijnbaar?) voor de meeste mensen zo natuurlijk is. Dat gun ik haar zeker, want met het niet hebben van seks mis je toch een fantastisch stuk van het leven. Ik weet niet of dat zo gek is.
Nou, allemaal die met hetzelfde probleem worstelen: nogmaals succes! Jullie zijn niet alleen Smile
PietekePee
BerichtGeplaatst: 17-09-2010 15:06 Reageer met quote

Als de pil de reden is dat mijn vrouw d'r libido gedaald is naar het "0" punt, dan is het misschien beter dat ze stopt met de pil.
Echter.. lees ik op een ander forum dat sterelisatie ook de nodige problemen met zich mee neemt.
Zal het ons sexleven verbeteren als we gaan voor de gulden middenweg...
ofwel met een condoom??

Graag een reactie hierop!
MarkMark
BerichtGeplaatst: 17-09-2010 18:47 Reageer met quote

@PietekePee Ik denk dat dat voor iedereen verschillend is. Mijn vrouw was gestopt met de pil om weer zin te krijgen, maar haar libido ging niet omhoog. Daarna heb ik me voor haar laten steriliseren, maar de situatie is nog steeds hetzelfde gebleven. Geen seks dus. Maar ik wil je natuurlijk niet ontmoedigen. Seks met condoom is natuurlijk altijd een optie. En als je vrouw dat fijn vindt, dan zijn jullie er toch uit? Als man snap ik best dat vrouwen niet jarenlang een pil willen slikken. Succes!
Ralf
BerichtGeplaatst: 04-10-2010 23:53 Reageer met quote

Hallo MarkMark en alle andere lotgenoten. Ik heb eens even zitten lezen,maar jullie stellen je nogal begripvol op. Ik begin daar steeds meer moeite mee te krijgen. Ook ik heb het probleem dat het qua sex niet loopt zoals ik denk dat dat hoort te lopen.En daar heb ik mijn buik inmiddels meer dan vol van. Ik heb daar geen begrip meer voor. Hoofdpijn, ongesteld, moe, druk, etc, etc. We kennen allemaal die smoesjes. We hebben het er zo vaak over gehad en ruzie over gehad, maar niks helpt.
Ik ben nu zover dat ik, wanneer zich de kans voor doet, een leuk vrouwtje ga pakken die wel zin heeft in lekkere sex. En als dat bevalt, denk ik zo, dan ga ik dat ter sprake brengen bij mijn geen zin in sex hebbende vrouwtje. Ik verwacht dan wel begrip, immers ik ben er nu al 10 jaar mee bezig en zij wil rust. Beide blij.
Ik denk dat wij als mannen dat meer moeten gaan doen. Immers wij zijn van orgine de jagers en de vrouw de prooi. Dat zit in de gene en is naar al die miljoenen jaren niet verdwenen. En mijn gedachten zijn bewaarheid als ik dit forum zo lees. M.u.v.een aantal vrouwen die andersom dit probleem hebben. Onvoorstelbaar.

Schiet maar op mijn stelling. Ben benieuwd, lotgenoten.
MarkMark
BerichtGeplaatst: 08-10-2010 10:01 Reageer met quote

@Ralf De laatste maanden (jaren?) ben ik natuurlijk ook constant gaan denken: waarom zou ik gewoon niet vreemd gaan? Inderdaad een leuke meid pakken die gewoon lekkere seks wil en hoppa. Mijn stelling zou dan ook luiden: vind je dat een man (of vrouw) vreemd mag gaan als de partner gewoon geen seks wil? Ik ben inderdaad benieuwd wat vooral de vrouwen hiervan vinden.
Van mezelf weet ik dat ik ongelukkiger ben als ik mijn vrouw heb bedrogen dan wanneer ik helemaal geen seks heb. En geloof me, ik wil heel graag seks! Ik denk er elke dag aan en ben jaloers op iedereen die het wel 'gewoon' heeft.
Maar mijn vrouw verraden... ik kan het niet. Daar heb ik teveel respect voor haar voor. Bovendien zou ik denk ik alleen seks kunnen hebben met iemand die ik niet alleen fysiek maar ook geestelijk aantrekkelijk vind. En dan zou je verliefd op haar kunnen worden - iets dat ik al helemaal niet wil. Bovendien is het ook voor de vrouw oneerlijk om een affaire te hebben met een getrouwde man. Hij zal zijn vrouw toch niet verlaten voor haar.
Maar goed. Dit is mijn mening. Ik kan me heel goed voorstellen als mannen of vrouwen vreemd gaan als hun partner geen seks wil. Of het de juiste keuze is... dat zal voor iedereen verschillend zijn. Maar ik denk niet dat ik dat zou kunnen.
Succes, Ralf. Stiekem ben ik wel benieuwd of vreemdgaan jou wel voldoening schenkt...
Blondie70
BerichtGeplaatst: 12-10-2010 20:34 Reageer met quote

Ik heb al jaren geen sex meer. Kan het niet eens meer zien als iets positiefs, maar waarom zoekt iedereen naar een reden? Ik tekende vroeger veel. Je hoeft toch ook geen reden te hebben om geen zin meer te hebben in tekenen?

Is het niet een normaal iets wat helaas niet door onze heren onderzoekers geaccepteerd kan worden? Zo'n beetje alle dieren om ons heen denken er alleen aan als het om voortplanting gaat of om dominantie. Nou, als die twee niet meer op gaan (lesbisch en al 18 jaar bij dezelfde vrouw), is het dan niet normaal dat de sex ook ophoudt?

Of ben ik nou gek?

Ik ben echt van mening dat het menselijke sexleven meer een product is van de dominante mannelijke cultuur en niet een natuurlijke noodzakelijkheid.

Ben benieuwd wie mij als eerste een therapeut aanraadt Wink
Index > Gynaecologie > geen zin in sex Bookmark and Share
Pagina 5 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016