Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Pijn, jeuk en branderig gevoel aan eikel en voorhuid
Auteur Onderwerp: Pijn, jeuk en branderig gevoel aan eikel en voorhuid
Kins
BerichtGeplaatst: 25-10-2007 23:08 Reageer met quote

Ik heb een nieuw onderwerp aangemaakt, omdat het probleem waar ik nu al geruime tijd mee kamp niet onder andere onderwerpen terugkeerde. Wel raakvlakken, maar toch ervaar ik weer heel andere symptomen.

Ik heb sinds een jaar of vier steeds terugkerende problemen aan eikel en voorhuid. Veel jeuk en een branderig gevoel aan de voorhuid. Pijnlijke plekken op de eikel. Voorts soms nu en dan een geel-groenachtige afscheiding, al heb ik nog nooit kunnen herleiden waar die nu exact vandaan kwam, denk ik dat deze afkomstig is van de voorhuid.

Ik heb geen last van een schilferige huid, maar wel een strakke voorhuid die nog maar met moeite over de eikel te schuiven is. Ondanks het feit dat ik de eikel bijna niet droog kan krijgen. Na het urineren sta ik soms minutenlang te klooien met closetpapier om te drogen, want er blijft veel urine achter onder de veel te strakke en dus pijnlijk terug te schuiven voorhuid.

Belangrijke wetenschap is dat ik sinds zeven jaar diabeet type II ben. Goed ingesteld. Mijn suikerwaarde in het bloed komt zelden hoger dan 8.0. Zelfs na het eten. Maar ik weet dat het desondanks een oorzaak kan zijn.

Waarom post ik hier? Ik heb schroom én angst om naar de dokter te gaan. Ik weet dat angst een slechte raadgever is, maar kan me er toch niet toe aanzetten. De angst vloeit voort uit het feit dat toen ik nog een tiener was, ben nu 48, een kennis van mijn ouders stierf aan de gevolgen van peniskanker. Klinkt stom, maar dat is wel altijd in mijn kop blijven zitten. Ook omdat ik dat hele drama van nabij hoorde.

Nu ziet mijn eikel er ook wat vreemd uit, al is het weer even geleden dat ik goed durfde te kijken (Stom, ik weet het, maar het is moeilijk veranderen als dat in je kop zit). Rode vlekken, een beetje paarsig zelfs. De voorhuid is knalrood. Geen verdikkingen of wat dan ook, maar wel een schraal maar vochtig gevoel. De voorhuid en eikel voelen ook voortdurend warm aan.

Daktarin helpt even, maar zo gauw ik stop gaat het weer in alle hevigheid 'woekeren'. Waar de afscheiding wel helemaal mee is gestopt, is met dagelijks een zitbad nemen in een lauwwarm bad met Biotex (!!!). De jeuk, pijn en het branderige gevoel houden echter aan.

Wie herkent dit?
Ad
jongen1985
BerichtGeplaatst: 28-10-2007 23:45 Reageer met quote

please, ga naar een dokter! je zal achteraf nog blij zijn dat je het gedaan hebt. het gaat enkel verergeren, volgens mij als je niet gaat. Confused
Kins
BerichtGeplaatst: 31-10-2007 23:15 Reageer met quote

Moed bijeen geschraapt en naar de dokter gegaan nadat ik ook miniscule bloedspatjes aantrof.
Maar wat een opluchting. Wat bleek de oorzaak? Het na iedere plas afvegen van de eikel en penis met closetpapier. Dat deed ik zo heftig en zo vaak (iedere keer, dus dik drie vier keer per dag) dat er een enorme irritatie ontstond met zelfs scheurtjes in de voorhuid tot gevolg. Nu, na anderhalve dag afspoelen met water na iedere keer urineren en het gebruik van Daktarin al een spectaculaire verbetering.
Anonympje9
BerichtGeplaatst: 19-11-2007 15:11 Reageer met quote

uuh ik heb zoiets. zelf ben ik 15 en heb soms jeuk aan mijn eikel en komt er geel wit achtig spul eruit (niet veel ofzo, vrij weinig) en huid daar is ook rood achtig, ik heb er ook vrij weinig last van. meestal duurt het ongeveer 2 a 3 dagen en dat dan maar 1 a 2 keer in het jaar. Ik dacht eerst dit is gewoon een kleine ontsteking aangezien het weer wegging. Ik hoop dat je dit herkent en het dus niet ernstig is. Zelf maak ik het soms ff schoon met een doekje of iets dergelijks na het kla komen, kan dat de oorzaak zijn?

Kvind het zelf ook moeilijk om erover te praten en dit forum is erg handig om anoniem te blijven.
albertus
BerichtGeplaatst: 06-11-2010 21:14 Reageer met quote

ik ben 15 en heb ook het zelfde als jou maar ik heb het al een week of 4 en wat kan ik er aan doen?
altijd
BerichtGeplaatst: 07-11-2010 16:50 Reageer met quote

Probeer een paar keer goed klaar te komen.
Dan wordt de zaadbuis in ieder geval goed gereinigd.
Index > Urologie > Pijn, jeuk en branderig gevoel aan eikel en voorhuid Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016